Reklame | Libresse

Du kjenner kanskje følelsen av å for eksempel skulle sove over hos en du er keen på? Ah, den digge, pirrende og nervøse følelsen. Jeg kjenner hvert fall til den, haha! Er det en ting man ønsker når man skal sove over hos enten et one-night-stand, hos en flørt eller hos kjæresten, så er det stort sett at det skal bli vellykket. Ja, og mange av oss kan vel kanskje være enige i at mensen ikke akkurat er det vi ønsker oss når vi skal dele seng med en som gir oss sommerfugler i magen?

Første gang jeg sov over hos eksen min blødde jeg gjennom, og vi snakker ikke litt. Vi snakker mye og med mye så mener jeg ALT. Jeg hadde ikke peiling på at jeg skulle få mensen og når jeg våknet og så hva som hadde skjedd holdt jeg på å dø, og jeg tror faktisk at jeg gjorde det et lite sekund også. Det endte med at jeg reiste meg opp, la meg på to håndklær og ble liggende og vente til at han skulle våkne, samtidig som jeg prøvde å tenke meg bort fra situasjonen. Det funket dårlig… 

Og nei, det var ikke så fett å spørre om han kunne gå på butikken for å kjøpe bind etter én natt sammen og det var heller ikke så fett å rydde opp i. Men, det ble utrolig nok en ganske så festlig historie siden, og shit happens. Bokstavelig talt. 

Jeg vet at mange kvier seg for å sove med andre når de har mensen, jeg vet at mange står over klasseturer fordi de har mensen og jeg vet at mange sover dårligere når de har mensen. Og ja, jeg snakker av erfaring. Selv har jeg tidligere vært avhengig av å sove på et håndkle når jeg har mensen, rett og slett fordi jeg har vært stressa for å blø gjennom mens jeg sover. Derfor sverger jeg til Libresse sine nattbind, Libresse Goodnight Extra og Libresse Goodnight. Takket være de kan jeg sove litt bedre om natten når jeg har mensen og det er ingen fare for å blø gjennom. Det holdt med den ene gangen si, hehe!

Libresse Goodnight Extra er et nytt bind som jeg hyller. Bindet har en form som er bredere både foran og bak, noe jeg liker veldig godt. Bindet har det jeg kaller anti-lekkasje barrierer langs kantene som gjør at bindet både er sikkert og komfortabelt om natten. Jeg liker veldig godt at bindet tilpasser seg kroppsformen min for å holde seg på plass når jeg sover, aka, null uhell. Men, noe av det beste er at det er 10 timers beskyttelse. DIGG! 

Libresse Goodnight med vinger klarer faktisk, utrolig nok, å gi en fresh følelse når man har mensen. Faktisk er det designet for å gi deg en fresh følelse! Det har også SecureFit™-teknologi som tilpasser seg kroppen din for å gi en komfortabel passform og for å holde seg på plass. Det gir også en forsterket lekkasjebeskyttelse! Igjen: Digg. 

Ja, og begge to er Dermatologisk testet og uten parfyme – Noe som hvert fall er et must for meg! Men, til tross for alt det tekniske så er kanskje det viktigste for meg at jeg faktisk føler at jeg kan legge meg ved siden av et annet menneske og føle meg så fresh som det går an når man har mensen, uten å føle at jeg har på meg en bleie! For bindene er store, de beskytter og de sørger for at du slipper å uroe deg for å blø gjennom, men samtidig så er de så anonyme som mulig.

Takk til Libresse som gjør det enklere å ha mensen 💋

// Marty

 

Jeg vet hvordan det er å føle seg alene på nyttårsaften, ikke ha et flust av Facebook-invitasjoner i innboksen eller steder å dra. Etter at jeg skrev et blogginnlegg tidligere i dag der jeg delte at jeg gruer meg til nyttårsaften hvert eneste år, så viser det seg at det er vanvittig mange i samme situasjon som meg.

I år er jeg heldig å skulle tilbringe nyttårsaften sammen med en fin, ikke så altfor stor og god gjeng i Oslo.

Så, om du gruer deg til imorgen fordi du ikke har noen å være sammen med – Så er du hjertelig velkommen til å feire sammen med meg og den lille, men veldig fine gjengen min!

Vi kan dessverre ikke invitere alle, men vi har plass til to stykker. Så, er du mellom 19-25 år og alene i morgen, så er du hjertelig velkommen til å sende meg en melding på Instagram på @Martine.halvs! Om du er jente eller gutt spiller ingen rolle.

Jeg håper denne treffer deg som trenger det, hvis ikke må du gjerne videresende den, dele innlegget og tipse andre!

Og, kanskje du er en som har plass til en eller flere ekstra som vil gjøre det samme? La oss ikke være så himla nøye på det, la oss dele litt på den plassen vi har og inkludere de vi kan!

Stor nyttårsklem fra meg ❤

// Marty

God søndag og god lillenyttårsaften! Selv om man kanskje ikke sier det, haha. Juleferien går mot slutten og personlig så kjenner jeg at det skal bli fint å komme inn i litt rutiner igjen. Jeg kjenner også at jeg syntes at det har vært fabelaktig å ha lagt meg flere dager i strekk uten å ha på alarm. Jeg tror jeg har sovet 10-12 timer i snitt hver natt den siste uken, og det tror jeg aldri har skjedd før. Jepp, jeg er forberedt på at det blir hardt å komme tilbake til hverdagen. 

Men! Det er søndag, og selvom mange av oss har glemt både hva klokken er og hvilken dag det er, så betyr søndag ukens spørsmål og svar:

Hvordan har du det?

Jeg har det bra! Jeg har jobbet mye med litt av hvert i julen og det kommer et innlegg om det senere idag. Men, jeg har det fint, jeg er tryggere og gladere på lenge, og ikke minst motivert!

Hvor kjøper du klærne dine?

Godt spørsmål! Jeg har ingen fast butikk(er) som jeg kjøper klærne mine i. Jeg liker å mikse, kjøper det jeg liker og jeg liker å finne ting som kanskje ikke alle andre har. Jeg poster for så vidt lite antrekksbilder, men jeg har jo (utrolig nok) på meg klær når jeg legger ut bilder, og jeg kan bli flinkere til å tagge/skrive hvor klærne er fra! <3

Hvor mye har du tjent i 2018?

 1. Jeg har ikke 100 % oversikt ettersom alt går til firmaet og jeg ikke styrer økonomien der.

2. Det er min business, og jeg syntes helt ærlig at det er ganske spess å rope ut hvor mye man tjener. Selv om jeg hadde fått mye klikk. 

Du svarte aldri i gårsdagens innlegg på om det er slutt mellom deg og Mr. X. Er det det?

Vi er enige om å være venner og ta det derfra sånn ting er nå, og det er veldig fint for min del <3

Fikk du julegave av noen av de som følger deg?

Ja, faktisk! Det er så sjukt mange kule, bra og inspirerende folk som følger meg og jeg er så takknemlig <3

Hva skjedde egentlig med neseoperasjoner du snakket om for et års siden eller når det var?

Den ja, haha. Faktisk skulle jeg egentlig ta den 4.januar 2019, men jeg har valgt å utsette den (for tredje gang). Første gang var jeg inne og klar til å operere på Ahus, men hadde for mye bakterier i kroppen – Så operasjonen ble utsatt. Jeg skal prate med legen og ta en vurdering i starten av januar, for i utgangspunktet har jeg fått beskjed om at jeg ikke kan spille fotball når jeg har hatt den operasjonen jeg skal ha. Jeg vil mye heller spille fotball i noen år til og ha det gøy med det, og ta en eventuell operasjon senere.  Og til du som lurer på om det har klikka for meg siden det er snakk om en neseoperasjon, så kommer det av at jeg har knekt nesen fem ganger og det er diverse ting som må/burde rettes opp i! Haha.

Hvor mange bøker har du solgt hittil?

Jeg har ikke peiling!

Hvilket årskull er du egentlig?

Jeg er født i 1998, og jeg opplever nesten hver dag at folk ikke vet hvor gammel jeg egentlig er!

Kommer du til å delta på Vixen i år?

Det er planen ja 🙂

Godkjenner du alle kommentarer du får på bloggen?

Etter overgangen fra blogsoft til wordpress har jeg utelukkende fått hyggelige, konstruktive og bra kommentarer. Det er et par meningsinnlegg der jeg har stengt kommentarfeltet, men det har vært at diskusjonen har blitt usaklig og gått på andre personer enn meg – Noe jeg ikke har vært interessert i. Men utover det blir alt godkjent. Ja, det er vel bare en kommentar jeg droppe å godkjenne og i den sto det “du suger”. Hehe, du skulle bare visst. Neida.

Styrer du ditt eget kommentarfelt igjen nå?

Den siste måneden har jeg gjort det og det har vært veldig oppløftende!

Møtte du Mr. X på Tinder?

Nei, det gjorde jeg ikke.

Skal du fortsette å spille fotball i 2019?

Ja, det skal jeg så absolutt! Jeg er SÅ takknemlig for at jeg har mulighet til det igjen og at kroppen tillater det.

Trives du med å bo alene?

Jeg elsker leiligheten min, beliggenheten og det er det første stedet jeg har bodd der jeg føler meg helt trygg, komfortabel og der jeg trives alene! Jeg er veldig glad i selskap og jeg hater å føle meg alene, men det er ikke noe problem å bo der alene.

Håper du på å gjøre enda mer TV i 2019?

Yes I do 😉😉😉

Har du hatt en fin jul?

Jeg har absolutt hatt en fin jul. Jeg fant aldri helt julestemningen i år, men jeg har kost meg med det som har vært, med familien og ikke minst med fri, hehehe. Jeg gleder meg på en rar måte allerede litt til neste jul, haha.

Hva syntes du om at noen bloggere velger å boikotte Vixen?

Det tenker jeg at de får svare på og at jeg ikke skal henge meg opp i! Jeg syntes hvert fall at det var skikkelig mange bra og verdige semifinalister i år <3

Nå skal jeg sende et par mailer og så komme meg i dusjen. August, en kompis står nemlig på kjøkkenet og lager lunsj, og jeg har skjønt at det ikke kommer på tale at jeg ikke er klar når lunsjen er klar. Haha! Jeg håper dere får en fin dag <3 Vi snakkes senere i dag med noe jeg er litt spent på å dele. Take care!

// Marty

 

 

 

 

 

Jeg har bestemt meg for at jeg en gang i ukene fremover skal skrive en sex og singelliv-spalte. Jeg er på Tinder, jeg prater med fyrer jeg syntes at det er interessant å prate med og jeg har haugevis av spørsmål! Det er som at singellivet er et konstant spill og det er så mye jeg ikke skjønner. Ja, også er det ganske mye jeg har gått lei og som jeg rett og slett syntes at det skikkelig teit… Det er rett og slett mye jeg syntes at vi burde prate mer om! Eller… Det er mye jeg trenger å prate om og jeg har mange tanker som trenger å bli luftet: 

_____________________________________________________________________________________________________

Etter en del år i et forhold har jeg skjønt at det nye sjekkemarkedet til en stor grad består av sex. Det betyr at jeg, som i utgangspunktet har tro på at drømmemannen finnes der ute, at han kommer ridende på en stor hvit hest og at han er perfekt, muligens må begynne å legge tanken fra meg. Det er større sannsynlighet at jeg finner en fyr (ja, la oss droppe drømmemannen et sekund), enten kåt og vill på Tinder eller en sen lørdagskveld på byen. Full, desperat og med et mål: Å komme i buksa på noen. Hvem oppfattes ofte ikke så farlig, bare det er noen.

Okei. Jeg forstår at det ikke gjelder alle, men la oss være ærlige: Det skjer. Ofte. Og nei, jeg klandrer ingen.

Jeg er i utgangspunktet ikke hun som snakker om “før i tiden” og jeg vet egentlig ingenting om den, men jeg tror det stort sett startet med dating, også gikk over i sex. Ikke motsatt, sånn som det ofte gjør nå. Jeg har venner som har møttes på for eksempel Tinder, som lå, lå igjen, og igjen, for også finne ut at det kanskje var litt mer der enn søndagsmorro for å dekke over ensomheten man kan føle på en søndagskveld. Ja, nå nærmer til og med noen av de seg forlovelse og kids. Det er noen som får det til si. 

MEN! Det er en ting jeg har tenkt på de siste ukene og det er: Hvor vanskelig er det å bare si det eneste du egentlig er interessert i er å ligge? 

Det finnes nemlig nok av de fyrene som lurer deg trillrundt med fremtidssnakk, barn, hus og felles bil, og som egentlig bare har et mål… Jo, å ligge. For også ta det han vil ha, stikke og muligens bare høre fra seg når behovet skulle melde seg igjen.

Ops. Det er fare for at jeg høres både sur og gretten ut nå, eller at det høres ut som at jeg opplevde det for et kvarter siden, men jeg lurer fortsatt på om det ikke hadde vært bedre å bare være ærlig? Man trenger jo ikke akkurat å skamme seg over å ikke være interessert i barn, gjeld og bikkje enda, ei heller i å bare ville ligge! Men må man ta hjertet til personen man treffer, stikke et lite hull i det, blåse inn falske forhåpninger også aldri høre fra seg igjen? I mine øyne er det et ganske enkelt svar…

Nei, du må ikke være en dritt og skal du bare ligge, så får du hvert fall være tøff nok til å stå for det. 

Jeg opplever også at det stort sett er gutta som sårer oss jenter, selv om det skal sies at jeg har venninner som er knallharde (og kule) og venninner som også har knust et par mannlige, barske hjerter, men jevnt over så føler jeg at det typiske er at gutten gjør som han vil, og at jenta sitter igjen og sipper. Jeg kunne kanskje tenkt at det er fordi vi jenter er mer følsomme, fordi vi vil mer eller fordi vi lettere får falske forhåpninger, men jeg velger å tenke at det er fordi gutten ikke er tøff nok til å fortelle hva han vil med en gang og fordi det er lagt opp til at det er helt i orden at en fyr ligger rundt, og ikke en dame. Ja, det må jeg komme tilbake til. 

Date, ligge eller ingenting? 

Vanskeligere trenger det vel ikke å være? I mine øyne trenger det hvert fall ikke å være det. r man følelser utover det, så er vel det strengt talt sett et annet problem… Men jeg tror at ting kanskje hadde vært litt enklere om man var ærlig på hva man faktisk var ute etter, i stedet for å gå rundt den hersens grøten og spille et irriterende, umulig og slitsom spill… 

Personlig setter jeg hvert fall pris på det. Da slipper jeg hvert fall mye frustrasjon, tanker om at jeg ikke var digg nok og et lite brist i hjertet.

Hva tror du?

// Marty 

 

Er det et sted det er ekte kjærlighet, så er det mellom meg og pommes frites.

Det håpløse, evige og stusselige kjærlighetslivet mitt.  Det viser seg jo gang på gang at folk er svært nysgjerrige på hva som skjer på kjærlighetsfronten, og jeg har, i et svakt øyeblikk begitt meg ut på en spørsmålsrunde om noe av det mest kaotiske i livet mitt om dagen. Men hey, bjuda på! Eller ikke. 

Jeg har faktisk bestemt meg for at jeg hver fredag (tror jeg det blir) i januar skal skrive en sex og singelliv-spalte her på bloggen. Det er så mye jeg har på hjertet og så mye jeg har tenkt den siste tiden, og jeg tror at det kan bli både interessant og spennende! Og nei, ikke fordi jeg er en ekspert, men fordi jeg føler meg totalt blottlagt, håpløs og ubrukelig i emnet. HAHA.

Men, først… Litt kleine og håpløse spørsmål.

….

Og svar:

Hvem er Mr. X?

Det er en grunn til at jeg har valgt å kalle han Mr. X, og de som vet, de vet. Sånn ting er nå så har jeg verken lyst eller behov for å dele eller bekrefte hvem det er!

Er det slutt mellom deg og Mr. X?

Akkurat nå er jeg og Mr. X venner, og funker veldig bra som det!

Tror du at du kommer til å få deg kjæreste i løpet av 2019?

Det har jeg ikke peiling på. Akkurat nå er jeg keen på å ta en dag av gangen, chille litt og bare ha det fint! Jeg orker faktisk ikke å stresse med noe som helst. Jeg har et ønske om å bare være meg litt, ha det litt gøy, finne ut av ting og bare være.

Har du noen gang blitt avist av en fyr?

Ehm ja, jeg er ekspert. HAHA!

Hvis du blir sammen med en fyr som ikke kan eller ønsker å være så synlig på dine sosiale medier, er det greit eller ikke?

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen… Det er min blogg, det er mitt liv og det er jeg som jeg velger å eksponere meg på den måten jeg gjør. Ingen rundt meg skal under noen omstendigheter tvinges til å være med på noe de selv ikke ønsker. Det hadde vært vanskelig å holdt det hemmelig at jeg er i et forhold, men hvis personen ikke kunne vært synlig på grunn av for eksempel jobben sin – Så måtte jeg selvfølgelig respektert det.  Jeg ville jo antakeligvis hatt et ønske om å vise han frem til hele verden, men det er jo en annen sak 🤪

Fikk du julegave av C?

Ja, det gjorde jeg 🎁

Har du lastet ned Tinder igjen?

Ja, er det mulig?! Jeg kan umulig være den eneste som har et skikkelig ambivalent forhold til Tinder?

Hvem er den siste du kyssa?

Mr. X🤷🏻‍♀️

Har du noen gang opplevd at en fyr har trukket seg unna på grunn av jobben din?

Ja, absolutt. Jeg føler litt at det er enten eller, faktisk. Jeg tror kanskje ordet “blogg”, skremmer mange og det er egentlig veldig synd, for som nevnt lenger oppe her, så er det ikke sånn at man automatisk må være eksponert i mine kanaler fordi jeg jobber med det jeg gjør. Jeg har jo faktisk et privatliv også, som jeg prøver å verne om så langt det lar seg gjøre og der er det plass til mennesker som ikke ønsker å være synlige. For eksempel. Og hallo, jeg er jo ikke akkurat Kim K heller, så jeg tror det burde gå fint 😉

Kunne du fridd eller vil du at en eventuelt fremtidig mann skulle gjort det?

Jeg vil at han skal gjøre det.

Ville du helst vært singel hele livet eller vært i et forhold du ikke trivdes i?

Haha, oh boy. Det riktige her er jo å si at jeg ville vært singel hele livet, og jeg hadde nok valgt det. Samtidig så tror jeg at veldig mange er i forhold de ikke trives i fordi det er komfortabelt og trygt.

Greit med sex på første date eller ikke?

Har man lyst, har man lov.

Hvem er drømmemannen din?

Det er fortsatt Charlie Hunnam, og er det rart eller?

Dater du nå?

Neh.

Ryktene sier at grunnen til at det ble slutt mellom deg og eksen din var utroskap, stemmer det?

Nei, det gjør det ikke😂 Jeg har alltid lurt på hvem de som finner på sånt er, haha.

Er du bifil?

Nei, det er jeg ikke.

Syntes du at han eller hun skal be ut på date?

Er det en ting jeg er lei, så er det alle normer og regler når det kommer til dating. Det såkalte spillet gjør meg i beste fall gæren, haha! Er han keen på å date en dame, så får han spørre og er hun keen på å date en fyr så får hun spørre. Verre er det vel ikke?

Er du en singel eller kjæresteperson?

Hehe, godt spørsmål. Jeg trives med å ha noen, i form av at jeg vet hvor jeg har personen og at vi er enige om hvordan ting skal være, men akkurat nå så er jeg litt shitsamma egentlig. Men, jeg er nok en kjærsteperson (det er vel egentlig ikke noe som heter det, hehe) i det lange løp.

Hvis du måtte giftet deg med en av kompisene dine, hvem hadde det vært?

Jeg har en kompis som jeg skal gifte meg med hvis jeg fortsatt er singel når jeg er 30, men det er jeg sikkert ikke alene om å ha, haha!

Nei, nå får det være nok. HAHA! Vi snakkes👩‍❤️‍💋‍👩 Jeg kjente nesten at jeg måtte begynne med denne såkalte spalten min ganske brennkvikt… Kanskje det kommer en smakebit før neste fredag? Hmm..

// Marty

 

 

I går hadde jeg satt av ettermiddagen til å bytte det lille som skulle byttes av julegaver, til å kanskje sniktitte litt på salget (som jeg forøvrig føler at det har vært i et år i strekk nå) og for å bare gjøre noe annet enn juleting. Jeg skal ikke skryte på meg haugevis av familieselskaper, haugevis av ribbemåltider og ting som ikke har skjedd, men jeg har klart å få dosa mi av julegreier og julemat nå, det skal sies. Jeg gikk inn i en “hvordan-menneske-er-jeg”-boble kvelden på 1.juledag, noe som resulterte i at jeg dro hjem til min egen leilighet, vasket, ryddet, spiste kinamat og så på Sex and The City. Jeg hadde rett og slett et behov for å gjøre noe annet enn å høre på julemusikk, ha det skikkelig koselig og trøkke i meg godteri jeg egentlig ikke liker.

Men ja, tilbake til årets store byttedag. Jeg dro avgårde, glad og fornøyd, i ført et par nye tilskudd i garderoben i form av julegaver og en Pepsi Max i hånda. Og tror du jeg byttet noe som helst? Nei. Og tror du jeg handlet på salg? Ja.

Jeg kom hjem med noen nye ting på salg, en tilgodelapp og en tom Pepsi Max-flaske, og var faktisk strålende fornøyd.

Nok fjas. Det er kanskje på tide å komme inn på det innlegget egentlig skulle formidle… Nemlig litt fakta om bytting. Siden jeg er en såkalt selvutnevnt bytteekspert. 

Jeg har jobbet mange år i butikk og jeg har tatt i mot haugevis av varer som skal byttes, og mange tror faktisk at kunden alltid har rett – Altså, at man som kunde automatisk har enten rett på pengene tilbake eller et nytt produkt. Men sånn er det nødvendigvis ikke. Faktisk er det de aller, aller færreste som gir pengene tilbake når det kommer til julegaver. Dessverre.

 

Bytting av julegaver i butikk

 

– Det er dessverre ingen lovfestet bytterett. Det betyr at du ikke kan kreve å få byttet en vare uten at du har byttelapp eller kvittering. Faktisk så er det butikkene selv som bestemmer betingelsene for bytting og retur av varer!

– Og, pengene tilbake kan du heller ikke kreve. Det meste kommer an på informasjonen enten på kvitteringen eller byttelappen. Dersom det ikke står på kvitteringen eller at det på forhånd er avtalt et åpent kjøp med selger kan du faktisk ikke kreve pengene tilbake. Er det feil på varen er reglene litt annerledes. Etter forbrukerkjøpsloven har du som kjøper rett til å få en helt ny vare, prisavslag eller reparasjon av varen – Hvis den er ødelagt.

Men… Jeg har opplevd at kunder selv har ødelagt varen for å få byttet den inn i noe annet, og det er IKKE greit.

De fleste butikker ønsker å gi best mulig service og de aller fleste butikker lar deg bytte varen så lenge den er ubrukt og som ny, altså at den er i sin originale emballasje eller at lappen er på.

– Etter jul kommer ofte varer på salg, du risikerer da at varen du har fått har blitt en salgsvare og at du må bytte den inn til en lavere pris enn det gaven opprinnelig ble kjøpt for! Det betyr at du rett og slett kan tape penger på at varen du vil bytte har kommet på salg. Det er kjipt, men det er ikke vits å krangle med mennesket i kassen på grunn av det.

– Mange av oss ønsker oss gavekort til jul, fordi vi da selv kan velge hva vi vil kjøpe! Det skal jeg huske på til neste år. Har du fått gavekort må du passe på at du bruker det før det går ut. Det er også en ide og sjekke hva det kan brukes på, i og med at noen gavekort ikke kan brukes på salgsvarer (Sleipt og litt kjipt, ja). Du kan heller ikke bytte gavekortet inn i kontanter… Står det ikke utløpsdato på kortet er det med stor sannsynlighet gyldig i tre år!

– Hvis du har fått undertøy, sminke som ikke er forseglet eller andre intime varer så er det stor sannsynlighet for at du ikke får byttet. Det sier seg vel kanskje selv hva grunnen er?

– Jeg har stadig vekk opplevd at kunder har kommet inn lenge etter at den avtalte bytteretten (datoen på kvitteringen) har vært. Ofte er forklaringene da at de har vært på hytta, i Syden eller at de har hatt så veldig mye å gjøre. Sånt ordner seg stort sett, men husk at det da er du som kunde som har overgått fristen, og ikke butikken. Ser man at man ikke er hjemme til tidspunktet er det lurt å kontakte butikken for å eventuelt finne en løsning!

Regel nummer én som kunde: Vær raskt ute med å bytte (spesielt uten kvittering og byttelapp), vær hyggelig og ha forståelse for at butikkene også må ha regler. De aller fleste ønsker å gjøre det beste for deg som kunde! 

 

Bytte julegaver på nett?

 

Det er kanskje ingen hemmelighet at det er er litt større jobb å skulle bytte julegaver som er kjøpt på nettet. Men når du har fått en vare som er kjøpt over nett, så er det angreretten som gjelder. Det betyr at du har 14 dager fra du har mottatt varen, i og med at det er fristen i Norge.

Det som er digg med å få gaver over nett er at du kan åpne emballasjen, prøve og undersøke produktet nøye, og allikevel levere det tilbake. Men, det betyr ikke at du kan ta på deg kjolen og ta deg en sving, for også bytte den… Er varen tydelig brukt eller ødelagt er det ingen garanti for at du får hele beløpet tilbake eller en ny vare.

Bare husk at fristen for angrerett er 14 dager fra KJØPEREN mottok gaven, ikke fra da du pakket den opp. Sjekk også om nettbutikken tilbyr utvidet angrerett eller bytterett etter jul – For noen vil være ekstra hjelpsomme og gavmilde.

Lykke til og god bytting a 😎

// Marty

Jeg liker å anse meg selv som en som har et åpent syn rundt det aller meste. Jeg forsøker å være positiv til det meste, jeg forsøker å inkludere, se og være forståelsesfull. Jeg prøver å forstå at alle mennesker er forskjellige, at vi av og til må gjøre ting vi ikke liker og at alle ikke kan være som meg. Faktisk så syntes jeg er det er ganske så bra, for jaggu – Flere av meg kunne antakeligvis vært litt for mye av det gode.

Fra spøk til alvor. 

I går traff jeg en kompis og vi pratet om hvordan årets julefeiring hadde vært. Jeg fortalte om min feiring og han fortalte om sin, og han fortalte også om fetteren hans som under middagen på julaften hadde fortalt om at det i kirken samme dag hadde blitt lest fra koranen. For å inkludere alle. Og jeg må ærlig innrømme at jeg datt litt av.

For selv om jeg forsøkte å puste med magen, tenke at “jaja” og ikke henge meg opp i det, så har jeg ikke klart å la være. For uansett hvor mye jeg prøver, så klarer jeg ikke og syntes at det er greit. Ikke fordi jeg ikke har forståelse for andre kulturer, religioner eller mennesker, men fordi jeg ikke under noen omstendigheter klarer å se grunnen til at man skal lese fra koranen på julaften. På samme måte som jeg ikke helt klarer å forstå at det kan oppstå diskusjoner om at barn i barnehagen ikke kan ha på seg nisseluer, fordi ikke alle feirer jul og på samme måte som jeg ikke kan forstå at vi må endre på julesanger fordi de ikke er inkluderende nok eller fordi de ikke lenger er politisk korrekte.

Det at samfunnet vårt i en økende grad består av mennesker med ulike kulturelle bakgrunner, forskjellige forståelser og oppfatninger er fint og berikende for oss alle. De fleste av oss er (heldigvis) positive til mangfold, ulikheter og forskjeller, fordi det er en god kilde til å skape nye bånd, utveksle ideer, skape fornyelse og kreativitet. Men betyr det at vi må lese fra koranen på julaften?

For meg handler nemlig julen om tradisjonene våre. Den handler om de rødkledde nissene, julesanger, ribbe, ja, og aller helst pinnekjøtt, kirkebesøk og familien min, og for meg er alle disse tingene, tja… Hellig.

For meg så handler julen om mye mer en religion, Gud og Jesus. For meg så handler julen om at vi er sammen og om å ha en tilhørighet. For meg så handler julen om tro, om håp og om kjærlighet. Julen handler om tid, at vi er sammen, at vi ser hverandre, at vi tar vare på hverandre, at vi gir varme og lys. Julen handler om at vi deler og at vi klemmer. At vi smiler, ler og synger. At vi samles, holder hender og at vi står sammen. At vi ser familie vi ikke har sett siden i fjor, at vi hører de samme røverhistoriene vi alltid har hørt og at vi følger de samme tradisjonene som vi alltid har gjort.

For meg så handler julen om empati og om ettertanke, og jeg har sagt det før, men sier det igjen: Vi styrker da på ingen måte integrasjonen eller respekten for andre kulturer og religioner ved å underkjenne at julen ikke er så viktig for oss, og gjøre om på våre egne tradisjoner i respekt eller for at flere skal inkluderes.

Jeg syntes faktisk ikke det er greit at vi endrer på våre tradisjoner fordi noen føler seg støtt eller fordi vi skal inkludere flere. Alle som vil er hjertelig velkomne til å feire jul, ta del i julens tradisjoner og la seg selv berike. Jeg melder meg faktisk frivillig til å gi kunnskap og leie noen rundt juletreet, for det er skikkelig fint og ikke minst hyggelig. Men kan vi vær så snill å ta en pust i bakken og revurdere det vi holder på med?

Hilsen en som muligens er litt for glad i den tradisjonelle jula.

Del gjerne. 

// Marty

Det er nesten rart å sitte med macen i fanget igjen. En del av meg sier at jeg skal ta noen dager til fri, men jeg må innrømme at hodet mitt i flere dager på rad har jobbet på helspreng. Jeg har tenkt på ting jeg vil skrive, jeg har kjent at det er kriblet i fingrene og jeg vil tro at det er et godt tegn.

Jeg har brukt den siste uken godt. Jeg har sovet mer enn noen gang, jeg har spist digg mat, jeg har slappet av, jeg har trent, jeg har ledd, jeg har surra rundt, jeg har hengt med familien og jeg har bare vært. Faktisk tror jeg at det har vært skikkelig nødvendig, og gjett om jeg var glad for å ikke være bloggeren som klokken 19.00 på julaften lenket til “sveip opp” for å karre seg til den lille trafikken man kan få de timene. Ja, ikke misforstå meg – Det er opp til hver enkelt, men det slo meg at det finnes viktigere ting enn “les dette”, “sånn ser jeg ut i dag” og “SE HVA SOM HAR SKJEDD, DET ER HELT SINNSYKT”. Ja, du skjønner. Perspektiv tror jeg kanskje det heter.

Jeg har tatt koselige familiebilder:

Der de fleste ble seende sånn ut:

Jeg badet i sjøen på julaften, noe som er en forbanna dum tradisjon:

Jeg så sånn ut før julemiddagen:

Ja, og sånn ut etter:

Apropos mat! Jeg har til og med spist burger i pysjen. Ute. Blandt folk.

Det anbefales.

Nå kjenner jeg hvert fall at jeg er klar igjen. Jeg begynner hvert fall å bli det. Faktisk har jeg allerede skrevet et innlegg som jeg skal poste etter dette, og jeg har flere ideer klare. Jeg vurderer til og med å begynne med en ny spalte på lørdager, eller kanskje fredager?

Disse dagene har gjort meg godt, og jeg tuller ikke når jeg sier at jeg ikke har logget av jobben på tre år. Så, er det en ting jeg har bestemt meg for… Det er ikke tre år til neste gang.

Jeg håper at dere har det fint, at julen har gjort, og gjør dere godt og at dere er klare for å henge her inne fremover.

Forresten! Hvis ikke du har begynt å følge meg på min nye Instagramkonto, så gjør det a: @Martine.halvs.

VI SNAKKES 💖

// Marty

✗ Egentlig er kroppen tung og hodet skikkelig tomt om dagen, men jeg er allikevel veldig glad. Jeg har egentlig ikke peiling på hvorfor, men det er skikkelig digg. I dag ble mamma nesten flau for at jeg gikk på butikken, sang julesanger og dansa, haha! Det verste var at jeg ikke tenkte over det sjæl.

✗ I går så jeg, lillesøster og mamma “The Greatest Showman” med blant annet Zac Efron (🤤) og jeg likte den faktisk skikkelig godt. Ikke det at jeg egentlig burde prøve meg på et faguttrykk, men det var en moderne klassikker, eller noe – HAHA! Det var garantert ikke siste gang jeg så den.

✗ Aprops “The Greatest Showman”… Jeg har hørt på den ene sangen der sikkert tjue ganger i dag. Hør på “This Is Me” og minn deg sjæl på hvor forbanna bra du er. Hmm, kanskje det er derfor jeg føler meg litt ekstra glad i dag? 

✗ Tidligere i dag var jeg og STORhandlet, bokstavelig talt, sammen med mamma. Jeg har selv jobbet i butikk i mange år, og jada, jeg forstår at det er forskjell på å jobbe i klesbutikk og i matbutikken – Men man kan da gi et lite smil eller lirke et lite “god jul” ut av seg eller? Haha. Han vi handlet av var altså så sur!

✗ Den siste uken har jeg tilbragt flere timer på shopping enn jeg har gjort tilsammen i hele år. Nå er det jaggu bra for en stund.

✗ Lillesøsteren min går fortsatt på ungdomsskolen og er avhengig av å ta skolebuss for å komme seg til og fra skolen. Skolebussene har en regel om at alle elevene i utgangspunktet må ha busskort for å ta bussen. I går var det en liten 8.klassing som hadde glemt busskortet sitt, og bussjåføren nektet å ta han med. Søsteren min som har Ruter-appen på mobilen reagerte da med å SELVFØLGELIG betale for gutten som sto der med tårer i øyene for at han ikke kom seg hjem. Bra jente. Jeg har full forståelse for at bussjåføren har regler å forholde seg til han også og at det sikkert finnes en haug av ungdommer som glemmer busskortene sine, men altså. Hadde han tenkt til at denne gutten skulle stå ute og fryse i -5 grader til foreldrene kunne komme og hente han når de var ferdige på jobb da eller? Eller at han skulle gå hjem? Han glemte jo ikke akkurat busskortet sitt for å være slem liksom, haha.

✗ Ikke for å ødelegge julemoduset til folk, men i stad begynte jeg å lengte skikkelig til sommeren. Eller, til det å kunne løpe meg en tur ute, med musikk på ørene og bare stikke. Ja, og til å grille, spise is, bli brun og bade.

✗ Jeg var hos frisøren i går og jeg ble (for første gang på ganske så lenge) skikkelig fornøyd! Jeg gjorde håret lysere, litt kortere og ja, bare bedre. Det var skikkelig digg å bli kvitt den evige etterveksten! Enda en grunn til at jeg kanskje føler meg litt gladere. 

✗ Okei. Dette har plaget meg skikkelig siden i går. Forrige uke lagde jo jeg meg en ny Instagramkonto (Martine.halvs hvis ikke du følger den). Natt til i går hadde noen gått inn og kjøpt 4000 falske følgere til kontoen min og jeg våknet med et sjokk, meldinger fra byrået mitt og meldinger fra skuffa følgere. Det er sjeldent jeg blir lei meg over sånt, men i går så ble jeg faktisk det. Skikkelig også. For deg som kanskje ikke skjønner helt hvorfor det er så kjipt, så betyr det at det fort gjør at folk tror at jeg har gjort det selv og at statistikken min, som er den jeg blant annet viser til kunder, blir totalt ødelagt. For ikke å snakke om troverdigheten min! Det er jo en av grunnene til at jeg valgte å lage ny konto. Nettopp for å slippe tullete følgere! Etter at jeg hadde felt en tåre, hehe, så satt jeg og en Egmont i gang med å fjerne én og én falsk følger. Snakk om drittjobb a! Jeg tok derfor kontoen på privat, så det samme ikke skulle skje mens jeg ryddet. I dag tok jeg på offentligkonto i noen minutter, fordi det var noe jeg skulle sjekke, og da var det noen som kjøpte hundretalls falske kommentarer til det ene bildet mitt. Altså, HVA ER GREIA? Jeg blir så skuffa over at noen ønsker å ødelegge og skape trøbbel for meg. Er det så forbanna vanskelig å ønske noen godt? Heia på noen? Eller gi faen hvis det er noe man ikke liker? Denne personen har brukt sine egne penger på å ødelegge for meg de siste dagene, og jeg anbefaler personen å for eksempel skaffe seg ett fadderbarn gjennom Plan i stedet. For de pengene kan mye heller mette en barnemage og sørge for at et barn får mulighet til å komme seg på skolen, fremfor å ødelegge for meg. For eksempel. 

✗ Jeg har skikkelig lyst til å se på Dear John, så det tror jeg faktisk at jeg skal gjøre i kveld.

Jeg håper dagen deres har vært fin! Klem fra meg 🖤

// Marty

I dag tenkte jeg å fortelle dere en liten historie fra mitt liv. Jeg har brukt noen dager på å orke og fortelle den, for jeg var nemlig så forbanna, fortvila og lei når det skjedde. Det var egentlig såpass at jeg hadde bestemt meg for at historien aldri skulle deles. Noen gang. Men hey… Bloggeren i meg klarer rett og slett ikke å la være. Og, det er jo kanskje fare for at du har klart det samme selv en eller annen gang. Hvis du motformodning aldri har klart det, så gratulerer til deg din irriterende dritt.  (😂)

Jeg har etter noen år i Oslotrafikken blitt ganske god til det meste. Jeg liker hvert fall å tro det selv. Det er lite som stresser meg lenger og jeg har kontroll på det aller meste. Jeg tror snart at jeg også har parkert i de fleste parkeringshus som finnes i byen, og jeg har etter hvert lært meg til hvilke parkeringshus jeg ikke kjører ned i og hvilke det går helt fint å kjøre ned i. Forresten: Det virker som at noen parkeringshus er laget for at man skal kræsje, for skitt så trangt det er. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har holdt pusten når jeg har parkert og hvor mange stygge ord jeg har sagt når jeg har parkert. Aaah… Parkeringshus ass.

Tilbake til historien.

Jeg hadde parkert i et parkeringshus like utenfor Oslo, fordi jeg skulle på et møte, som jeg visste ville ta noen timer. Parkeringshuset jeg parkerte i har jeg antakeligvis parkert i cirka femti ganger tidligere, men selvfølgelig var det vedlikeholdsarbeid denne dagen – Og jeg måtte kjøre ned på et helt annet sted enn hva jeg pleier. Jeg tok bilde av hvor jeg sto parkert (lurt å være på den sikre siden) og dro i møte.

Fire timer senere finner jeg frem bildet på mobilen min, og går ned på riktig sted i parkeringshuset. Og tror du jeg fant bilen min? Hehe. Nei, det kunne jeg bare drite i. For var det høyre? Eller var det venstre? Nei, kanskje det var rett frem? Nei, jeg tror det var høyre. Hæ, hvor er jeg nå a? Jeg gikk, jeg gikk, jeg gikk og jeg gikk. Jeg var ca. SÅÅÅÅ nære med å sette meg ned, ringe en taxi og la bilen bli der.

Jeg kan jo kanskje forklare det sånn som dette. Du vet… Et bilde sier mer enn tusen ord. Og da kan du jo bare tenke deg hva seks bilder sier:

Ikke nok med det. Jeg hadde jo betalt når jeg gikk ned i parkeringshuset, så når jeg skulle ut av parkeringshuset så hadde jeg jo brukt for lang tid og måtte betale enda mer…:

Hipp hurra og god jul sier bare jeg. Er det mulig liksom 🙃Og igjen. Hvis du er en av de som aldri har klart dette og som aaaaaldri driter deg ut: Fint for deg. Men hvis du er som meg og gjør ting som dette stadigvekk: Jeg føler med deg.

Sånn skikkelig.

// Marty