Jeg føler meg skikkelig ensom på nyttårsaften

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️, Tanker 💭

Det jeg skal skrive nå sitter langt inne. Det sitter langt inne fordi jeg syntes at det er skikkelig flaut, fordi jeg skammer meg og fordi jeg er redd for at noen skal syntes synd på meg. Fordi jeg er redd for å ikke være like bra som alle andre.

Men mest av alt fordi jeg syntes at det er skikkelig flaut å innrømme at jeg til tider kan føle meg skikkelig ensom og alene.

Nyttårsaften er rett rundt hjørnet, og jeg må ærlig innrømme at jeg har gruet meg til nyttårsaften. I år også. Faktisk mer enn til eksamen. Det er en av de dagene der jeg pleier å føle meg desidert mest ensom, mislykka, teit og ubrukelig. Jeg har gruet meg i hele romjulen, og følelsene mine har blitt forsterket av at det har sett ut som at “alle andre” har vært sammen, at “alle andre” har hatt det så kult og sosialt. Mens jeg har ligget hjemme, uten en eneste invitasjon fra  for eksempel “verdens beste jentegjeng”.

Jeg tror det handler om at forventingene er skyhøye, at alt fremstilles så kult, at nyttårsaften skal bli årets beste kveld, at man skal kose seg gløgg i hjel og at man skal være både lykkelig og berusa.

Hvis man i det hele tatt blir invitert et sted. 

Det skåles i vinglass, legges ut bilder av hvor kult absolutt alt er og det forsterker følelsen av at det jeg gjør ikke er bra nok. At jeg ikke er bra nok. Det er en sinnsykt forventing knyttet til nyttårsaften, og for min del blir det hvert fall aldri som planlagt – Eller som forventet. Du kjenner deg kanskje igjen?

Jeg har derfor i år bestemt meg for at jeg ikke skal sitte inne og syntes synd på meg selv. Jeg vil ikke gråte i dusjen, motvillig ta på meg kjolen til familiemiddagen og stirre ut i løse lufta, med den konstante følelsen av å ikke være bra nok. Jeg vil ikke. Jeg har nemlig gjort det nok. Herregud, så mange ganger jeg har grått på nyttårsaften. 

Jeg har lyst til å være fornøyd. Jeg har lyst til å nyte det jeg er heldig å faktisk få være en del av. Om det er å være på det som liksom skal bli årets fest eller om det er å se en film hjemme i sofaen. Jeg har ikke lyst til å se hva alle andre gjør, hvor forbanna kult alle andre har det og hvor fint alt ser ut, for uansett hva jeg sier – Så påvirker det meg. Det gjør at jeg føler at det jeg gjør ikke er bra nok. Så, i år skal jeg legge bort mobilen, jeg skal logge ut av Snapchat og heller fokusere på det som er positivt. Om det så er film i sofaen alene, dans med venner, middag eller tidlig kvelden, så skal det jeg gjør, være bra nok.

Og du? Hvis du føler deg litt ensom, alene eller at du ikke er bra nok, så kan jeg love deg at du ikke er alene.

Jeg ønsker deg et godt nytt år, og jeg håper feiringen din også blir mer enn bra nok.

// Marty

 

 

 

 

32 kommentarer

32 thoughts on “Jeg føler meg skikkelig ensom på nyttårsaften

 1. Åhh kjenner meg så igjen og fikk en liten klump i magen av å lese. Takk for at du er så bra og det du skriver.
  Godt nytt år til deg, fine!

 2. Føler det på akkurat samme måte! Takk for at du setter ord på det og gjør det synlig! <3
  Du er god!

 3. Kjenner meg så igjen i dette.. tredje nyttårsaften nå sitter jeg helt alene. Uten en eneste invitasjon

 4. Kunne vært et blogginnlegg skrevet av meg. Jeg har dog sjelden ikke vært invitert et sted eller vært alene på nyttårsaften, men tro meg når jeg sier at ensomhetsfølelsen blant mange “venner” er vel så ille, hvis ikke verre. Noen ganger angrer jeg på at jeg dro eller inviterte folk, fordi det er kan føler til og med mer ensomt, enn å se en film eller lese bok alene hjemme. Særlig hvis alle, absolutt alle er par – slik som det er i år.

 5. Bra skrevet, du er ikke å lene. Skal tenke på deg. Gi deg lys og varme og kjærlighet .ha et riktig godt nyttår Hilsen fra Drammen.

 6. Dette innlegget var utrolig bra. Jeg kjenner meg så sinnsykt godt igjen. Du hjelper så mange med dine sterke meninger som mange kjenner seg igjen i ❤️

 7. Hei Martine!

  Det er ikke ofte et blogginnlegg røre meg slik dette gjorde. Jeg kjenner deg ikke, men tror du er et fantastisk menneske. Du er vakker, og du er nok ikke alene om å føle det slik. Jeg ønsker å dele dette innlegget på facebook siden min. Er det greit for deg? Uansett ønsker jeg deg et godt nyttår.

  Nyttårs klem fra Tweenspappa.

 8. Modig gjort å skrive om ensomhetens tema. Jeg og kan relatere og føler ofte at det er et tabubelagt emne. Jeg ville nok ikke turt å skrive om det selv så jeg har respekt for att du gjør det.

  For å trekke noe positivt ut av det så kan man prøve å gjøre ensomheten til en spirituell øvelse hvor man kjenner på følelsen samtidig som man prøver å akseptere situasjonen slik den er. Greier man å finne en inre ro aleine så stiller man også godt i relasjoner med andre mennesker.

  Godt nytt år.

 9. Jeg føler meg ensom hele tida og jeg er så jævlig sliten. Har ingen slekt. Jeg silter veldig med angst og har til tider veldig tunge dager😭

 10. Du beskriver veldig godt følelsene som Mange sitter med både jul og nyttår. Denne krampe hyggen som må publiseres over alt. Ikke alle har noen å feire med og ikke alle gidder og feire. Jeg ble spurt om hva jeg skal i kveld og jeg svarte:ingenting, det er en helt vanlig dag. Og da fikk jeg lange blikk og et sympatisk smil. Glad du skrev dette innlegget i dag. Godt at jeg ikke er alene. La oss ikke gråte i dag 💙

 11. Hvis du føle deg ensom så kan du bare komme å feire med oss i Stavanger! Ingen skal føle seg alene på nyttårsaften. Drit i de der «verdens beste jentene». Alt e ikkje så bra som det ser ut på sosiale medier… håpe du får en fin feiring, Martine ❤️❤️

 12. Kjenner meg så igjen.
  Drev å googlet ensom på nyttårsaften på Google så fikk jeg opp dette innlegget.

  Akkurat nå ligger jeg i sengen, og vil bare denne dagen skal gå over. Ingen invitasjon og ingen som ønsker meg et nyttår. Hater virkelig nyttårsaften:/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *