Hvorfor er det sånn at noen bare er skapt for å ta selfies? Du vet de som treffer på hver eneste bilde, som ser ut som at ikke de gjør noe annet (kanskje grunnen til at de alltid er så fine på selfies er at de faktisk ikke gjør noe annet… Hmm🤨) og som ALLTID er fine. 

Hver eneste gang jeg ser et sånt bilde blir jeg inspirert og tenker at: Oi, dette var fint. La meg prøve på det samme. 

Og blir det noen gang som tenkt? Nei, overhode ikke. 

Og plis… Fortell meg hvordan folk klarer å være sexy på selfies…

… Uten å se helt kårni ut. 

Haha, jeg tror jeg bare må finne meg i at selfies kanskje ikke er min sterkeste side. Men, jeg skal øve meg. Jeg må da klarer å få til noen bra jeg også. 

Kom gjerne med noen tips til hvordan jeg kan bli bedre 😂 Og hvis du lurer på hva mitt beste tips er:

Svarthvitt-filter… Det funker (nesten) alltid. Og: Vær søt. Det funker også (nesten) alltid 😜

// Marty 

 

Det jeg nå skal skrive er vanskelig å formulere. Jeg er redd for å skrive noe feil og for å trå feil. Eller, egentlig er jeg redd for at noen skal syntes at jeg er skikkelig teit. 

De siste ukene har jeg fått flere meldinger fra forskjellige mennesker med det samme budskapet. Det har vært meldinger om at jeg er for tynn til å fremme kropp på en sunn måte, det har vært meldinger om at jeg fremstår falsk når jeg legger ut fine bilder og at jeg er for opptatt av å være pen til å være et godt forbilde. Ironisk nok. Og ikke minst – At jeg lager et press for unge med å være den jeg er. 

Jeg har gått en god stund og tenkt på alle disse meldingene, og jeg ønsker å svare – Sånn at alle får det med seg. 

Jeg er meg selv så godt jeg klarer. Selv om jeg skriver om selvtillit og selvbilde betyr ikke det at jeg på noen som helst måte er i mål selv. Selv om jeg legger ut et bilde av kroppen min så betyr ikke det at jeg elsker kroppen min hver eneste dag. Faktisk tror jeg ikke at jeg noen gang kommer til å elske kroppen min, men jeg håper at jeg kommer dit at jeg aksepterer den og at jeg kan gå en hel dag og tenke: Fysøren så komfortabel jeg er! 

Selv om jeg skriver at vi skal gi faen, så er det ikke alltid jeg klarer det selv heller. Selv om mange tror det. Men! Jeg prøver og jeg gjør så godt jeg kan. 

Det er vanskelig å fremme et budskap og heve stemmen, for det er så fort gjort at absolutt alt man gjør blir feil. Jeg må si at det er rart å få kjeft for at jeg er for pen, for tynn, for selvopptatt. For ikke å snakke om at jeg lager et press for unge. 

Jeg har også et behov for å være pen og jeg har også et behov for å føle meg fin. Det jeg forsøker å fremme er det å være normal. Jeg ønsker å fremme gode dager, men også dårlige dager. Jeg ønsker å vise frem en filtrert utgave av meg selv, men også en ufiltrert utgave. For meg er det sånn livet er. Jeg ønsker å være ærlig og ekte, eller: NORMAL.

Jeg har ingen problem av å legge ut bilde av meg selv der jeg spiser potetgull og viser frem dobbelthaka mi, men er jeg et godt forbilde hvis det er det eneste jeg gjør? Skal jeg være helt ærlig så faktisk ikke forbilde-delen det viktigste for meg heller, selv om jeg er bevisst på den oppgaven. For min del er det den delen der folk kjenner seg igjen og føler at vi lever på samme planet som er viktigst. Du vet den planeten der man faktisk ikke alltid har gode dager, der skoene ligger strødd i gangen og man plutselig finne mat med mugg på i kjøleskapet. Du vet, de helt normale tingene. 

Jeg har som nevnt fått noen meldinger fra folk som har sagt at de syntes jeg er med på å lage et press for unge, og jeg skal være så ærlig å si at det stikker langt inn i hjertet mitt – For det er det siste jeg vil. Samtidig så må jeg nesten leve mitt liv. Jeg liker å reise, og jeg legger derfor ut bilder av at jeg reiser. Jeg liker å bruke fine klær, og jeg legger derfor ut bilder av at jeg bruker fine klær. Jeg liker å ta fine bilder, og jeg legger derfor ut fine bilder. 

Samtidig så er jeg opptatt av balanse og av å være ærlig. Den dagen jeg ikke lenger er ærlig tror jeg at jeg blir nødt til å legge ned bloggen, for da har jeg blitt en jeg ikke ønsker å være. 

Det finnes alltid noe vi kan sammenlikne oss med og noen vi kan tenke at vi gjerne skulle være som, men det er jo her jeg forsøker å si at vi skal forsøke å la være. Jeg vil nemlig mye heller at man, eller vi, skal akseptere oss selv og trives med oss selv. Da tror jeg også at vi kanskje ikke blir så opptatt av hva alle andre gjør, hva alle andre har og hvordan alle andre ser ut. 

Jeg tror det handler om å finne sin verdi. 

Det er ikke sånn at de vi ser på som pene ikke at sitt de også, og hvis vi tror det må vi minne oss selv på at utseende ikke gjør oss lykkeligere. Det er ikke sånn at en som er tynn ikke kan slite, hvis vi tror det må vi minne oss selv på at utseende ikke gjør oss lykkeligere. Det er ikke sånn at en som ser så lykkelig ut også kan slite, hvis vi tror det må vi minne oss selv på at utseende ikke gjør oss lykkeligere og at vi absolutt alle har en fasade. 

Jeg er SÅ takknemlig for alle som er en del av gjengen min, som følger meg og som er så ufattelig bra. Tusen takk ❤️

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

 

Da jeg begynte å spille fotball fikk jeg daglig kommentarer om at fotball var en guttesport. Jeg fikk høre at jeg burde klippe av meg alt håret hvis jeg skulle være med og at jeg kun fikk spille med gutta fordi rumpa mi var fin. Dette kan jeg fortsatt få høre, selv om det ikke er like vanlig.

Heldigvis blåste jeg i disse kommentarene, heldigvis ble holdninger som dette slått hardt ned på og heldigvis fikk jeg, og alle andre som ville være med å spille fotball lov til å være med. Uten å ta stilling til hvilket kjønn, legning eller tro noen hadde. Heldigvis dør sånne holdninger ut sakte men sikkert, hvert fall hos oss. 

Jeg er ekstremt heldig og privilegert som har vokst opp i et land som har tilbudt meg den samme utdanningen og de samme aktivitetene som landets gutter, dessverre er det altfor mange land i verden der det er ikke eksisterende. I dag er det 60 millioner jenter i verden som ikke får utdanning, og for ekstremt mange jenter er ikke aktiviteter som fotball et alternativ en gang. Mange tror at de ikke kan verken leke eller være i aktivitet. Fordi de er jenter. 

På onsdag skal jeg spille verdikampen på Norway Cup og denne kampen fokuserer på bærekraftsmål nummer 5, nemlig likestilling mellom kjønnene -oppnå full likestilling og myndiggjøre kvinner og jenter. For meg er det en stor ære og jeg spiller for alle de som ikke kan, i håp om at de snart skal kunne gjøre det samme. I håp om at de snart skal få de samme mulighetene som meg. Jeg representerer Right To Play som daglig jobber for at alle verdens barn skal få være i aktivitet og få utdanning. De mener at verden drar fordeler av å invisterer i jenter, og det er det på tide at vi gjør – Verden over! 

Forskning viser at jenter som får utdanning bidrar til positiv utvikling av lokalmiljøet og skaper ringvirkninger for hele samfunnet. Men, det vet jo vi alt om! Vi er bare nødt til å gjøre det vi kan for at alle skal få de samme mulighetene som det jeg har fått, og som du har fått. 

Når barn leker vinner verden. 

Ses vi på Ekebergsletta klokka 12 på onsdag? 

// Marty 

Noen ganger blir man tom for ord og akkurat nå er jeg det. 

Dette var vondt, uvirkelig og egentlig kan jeg ikke tro det. 

Takk for tupp i rævva Vibeke. Takk for at du alltid var så kul, imøtekommende, rolig og tøff. 

Takk for alle du så. 

Takk for at du ba meg gi faen. 

Takk for at du har vært et forbilde. 

Alle tanker går til dine kjente og kjære. 

Du har vært et fyrverkeri uten like. 

// Marty 

Hei folkens! Det er søndag og det betyr at det er klart for ukens spørsmål og svar. Denne gangen er det på video og jeg er superspent (og litt nervøs), men jeg håper at dere liker det 🌸 Jeg har hvert fall gjort mitt beste, og utover det så får jeg jo ikke gjort så mye. Haha! Kom gjerne med tilbakemeldinger ☀️

Abonner HER

// Marty 

LØRDAG! 

Jeg skal ærlig innrømme at selv om jeg egentlig ikke har ferie nå, så er jeg i feriemodus. Jeg håper det kan vare lenge, for det er veldig komfortabelt og deilig. Jeg sover litt lenger om morgenen, legger med litt senere om kvelden. Jeg bader i lunsjen og spiser is til dessert. Livet. Uansett, jeg klager ikke på lørdager – Uansett hva. 

I dag er planen å jobbe litt (lørdagen sin, haha) og så skal jeg gjøre et siste tappert forsøk på storsenteret. Jeg har fått noen tips til hvor jeg kan få tak i undertøy jeg kommer til å like, så jeg skal dra innom og se om det faktisk stemmer. Jeg håper det. Etter det går turen til Benedicte der jeg skal være med og feire bursdagen hennes. Jeg var hos henne i går også, og det er alltid en fest sammen med henne. Latter og ufiltrert prat, men også kloke ord. 

Og sånn så det ut når vi tok bildet… Inspo, hæ? 😂

I kveld en gang drar vi til Skien. Vi skal hjem en tur til familien til C. Det var visst siste mulighet på en stund ettersom sesongen hans drar i gang igjen, så da ble det sånn. Egentlig hadde vi ønsket oss en tur på familiehytta hans, men vi fant ut at det ble litt knapt med tid der. Er det ikke festlig? Nå har vi vært sammen i nesten 3,5 år og vi har enda ikke fått vært der. Vi får aldri tid under sesongen hans og i sommer har vi jo hatt planer nesten hele tiden. Men men, den ser fin ut på bilder da. HAHA! 

Jeg håper du får en fin dag. Klem fra meg 💕

// Marty 

Vol 2. 

Lykke til 😂😂

// Marty

Licensed from: skeeze pixabay.com

Kjære medmennesker. Jeg er nødt til å komme med et hjertesukk. Jeg er nemlig så lei av at det dukker opp artikler om at brannvesenet gang på gang er nødt til å rykke ut til skogbranner og at vi gang på gang fyrer opp ild – Til tross for at det er det siste vi skal nå. Til tross for at vi ikke har lov. 

Det er nemlig noen sin mamma, pappa, kjæreste, datter, sønn, bror eller søster som må slukke disse brannene og det er noen som utsetter seg selv for stor fare, bare fordi vi tror at akkurat vi har lov. Fordi akkurat vi er nødt til å grille noen pølser og fordi akkurat vi har kontroll. 

Brannvesenet har gang på gang bedt om at folk ikke skal tenne opp ild – Og kan vi ikke være så snill og lytte? 

Jeg har akkurat snakket med en venninne som måtte avlyse ferien sin fordi kjæresten hennes var nødt til å dra på jobb, fordi campingturister tenner opp bål og fordi de behøver flere på jobb. 

Det er ingen av oss som er noen bedre enn noen andre og det er ingen av oss som har noe mer rett til å gjøre noe vi er sterkt frarådet til å gjøre. Noe vi ikke har lov til å gjøre. 

Kan vi ikke vær så snill og bruke hodet? Kan vi ikke vær så snill og gjøre som vi får beskjed om, for en gangs skyld? Kan vi ikke vær så snill og tenke på litt fler enn oss selv?

Legger ved disse rådene:

Kan du fyre opp bål? Nei.

Kan du bruke engangsgrill? Nei.

Kan du bruke fellesgrillene som er satt opp i fellesområder? Nei.

Kan du grille hjemme? Nja, tenk nøye over vindretning og brannfare. Kanskje taco er et godt alternativ? 

​Kan du kontakte en gammel flamme? Vær forsiktig…

Kan du brenne for en god sak? Ja.

Kan du tenne en gnist i kjærligheten? Ja, gjør det 🙂 

 

Del gjerne.

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

I dag skal alt indre stress forsvinne. Jeg har satt av dagen til å sitte inne (og være litt sur for at jeg ikke er ute i sola) for å svare på mail, produsere det som må produseres og ja… Jobbe. Jeg hadde nesten glemt at jeg har en jobb som også må gjøres. Skitt, det hadde vært deilig å alltid hatt ferie si. 

Jeg har jo lenge hatt lyst til å lage litt flere videoer og bli litt bedre med YouTube. Jeg elsker jo å skravle og så fort jeg klarer å vende meg til å snakke foran kameraet tror jeg det kan bli veldig gøy. På dagens to do-liste står det blant annet at jeg skal spille inn en film, og det har jeg nå brukt nesten to timer på. Men vet du hva? Kameraet har slått seg av halvveis, og jeg har sittet og pratet til et kamera som ikke spiller inn noe som helst. Bra jobba eller? Jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine når jeg så det, og jeg ble jo egentlig mest flau. HAHA! Så, nå ligger kameraet på lading og jeg skammer meg litt. 

Jaja, shit happens. Det hadde jo tatt seg ut om alt skulle gått knirkefritt vel. 

Nå skal jeg dukke inn i mailboksen igjen, slette all reklame og rydde opp i livet mitt igjen. Minn meg på at jeg aldri skal utsette noe igjen. 

Ha en fin dag, så snakkes vi senere 💙

// Marty