Det er rart å treffe en person for første gang, å hilse på hverandre, for og så åpne hjertene sine. Det å skulle snakke om vonde, såre, rare, spesielle og tøffe ting, som man kanskje ikke snakker så mye om ellers, som man kanskje aldri ville fortalt til en fremmed eller kanskje ikke til en man var glad i en gang. Samtidig så er det noe fint med det, hvordan samtalen kan flyte mellom to ganske så fremmede mennesker, om både viktige, tøffe og spesielle ting. I

dag skal jeg snakke med Per Heimly, og Per, han har både hatt det tøft og vært tøff. I høst har han sluppet boka Blodsbror, en bok om vennskapet til Ari Behn, og om historien. 

Per lovte Ari det. At han skulle fortelle hvordan det egentlig var, både på godt og på vondt. Og i dag skal vi snakke om det livet Per har lever og har levd, om vennskapet til Ari, hvordan det er når ens bestevenn tar livet av seg, om mental helse og om livet. For livet, det har Per levd – Og det har han virkelig kjent på kroppen.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

Reklame | Ellos

Halloooo på deg 🤎

Her kommer det et innlegg fylt med deilige nyheter fra Ellos, men en rabattkode som gir 33 % rabatt på den dyreste varen på et helt kjøp på toppen!

Jeg er jo svakere enn svakest for alt som har med joggiser, skinnbukser, fete jakker og høstmote å gjøre, så om jeg er svak for enhver nyhet hos Ellos nå? Ehm… JA! Ah, så mye fint det er! Her er noe av det jeg digger…

Forresten! Rabattkoden er 435496 og en gir 33 % rabatt på den dyreste varen på et kjøp og 5 % ekstra rabatt på salget. Den er gyldig ut 30.september.

Ull + fake skinn = 🖤 Klikk HER for denne nydelige ullgenseren!

Apropos skinnbukse! Denne finner du HER.

Trenger jeg å si noe? Kåpen finner du HER, og den finnes også i sort og lys beige…

ENDA en rålekker jakke! Denne finnes også i vaffelbrun, og jeg vil rocke denne med en bukse som på bildet, en digg hoodie og en lue på hue! SÅ FIN! Du finner’n HER.

… eller denne kanskje? Perfekt gråfarge og perfekt fit! Du finner denne genseren HER, og den finnes også i forskjellige varianter. Blant annet i rosa, oransje og beige…🧡💕🤎

Langermet piké i økologisk bomull 💙 Den finnes i denne nydelige fargen, i en lysere blå, rosa, hvit og beige, og den er like fin og kul i alle fargene! Dette er min favoritt og jeg liker så godt at en både er fin, kul og chill! Du finner den HER. Og joggebuksa? AH! Den finner du HER. Den finnes også i flere farger forresten…

En ting er hvert fall sikkert, og det er at det alltid er et enormt utvalg å finne hos Ellos. Ønsker du deg noe, trenger du noe eller vil du bare titte litt så kan du klikke deg inn på Ellos HER. Rabattkoden 435496 gir 33 % rabatt på den dyreste varen på et kjøp (inklusivt eksterne varemerker). 

Jeg håper dagen din er minst like fin som den grå kåpa. Sender en klem din vei!

Jeansen jeg bor i finner du HER

GOD TIRSDAG 💛

✗ I helgen gikk det opp for meg at vi faktisk har kjøpt ny leilighet og at den, om mulig, kommer til å bli enda råere enn her vi bor nå og det kan jeg nesten ikke tro på. ALTSÅ HÆ! Jeg bare… Jeg vet ikke om det gikk opp for meg fordi jeg har ligget i interiørdvale (både personlig og økonomisk, hehe) etter å ha innredet akkurat slik jeg ville ha det her vi bor nå, og at jeg sakte men sikkert begynner å våkne til liv, men det kan tenkes. Eller så er det bare fordi jeg så en perfekt kommode, sofa og stil som jeg egentlig ville kjøpe nå med en gang, i helgen. Heldigvis for meg og lommeboka mi så er det ingenting jeg savner eller ønsker meg her vi bor nå, og det er første gang i historien tror jeg. Men… Det er jo veldig mye jeg ønsker meg til den nye leiligheten, hehe. Drømmesofaen for eksempel, som jeg har siklet på i butikkvinduene på Aker Brygge siden jeg gikk på videregående omtrent… Som de bare bygger om, trekker om eller tryller med i blant, og som bare blir kulere og kulere hver gang jeg ser den som er i snitt fire ganger i uka. Den som jeg sist turte å spørre om prisen på. Den som koster cirka 145 000,- kroner. Mhm… Festlig! Så neida. Apropos interiørdvale: Jeg tror det er fornuftig at jeg forblir i det litt til. Men! Jeg gleder meg veldig til den står klar… I slutten av neste år en gang, heh!

✗ Jeg har fått en ny rabattkode hos Cubus, og den er gyldig helt til mandag! Bruk koden martineh20 så får du 20 % rabattos på alle ordinære varer 💛

✗ I går så jeg at en av dere skrev i en av boksene mine på Instagram at hun merket at en av hennes bestevenninnene dropper henne. Jeg har tenkt en del på akkurat det der selv i siste, og følelsen suger jo. Det kan jo selvfølgelig være et faktum at venninna bare er kjip kanskje, men… Tror du ikke at livet bare skjer i blant? At man vokser fra hverandre? At man får nye prioriteringer? At man ikke mener noe vondt med det, men at man rett og slett bare ønsker å velge noe annet eller annerledes. At det ikke handler om at man ikke liker hverandre eller i teorien kunne fortsatt å være venner, men at ja… Livet bare skjer? At man kanskje treffer andre, at man får nye plikter? Jeg vet ikke, men jeg vet jo med meg selv at de aller fleste jeg har mistet kontakten med oppgjennom er helt supre, at det alltid hadde vært hyggelig og treffe dem og at det ikke er noen annen grunn til at vi har mistet kontakt enn at livet har skjedd! Hva tenker du?

✗ Bare et tips om at verdens beste truse er på 25 % rabatt HER ❤️

✗ I morgen har jeg og C vært kjærester i 6,5 år. Vi slutta å markere de små milepælene der noe voldsomt for lenge siden, men jeg synes det er hyggelig å gi hverandre en high five og si bra jobba allikevel, haha! Det skal sies at han helt sikkert ikke veit at vi har vært det i morgen, og at det egentlig er tilfeldig at jeg regnet ut det på fingrene her en da ettersom jeg så at det var den femtende i måneden, men… Det føles på en måte ut som at tiden har flydd avgårde, og på en måte så føles det ut som at det har vart i all evighet. Ja, og det håper jeg jo at det vil, hehe! 

✗ I dag var jeg i et veldig spennende møte med noe jeg har hatt lyst til å gjøre… Lenge! 

✗ Det er 22 % rabatt på den mascaraen over alle mascaraer HER. Tre tynne lag og vippene mine blir forvandlet til… Vet ikke. De blir hvert fall sjukt mye lenger enn hva jeg trodde var mulig 😂 Det eneste kjipe er at den blir litt fort tom, men det er verdt det når den funker så bra! Hvert fall på meg. 

✗ I går så jeg en artikkel skrevet av Jeanett Ljostveit der hun stilte spørsmål om hvorfor kvinner og menn skal betale ulik pris for samme hårklipp, og jeg er så enig! Det viser seg jo at det faktisk ikke er lov en gang, men det skjer jo allikevel. Og nå er ikke jeg frisør, men jeg har opplevd å bli ferdigklipt før C om vi har klipt oss samtidig. Og allikevel betalt det dobbelte. Bare fordi jeg er dame og skulle ta tuppene, mens han skulle frisere hele topplokket. 

✗ Apropos hår! Jeg har de siste ukene brukt DENNE hårkuren når jeg har tatt meg tid til det og giddi, og jeg burde gjort det hver gang jeg vasker håret for makan til effekt! Det står masse om hva den gjør og hva den er bra for om du klikker deg inn, og jeg er sjukt imponert! 

✗ Ikke glem å ta vare på deg selv i dag. Å si noe pent til deg selv. Å gi deg selv en highfive. 

Klem fra, 

 

Hei på deg.❤️ 

Jeg føler nesten at jeg bare går og venter i disse dager. At jeg venter på alt som skal komme, alt som skal skje og på alt vi har i vente. Jeg er ikke særlig god på å vente. Jeg har gått fra å være vettskremt, til så klar jeg kan bli. Akkurat nå lengter jeg etter at vi kan reise, flytte og starte på det nye kapittelet vi har i vente.

Sannheten er jo at jeg egentlig ikke har peiling på hva vi kan forvente oss, men uansett hva det må være så kjenner jeg meg klar. Jeg tror faktisk ikke at jeg er redd for noen ting. Ikke nå hvert fall. Jeg er ikke redd for å være alene en gang liksom. Sånn sett lærte fjorårets sesong meg i Stockholm veldig mye. Nemlig at det er stor forskjell på å være ensom og alene. At det går fint å være alene. Og ja, hehe, at jeg faktisk er ganske ålreit å være sammen med. Haha! Fra spøk til revolver: Jeg tror vi alle har og hadde hatt godt av være alene i blant. Hvor ofte er vi egentlig det? Jeg tenker ikke på å være alene hjemme en lørdagskveld, trene alene eller de derre hverdagslige tingene som vi må gjøre alene – Jeg tenker på de tingene vi kan velge å gjøre alene, som jeg tror lærer oss ting vi ikke lærer oss ellers. Om vi alltid har noen å lene oss på, noen som fikser, ordner og løser det vi står ovenfor eller noen som gjør at vi slipper å føle, tenke og forholde oss til oss selv. Som gjør at vi aldri behøver å gå ut av komfortsonen. Jeg tror mange av oss distanserer seg, velger å la være og føle på hvordan man egentlig har det og kanskje ikke en gang vet hvordan man fungerer alene. Og det er flott å være sterke sammen, men jeg tror man blir enda sterkere om man også er sterk alene. 

Jeg tror så mange av oss lar være å dra på den reisen fordi ingen kan bli med. At vi dropper å gjøre det vi har lyst til fordi det ikke passer for andre. At vi ikke følger drømmene våre fordi vi er redde. Kanskje ofte for å være alene eller hva andre måtte mene om oss. Men… Vi lever jo for oss selv? Tenk å gå glipp av livets reise fordi ingen kunne være med! Å droppe og gjøre det vi har lyst til fordi det ikke passa for noen andre? Å føle drømmen vår fordi vi bryr oss mer om alle andre enn om oss selv? Det er jo helt tullete! Det nekter jeg. Jeg vil heller dø med minner enn med drømmer. Okei, det var ikke dette jeg egentlig skulle dele noe om, men sånn ble det. Haha! Jeg bare… Ah! GJØR DET BARE! Hopp i det. Livet skjer uansett om du gjør det du drømmer om eller ikke. Man vil oppleve kjipe ting, triste ting og vonde ting uansett hvordan man velger å leve sitt sånn eller sånn, så da kan man oppleve det mens man følger drømmen og lever det livet man vil… Eller? Nei, over til avreise og hva som skjer. Bare lov meg at du ikke holder igjen på grunn av noen andre eller frykten din. Plis! 

Vi venter spent på avreise dato til USA og Los Angeles i disse dager. C skulle aller helst deltatt på en camp der nå, men på grunn av mye surr og styr med papirer og visum ble det ikke sånn. Det er en ny camp før sesongen drar i gang om litt under tre uker, og det skal være i orden til da. Det må det bare. Det ser ut til å ordne seg med det jeg behøver også nå, om ikke så ordner det seg på den ene eller andre måten uansett. Jeg skal operere i november, så da må jeg hjem igjen, og det er litt kjipt – Men sånn er det bare. Jeg kunne venta hjemme til operasjonen var gjennomført, men ikke søren at han skal oppleve det første møtet med USA uten meg a! Haha! 

Selv tror jeg at jeg kunne dratt i morgen. Jeg ble liksom klar over natta jeg. Da vi fikk vite at vi skulle flytte dit i sommer husker jeg at jeg tenkte at det var fint at det var en stund til, så jeg kunne forberede meg og lande. Og lande, det har jeg virkelig gjort. Jeg snakket med en venninne om dette tidligere i dag, og jeg sa at jeg lengter etter å både utfordre meg og utvikle meg. Nesten så det kan kjennes litt ekstremt. Jeg tror kanskje det forsterkes av at det faktisk nærmer seg nå. 

Jeg vet at det vil bli både tøft og utfordrende det vi skal begi oss ut på, men akkurat nå biter det ikke på meg. Det kan være tøft og utfordrende her hjemme også. Så som sagt så kan det like greit være tøft og utfordrende mens jeg gjør noe jeg virkelig vil og ønsker meg. Og jeg kan alltid komme hjem. Vi kan alltids komme hjem. Den tryggheten betyr kanskje alt. Det å vite at vi har et hjem, en familie, venner og en trygghet som vi kan lene oss på. 

Så mens vi venter så er det bare å jobbe på, glede oss, gjøre det vi ikke vil kunne før neste sommer igjen og forberede oss så godt vi kan. Og det er skummelt, men heldigvis får jeg gjøre dette med min beste venn.💛

PS: Jeg har ordnet ny rabattkode hos Cubus! Du får 20 % rabatt på alle ordinære varer om du bruker rabattkoden Martineh20. Den er kun gyldig online! 

Klem i fleng, 

Frida hadde skrevet ned det hun ville si til sine nærmeste, og hun hadde planen klar. Hun ønsket ikke å dø, men hun ville ikke leve. Heldigvis tok hun kontakt med fastlegen sin, og den samtalen reddet mest sannsynlig livet hennes. I dag er hun uendelig takknemlig for all hjelp og støtte hun har fått, og ikke minst stolt over seg selv. 

I dag er hun lærerstudent, og hun har et håp. Om at det en dag skal være normalt å si at man har det dårlig. At det ikke er tabu å si ifra at man behøver hjelp. Og derfor er hun med i dagens episode. For å minne om at det finnes hjelp og snakke åpent om viktigheten av dette.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

 

God tirsdag 💛

✗ Først og fremst: Tusen takk for den overveldende responsen på GRATEFUL-genseren. Wow. Alt overskuddet på genseren går til Kreftforeningen, og det er fortsatt mulig å klikke den hjem i alle størrelsene. Den er ganske stor i størrelsen, bare så du veit det. Jeg har M i min, og bruker vanligvis L/XL. Tusen takk til alle som heier på dette og til alle som har hatt mulighet til å støtte. Jeg gleder meg SÅ til å se dere i min nye favorittgenser.🤍 Du finner den HER!

✗ Jeg kan egentlig ikke tro at det er 7. september allerede? Jeg skjønner liksom ikke helt når det skjedde. Jeg føler på mange måter at jeg lever i et slags vakuum om dagen, eller i en boble, og jeg tror egentlig at det er fordi jeg går og venter på alt som skal skje fremover. Det er liksom litt som at livet står litt på vent, fordi vi venter.

✗ Apropos flytting! Den siste uka har jeg følt på en lengsel eller Stockholm, livet og hverdagen der. Det er nesten litt som er kjærlighetssorg. For selv om det til nå, har vært den tøffeste sesongen og selv om jeg hadde det beintøft til tider, så hadde vi det også helt fantastisk. Både sammen og hver for oss. Jeg har aldri lært så mye om meg selv, jeg har aldri vokst mer, utviklet meg mer og kanskje til og med forandret meg mer. Så selv om det både var tøft og vanskelig, så har vi egentlig konkludert med at det kanskje var vårt beste år hittil, og det har jo blitt noen av de, hehe! Jeg er egentlig ganske glad for det, for det gjør at det føles enda mer riktig å skulle flytte til USA, selv om det er Stockholm på steroider.

✗ Og apropos Stockholm, haha! Jeg kjøpte DENNE tannkremen på matbutikken der, og hadde et av mine øyeblikk der jeg tenkte at det kunne være kult å teste noe nytt. Det gjorde jeg, og jeg elsker den! Man bare pusser, og den gir både beskyttelse og frisk smak (samme effekt som fluortannkrem) som er temmelig alfa omega, men den gir også et naturlig hvitere smil. Og den koster 25,-. TIPS, TIPS! 

✗ Et annet tips er Define Seamless Kolleksjonen til ICANIWILL. Jeg er seriøst så mektig imponert, og det kommer fra hun som både bor i treningstøy, og som tester alt av treningstøy. Dævendøttesykkelstøtte for noen digge og bra plagg. Jeg lenker til nettsiden HER og om du nå er på utkikk etter den perfekte treningstightsen, så finner du den der. Hele kolleksjonen er litt store i størrelsene, bare så du vet det! Og… Rabattkoden MARTINEH20 gir 20 % rabatt på alle ordinære varer… Ut året 🙌🏻

✗ Jeg lurer på om det alltid har skjedd så mye ekstremt i verden som det har gjort det siste året, og at det bare er jeg som har blitt eldre og både forstår det og ser det, eller om det har vært ekstremt nå. Hva skjer i Texas for eksempel? Hvem faen er det som sitter der og raller på, og bestemmer? Jeg kommer ALDRI til å skjønne hvordan MENN kan sitte og bestemme om kroppene til KVINNER? Hvor i ville vesten er logikken der a? I Texas kan en far voldta sin egen datter og få nesten 100.000,- om hun prøver å ta abort etter seks uker. Det. Er. Så. Sjukt.  

✗ I helgen hadde Dagbladet en nyhetsoverskrift med tittel “Smittsomt forkjølelsesvirus sprer seg”. Nå ekke jeg noe lege, men det er Kaveh Rashidi som lagde en så on point post på Insta at det var leit jeg ikke fikk likt den mer enn en gang (sjekk den ut). Jeg er så lei av skremmesaker, røde overskrifter som burde være alt annet enn røde og clickbaits på helsa vår, den psykiske helsa vår og panikken vi alle har sittet med jæskla lenge nå. NÅR VAR IKKE EN HELT VANLIG FORKJØLELSE SMITTSOM? 

Et annet tips: Jeg har pøst på (eller, brukt det etter bruksansivingen aka en gang om dagen) med vippeserum den siste måneden og DETTE vippeserumet i kombo med DENNE mascaraen… HELLOOOOO sier bare jeg! Det har skjedd og skjer magi hver gang jeg tar på meg mascara.

Jeg har tenkt mye på dette med vennskap, relasjoner og hvem man har i livet sitt det siste. Egentlig lenge, men ekstra mye i det siste. Jeg har tenkt på hva som gir energi og overskudd, hva som tar, hva som er viktig for meg, hvor mine grenser går og hva jeg behøver. Hva jeg er kapabel til å gi, bidra med i mine relasjoner.

For det er jo sånn at noen relasjoner er viktigere enn andre, selvfølgelig! Jeg er jo ikke nødvendigvis tilhenger av at man skal rangere menneskene i livet sitt heller, for det er hvert fall ikke jeg i stand til. Samtidig har jeg brukt ekstremt mye tid på å føle meg kjip, ha dårlig samvittighet og føle meg som en dårlig venn på grunn av andre sine forventninger til meg i løpet av livet. Forventninger jeg ikke nødvendigvis har vært enig i, eller hatt verken lyst eller behov til å møte. Så i stedet for har jeg gått på akkord med meg selv, gått rundt med dårlig samvittighet, følt meg kjip og som rett og slett ja… En dårlig venn. Og hallo, det har jeg helt sikkert vært til tider, og det er sikkert noen som kommer til å synes det igjen. Samtidig så er det jo veldig interessant, for er man en dårlig venn fordi man har ulike forventninger? Jeg mener ikke det.

For hvis en venn ønsker og krever mer eller noe annet enn deg, så vil det jo kanskje bli en viss skurring og dårlig stemning, fordi man har forskjellige behov og ønsker, men jeg tror ikke at det betyr at man ikke kan være gode venner eller ha en god relasjon.

Det er jo forventa at man skal være verdens beste venn og det kommer jo på mange måter med en viss oppskrift, men jeg er personlig ikke i stand til å følge den oppskriften, fordi den ikke passer med min personlighet og mine behov. Og det hender jo at man må gi mer av seg selv enn man egentlig ønsker eller strekker til med i de relasjonene som er viktig for seg, men jeg tror også det er viktig at man aksepterer hverandres personlighet og behov. Og ikke bare sine egne, noe jeg tror det er lett å gjøre i for eksempel et vennskap. For mens en kanskje har et kjempebehov for å prates hver dag eller ses flere ganger i uka, har for eksempel ikke jeg det. Jeg har ikke kapasitet til det heller. Men, jeg håper jo ikke at det gjør meg til en dårlig venn. Da er det jo i så fall kanskje fordi jeg ikke fyller ønsket og behovet til den som oppfatter meg som det. For det handler jo ikke om at jeg ikke bryr meg eller er interessert, det handler om min personlighet og mitt liv.

Jeg er en verdensmester i å ha dårlig samvittighet på vegne av andre, og ikke fordi jeg ikke er enig med meg selv, men for jeg er redd for deres oppfatning av meg. Og hallo! TENK hvor mye tid jeg har kastet bort på det, fordi andre sin oppfatning av meg som for eksempel venn, har vært viktigere enn å være tro til meg selv, mine behov og hva jeg føler er rett for meg. Er det egoistisk? Jeg vet ikke. Men jeg tullet litt i en samtale jeg hadde i helgen, samtidig som det lå ganske mye alvor i det. For hvor mange av menneskene i livet ditt hadde du betalt 10.000,- for å beholde? Det høres kanskje flåsete ut, men jeg skal stille meg selv det spørsmålet neste gang jeg får dårlig samvittighet for å si nei, stå opp for meg selv eller i møte med en annen. Hadde jeg gladelig betalt 10.000,- for denne relasjonen? Om svaret er ja, så er det jo enkelt. Er svaret nei, så skal heller ikke den personen få spise opp energien min, samvittigheten min eller hvordan jeg føler meg. 

✗ Om du har lyst til å bestille en signert utgave av Sykt Voksen med en personlig hilsen, så kan du gjøre det HER. Legg boka til i handlekurven og gå inn i kassen, der kan du legge til navnet på deg selv eller den du ønsker at boka skal signeres til! 

Jeg håper tirsdagen din har vært minst like fin som deg. Stor klem fra meg til deg, 

 

Det er sjeldent jeg sliter med å si noe, men det har jeg gjort den siste tiden. Det har vært vanskelig å vite hva jeg har skulle si, hva som har vært rett og galt, og det har vært vanskelig å i det hele tatt finne ordene.

Jeg vet egentlig ikke hvorfor, men jeg tror det er fordi det har vært så ubehagelig, vondt og sårt. Så overraskende. Jeg tror egentlig at jeg har hatt lyst til å lukke øynene og late som ingenting, for det har egentlig bare føltes plagsomt. I veien. Irriterende. Jeg har egentlig bare hatt lyst til å drite i det, kjøre på som før og slippe å forholde meg til det, men det går ikke. Jeg har vært sint, fortvila, oppgitt og lei meg, også har jeg kjent på en enorm takknemlighet. 

For samtidig som jeg egentlig ikke har visst hva jeg har skulle sagt, så har det vært viktig å si noe. Å prate, dele og informere. Men det er lettere å gjøre det når man har det på avstand, ikke når man står midt oppe i det selv. Og det ble jo plutselig veldig nært, personlig og ekte. Jeg som trodde at det ikke gjaldt meg. Jeg tror faktisk at jeg aldri har tenkt tanken på at det kunne gjelde meg en gang. 

Jeg har siden februar følt at det har vært noe, uten helt å klare og sette ord på det. Jeg har hatt vondt i perioder og rare, eller annerledes blødninger som har skapt mye forvirring. Jeg har tatt soppkur i håp om at det var det, jeg har ristet på hodet og tenkt at det bare er sånn det er og jeg har bitt tennene sammen og tenkt at det sikkert går over. 

Nå vet jeg at det ikke ville gått over uten hjelp, og takknemligheten min over å ha tatt kroppen på alvor er større enn både frustrasjonen, sinne og de kjipe følelsene. 

Jeg har alvorlige celleforandringer og HPV-virus. 

Og jeg er bare så jævlig glad for at jeg tok magefølelsen min på alvor og at jeg sjekka meg. Jeg er sjeleglad for at jeg fant ut av det nå, sånn at det vil gå bra.

Mange vil oppleve å få celleforandringer i løpet av livet, celleforandringer i seg selv gir ingen symptomer og ofte er det helt ufarlig, og kroppen klarer ofte å kvitte seg med det helt selv. I noen tilfeller behøver man hjelp til å bli kvitt det, og uansett hva tilfelle er, så er det enormt viktig å sjekke seg når man får innkallelse hvert tredje år, eller ved beskjed om noe annet. For selv om man tror at alt er bra, så er det både viktig og fint å få bekreftet at det faktisk er det. Selv om du er vaksinert, er det viktig å følge Livmorhalsprogrammet fra du er 25 år til du er 69 år. 

For det er mye vi kan utsette, men vi kan faktisk ikke utsette livet – Og det gjør vi ved å slenge lappen om at vi burde sjekke oss i søpla eller la være og sjekke oss om vi har en magefølelse på at vi burde det. Det gjør vi ved å utsette timen, uke etter uke. Det gjør vi ved å tro at det ikke angår oss. Jeg hadde aldri trodd at det angikk meg, men her sitter jeg. 

Noen ting er fryktelig ubehagelig. Det er fryktelig ubehagelig å kaste opp. Det er fryktelig ubehagelig å være svimmel. Det er fryktelig ubehagelig å ta “praten” med sjefen. Men det finnes ting som er så ufattelig mye mer ubehagelig, og celleprøven er ikke en av de tingene, ei heller HPV-vaksinen. Det er ubehagelig å begrave en søster, en venninne eller en datter, og jo før vi sjekker oss og jo mindre vi utsetter, jo større sannsynlighet er det for at noen slipper akkurat dette.

Det er ikke stress. Det er stress å bli syk, det er stress å miste en man er glad i og det er stress å miste livet. 

Så vær så snill: Sjekk deg når du får innkallelse og sjekk deg om du har symptomer.💘

400 000 kvinner følger ikke Livmorshalsprogrammet som anbefalt. 200 000 kvinner har ikke tatt livmorshalsprøve på ti år eller mer. Grovt estimert var 55 000 færre enn forventet som tok livmorshalsprøve i fjor. Basert på tidligere statistikk er det er sannsynlig anslag at 11000 av disse kvinnene har alvorlige celleforandringer. Det MÅ vi gjøre noe med. Vi MÅ sjekke oss. Så vi kan fortsette å skape minner, å klemme, oppleve og leve. 

I anledning #SjekkDeg-kampanjen har jeg laget en genser sammen GUTS, hvor alt overskuddet vil gå til Kreftforeningen for deres fantastiske og livsviktige arbeid.

Om du har lyst til å klikke hjem GRATEFUL og støtte Kreftforeningens arbeid, så finner du genseren HER. Den går fra str. XS-2XL.

Jeg har på meg en M her. Den er litt stor i størrelsen!

Ta vare på deg selv, og bestill den timen om du har utsatt den. Og minn de du er glad i på det samme. Venninna di, mamma, tante, bestemor og kjæresten. 

Livet er for fint til å la være 💕🌼💐

Denne måneden skal jeg ta opp noe som berører oss alle i podkasten min, Sykt Ærlig Med Martine. Noe som gjelder oss alle og noe vi alle har, nemlig en psykisk helse.

Jeg skal prate med forskjellige mennesker om deres historier og deres psykiske helse. Månedens først gjest har både kjent hvordan det er å leve med en som lever i et dystert mørke av vonde tanker og følelser, hvordan det er å miste noen til selvmord og hvordan man kommer seg videre. 

Jeg må spørre Ebba hva jeg skal omtale henne som, for jeg tror ikke vi har noe ord for tittelen hennes. Men, hun var hvert fall kjæresten til Ari Behn. Til siste stund.

I dag er hun her hos meg, for å dele med oss, rett fra hjertet. Om hvordan hun har det, om hvordan det har vært og om tiden etter. 

For hun heier på åpenhet rundt mental helse, og sier selv at det da er en selvfølge at hun selv skal være åpen. Og det er hun, idag, sammen oss. 

Og du? Om du behøver noen å prate om, enten om hvordan du har det selv eller hvordan en du er glad i har det, så kan du alltid ringe Mental Helse på telefon 116123 eller skrive til sidetmedord.no.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

Halloooo og god 1.september 💕🥰🌸

Hvordan har du det? Jeg håper hvert fall at du har det skikkelig bra, at du har noe å glede deg til og at det har skjedd noe bra med deg siden sist vi prata her inne! Om ikke, så blir det bra. Det gjør alltid det, selv om det kanskje ikke føles sånn akkurat nå. Og det kule er jo at du er enda sterkere, tøffere og råere i dag enn hva du var i går! 

Hva status er her i gården? Tja. Dagene går i hundre og helvete, vi jobber med papirer og ting vi ikke har peiling på for innreise til USA, det er magisk å ha C hjemme, sola skinner og det er masse jobb. Et lurt triks om du synes hverdagen med samboeren din er litt treig eller kjip, så er det å sende han bort titt og ofte, for da verdsetter man selv en kjip “hvem skal henge opp klærne i maskina”-diskusjon når han er hjemme, haha! Fra spøk til alvor: Jeg tror kanskje jeg setter ekstra stor pris på hverdagen sammen her hjemme nå, for det er snart lenge til neste gang. Vi skal jo forhåpentligvis skape oss en viss hverdag når vi flytter også, men det blir ikke det samme. Veit du hvor mange kamper han har oppsatt frem til sommeren? Altså… Jeg tror han har tre, fire kamper i uka jeg. Da blir’e ikke mye hverdag skal jeg si deg. Det spørs om jeg får se’n i det hele tatt 😂

Jeg fikk dato for operasjon i går, og jeg skvatt nesten når innkallingen kom. Den siste uka har jeg knapt ofret det en tanke, for det har skjedd så innmari mye annet. Jeg må si at det faktisk har vært ganske deilig, og selv om innkallelsen ble en ekkel påminnelse om at ikke alt er som det skal, så er det også en påminnelse om at alt skal bli bra. For det skal det! Herregud, jeg skal jo til USA og leve livet. Reise, oppleve og kjenne sola varme i fleisen. Egentlig har jeg ikke tid til denne driten, så det skal bli fint å bli kvitt det. Selv om jeg gruer meg. 

Jeg føler litt at jeg er i en slags boble om dagen. Vi har ikke peiling på hvordan livene våre vil se ut frem til neste sommer, og selv om det er fryktelig spennende, så gidder jeg ikke å juge og si at det ikke er krevende. Korona krydder jo det hele, eller, korona har vel egentlig skylda i det meste, men den oppmerksomhetssyke dritten der gidder jeg knapt å snakke om 😂

Avreise til USA blir i slutten av september, hvert fall på C. Jeg må vente til jeg vet hva som skjer med både papirer og kroppen min. Da reiser han, eller vi, til Los Angeles der han skal på camp med Ontario Reign. Jeg har jo temmelig lyst til å være der da, så jeg håper at det går. Men! Vi får se. Det er mye greier, og spesielt for meg med tanke på hvordan verden ser ut. Men, alt ordner seg og vi får heldigvis god hjelp derfra. 

Det pønskes for så vidt på litt annet om dagen også og det er mye gøy som skjer, så vi får se hva som skjer før vi reiser…

Jeg gleder meg veldig til å ta dere med på reisen vår, for dette blir en reise for å si’re sånn. På godt og på vondt, og jeg er sikker på at vi kommer til å oppleve mer enn jeg klarer å forstå her jeg sitter ved kjøkkenbordet og hamrer på tastaturet:

Forresten! I dag er det siste dag med 20 % rabatt på ALLE ordinære varer hos Aim’n med koden Martine20. Det betyr at de diggeste treningstrusene er på 20 % rabattos! De krøller seg ikke, de sitter som et skudd, de syntes ikke under tights, de puster og de er superkomfy. Du finner de HER 🥰 Og apropos truser… VERDENS BESTE truser har endelig kommet inn på lager igjen, etter å ha vært utsolgt i et halvt år… JUHU! Du finner stringtrusa HER (min favoritt, for den sitter så pent, gjør bena lenger og er så komfortabel at halve kunne vært nok) og den vanlige trusa HER. Den er også superdigg! Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg nesten hoppet i taket da jeg fikk varsling på at de hadde kommet inn igjen, og du skjønner hva jeg mener når du tester de 😂 Det er forresten 4 for 199,-. 

Jeg sender en klem din vei,