Akkurat nå ligger jeg i senga, jeg holder på å tisse på meg og jeg har nettopp skrollet meg gjennom lagrede bilder på Snapchat. Hvis du skulle lure på hvorfor jeg ikke går og tisser så er det rett og slett fordi jeg da må gå ned trappa, og det orker jeg faktisk ikke. Jeg har nemlig løpt intervaller med Camilla i dag og jeg kan love deg at det er lenge til neste gang. Jeg har hvert fall lovet meg sjæl det 😅

Men apropos Snapchat. Det er liksom det jeg bruker desidert mest for å kommunisere med venner og familie, og jeg lagrer ganske så mye rart. Jeg tenkte derfor at jeg skulle dele en haug av lagrede bilder, som jeg ikke har delt noe sted før. Vi kan jo gjøre det så juicy som å kalle det for “de private bildene”. 

HAHAHA! Uansett. Hold dere fast og lov at dere ikke mister respekten for meg. Neida, så ille er det ikke, men jeg er faktisk litt flau for å dele dette…: 

La oss si det sånn: Dette er sånn jeg benytter meg av dette filteret når jeg skal være pen for *noen*

Dette er sånn jeg bruker det når jeg skal sende snaps til venninner. 

Okei, det er en litt festlig historie bak dette bildet. Jeg har en bekjent som crusher skikkelig på Kristine, og denne bekjente er god kompis med en fyr jeg hadde et litt godt øye til. Jeg sendte dette bildet til de baaaare for å komme i snakk med de siden jeg visste at de var sammen på det tidspunktet. HAHA, flaut. Sorry at du bare ble brukt Kristine 😂

Jeg er fortsatt skikkelig stolt av dette. 

Heh. 

👇🏻

Mamma skulle liksom fikse håret mitt når vi var i Hellas og hun gjorde det helt lilla. Jeg gikk rundt med lilla hår i nesten to uker. TO UKER!!!! 

Det var et stort øyeblikk faktisk. 

Du kan jo selv gjette om jeg syntes det var riktig eller ikke 😂

Så, sånn var det med den saken. Jeg har et par filmer jeg gjerne skulle delt, men de får vi ha til gode. Nå skal jeg faktisk komme meg ned trappa og tisse. Det kjennes nemlig ikke ut som at jeg har så mye annet valg. VI SNAKKES 💓

// Marty 

1.Når er det egentlig innafor å begynne å høre på julemusikk? Og pynte til jul? Og gjøre andre juleting? Jeg har alltid vært skikkelig glad i jula, men jeg tror aldri at jeg har gledet meg så mye som jeg gjør nå. Det er for så vidt hyggelig, men jeg føler liksom at jeg må holde igjen – Så folk ikke tror at jeg er spikspenna gæren. 

2. Når begynte selgere å ringe med private nummere egentlig? Altså, vanlige nummere. Jeg er av typen som alltid må kvinne meg opp når jeg ser at det er et ukjent nummer som ringer, og når jeg hører “Ja, god dag. Jeg ringer fra ****” blir jeg liksom litt irritert for at jeg kastet bort så mye tid på å kvinne meg opp, haha. Jeg tror alltid at det er noe kjempe spennende og jeg er av den kjipe typen som sjeldent gidder å diskutere strøm. Sorry… 

3. Akkurat nå ligger jeg på sofaen sammen med mamma. Hun er på besøk, vi har trøkka tandoori chicken og naan brød. Herregud, som jeg elsker naan brød. Det er tredje gang på typ tre måneder det er produsert noe som kan kalles middag i denne leiligheten og jeg må på ekte ta meg sammen å begynne og lage meg middag. Jeg er altfor god til å invitere meg bort, bestille mat eller spise noe som overhode ikke er middag til middag. 

4. Jeg burde bestille en time hos legen snart. Det er forresten er ordre fra mamsen. Jeg må sjekke opp noen greier, og det er ikke noe akutt eller noe farlig – Bare noe irriterende. Når det ikke er akutt så betyr det at jeg antakeligvis kommer til å utsette det til det har gått fire år, men jeg skal få gjort det mamma. 

 

Snart. 

 

5. Har du sett Hvite Gutter? Det har hvert fall jeg, og jeg elsker det. Jeg syntes de tar opp så sjukt mye bra, men på en så ukomplisert og kul måte. Kunne ønske at jeg var 28 år og mann. Og at Hvite Gutter var på ekte. 

6. Det er noe jeg lurer på og har tenkt voldsomt mye på idag. Hvorfor gidder noen mennesker å bruke tid på å kommentere og henge seg opp i ting som overhode ikke er viktig? Ta for eksempel en blogger (ja, feks meg). Hvis man syntes noe er teit, noe er rart eller ja – Du skjønner. Hvorfor gidder man egentlig å bruke tre minutter på å skrive en kommentar til det? Hmm… Jeg skjønner liksom ikke det jeg. Jaja, godt de gir meg noe å tenke på da!

7. Av og til har jeg perioder der jeg ikke har lyst til å shoppe noe som helst, mens andre ganger har jeg perioder der jeg ikke har lyst til å gjøre noe annet enn å shoppe. Det jeg egentlig prøver å si er at jeg har altfor lyst til å bruke penger om dagen. Eller, penger vil jeg ikke bruke, men jeg vil shoppe. 

8. Jeg har trent to (nesten tre) ganger idag. Jeg skulle gjerne skrytt av at det er fordi jeg er supersprek, men grunnen er faktisk at jeg hadde glemt at jeg skulle trene med mamma idag. Jeg sto derfor opp og tenkte at hvis jeg skulle få bevegd litt på skrotten idag, så måtte jeg gjøre det med en gang. Når jeg kom hjem fra trening ringte mamsen og lurte på når vi skulle treffes. Jeg meldte meg inn på treningssenteret for å komme meg på trening, men altså… Så voldsomt behøver det ikke å være kjenner jeg: 

9. Apropos julegreier. Nå stilte jo akkurat jeg spørsmål om når det er innafor å begynne og høre på julemusikk, men er det ikke litt tidlig med julereklamer på TV-en? Det har jo liksom ikke vært Halloween enda en gang. Ja, nå var jeg kanskje litt dobbeltmoralsk. Men, jeg forstår jo faktisk at jeg må vente litt hvert fall, haha… 

10. Er det innafor å legge seg før 21.00? Håper det. 

Jeg håper at dere har hatt en fin tirsdag 💛 Klem fra meg! 

// Marty 

I forrige uke skrev jeg et innlegg om at jeg sliter skikkelig med å finne BH-er som passer. Enten er de for små, for smale, for brede, for trange eller rett og slett for store. Etter at jeg delte min frustrasjon rant det inn med tips, og en av de som meldte sin tjeneste for å hjelpe meg var selveste Mr. X (han som får meg til å le litt ekstra om dagen). Han fant nemlig ut at han skulle kjøpe et sett med sexy undertøy til meg. For «hvor vanskelig kan det egentlig være?!»

Og joda. Jeg har hørt temmelig mange hete historier om folk som har fått sexy undertøy i gave og det dukker jo stadig vekk opp kommersielle lister om hvorfor man absolutt burde kjøpe sexy undertøy. 

Det er fullt mulig at planen til Mr. X var at det også skulle bli hett her i gården. Men det viste seg å faktisk være ganske vanskelig (som jeg sa), sexy ble jeg ikke og hett – Det ble det hvert fall ikke 😂

La å si det sånn… Jeg fikk plass til et HELT håndkle i BH-en. Vi snakker ET HELT HÅNDKLE! Og det var i tillegg til min vanlige, kjipe BH. Jeg prøvde forsiktig å spørre han om hvilken størrelse han trodde at jeg brukte, og han fortalte at han hadde fortalt damen bak kassen hva han trodde aka «ganske så store altså». Jeg vet jaggu ikke om jeg skal le eller gråte, eller om jeg skal ta det som et kompliment. 

Men det er ikke akkurat så mye å skryte av dette: 

Vel. Han skal jo hvert fall ha for forsøket, selv om jeg ikke ble en fnugg mer sexy! 

Tre tips til deg som skal kjøpe sexy (eller bare vanlig) undertøy til en annen:

– Det kan være lurt å sjekke størrelsen på forhånd. 

– Vurder NØYE om det er lurest å kjøpe for lite eller for smått. 

– Det kan være en ide å gå for noe annet. Sjokolade for eksempel. 

😂

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Det er mandagskveld og jeg sitter godt planta i sofaen hjemme hos Mr. X. Ute snør det (ja, hva i alle dager), jeg drikker julebrus og gjør unna dagens siste arbeidsoppgaver. Er det bare jeg som kjenner på at jeg gleder meg til desember? Jeg hørte faktisk på julemusikk før jeg sovet i går og jeg tror aldri at det har skjedd så tidlig før. Jeg vil egentlig begynne med alle julegreier allerede nå, men jeg forstår at jeg må ha litt is i magen. Dessverre. Men hey! Det er hvert fall hyggelig å ha noe og glede seg til. 

Dagen i dag har egentlig ikke vært noe spesiell. Jeg har jobba, presentert merkevaren min (tror de sier noe sånt) for byrået mitt og av en eller annen grunn grua jeg meg skikkelig, men det gikk som en drøm. Det er jaggu kult å jobbe med flinke folk!!!! Utover det har jeg bare gjort plikter, og det er faktisk ikke noe å snakke om at jeg har sittet på rumpa og jobba eller at jeg har gått på søpla. Vi kan mye heller snakke litt om gårsdagen, for den var veldig fin! Jeg var nemlig på Kongsvinger sammen med Oss Mot Mobbing. Når jeg skrev Kongsvinger nå ble jeg brått usikker på om man egentlig sier i Kongsvinger og ikke ?! Uansett, dere skjønner hva jeg mener. 

Oss Mot Mobbing hadde sitt årlige arrangement der de sammen med en haug av kule folk slo et slag mot mobbing, og jeg var invitert. Jeg sa noen ord på scenen, snakket med masse bra folk, spiste den beste pølsa jeg noen gang har spist og koste meg skikkelig!

SÅ STAS! 

Jeg gjorde også noe annet som jeg ikke har gjort på VELDIGE lenge i går. Jeg vet ikke om du ser noe uvanlig på bildet over? Hvert fall: JEG HAR HESTEHALE, og jeg brukte det i hele går. Når skjedde det sist liksom? Jeg trener alltid med hestehale, men en gang fikk jeg høre at jeg så så mye rundere ut med hestehale og derfor sluttet jeg pronto å bruke det. 

I går var jeg jo med på å slå et slag for en god sak, så jeg bestemte meg rett og slett for å utfordre meg selv og gå med hestehale. Og vet du hva? Jeg følte meg skikkelig fin. Det er jo klart jeg kan gå med hestehale – Jeg rocker det jo, hahaha! Tenk hvor mye én kommentar som egentlig ikke var ment frekk eller ugrei kan gå inn på noen a. Nei, slutt på sånt tull – Jeg går faktisk med hva jeg vil 💃🏻 Du også forresten. 

Nå skal jeg mekke noe mat sammen med Mr. X og legge bort jobben for idag. Spørsmålet er bare om jeg skal sette på julemusikk eller ikke… Ah. Jeg får se, haha. 

Jeg håper mandagen deres har vært fin! Klem fra meg 🖤

// Marty 

I går satt jeg i bilen sammen med mamma og vi begynte å diskutere kronikken til Morten Hegseth som ble publisert i helgen. I kronikken kritiserer Morten bloggere for baby-spons og han skriver blant annet at «flere norske kjendiskvinner bør skjønne at barnet deres ikke har samme funksjon som en Chanel-veske». Mamma og jeg diskuterte temaet frem og tilbake, fordeler og ulemper og mamma spurte om hun kunne få lov til å skrive et innlegg på bloggen om det. Så, her er det:

Jeg er trebarnsmamma og jeg har jobbet i barnehage i mange år av livet mitt. Jeg elsker rett og slett barn. Jobben min har gjort at jeg har sett både det ene og det andre, og jeg har sett hvordan sosiale medier påvirker barna. Ikke nødvendigvis i den forstand at barna blir direkte påvirket (de driter nemlig i om bodyen de har på er fra GANT eller fra Fretex, det er rart med det) men jeg har sett hvordan det påvirker dialogen og kjemien mellom foreldrene og barna. På et tidspunkt sluttet nemlig mange foreldre å se barna sine – De begynte å knipse bilder av dem i stedet og telle hvor mange likes de fikk på at “Stine” hadde klart å spise opp hele middagen sin i stedet for å spise sammen med henne. 

Barn har i utgangspunktet ingenting på Facebook, blogger eller Instagram å gjøre. Neida, et hyggelig familiebilde i fjellheimen har ingen daua av, men veldig mange av oss holder oss liksom ikke til det. Noen av oss drar det såpass langt at vi baserer karrieren vår på barna, at vi tjener penger på barna (faktisk før de i det hele tatt er født) og at vi bruker barna våre til å fremstå så forbanna vellykket. 

Joda, jeg vet at det finnes barn som har det verre enn barna som blir eksponert på sosiale medier, men hvorfor skal barna være der? Fordi de drar likes, fordi de er så innmari søte når de danser i bare trusa eller fordi de har på seg en sponset kjole? 

Jeg liker ikke tanken på at noen skulle visst hva datteren min het, hvem hun var og om hun likte fisk eller ikke bare de så henne på butikken da hun var 9 år gammel.

Jeg liker ikke tanken på at barna mine skulle vokst opp med en mamma som hadde delt alt om sengevetingen deres da de var 6 år gamle. 

Jeg liker ikke tanken på at jeg som mamma tar valg for barna mine om de ønsker å være synlige og om de ønsker å være en del av offentligheten. Og hvordan kan jeg som mamma vite at de i fremtiden ikke kommer til å ønske og få seg en jobb der helst ingen skal vite hvem de er når de er 8 år og leker med dukker på rommet sitt? 

Jeg forstår at mange ønsker å vise frem barna sine, jeg forstår at mange av oss er stolte og at vi helst vil dele det med hele verden. Men, det kan ikke være for enhver pris og det burde hvert fall ikke være fordi man har fått betalt for at de skal sitte på en stol og smile mens de har på seg noe som man må merke med #sponsa. 

Barn er barn, og barn skal ikke sitte pent og pyntelig på Instagram. De skal aller helst være ute i sandkassa, være møkkete på henda og med et stort smil om munnen. 

Hva mener du?

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Mammaen til Marty

Halla gjengen! Jeg håper at dere har det bra <3 

Akkurat nå ligger jeg i senga og drar meg, akkurat som vanlig når jeg skriver dette innlegget. ​Jeg elsker søndager. Jeg kan faktisk ikke skjønne hvorfor jeg ikke likte søndager da jeg var yngre. Jeg var en rar fjortis. Men, det var (er) jeg kanskje ikke alene om å være! 

Nå er det klart for ukens spørsmål og svar, så hold deg fast: 

Hvordan har du det nå?

Jeg elsker faktisk at dette spørsmålet kommer hver uke, haha <3 Jeg har det fint! Jeg er litt stressa, men fornøyd. Egentlig vet jeg ikke hva mer jeg kan si enn det. Det er jo ingen hemmelighet at jeg er en mester i å stresse, og jeg syntes det er slitsomt å vite at jeg har ting jeg MÅ få gjort uten å kunne ta tak i det med en gang… Hmm… MEN! Jeg har ingenting å klage på om dagen og jeg har det fint <3

Hva er grunnen til at det ble slutt mellom deg og C?

Jeg føler at jeg har svart på dette så mange ganger nå at jeg bare gjentar meg selv til det kjedsommelige. Vi var kommet til et punkt der det ikke var så mye mer og hente, vi var mer som venner enn kjærester og følelsene var mer eller mindre borte. Jeg er helt sikker på at det var riktig. 

Tror du at du og C kommer til å bli sammen igjen en gang?

Hvem vet 🤷🏻‍♀️

Hva syntes du om at Mads Hansen nevnte deg på Instastory forrige helg?

Haha, det har jeg ikke tenkt så veldig mye på. Skal være helt ærlig å si at jeg ikke heeeelt skjønte humoren, men for all del, haha! 

Hvordan komme over en fyr som har vært drittsekk?

Jeg tenker litt som så at hvis han har vært en drittsekk så fortjener du faktisk bedre, så vis han fingeren og kick ass 💘

Tror du at du kommer til å skrive en ny bok?

Det hadde i såfall vært vanvittig! Jeg har veldig lyst til det, men vi får se!

De to siste ukene har det sett ut som at du har vært i studio for å spille inn noe, spiller du inn en sang??

Ja, nå skal jeg jaggu slå på stortromma og bli sangstjerne tenkte jeg. 

… Neida. Det gjør jeg nok ikke! 

Har du kjæreste nå?

Nei, det har jeg ikke. 

Er Anders fra Idol Mr. X?

Nei, det er han overhode ikke! Haha. 

Kunne du meldt deg på Ex On The Beach?

Haha! Nei, det tror jeg ikke. 

Hva syntes du om kritikken til Morten Hegseth i går angående bloggere som bruker barna sine til spons?

Dette kunne jeg og for så vidt kan jeg skrive et eget innlegg om. Det blir vanskelig å besvare i bare noen få setninger! Det er jo en kritikk som ikke gjelder meg på noen som helst måte i og med at jeg er 20 år og ikke har barn. Men æsj, jeg kan nesten ikke svare noe mer enn dette uten at det blir altfor langt og for mye. Jeg mener at man ikke skal fronte barna sine for å fremme sine egne behov eller interesser, eller med en intensjon om at man da skal kunne tjene mer penger. Selv om mamma blogger er det ikke sikkert at ungen syntes at det er fett og det å ha med ungen sin på en reklame om tannbleking er bare rart – Og urovekkende. En reklame om tran er litt annet. Altså, dette er skikkelig vanskelig!!! 

 Men bare for å stille et spørsmål… Kan ikke de som hadde takket nei til en drit fresh, gratis vogn rekke opp hånda? 

Hvorfor har du solgt bilen din?

Jeg har fortsatt ikke solgt bilen min, og jeg digger den fortsatt like mye som jeg pleier. 

(Sånn så forresten 99 % av selfiene ut, hahaha) 

Hvem heier du på i Idol?

Alle er så sjukt flinke og jeg håper egentlig at alle får det til jeg altså. Jeg heier litt ekstra på Anders! Men ja, det er jo egentlig umulig. 

Hvor har du kjøpt leopardpysjen din?

Den er fra H&M. ELSKER DEN OG ELSKER LEO!! 

Har du noen tips til å stresse mindre?

Pust med magen. Sov nok. Spis riktig mat. Gjør ting som gjør deg glad. Bli ferdig med ting. Husk at du ikke kan gjør alt på en gang (Ja, det gjelder meg selv også). 

Syntes du det er rart å se C med andre damer?

Jeg har ikke sett han med noen andre damer 🤪

Hvorfor viser du ikke frem alle du snapper med og hvorfor er det hemmelig?

Det er ikke alt jeg vil dele jeg heller og spesielt ikke når det gjelder andre. De aller færreste mennesker viser frem til mange tusen mennesker hvem de har øverst på lista si på Snapchat og mennesker som vil snakke med meg (og som jeg vil snakke med) skal slippe å bli eksponert på den måten om de selv ikke ønsker. Det er ikke nødvendigvis det at det er veldig hemmelig, det er mer det at det for min del handler om privatliv for meg selv – Og for de det faktisk gjelder! 

Liker du fortsatt ikke kaffe?😂

HAHA, nei! Jeg liker faktisk ikke kaffe, men jeg skulle virkelig ønske at jeg gjorde det. Jeg misunner de menneskene som kan sitte og kose seg med en kopp kaffe. Må bli så voksen snart. 

Bleker du tennene dine? De er så sykt hvite! 

Jeg har testet noen sånne “tulleprodukter”, men det er ingenting jeg gjør og jeg har aldri gjort det “profesjonelt” eller ordentlig. Jeg tror jeg rett og slett er veldig heldig med tennene mine og at jeg behandler de godt. Godt man kan være heldig med noe si! 

Er ikke du venn med Andrea Sveinsdottir?

Jo, eller altså. Jeg liker Andrea godt og vi er jo venner. Men vi omgås jo ikke og treffes kun nå og da – Men det er alltid hyggelig! Sykt gøy at hun vant Love Island og har fått seg kjæreste! 

Skal du blogge hele livet?

Det hender det jeg får spørsmål om og det har jeg liksom ikke tenkt så mye på. Jeg har planer og mange av de innebærer alt annet enn blogg, men jeg må rett og slett se! Jeg tror kanskje ikke jeg kommer til å blogge når jeg er bestemor, selv om det sikkert kunne vært festlig, haha. 

________________________________________________________________________________________________________________________________

Nå skal jeg se å komme meg opp av senga og gripe dagen, haha! Forresten. Husket du å stille klokken i natt? Vi snakkes senere. Ha en finfin dag 💘

// Marty

 

Pst… Det er ganske deilig på sofaen også. 

Jeg fikk akkurat et bilde tilsendt på Snapchat fra en fremmed, ung jente. På bildet sto det: “Alene, i år igjen”. Jenta mente at hun ikke er invitert til noen Halloweenfest idag og jeg kjente at det stakk i hjertet mitt. Det stakk først og fremst i hjertet mitt fordi jenta er alene i kveld, i år også, mens det virker som at resten av Instagram feirer Halloween. Men også fordi noen antakeligvis kanskje har glemt å invitere henne, at hun ikke har noen som ønsker å inviterer henne eller fordi hun rett og slett ikke har noen å være sammen med. 

Jeg spurte jenta om hva planene hennes er i kveld og hva de i klassen hennes skal gjøre. Jeg fikk til svar at de fleste i klassen skal på Halloween-fest men at hun ikke er invitert. 

Det gjør vondt at det sitter enormt mange barn og unge som ikke er invitert til kveldens festligheter. Det gjør vondt at det sitter enormt mange barn og unge som må la kostymet ligge i skuffen. Det gjør vondt at det sitter enormt mange barn og unge som ikke får gå knask eller knep. Men ikke kun fordi det er Halloween, men fordi de kanskje er utestengt, eller glemt. For det gjør faktisk like vondt å ikke bli invitert til Halloween-fest som det er å ikke bli invitert i en bursdag. 

Og som voksen er det kanskje vanskelig å forstå hvordan det føles, men jeg vet at det kjennes både vondt og sårt. 

Jeg vil derfor si en ting: Jeg er heller ikke invitert på en eneste Halloween-fest i år. 

Jeg skal også ærlig innrømme at det gjør litt vondt å se alle bildene folk poster på sosiale medier der de pynter seg, viser seg frem og tydelig har det gøy, men: Det betyr ikke at jeg ikke kan ha det fint.

Så til jenta på Snapchat: Logg av! Sett på en film (Jeg anbefaler en som er litt morsom og kanskje litt klissete), stikk på butikken og kjøp deg ditt eget Halloween-godis, tenn stearinlys og len deg tilbake. Antakeligvis sitter det også noen andre på vennelista di på Snapchat som også er alene på Halloween, så det er fullt mulig de har lyst til å komme over. Du kan ha det fint selvom noen andre er på fest! 

Til dere som skal på fest eller til dere som skal gå knask eller knep: Sjekk om alle som burde være der er invitert. Ta ansvar, vær kul og inkluder! 

Og til landets foreldre: Sett ned vinglasset, dropp spinninga og sjekk hvordan ungdommen din har det. Sjekk at de har det bra, sjekk at de ikke er alene og gi de en klem. Dere har faktisk også et ansvar. 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

I går var jeg på treningssenteret. Etter endt treningsøkt tok jeg med tid til å sette meg inn i den felles badstuen på treningssenteret. I badstuen var det meg og en annen mann. Mens vi satt der ringte telefonen hans og jeg ble ufrivillig vitne til telefonsamtalen. Han og personen i andre enden snakket høyt om #MeToo, den nye boken til Sylvi Listhaug der hun blant annet skriver at “skal man tro feministene, er det sånn at hver gang en mann plystrer etter deg, er det en form for overgrep” og de snakket om hvor glade de var for at den “MeToo-dritten” hadde lagt seg. De kunne jo så vidt se på en dame uten å bli stempla som griser nå til dags. 

Jeg burde muligens sagt noe, men jeg reagerte med å gå ut av badstuen. 

Etter at utsagnet til Listhaug kom frem tidligere i uken kokte landets kommentarfelt og jeg la spesielt merke til spesielt en kommentar skrevet av dame, der hun hun skrev at “jeg er så lei av #MeToo jeg. Herregud, det er jo bare hyggelig med et klapp på baken vel!”. Kommentaren hadde 294 likes. Forrige helg streifet en kompis borti puppen min og unnskyldte seg med å si “oi, nå ble det jo nesten sånn #MeToo her, hehe”. 

Jeg er muligens en av de sure, gretne og kjipe kjerringene som ikke syntes at det er spesielt sjarmerende med voksne menn som latterliggjør historiens største kampanje rundt seksuell trakassering eller at “hehe, litt #Metoo her og litt #Metoo der” kommentarer ikke er så sjukt morsomt. Jeg burde sikkert ledd av disse tingene jeg også, siden det virker som at flesteparten av de rundt meg syntes varsling om seksuell trakassering er gøy… 

Men jeg er dessverre ikke enig! Men er det en ting jeg er enig så er det at #Metoo er noe skikkelig dritt. 

Seksuell trakassering er nemlig noe skikkelig dritt. Det har alltid vært dritt, det var dritt for et år siden og det er dritt nå. 

Og det er nemlig nok av klyping av pupper: 

Det er nok av krenkende meldinger:

Det er nok av voldtekter:


(Tall fra 2014)

Det er nok av seksuell trakassering, overgrep og voldtekt.

Og #Metoo handler ikke om å…:

… ikke la menn leve. For menn klarer fint å leve uten å ta fremmede på puppene, voldta noen og skrive at de kan:

Det handler heller ikke om at du kan klemme en bekjent når dere treffes, at du kan spandere en kaffe på en dame du syntes er fin eller at du kan kommentere at noen er vakre: 

… Det går nemlig HELT fint:

 

#Metoo har handlet om og handler om (for det er ikke slutt selvom det ikke er like mye snakk om det):

– Maktmisbruk 

– Seksuell trakassering

– Grove overtramp

– Rævva holdninger

– Overgrep 

Det handler ikke om:

– Dårlig sex

– En klein flørt

– Avisning 

– Eller å spandere en kaffe på noen…

Jeg er møkkalei #Metoo, men ikke i den form av at mennesker som seksuelt trakasserer blir tatt eller at det blir satt på dagsordenen. Jeg er lei av at det skjer. 

Og for å minne alle på det én gang til: Dette er ingen kamp mot menn. Det er en kamp mot overgripere. 

Trynet mitt når folk sier at #Metoo bare er dritt:

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

HELG! Og om jeg er klar? JEPP. Jeg er klar for Pepsi Max, nybarberte legger, søvn, digg mat og ikke minst – Idol i kveld. Som jeg gleder meg og som jeg elsker helg. AAAH! 

Jeg håper fredagen din er fin og at du får en amazing helg 😍🤟🏻

GOD HELG FOLKENS! 

Klem fra meg. 

// Marty 

Tidligere denne uken var jeg ute og spiste middag sammen med en fyr for første gang. Når regningen skulle betales henvendte den kvinnelige servitøren seg automatisk til han og spurte om han ønsket å betale med kort. Ettersom jeg hadde invitert med meg han ut for å spise anså jeg det som en selvfølge at jeg skulle betale for middagen. Jeg kremtet derfor og sa til servitøren at det var jeg som skulle betale. Da smilte hun lett til meg og sa «Jøss, det er dama som betaler i dag ser jeg.» 

Jeg har liksom ikke helt klart å slå fra meg hendelsen. Akkurat som at det var en selvfølge at han skulle betale fordi han er mann, og fordi jeg er kvinne. 

Jeg har venninner som oppriktig mener at det ikke blir en date nummer to om ikke mannen spanderer på første date, men er det ikke litt dumt at jenter skal bli behandlet på en viss måte fordi de er jenter? 

For meg er det hvert fall en selvfølge at det er den som ber ut som betaler, uavhengig av hva personen har mellom bena.

Jeg må ærlig innrømme at jeg syntes at det både er sjarmerende og hyggelig at en mann tilbyr seg å spandere på meg, men det syntes jeg også at det er om en venninne velger å spandere på meg. Og jeg mener ordet «velge» er et nøkkelord her, for jeg mener at det å spandere er noe man velger å gjøre fordi man syntes det er hyggelig – Ikke fordi det er et krav. 

Personlig har jeg alltid sett på det med å betale for maten på date som ren høflighet, uavhengig av kjønn. For min del har det nemlig ikke noe med kjønn å gjøre, men mer med det å opptre høflig ovenfor hverandre og det å ha et sett med «spilleregler» slik at man vet hva man kan forvente seg og hva man har å forholde seg til.

Jeg tenker det samme om å åpne opp dører for folk. Det er en høflig måte å annerkjenne at den/de andre personene er med deg, men igjen har det ikke noe med kjønn å gjøre. Faktisk syntes jeg nesten at det er en holdning til at gentlemanskulturen er uønsket, fordi det å åpne en dør eller å betale på en date kan oppleves som nedlatende og undertrykkende. Det mener jeg at det ikke er. Herregud, åpner er fyr døra for meg risikerer jeg jo å rødme skikkelig. Rett og slett fordi det er hyggelig – Og litt stas. 

Personlig ville jeg blitt veldig glad om noen betalte for middagen, åpnet dører, reiste seg for meg på bussen, uavhengig av kjønn. For meg handler det nemlig mer om å være ålreit, enn å være mann. 

Jeg setter pris på å bli spandert på og jeg mener ikke at det er en selvfølge at mannen skal betale. Faktisk har jeg bestemt meg for at jeg også skal spandere neste gang jeg og kompisen min er ute og spiser, og det er kun fordi det irriterer meg at det er lagt opp til at han skal betale, og ikke jeg. For vi er faktisk i 2018 og det er ingen selvfølge at mannen skal spandere. Det er hyggelig – Men ingen selvfølge. 

Hvem mener du at burde betale på første date? 

// Marty