Ny uke og nye muligheter. Eller, det er hvert fall en ny mandag! Den uken som kommer nå har jeg faktisk gledet meg litt til. Det er mye som skjer, og jeg skal fikse litt på meg sjæl – I form av en tur til frisøren og den slags. Jeg kjente at det er litt på tide å freshe meg opp litt etter en lang, kald, kjip og seig vinter. DIGG! 

Men wow. Forrige uke var jo kaotisk og jeg husker knapt hva som skjedde når og hva jeg egentlig holdt på med… 

💪🏻 Ukens YES: Jeg har de siste ukene vært flink til å ta opp kontakten med folk jeg savner og som jeg har lyst til å tilbringe tid med. Det føles både godt og veldig fint! På onsdag var jeg med to gamle fotballvenninner og det var like hyggelig som alltid. 

🍔 Ukens måltid: Lørdag ettermiddag etter at jeg var ferdig på innspilling var jeg altså SÅ sulten. Jeg var ikke sulten etter hva som helst heller, det var kun en ting som sto i hodet på meg – Og det var burger. Jeg dro derfor med meg Grunde til mitt favoritt burgersted og spiste burger. DET var godt det!

☀️ Ukens opptur: Hmmm… Det må være at jeg elsker bilen min, haha. Jeg er altså SÅ fornøyd. Jeg er faktisk såpass fornøyd at jeg har eid den i 9 dager og har allerede vasket den to ganger. Innvendig og utvendig. HAHA!

👇🏻 Ukens nedtur: Tja. Jeg tror egentlig ikke at det var noen nedturer forrige uke jeg. Det var en tung uke med lite søvn, men noen stor nedtur hadde jeg ikke. 

🎙️ Ukens sang: For 4 år siden (tror jeg) var jeg på Rhodos. Hver eneste dag klokken 15.00 ble “Wake Me Up” av Avicii spilt over høyttaleren på hotellet. Hele den sommeren hørte jeg på den sangen. Jeg forelsket meg til den sangen og mens jeg hørte på den sangen. Den har fått meg til å le, gråte og smile. Den har blitt spilt av gang på gang, og passer bra som ukens sang. 

👀 Ukens tanke: Hvor viktig det er å ikke dømme folk, og hvert fall ikke uten at man kjenner dem! Jeg prøver stadig vekk å minne meg selv på det, og grunnen er så enkel at jeg vet at mange forhåndsdømmer meg. Jeg kan ikke uttale meg om noen ut ifra hvordan de ser ut på Instagram eller når de sitter på bussen. Jeg tror at vi er eksperter til å danne oss meninger om andre, uten at vi egentlig ikke har peiling på hvem de er. Mye av grunnen tror jeg er at vi føler at vi kjenner hverandre og vet hvem hverandre er over sosiale medier, men sånn er det jo faktisk ikke! 

👺 Ukens irritasjon: Hvorfor er det sånn at noen ikke ønsker andre godt? Eller bare må gjøre det vanskelig for andre uten at man egentlig trenger det? Jeg klarer virkelig ikke å forstå det. Jeg har så stor tro på at det lønner seg å være positiv, raus og vennlig – I stedet for sur og kjip. 

📽️ Ukens serie: Det er som det pleier, og jeg har ikke rukket å se på noen serier i det hele tatt. Jeg har snart nevnt Heimebane i ti uker, så jeg tror liksom at dere har forstått at jeg syntes den er bra. Haha.

🎞️ Ukens film: Det er ikke en film, men en dokumentar. Hvis ikke du har sett dokumentaren om Avicii, så anbefaler jeg den på den sterkeste. Den er sterk, brutal og viktig. Den heter Avicii: True Stories. 

💎 Ukens sitat: Følg din egen vei og la folk snakke – Dante Alighieri 

Jeg håper denne uken blir kanon bra, og at mandagen deres er fin! Vi snakkes. 

// Marty 

 

Woman big breast
Licensed from: BDS / yayimages.com

Du vet den følelsen av å ta av deg BH-en når du kommer hjem etter en lang dag på farta? Vel. I do! Jeg er en av de som elsker dager der jeg kan gå uten BH. Eller, kan… Jeg kan jo gjør det hver eneste dag, jeg bare føler at det ikke alltid passer seg. Som at det er en uskreven norm at vi faktisk skal bruke BH. Og det er det kanskje også, men – Jeg finner relativt mange grunner til å kaste BH-en også. Enten det er en helt vanlig mandag eller en lørdag kveld! 

Så, her er 10 grunner til å droppe BH-en:

1. Puppene får en naturlig og fin form! 

Hvor mange ganger har vi ikke hørt at vi får hengepupper av å bruke BH? Faktisk er det et fransk studie som har bevist det motsatte! Studien peker på at kvinner som alltid bruker BH til hverdags fikk svekkede brystmuskler, ettersom puppene alltid hadde støtte og derfor ikke behøvde å utvikle sin egen. 

2. Du sparer penger!

Det sier seg vel selv, og det er jo så klart DIGG! 

3. Du puster bedre! 

Det trenger man kanskje ikke noe forskning for å forstå. Når noe sitter tett rundt brystkassen din i mange timer per dag, 365 dager i året – Er det vel kanskje lett å forstå at det har en stor påvirkning. Vi er jo faktisk ikke laget til å ha på oss BH!  

4. Du sover bedre. 

Å sove i en BH er ikke særlig komfortabelt og kan over tid forstyrre søvnrytmen din. Denne studien påpeker at til og med pyjamasen din kan påvirke hvorvidt du får en god natts søvn eller ikke, og forskerne oppfordrer alle til å sove nakne.

5. Du slipper merker!

Jeg får alltid MASSE merker av å bruke BH. Det slipper jeg hvis jeg går uten… 

6. Det er komfortabelt. 

Det er faktisk skikkelig komfortabelt å gå uten BH. Ingenting klemmer og alt er naturlig. AAAH… Det er så digg. 

7. Ta-av-BH’en-følelsen HELE DAGEN

Finnes det egentlig noe bedre enn å komme hjem etter en lang dag, for også ta av seg BH-en? Det er den mest befriende følelsen i hele verden. Tenk å ha den følelsen hele tiden… Nesten. 

8. Du slipper puppesvette!

Ja, det er faktisk en realitet. Spesielt om sommeren svetter vi under puppene, og det kan fort gi flekker på spesielt hvite klær. Kaster man BH-en slipper man det! 

9. Du velger selv!

Det er faktisk valgfritt om man vil bruke BH eller ikke. Det er ingen som bestemmer at vi skal det. 

10. Du kommer til å digge det.

Jeg kjenner damer som bruker BH hele tiden, døgnet rundt. Jeg sier ikke at vi skal slutte helt med BH, men vi trenger faktisk ikke å bruke det hver eneste dag. Det er befriende, sunt og bra – For ikke å snakke om digg. 

Syntes du at man kan gå uten BH når man vil?

// Marty 

 

Jeg deler mye her på bloggen. Også når det kommer til bilder. Men, jeg deler faktisk ikke alt! Hvert fall ikke frem til nå, haha. Jeg har nesten 9000 bilder på telefonen min, og det er altfor mange. Jeg pleier å slette bilder fra telefonen min når jeg flyr, men når jeg fløy til New York sist så gikk jeg inn i et modus som jeg velger å kalle “utslitt”. HAHA! Jeg orket rett og slett ikke, og jeg nøt det å ikke være tilgjengelig og bare sitte der – Rett opp og ned. På vei hjem skulle jeg gjøre et forsøk igjen, men sov… Hele veien. 

UANSETT! Jeg tenkte jeg skulle dele noen av bildene jeg har på telefonen min, etter ønske fra noen på Snapchat. Det er gøy, litt flaut og nytt. 

Så, here you go:

Jeg syntes det er skikkelig flaut å legge ut selfier. Jeg må vel være den eneste bloggeren i Norge som syntes det. Jeg digger den kjolen på bildet her forresten!

Jeg sendte dette i “Family Halvorsen” chatten på Facebook. Jeg hadde siklet på skjørtet kjempe lenge, og måtte ha litt bekreftelse på om jeg skulle kjøpe det eller ikke. Søs og mamma syntes at det var kjempe fint, mens broren min skrev at han kunne kjøpe et likt på Fretex til meg. 

“Jeg fikk meg en liten trøkk på treninga i dag” 

“Åja. Hva skjedde?”

…… 

Fysøren!!! HAHAHA. Jeg tok egentlig dette for å poste det på Insta, men jeg feiga ut. Hver gang jeg legger ut noe som dette slutter en digg fyr å følge meg… Lættis. 

Bra damer 💋💋💋 Og digg middag. 

C er keen på tattering, og jeg har vært ganske skeptisk. Frem til nå. 

Jeg var på hockeykamp og vet ikke hvorfor jeg tok dette. Men, det var hvert fall digg med popkorn. 

Dette var SÅÅÅ gøy. Jeg sendte det rett til C! HAHA.

Jeg holdt på å kjøpe Tom Wood ring til C i bursdagsgave, men han var usikker på om han kom til å bruke den. Prøvde å overtale han med å sende bilde av alle ringene til Stian Blipp, haha! Det funket dårlig.

På dette bildet kan jeg melde om en rimelig sliten hockeyfru si. 

SEEE så kjekk han er. Jeg sendte det til mammaen og pappaen hans, og jeg skjønner nå at jeg har nevnt han tre ganger, i tre forskjellige innlegg på bloggen idag. Han er på togstasjonen om en halvtime, så nå skal jeg dra og hente han. Glad jeg kan savne han så masse etter en uke borte fra hverandre.

Vi snakkes a dere 💘

// Marty 


Licensed from: BDS / yayimages.com

Jeg vil egentlig ikke kategorisere meg selv som den sjalu typen. Jeg tror rett og slett at jeg ikke orker det. Nå snakker jeg ikke om sjalusi ovenfor en venninne som har kjøpt seg en fin veske, eller en nabo som har vunnet på flaxlodd. Jeg snakker mer om den sjalusien som er lett å finne i nesten et hvert parforhold.

Også i mitt. 

I starten av et forhold er det alltid mye å ta og føle på, men etter hvert som tiden går, så tror jeg rett og slett at man må legge de negative tankene bort for at det skal fungere. 

Kjæresten min har vært i Russland denne uken på jobb. Og i tradisjonen tro pleier det å bli en god middag, etterfulgt av en øl eller, eller tre den siste kvelden. En av kjærestene til de han har vært sammen med dere nede sendte meg melding i går og lurte på hva jeg syntes om at de skulle ut på byen, og jeg var helt ærlig på at jeg egentlig ikke syntes noen ting. Mens hun fryktet både russisk horehus, strippeklubb, mafiaen og russisk sprit.  

Jeg har lenge hørt rykter om de såkalte russiske horehusene. Jeg tror både jeg har vært vitne til skrønerhistorier, men også skrekkhistorier fra disse stedene. For ikke å snakke om strippeklubbene! De som visstnok skal være helt enestående, eller hvordan man nå vil omtale de. 

Kjæresten min er en av de som er nesten for lojale, og som jeg alltid vet hvor jeg har. Jeg tror helt ærlig at det kalles kjærlighet. For han oppdaterer meg alltid, og det er nesten jeg som må tvinge han til å drikke en til øl, og til å slå seg løs. Så for å være ærlig, så var jeg ikke bekymret et eneste sekund.

Hva er det egentlig jeg skal være redd for? 

Jeg hører ofte om folk som er livredde fordi kjæresten er alene ute på byen, eller fordi kjæresten er på guttetur. Personlig, så syntes jeg det er sikkelig synd. For hva er egentlig forholdet basert på da? Jeg vet godt ovenfor meg selv at jeg aldri ville såret kjæresten min, og at jeg aldri har en intensjon om å drite meg ut. Noe jeg oppfatter som veldig gjensidig. Jeg oppfatter at han egentlig aldri bryr seg om hva jeg driver med, så hvorfor skal jeg bry meg om hva han driver med? Selvfølgelig har jeg noe med hvor han er, og hvem han er sammen med, men er jeg egentlig den som skal be han bli hjemme, fordi jeg er redd?

Jeg har en venninne som fortalte at hun var bekymret for at kjæresten skal på tur med kompisene til København. Jeg svarte med å spørre om hva hun var redd for, og det visste hun ikke. Men det er vel relativt logisk hva hun er redd for. Jeg har full forståelse for at enkelte har sine grunner til å være bekymret, men er det egentlig sånn det skal være?

Skal man virkelig begrense hverandre på grunnlag av sjalusi og frykt for hva den andre kan finne på? Jeg har et behov for å være alene med mine venner, og jeg har full forståelse for at han behøver det samme. Hvor attraktivt er det egentlig med en dame som sitter hjemme og sutrer, når han er ute for å ha det gøy? 

Jeg kan kun tale damenes sak, eller i utgangspunktet min egen. Men jeg opplever at vi tror alt handler om å få seg et ligg, drikke seg fullest og kline med den fineste dama på festen. Men, hvis han virkelig er forelsket og vil dele livet sitt med deg, så burde han vel være relativt klar på at den fineste dama sitter hjemme og venter. Eller? 

Jeg kan garantere at jeg hadde dratt på russisk strippeklubb hvis jeg hadde hatt muligheten, og hva er egentlig forskjellen?

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Søndag. Endelig har jeg fått litt søvn og C kommer hjem idag. Det passer bra nå. Planen i dag er å jobbe litt, trene, spise, jobbe litt til og hente C. Det hørtes på mange måter ut som tidenes kjipeste søndag, minus at jeg skulle hente C, men akkurat nå er det HELT nydelig faktisk. Det skal bli så godt å få han hjem! Det er det alltid etter at han har vært borte noen dager, og det gleder meg at det fortsatt er sånn etter 3 år. Jeg håper det kommer til å være sånn for alltid. 

Kliss klass. Kliss. 

Det er dags for ukens spørsmål og denne uken har det vært mye forskjellig – Noe som er veldig gøy for meg, og forhåpentligvis for dere 💐

Hvordan bil har du kjøpt?

Det skal jeg fortelle liiiiitt senere, hehe. Men det kommer! Jeg er så fornøyd at jeg dåner, haha. 

Hva kostet bilen din?

Altfor masse. Neida, eller jo. 

Er du glad for at dere skal være et år i Norge?

For meg er det helt prima! Jeg har jobben min her, jeg trives veldig godt i området vi bor i og jeg elsker leiligheten vår. Vi har folk vi er glade i her og familiene vår her. Jeg vet at det bare er for en liten stund, så jeg nyter sånn ting er akkurat nå. 

Hvordan kommer du på så mye å skrive?

HAHA, si det du. Jeg vet ikke, det bare detter inn i en innboks i hodet mitt. Det hender at jeg har dager der jeg faktisk ikke har noen ideer eller inspirasjon, men jeg er flink til å notere meg når jeg først får ideer! Det gjør at det blir litt lettere på de dagene der det står helt stille. Men, det finnes stort sett alltid noe å skrive om! Om det er dagen min, noe som skjer, noe om meg eller noe jeg har på hjertet. 

Hva er greia med deg og Andrea Sveinsdottir? 

Det er ingen greie. Jeg liker hun kjempe godt, og hun liker meg! Det hender vi er uenige, og sånn er det bare. Vi skal faktisk snart i en debatt…. DET blir kult det. 

Hva syntes du om at Mads Hansen mobba deg på Instagram?

AAAAAAAAAAH!!!! Han postet en greie, som jeg lo av, han lo av og alle lo av. Det er IKKE mobbing at han fleiper og at jeg fleiper tilbake. KUTT UT A 🙁 🙁 Vi må slutte å stemple alt som mobbing. Når man er i den bransjen her så må man faktisk tåle den slags…

Mener da jeg. 

Har du en serie å anbefale?

Haha. Jeg har faktisk ikke tid til å se på TV om dagen, men hvis du ikke har sett Heimebane så anbefaler jeg den på det sterkeste. Så bra ⭐

Hvor gammel er du?

Det er faktisk mange som ikke vet hvor gammel jeg er! Jeg er 20 år og jeg er født i 1998. 

Har du god kontakt med familien din?

De nærmeste har jeg vel nesten litt for god kontakt med, haha. 

Er Grunde singel?

Nei! 

Hadde du takket ja til å være med i bloggerne?

Ja. Mest fordi dere hadde fått et HEEELT annet bilde av meg. Lillesøsteren min sa det senest i går at hun skal lage en blogg som heter “Martinehalvs helt på ekte”. Det var når jeg rett etter midnatt var rimelig overtrøtt og sang DDE av full hals på sengekanten hennes. YES! DDE i mitt hjerte, haha. 

Er du fornøyd med deg selv? Utseendemessig altså. 

Dette spørsmålet har jeg fått tre uker på rad, uten å svare. Jeg burde sikkert svart at jeg er helt fornøyd og at jeg elsker meg selv (og alt det der), men det er løgn. Jeg er ikke fornøyd, men jeg har det fint og jeg trives. Jeg jobber med det hver eneste dag og forsøker å ta grep der det trengs. Jeg prøver å ikke kaste bort livet mitt på å være misfornøyd, for det er rimelig kjipt 💛

Vet du om noen kjendiser/bloggere som kjøper følgere på Instagram? I så fall hvem?

Ja, det gjør jeg. Er man nysgjerrig nok så finner man ut av det. Det jeg syntes er fint er at det ikke hjelper å ha mange følgere hvis ikke folk vil annonsere hos deg. Det blir viktigere og viktigere med ekte (og helst norsk) trafikk, så man tjener jo ingenting på det – Selv om det virker kult. Og ja, jeg vet at det er fristende – Men jeg tror ikke det lønner seg i det lange løp. 

​Når du og C ikke er sammen, altså at en av dere er på reise – Snakker dere sammen hver dag da?

JA. Hvis ikke det er noe helt spesielt. Vi snakker sammen hver dag, men det er ikke alltid vi snakker på telefon sammen hver dag. Men vi tekster og svarer hverandre når vi kan og har tid 📞

Kommer du noen gang til å dele hvor dere bor?

Stedet vi bor kommer jeg ikke til å dele! Jeg har jo delt noen bilder fra leiligheten og sånt, men stedet vil jeg har for meg selv. 

Er Christian noen gang sjalu på at du og Grunde er så gode venner?

Nei, det er han ikke. C og Grunde er også gode venner, og C vet veldig godt hvordan ståa er. Grunde er faktisk som en bror for meg. C er lykkelig for at Grunde finnes, for Grunde liker alt som C ikke liker. Sånn som for eksempel å shoppe – Haha. 

Fikk du betalt av TV 2 Hjelper Deg?

Nei, det gjorde jeg kun fordi jeg syntes det er viktig 💪🏻

Har du havutsikt i leiligheten din eller er det fake? 

Haha. Vi har havutsikt, og jeg elsker det. Vi har bare noen få meter ned til stranden, så vi vurderer nesten å droppe alle planer i sommer og bare bli i leiligheten vår. Skitt så heldige vi er! 

Takk for at du leser 🙌🏻 Nå skal jeg lage min faste morgensmoothie og snart komme meg avgårde på fotballtrening. (Det er fortsatt litt rart å skrive)

Vi snakkes a dere! 

// Marty 

 

Hei fra Aker Brygge! Akkurat nå sitter jeg her i sola og venter på Grunde. Vi skal spise en veldig sen lunsj og jeg er så sulten at jeg nesten vurderer å bare begynne. Jeg har gått på den samme smellen igjen. På dager der det skjer (litt for) mye, så spiser jeg ALTFOR dårlig. Når skal jeg lære? Tydeligvis aldri, haha. 

I dag er det en skikkelig jobblørdag, faktisk mer enn det var forrige lørdag. Jeg trives – Til tross for at de blå ringene under øynene i mangel på søvn snart må tas hensyn til. I dag har jeg gjort noe annet enn det jeg pleier, for jeg har vært på innspilling til en jobb jeg har nå. Eller, en jobb for en kunde. Annonsør, eller hva vi nå skal kalle det. Morro har det hvert fall vært, til tross for at det har vært noen hakk ut av komfortsonen! Jeg har vel godt av å svette litt på ryggen i blant si 💦

Noe av det jeg liker godt med jobben min er det at det er så stor variasjon! Det er sjeldent kjedelig og det er alltid mye å gjøre. For ikke å snakke om at jeg lærer noe nytt hele tiden og at jeg stadig vekk blir utfordret – Både på godt og på vondt. Jeg blir også kjent med så mange bra, inspirerende og fine folk – Og det er kult. 

Nå skal jeg bestille en burger, nyte sola og skravle litt med Grunde før jeg skal hjem, sove, jobbe litt og henge med lillesøs. 

Vi snakkes senere! 💚

xx

// Marty 

For 7 år siden knakk jeg nesa mi for første gang, og siden da har den knekt hele fire ganger til. Siden jeg knakk den for første gang har jeg visst at jeg er nødt til å operere, men ettersom jeg ikke har vært ferdig utvokst har jeg måttet vente. Når jeg var 16 år var jeg på mange måter gammel nok, men da ville jeg vente fordi jeg spilte fotball. 

Jeg kan nemlig ikke spille fotball på samme måte som før, den dagen jeg velger å operere den. For hvis den skulle få seg en trøkk, så knuser den, i stedet for å knekke – Og da er det svært problematisk å fikse den. 

For mange uker siden dro jeg egentlig inn til Ahus for å operere. Jeg hadde tatt på meg operasjonsklærne og fikk rett før inngrepet skulle skje beskjed om at jeg hadde for mye bakterier i kroppen til at de ville operere meg. Grunnen var at sannsynligheten for at disse bakteriene hadde gått i operasjonssåret var stor, og at det hadde ødelagt hele operasjonen. 

Jeg ble derfor sendt hjem med medisin og i dag skulle jeg egentlig gjøre et forsøk på nytt. Men, det har jeg valgt å ikke gjøre. Grunnen er at jeg akkurat nå har lyst til å spille fotball, og at jeg trenger å ha det litt bra. Jeg vet at en sånn operasjon er krevende og at det vil gjøre at jeg ikke kan spille fotball på det nivået jeg nå har lyst til og har mulighet til i en stund til. Foreløpig er operasjonen utsatt i en del måneder, og planen nå er å utsette den i et år. Den må fikses opp i, men akkurat nå vil jeg heller velge noe annet – Som jeg tror er bedre for meg 💛

// Marty 

Gjesteinnlegg fra mamma

Datteren min skulle egentlig vært russ i fjor, men hun valgte å stå over. For å være helt ærlig, så syntes mammahjertet mitt at det var helt i orden. Hun valgte det helt selv, og jeg skal innrømme at jeg egentlig hadde forberedt meg på at russetiden skulle ta innmarsj i hverdagen vår igjen, men slapp unna. Jeg mimrer fortsatt tilbake til maimåned for fire år siden. Da eldste mann hadde dratt på seg russebuksa og jeg lå hjemme uten noe særlig nattesøvn. Jeg mimrer tilbake til mislykkede samlinger, fyllesyke og sprengte trommehinner. Russetiden tok på, samtidig som den var morsom, lærerik og for ikke å snakke om en helt spesiell opplevelse. 

Som russemamma måtte jeg ta noen forhåndsregler, mest for min egen del, men også for at han skulle få det best mulig. Jeg fant fort ut at det lønte seg å spille på lag, fremfor å være uenig. Jeg lærte at det var verdt det å mase om ullundertøy, selv om han syntes jeg både var masete og slitsom. Jeg lærte at sengen alltid måtte være oppredd, sånn at han bare kunne stupe i seng. Jeg lærte at det alltid måtte være mat tilgjengelig, og at jeg alltid måtte lage litt ekstra. Men mest av alt, så lærte jeg å støtte han i at dette var gøy og at dette var hans valg.

Russetiden er en krevende tid, men også en tid hvor både jeg og han lærte mye. Jeg oppdaget at russen min kanskje ikke var så voksen som jeg trodde, og at han faktisk trengte at jeg som mamma var tilstede. 

Så jeg har noen råd som eks russemamma, til en annen russemamma: 

1. Snakk med russen din om å ta vare på hverandre. Både gutter og jenter! Det er kaldt, det er hektisk og det er mye alkohol. 

2. Vær edru! Du må alltid være klar til å kjøre. Det finnes flere grunner til at du skal trenge det, men akkurat på denne tiden er det viktig å være tilstede. Vinglasset på fredagskvelden må muligens erstattes med en kjøretur til Tryvann. 

3. Ullundertøy er viktig, både oppe og nede – For ikke snakke om ullsåler. Det blir kaldt, og det er ingen unnskyldninger for å la være. Selvom du føler at russen din burde ta ansvar selv, kan det være lurt å ta litt ansvar for de. 

4. Vær tilstede. Gi en klem, både til din egen russ og til de andre. Sørg også for at vennene til russen din kommer seg trygt hjem, eller at du har en ekstra soveplass hvis det skulle være nødvendig. 

5. Ha alltid mye mat klart. Det er lett å glemme og spise, og det er viktig å sørge for at de får i seg nok. Ha noe de bare kan slenge i seg fort, og gå til innkjøp på noe de kan hive i seg fra bukselomma. 

6. Fyll opp vannflasker de kan ha med seg, med vann. Jeg tror ikke nødvendigvis det er smart som forelder å kjøpe inn alkohol, da de faktisk er gamle nok til å kjøpe det selv. Det er ikke vår oppgave at de drikker seg fulle. Riktig og nok væske er alfa omega!

7. Gå til innkjøp på ørepropper, og oppfordre til å bruke det. Ødelagt hørsel forekommer og det går ikke an å reparere. 

8. Ta praten om sex og beskyttelse, uansett hvor ubehagelig det er. Det er også vår oppgave å fortelle hvor vi mener grensen går, og ta nei er nei-praten. Minn de på at det er lurt å bruke kondom og at det er lov til å ikke ville. 

Jeg tror riktige holdninger som foreldre smitter over på ungdommen vår. Jeg tror det er viktig med en åpen og god dialog, og ikke minst forståelse. Russen må faktisk forstå at man som russeforelder er bekymret, samtidig som det ikke er vår oppgave å begrense de! Russetiden er ikke livet, men en feiring vi kan velge å støtte eller ikke. Jeg tror vi tjener på å støtte opp og være tilstede. Alvoret kommer fort nok, og vi har jo alle vært unge og vet hvordan ting fungerer. 

Nå skal jeg lene meg tilbake og vente spent på om jeg må forberede meg på en ny runde med russetid når yngstejenta blir så stor. 

Lykke til – Og vær til stede! 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Mammaen til Marty 

Avicii
at the 2016 Grammys Radio Row Day 2 presented by Westwood One, Staples Center, Los Angeles, CA 02-13-16/ImageCollect
Licensed from: ImageCollect / yayimages.com

Fredag forrige uke ble det kjent at den verdenskjente DJ-en og produsenten Tim Berling (Avicii) var funnet død i Oman. Dagene etter strømmet det inn med kondolanser, vakre ord og hyllester til artister og hans familie. Sangene hans, som for første gang har gitt meg en enorm mening har tronet hitlister verden over og det har nesten føltes ut som at verden har vært i sjokk, eller i en felles sorg. 

I dag ble det kjent at han ikke orket å leve mer gjennom et åpent brev fra familien hans. 

Hver dag blir unge mennesker, i vårt eget land, i vår egen kommune og i vår egen gate fortalt at de ikke fortjener å leve mer. Hver dag skriver vi stygge ting til hverandre, med alt fra om at noen aldri burde vært født til at noen burde gå å henge seg. Hver dag tar vi livet for gitt og vi klager når det regner, og når solen blender oss. Hvorfor holder vi egentlig på sånn? Hva får vi ut av å snakke ned noen andre? Hva får vi ut av å snakke stygt om noen andre? Hva får vi ut av å være slem mot noen andre? Hva får vi ut av å presse andre? Hva får vi ut av å ikke respektere andre? 

Ingenting. 

Så la oss sammen bestemme oss for hva som er viktig i livet. Hva som betyr noe og hvem vi ønsker å være. 

Det at døden frister mer enn livet er for meg utenkelig, og det smerter meg at unge mennesker føler at den eneste utveien er å ikke leve lenger. Dessverre er realiteten sånn, og for min del så betyr dette at vi som samfunn og som medmennesker har et ansvar. Vi har et ansvar for å være hyggelig mot hverandre, for å se hverandre, ta vare på hverandre, hjelpe hverandre og respektere hverandre. 

Vi har et ansvar om å tenke oss om, om at ikke dømme hverandre, presse hverandre og om å være snille mot hverandre. Det er jo så lite som skal til! 

Når ting som dette skjer forstår jeg hvor uvesentlig, teit og uviktig det er at jeg klager over noen ekstra kilo på magen, at jeg syntes noen har en stygg genser eller at solen blender meg når jeg spiller fotballkamp. Det er nemlig ikke de tingene som betyr noe, det er livet, hvordan vi tar vare på oss selv og andre som betyr noe. 

Ta vare på hverandre folkens. Det er viktig. 

// Marty 

 

HALLA! Dere, nå kan jeg si hvorfor jeg har vært litt hemmelighetsfull angående kameraene som har dukket opp på Instagram og Snapchat de siste ukene! Noen har allerede skjønt hva det er etter å ha sett på TV 2 denne uken, men til alle som ikke har sett det (som for eksempel meg selv) kan jeg hvert fall dele det nå. Jeg er nemlig med i kveldens episode av TV 2 hjelper deg! Sammen har vi sjekket om størrelsene faktisk stemmer overens med størrelsesmerkingen og om enkelte kleskjeder avviker mer fra “normalen” enn andre. Og, GLED DEG til å se resultatet! 

Når Wanja fra TV 2 ringte og lurte på om jeg ville være med, sa jeg ja på flekken – Og jeg fikk med meg Karianne, som jeg digger! Makan til bra dame. Synd at det bilde her over ikke ble like bra som hu si! Haha. 

Jeg har syntes at dette lille prosjektet har vært veldig lærerikt, kult og ikke minst – Sjokkerende. Jeg har lært mye og jeg gleder meg til å vise dere resultatet! Jeg er både glad og takknemlig for at noen ønsker å sette fokus på dette, og at enkelte melder om endringer. Det gleder meg stort. 

Som dere vet kommer jeg ikke til å se på det selv, men jeg gleder meg til å høre hva dere syntes 👊🏻 Tune in TV 2 Hjelper deg 20.30! 

Vi snakkes 🤜🏻

// Marty