Kan du ikke bare si at du vil ligge?

Categories Sex- og kjærlighetsspalten

Jeg har bestemt meg for at jeg en gang i ukene fremover skal skrive en sex og singelliv-spalte. Jeg er på Tinder, jeg prater med fyrer jeg syntes at det er interessant å prate med og jeg har haugevis av spørsmål! Det er som at singellivet er et konstant spill og det er så mye jeg ikke skjønner. Ja, også er det ganske mye jeg har gått lei og som jeg rett og slett syntes at det skikkelig teit… Det er rett og slett mye jeg syntes at vi burde prate mer om! Eller… Det er mye jeg trenger å prate om og jeg har mange tanker som trenger å bli luftet: 

_____________________________________________________________________________________________________

Etter en del år i et forhold har jeg skjønt at det nye sjekkemarkedet til en stor grad består av sex. Det betyr at jeg, som i utgangspunktet har tro på at drømmemannen finnes der ute, at han kommer ridende på en stor hvit hest og at han er perfekt, muligens må begynne å legge tanken fra meg. Det er større sannsynlighet at jeg finner en fyr (ja, la oss droppe drømmemannen et sekund), enten kåt og vill på Tinder eller en sen lørdagskveld på byen. Full, desperat og med et mål: Å komme i buksa på noen. Hvem oppfattes ofte ikke så farlig, bare det er noen.

Okei. Jeg forstår at det ikke gjelder alle, men la oss være ærlige: Det skjer. Ofte. Og nei, jeg klandrer ingen.

Jeg er i utgangspunktet ikke hun som snakker om “før i tiden” og jeg vet egentlig ingenting om den, men jeg tror det stort sett startet med dating, også gikk over i sex. Ikke motsatt, sånn som det ofte gjør nå. Jeg har venner som har møttes på for eksempel Tinder, som lå, lå igjen, og igjen, for også finne ut at det kanskje var litt mer der enn søndagsmorro for å dekke over ensomheten man kan føle på en søndagskveld. Ja, nå nærmer til og med noen av de seg forlovelse og kids. Det er noen som får det til si. 

MEN! Det er en ting jeg har tenkt på de siste ukene og det er: Hvor vanskelig er det å bare si det eneste du egentlig er interessert i er å ligge? 

Det finnes nemlig nok av de fyrene som lurer deg trillrundt med fremtidssnakk, barn, hus og felles bil, og som egentlig bare har et mål… Jo, å ligge. For også ta det han vil ha, stikke og muligens bare høre fra seg når behovet skulle melde seg igjen.

Ops. Det er fare for at jeg høres både sur og gretten ut nå, eller at det høres ut som at jeg opplevde det for et kvarter siden, men jeg lurer fortsatt på om det ikke hadde vært bedre å bare være ærlig? Man trenger jo ikke akkurat å skamme seg over å ikke være interessert i barn, gjeld og bikkje enda, ei heller i å bare ville ligge! Men må man ta hjertet til personen man treffer, stikke et lite hull i det, blåse inn falske forhåpninger også aldri høre fra seg igjen? I mine øyne er det et ganske enkelt svar…

Nei, du må ikke være en dritt og skal du bare ligge, så får du hvert fall være tøff nok til å stå for det. 

Jeg opplever også at det stort sett er gutta som sårer oss jenter, selv om det skal sies at jeg har venninner som er knallharde (og kule) og venninner som også har knust et par mannlige, barske hjerter, men jevnt over så føler jeg at det typiske er at gutten gjør som han vil, og at jenta sitter igjen og sipper. Jeg kunne kanskje tenkt at det er fordi vi jenter er mer følsomme, fordi vi vil mer eller fordi vi lettere får falske forhåpninger, men jeg velger å tenke at det er fordi gutten ikke er tøff nok til å fortelle hva han vil med en gang og fordi det er lagt opp til at det er helt i orden at en fyr ligger rundt, og ikke en dame. Ja, det må jeg komme tilbake til. 

Date, ligge eller ingenting? 

Vanskeligere trenger det vel ikke å være? I mine øyne trenger det hvert fall ikke å være det. r man følelser utover det, så er vel det strengt talt sett et annet problem… Men jeg tror at ting kanskje hadde vært litt enklere om man var ærlig på hva man faktisk var ute etter, i stedet for å gå rundt den hersens grøten og spille et irriterende, umulig og slitsom spill… 

Personlig setter jeg hvert fall pris på det. Da slipper jeg hvert fall mye frustrasjon, tanker om at jeg ikke var digg nok og et lite brist i hjertet.

Hva tror du?

// Marty 

 

14 kommentarer

14 thoughts on “Kan du ikke bare si at du vil ligge?

  1. Du skriver så ufiltrert, rett fra hjerte og bra. Gleder meg til å lese dette hver eneste uke fremover 😍😍

  2. Har du sjekket ut nettsiden 0330.no ?
    Hadde vært interessant om du leste deg opp på noen av sakene som disse gutta har skrevet og skrevet hva du syns om det. De skriver blant annet at noe av grunnen til at gutta ikke sier rett ut at de vil ligge er at de også går inn og tror at det skal bli noe mer… jeg vet ikke helt om jeg klarer å tro på det. Det er også veldig mye annet de skriver som er interessant, – som er litt sånn ” fra oss gutta til dere jenter” og som man kan ha mye meninger om. Håper du tar en titt og kommer med utspill 🙂

    Ingrid 🙂

  3. Befriende! Skjønner ikke detta med dating selv jg. Alts, voksne mennesker bør klare si sannheten…….
    Tror enkelte mannfolk mangler tæl, rett å slett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *