Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset
Foto: Siri Granheim

Jeg tror egentlig ikke det har gått opp for meg at det er 1.desember i morgen. Denne høsten har gått så fort, og det har skjedd så mye. Det kjennes nesten ut som at jeg ikke helt har klart å holde følge med alt som har skjedd, samtidig som det på mange måter kjennes bra ut at høsten er over nå. Det er ingen hemmelighet at det har vært en tøff høst på veldig mange måter, samtidig så har det vært en innholdsrik, lærerik og nyttig høst. For ikke å snakke om bra! Og fin. 

For til tross for at denne høsten kanskje ikke har spilt helt på lag har den vært fin, det har også vært oppturer og jeg har lært enormt mye. Jeg har lært enormt mye om livet, og jeg har lært mye om meg selv. Jeg har måtte dra meg opp fra gjørma en par ganger mer enn ønsket og jeg har måtte være en god del tøffere enn det jeg egentlig har trodd at jeg skulle klare. 

For til tross for at jeg har blitt overfalt denne høsten, så har jeg klart å stå på beina, fortsette og ikke latt meg knekke, mye takket bra mennesker rundt meg.

For til tross for at jeg har blitt drapstruet denne høsten, så har jeg ikke latt meg skremme og jeg har fortsatt uten å nøle (nesten).

For til tross for at jeg har fått et ufrivillig nakenbilde spredd, så har jeg bitt tenna sammen og tatt kampen. 

Hvert fall så godt som jeg har klart. For jeg kjenner også på en enorm takknemlighet ovenfor alle som har, og fortsatt står sammen med meg, heier og er der når det trengs. 

Og ironisk nok så har jeg egentlig ikke hatt en dag borte fra bloggen, livet og hverdagen, kun fordi det har vært viktig for meg og fortsette som aldri før – Og vise hva jeg faktisk er laget av og at jeg ikke lar meg skremme. 

Det har vært fler tårer enn ønsket, flere slag i fjeset enn tenkelig og flere våkne netter enn det som er bra, men det har også vært latter, varme klemmer og fine stunder. Og, det er vel egentlig det som betyr mest, sånn når alt kommer til alt! 

Jeg kjenner hvert fall at jeg er veldig klar for desember, forhåpentligvis litt lavere skuldre og jula. Det skal faktisk bli skikkelig godt!

Tusen takk høsten, selv om du tidvis har vært en dritt.

// Marty

Den siste tiden har det bugnet av historier og fortellinger om kvinner som har blitt utsatt for overgrep og seksuell trakassering. Alt startet da overgrepsavsløringene mot Hollywoodprodusent Harvey Weinstein kom. Etter det har kvinner verden over stått frem og fortalt sin historie. Her hjemme har skuespillere stått frem, musikere har stått frem, kjendiser har stått frem, nedgravdehistorier har kommet frem i lyset og vi har diskutert seksuell trakassering opp og ned. 

Men når er det egentlig nok? 

Flere går nå ut og sier at det er nok av #Metoo. Det lages festlige historier fra menn som latterliggjør hele kampanjen, damer fleiper på Facebook med at de fikk klem av en mannlig kollega i dag og at hun føler seg seksuelt trakassert og kjente profiler tuller med alt alvoret. 

Og mange ber oss kvinner skjerpe oss. 

For ja, det er nok nå. Det er så veldig nok. 

Det er nok av mørke historier som kommer frem i lyset. Det er nok av overgrep og det er nok av seksuell trakassering. Men ikke i den form av at vi skal slutte å snakke om det. Det er nok av at det eksisterer så mange historier. At folk er med på å lage sånne historier. 

Det er nemlig nok av overgrep og seksuell trakassering. 

Og vi kan ikke slutte å snakke om dette før folk slutter å ta andre på rumpa under skjørtene, før andre slutter å voldta eller før andre slutter å mene at de har rett til å seksuelt trakassere. 

Først da er det nok.

Jeg har nemlig sett meg lei av hele kampanjen selv, men det er ikke fordi jeg føler et behov for å forsvare meg selv, kjæresten min eller kompisene mine. Fordi denne kampanjen er ikke et hat mot menn, det er et opprop mot noe som overhode ikke er greit. Jeg har sett meg lei på kampanjen fordi jeg får vondt i magen hver gang jeg leser en ny historie, men, det betyr ikke at jeg ikke tåler det. 

28.november skrev Joacim Lund i Aftenposten at “Skal svinepelsenes holdninger endres, hjelper det fint lite å fremstille alle menn som overgripere.” Men alle menn blir ikke fremstilt som overgripere. Menn velger helt selv om de er det eller ikke, og jeg syntes ikke at det er annet enn stusselig at menn er nødt til å forsvare menn i noe som er så alvorlig. For ja, i denne kampanjen har det handlet om hva menn har gjort mot kvinner, men ingen har sagt at menn ikke får være med. 

#MeToo er ikke over før mannfolka klarer å holde fingra fra fatet. #MeToo er ikke over før vi slutter å latterliggjøre historier i kommentarfeltene. #MeToo er ikke over før kvinnene selv mener at det er nok. 

De som latterliggjør dette kan umulig ha en datter, en søster, en kone, en mor, en bestemor, en tante eller en venninne. For latterliggjør man det da hvis datteren din kommer hjem og forteller at hun har blitt voldtatt eller hvis kona di forteller at hun fikk spørsmål om hun skulle knulles blid på jobben? 
Er det også morsomt? 

Dette er ingen kamp mot menn. Det er en kamp mot overgripere. 

Og #Metoo er langt i fra over. Dessverre. 

 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

 

// Marty

Annonse

Hei folkens! I dag tenkte jeg at jeg skulle tipse dere om en av de perfekte gavene du kan gi til hele familien i julegave! Decrusto er en hudpleieserie alle blir glad i, og den passer utmerket til både kvinner og til menn. 

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om fire forskjellige produkter som gjør godt for huden din eller til en du er glad i! 

Kort om Decrusto: Decrusto er en selvstendig, norsk nettbutikk. Teamet til Decrusto består av mennesker som har god erfaring innen helse og velværeprodukter. De har valgt å spesialisere seg på noen unike produkter, og jeg er så heldig å få presentere de for dere og ikke minst tipse dere om noen produkter jeg selv liker veldig godt!

Alle produktene til Decrusto er veganske og inneholder ikke parabener. De er heller ikke testet på dyr, verken ingrediensene eller produktene! Noe som er ekstra fint. 

Jeg har oppsummert produktene i rekkefølge i forhold til hvordan man kan velge å bruke de, men du kan også bruke de om hverandre og alt ettersom hva du behøver og liker selv: 

Tips 1: Første steg er Clear Spot Micellar Cleansing Foam! Dette er et skånsomt og delikat renseskum som løser opp forurensing, urenheter og overflødige oljer i ansiktet, samtidig som det løser opp sminken din! Noe av det som er fint med dette produktet er at det er et dyptrengjørende renseskum og toner i ett! Når man har brukt produktet etterlater det huden ren og klar og det er også bra for porene i fjeset da det har en sammentrekkende effekt på disse. Jeg har fått C til å bruke det flere ganger, og han er like fornøyd hver eneste gang, så dette renseskummet fungerer like godt for menn som det gjør for kvinner:) 

Slik påfører du produktet: Clear Spot Micellar Cleansing Foam masseres inn i ansiktet og området rundt, blant annet halsen. Rens huden nøye og skyll deretter godt av med lunket vann. 

Micellar kan forklares som skummets evne til å feste til seg skitt og smuss, akkurat som en magnet! Noen av de viktige ingrediensene i produktet er blant annet kokosnøtt olje, Allantion og Phantenol. Kokosnøttoljen har mykgjørende og pleiende egenskaper, mens de to andre er kraftige og aktive ingredienser som renser og mykgjør huden din. Produktet er mildt og fungerer for alle hudtyper! 

Et hot tips: Det funker veldig godt som sminkefjerner! Du kan få tak i produktet til deg selv, skrive den opp på ønske lista eller kjøpe til noen du er glad i HER. Jeg har denne stående i dusjen, for da blir det en fast del av dusjrutinene mine! 

Tips 2: Steg nummer to er Beauty Ghost! Denne masken inneholder blant annet Stabilisert Oxygen og Beta Glukaner (som jeg selv måtte google, hehe). Disse ingrediensene holder cellefornyelsen og immunforsvaret til huden optimalt, noe som bidrar til å gi huden et ungt og fresht resultat. Masken har en rekke kraftige, og ikke minst aktive ingredienser som virker oppstrammende og fuktighetsgivende. Denne er genial å bruke når huden er sliten og trøtt, eller før man skal noe spesielt! Den gir nemlig resultater med en gang, i form av at den strammer opp huden og gir deg mer glød. 

Slik påfører du produktet: Rist godt før du bruker den i ca. 30 sekunder. Klem ut en sjenerøs menge av produktet og maser et jevnt lag av masken i hele ansiktet! Grunnen til at du skal massere er at det bidrar til at masken trekker dypere inn i porene. Forsøk å unngå og få masken i håret og på øyenbrynene og la masken virke i 25-30 minutter til den er helt tørr. Når den er helt tørr drar du masken forsiktig av, og hvis det skulle være igjen noe rester skyller du disse av med litt lunket vann. 

Et hot tips: Husk at masken skal være hvit, og ikke gjennomsiktig! Bruk denne en gang i uken for et optimalt resultat. Du kan få tak i produktet HER

Tips 3: Tips nummer tre er The Original Black Peel Off Mask! Er jeg den eneste som kan irritere meg over de sorte prikkene som kan komme på nesa? Denne gjør hvert fall underverker mot det. Denne masken fjerner hudormer og urenheter. Den binder seg effektivt til tette porer, døde hudceller og andre urenheter som forsiktig trekkes opp fra hudens overflate. Masken forebygger kviser og urenheter og den fjerner overflødige oljer i fjeset. Det viktigste er vel at masken er med på å forebygge kviser og urenheter i tillegg til at den fjerner overflødige oljer. 

Slik påfører du produktet: Dette produktet skal også ristes ca. 30 sekunder før bruk. Påfør et jevnt lag i t-sonen (sånn som meg på bildet). Unngå også her å få produktet i hårfestet og øyenbryn, men også øynene. La masken virke i 25-30 minutter til den er helt tørr. Deretter drar du den forsiktig av, og skylder av eventuelle rester i fjeset med lunket vann. 

Et hot tips: Det anbefales å bruke masken 1-2 ganger i uken for å oppnå et optimalt og varig resultat! Få tak i masken HER

Tips 4: Det siste produktet er Liposome Facial Cream som er en fuktighetsgivende ansiktskrem med dypt virkende ingredienser. Denne ansiktskremen bevarer en glatt og frisk hud, samtidig som den beskytter fine linjer, og til de som vil vente bittelitt til med å få rynker. Masken virker nærende og gjenoppbyggende, mye på grunn av betaglukaner og stabilisert oxygen som forsterker effekten av maskene. Disse to ingrediensene bidrar til å styrke hudens immunforsvar og gir en optimal og langtidsvirkende effekt på hudens fuktighet, spenst og elastisitet.

Flott, hæ?

Når du bruker denne vil huden både se og føles friskere og glattere ut!

Slik påfører du produktet: Kremen påføres som en vanlig krem, og påføres et rent ansikt morgen og kveld, men også når det er et behov for litt ekstra velvære. 

Et hot tips: Husk å bruke denne hver dag for et optimalt resultat, og husk at denne heller ikke inneholder parabener eller at den er testet på dyr! Kjøp den til deg selv eller noen du er glad i HER.

Jeg håper du dro nytte av noen av disse produktene, og at det hjalp deg litt på vei i julestria.

Du kan kjøpe den ultimate pakken der 4 produkter nå er på tilbud med over 35 % avslag HER.

Du får også 30 % avslag på alle ordinære priser med rabattkoden MARTINE30, ved å klikke deg inn på Decrusto HER!

Lykke til og GOOOD jul(ehandling) fra meg ♥

// Marty

 

Abort ble tillatt i Norge i 1964 og den 30. mai 1978 ble loven om selvbestemt abort vedtatt. Men fortsatt møter jeg kritiske holdinger når jeg sier at jeg hadde valgt å ta abort hvis jeg ble gravid nå. 

Jeg er 19 år gammel, og jeg er på ingen måte i en situasjon der jeg ønsker å få barn nå. Samtidig er en av mine største drømmer å ha mulighet til å stifte en familie en gang i fremtiden. Jeg har lenge drømt om hvordan det vil være, og kjenner at det kribler i kroppen bare av tanken. 

Samtidig så vet jeg at jeg ikke er rustet til det nå. 

Jeg vet at det er vanskelig å ta stilling til abort når man ikke har stått i situasjonen selv, men når jeg sier høyt til folk at jeg hadde valgt å ta abort hvis jeg hadde blitt gravid på nåværende tidspunkt, så opplever jeg tidvis et enormt sinne. Et så stort sinne at jeg blir sammenliknet med å være en morder. Men i mine øyne handler det kun om at jeg ikke nå hadde vært den moren jeg ønsker å være. 

Hvis jeg hadde blitt gravid på nåværende tidspunkt er det fullt mulig at situasjonen hadde blitt løst godt, men den er ikke under noen omstendigheter ideell. Jeg føler heller ikke at jeg nå er i stand til å være den moren jeg håper jeg en gang i fremtiden kan være. 

For noen dager siden fikk jeg spørsmål fra en bekjent om jeg og kjæresten min ikke hadde vurdert å få barn snart, og jeg svarte helt ærlig at det ikke er aktuelt nå. Hun spurte deretter hva jeg hadde gjort hvis jeg ble gravid, og det sa jeg at ikke var et tema i mine øyne. 

Ingen ønsker å ta abort. Det er ikke sånn at noen tar abort, fordi det er moro eller fordi man ønsker å være et dårlig menneske. Noen har ufrivillig sex, noen glemmer å beskytte seg i fylla, noen glemmer seg og noen ombestemmer seg. Noen ganger fungerer ikke p-pillene slik de skal. Og i mine øyne er ikke grunnen så viktig, for det viktigste er at man har muligheten til å ta det rette valget for seg selv. 

For til alle som blir sinte, fordi jeg sier at jeg hadde tatt abort hvis jeg ble gravid nå:

Det er faktisk min kropp, og det er mitt liv. Det å ta abort er ikke, og skal ikke brukes som et prevensjonsmiddel. Men det er en mulighet alle kvinner burde ha rett til å ha. Det handler nemlig ikke i mine øyne om å være egoistisk, faktisk tvert i mot. I mine øyne handler det faktisk om å være så realistisk at jeg skjønner at jeg ikke er godt nok rustet, og at min livssituasjon nå ikke er god nok for et barn. 

Det finnes mange viktigere liv å redde, enn et liv som enda ikke har startet. 

I mine øyne er det å sette et barn til verden noe av det største man kan gjøre, men ikke til en hver pris. Jeg stiller med fullt og helt bak at alle kvinner skal få lov til å bestemme selv hva de ønsker å gjøre med sin egen kropp og om de selv ønsker å sette et barn til livet. 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty

 

 

 

Jeg har tidligere fleipa litt med de nye trusene til Cubus. De trusene som du tar på deg, også får du større rumpe. Noen sammenlikner dette med en push up-BH, og jeg ser sammenlikningen. Men jeg klarer ikke under noen omstendigheter se hvorfor vi er så himla opptatt av store rumper? 

Er det fordi det er trendy? Fordi det er digg å ta på? Fordi kjendisene forteller oss at det er det som er det nye? Fordi vi damer tror at det er det viktigste gutta ser på? Fordi det må til for å ha “drømmekroppen”? 

For jeg ser faktisk svært sjeldent rumpa mi, og den har også svært lite for meg å si for meg i hverdagen. Annet enn at den fungerer til det den skal. 

Det er ingen hemmelighet at rumper er det som et hot om dagen, noe det har vært en god stund. Det tas knebøy til den store gullmedaljen på treningssenteret, og nesten like ofte som man tar bilder av rumpa si. Rundt sommeren, og for så vidt før julebordsesongen publiseres det artikler om hvordan man får “drømmerumpa”, hvordan man kan trene seg til stor rumpe (VELDIG) fort og om hvordan man kan gå fra flat til stor rumpe. 

Denne “rumpetrusa” har kommet i butikkene nå for å være tilgjengelig til julebordet og vinterens festligheter. I følge presseansvarlig i Cubus, Julie Bragli Eckhardt har dette var et ønske fra kundene som de har fulgt opp. Ekstremt mange ønsker nemlig å ha denne trusa under kjolen, for å få en mer fyldig bakdel i festsesongen. Du må ikke misforstå meg, for rumper kan være fint det, men er det faktisk så fint at vi må jukse oss til det? 

For det å ta på seg en truse som gjør rumpa di større er jo juks, og jeg sier ikke at det nødvendigvis er feil – Men det er juks. Og igjen, kanskje litt kleint hvis du får med deg en hjem på grunn av rumpa di? Jeg vet ikke. 

For hvis man trener seg til strammere og større rumpe gjør man jo hvert fall et godt og sunt forsøk, men hvis man flyr rundt med en truse som gjør rumpa di større, eller enda verre operer rumpa di for å leve opp til dette idealet – Så konkluderer jeg med juks. Ikke det at det er feil, men juks, det er det. 

Jeg fleiper litt, for du gjør akkurat hva du vil med din egen rumpe. Og rumper kan være fint det. Personlig klarer jeg bare ikke å forstå hvorfor vi er SÅ HIMLA opptatt av rumpa vår? 

Og det er jo kanskje litt kjedelig hvis alle skal gå rundt med den samme rumpa? Eller?
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

 

 

For en dag det har vært. Denne dagen har bydd på ekstremt mange følelser, og først nå kjennes det ut som at jeg sakte men sikkert begynner å lande litt.

Jeg bestemte meg for å anmelde delingen av nakenbildet mitt forrige uke, og fikk tid til å komme idag morges. Jeg har lenge vært usikker på om jeg rett og slett kom til å fikse det, men nå som jeg har vært der og levert forklaringen min føles det helt riktig. Men, jeg lyver hvis jeg sier noe annet enn at det er og har vært en enorm påkjenning! Jeg var inne hos politiet nærmere i tre timer, og jeg var ganske så ferdig når jeg dro derfra. 

Mamma ble med meg og satt og ventet mens jeg leverte forklaringen min. I dag ble jeg tatt godt i mot, og politiet var godt kjent med saken min før jeg kom. De sa også gjentatte ganger at saken kommer til å få prioritering hos dem, noe jeg virkelig håper at stemmer. Mest fordi at slike saker er nødt til å bli prioritert, fordi det skjer med så mange fler enn meg. 

Jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg har det nå, for alt føles så tomt og rart. Igjen må jeg bare sitte og vente, på enda en ny sak. Hvis du i sommer hadde fortalt meg at jeg kom til å 3!!!!! saker gående hos politiet denne høsten hadde jeg bare ledd av deg, og trodd at du var helt gal. For det er jo galskap med alt som har skjedd, og spesielt at alt har skjedd samtidig. Hvordan er det mulig egentlig? 

På en måte vil jeg si at det umulig kan skje noe mer fremover, men jeg vet ikke om jeg tør. Akkurat nå kjennes det nemlig ut som at det ikke kan skje noe som helst mer. Jeg krysser hvert fall fingrene og håper at jeg kan få litt ro fremover! 

Jeg må forresten takke de som sender hyggelige meldinger og oppmuntrende snapper (jeg heter Martinehalvs på snap). Det er utrolig hvordan det hjelper!

TAKK!

// Marty

Jeg får flere ganger uka forskjellige spørsmål knyttet til min egen kropp. Jeg får spørsmål om min egen vekt og om hvilken størrelse jeg bruker, og jeg vet at det de spør ofte spørres for at som spør skal kunne sammenlikne seg. Men jeg ønsker ærlig talt om å be folk slutte å spørre, for jeg har ingen behov for å fortelle om min egen vekt eller om hvilken størrelse jeg bruker. Det er verken relevant for min egen blogg eller for de som leser. 

Hvis jeg har på meg en genser får jeg ofte spørsmål om hvilken størrelse jeg har, og jeg forstår interessen for det – Men kan ikke folk heller ta utgangspunkt ut ifra sin egen størrelse, i stedet for min? 

Jeg skjønner faktisk ikke hvem eller hva det er godt for at man hele tiden har et behov for å poengtere hvor mye man veier eller hvilken størrelse man har, for i mine øyne handler det faktisk om at man skal være fornøyd med seg sjæl. 

Jeg har jobbet mye med egen utvikling og eget selvbilde. Jeg har aldri vært fornøyd, og jeg lurer stadig på om jeg kommer til å bli det. Men jeg jobber med tanken med at jeg er bra nok, og at bra nok er det som er riktig for meg. For jeg jobber med å slutte og ta meg nær av kommentarer og forventinger når det kommer til kropp.

Jeg har kommet et langt steg, og jeg har en indre drøm om at resten av samfunnet en dag skal akseptere “bra nok”, og at vi skal slippe og diskutere kropp konstant.

Jeg heier på kropp, og jeg heier på alle slags kropper. Jeg ønsker og akseptere meg selv, og jeg ønsker å vise at alt er mulig, og jeg ønsker å vise at yrker, drømmer og håp ikke kan begrenses på grunnlag av utseende og hvilken størrelse en bruker. Jeg er lei av at det kommenteres når en idrettsutøver er større enn normalen, og jeg er lei av at vi henger oss opp i en som er litt større på gaten og at vi ler av at noen ser litt annerledes ut en oss.

Jeg har ingen grunn til å gjøre narr av andre, og jeg har faktisk mer enn nok med å slutte og gjøre narr av meg selv – for kroppen er noe jeg har, og den definerer ikke hvem jeg er. 

Jeg velger å ikke dele den typen informasjonen fordi den størrelsen eller vekta er riktig for meg, og det betyr ikke at den trenger å være riktig for noen andre.

Hvor mye jeg veier eller hvilken størrelse jeg har har INGENTING å si for noen andre enn meg selv, for jeg har min fasit – Og du har din. 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

Bilde: Kjersti Westeng // Nettavisen

Kjære voksne mennesker i kommentarfeltet.

Når skal dere gi opp? Nå skal dere forstå at dere blir sett?

Det er mulig at kommentarfeltene kom brått på foreldre-generasjonen, og kanskje generasjonen over dem også. Det er mulig at dere er ekstremt uenig i politikken til Miljøpartiet De Grønne, det er mulig at dere syntes at en Farmen-deltaker er dum og det er mulig at dere er uenige i hvem som gikk ut av The Voice forrige fredag, men ærlig talt. 

Hvorfor klarer dere ikke å oppføre dere? 

Det viser seg i en ny rapport at 200 av 2000 kommentarer hos NRK og TV 2 var hatefulle utsagn, og jeg klarer oppriktig ikke å forstå hvordan voksne mennesker får til dette. Hvordan voksne mennesker får seg til å mene at Sophie Elise sin rase burde vært utrydningstruet, at jeg ble overfalt for oppmerksomhet eller at Erna Solberg er for tjukk til å bli seksuelt trakassert, fordi ingen vil trakassere noen som ikke er deilig.

Hallo? Forstår dere hvor dumt det høres ut? Forstår dere at ALLE kan lese dette? 

Barn, barnebarn, kollegaer, naboer, søstre, venner, bekjente, kassedama eller eksen?

Er ikke det bare fryktelig flaut? 

Min generasjon vokser opp med et kommentarfelt som ikke likner grisen, og et kommentarfelt som inneholder mobbing, sjikane og hatefulle utsagn. Og min generasjon ler, vi ler fordi det er underholdning av Vigdis (61 år og sykepleier) syntes at en Farmen-deltaker aldri burde vært født. Fordi det virker som om Vigdis ikke forstår hva hun driver med. Til tross for at det egentlig bare er skikkelig trist. 

Samtidig er det foreldre-generasjonen som oppdrar oss, og det er ikke annet enn ekstremt dobbeltmoralsk og si at mobbing er feil, når vi daglig ser voksne mennesker harsellerer og mobbe i kommentarfeltene på Internett. 

Mange definerer nettroll som de som har falt utenfor. De som sitter i kjelleren sin, hater og spekulerer. De som verken eier nåla i veggen eller respekt for andre, men den definisjonen er vi ferdig med. For lengst. For det er ikke kun en spesiell gruppe mennesker som oppfører seg totalt rævva på internett, det er også bestemødrene, små gutta, mannen i livskrise og den sjalu dama. 

Det er mennesker man tydelig ser hvor jobber, som sitter med ungene på fanget på hytta og som nylig sjekket inn på en restaurant med kona. 

Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor vi har mistet kommentarfeltene, men jeg mistenker at vi mistet dem når vi hang oss alt for mye opp i ytringsfriheten. For jeg tror mange glemmer at det å si at jeg burde voldtas ikke er ytringsfrihet, men en straffbar handling. For ikke å snakke om totalt uvesentlig og usaklig. 

Det er faktisk et problem at alle kan si hva de mener i kommentarfeltene, det er et problem av 200 av 2000 mennesker i et kommentarfelt ikke klarer å oppføre seg. 

Jeg skal ærlig innrømme si at jeg ønsker meg en endring, og jeg tror det er nødvendig med en endring. Jeg mener ikke at man skal slutte å mene, eller at man skal slutte å diskutere, men på en eller annen måte er vi nødt til å røske tak i kommentarfeltet, ta tak i de som sitter bak og slå hardt ned på det som ikke er greit. 

For hvis ikke er jeg redd vi dreper den gode debatten. 

Og hvor vanskelig er det egentlig å oppføre seg? 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

 

– Fordi jeg ikke er keen.

– Fordi jeg er sliten.

– Fordi hodet tenker på alt mulig annet.

– Fordi kroppen stritter i mot. 

– Fordi humøret ikke er på topp. 

– Fordi jeg er trøtt.

– Fordi jeg er stressa. 

– Fordi jeg rett og slett ikke har lyst! 

“Er det unormalt å ikke ha sex” spurte en venninne meg om for noen uker siden. Hun fortalte om at hun og kjæresten hennes ikke hadde hatt sex på mange måneder og lurte på om det var unormalt. Hun lurte også på om jeg trodde at det var unormalt at kjæresten hennes ikke hadde lyst hele tiden, og om det var henne det var noe feil med når han ikke hadde lyst. Jeg fortalte å at jeg ikke visste, men kunne fint bekrefte at det for mitt vedkommende ikke er så unormalt, og at jeg heller tror det er en forventing at man skulle ha lyst hele tiden, og kanskje spesielt som gutt.

Og vi var begge enige om at det kanskje ikke var så rart som vi trodde, og jeg var egentlig ganske takknemlig for at hun i det hele tatt turte å ta det opp. 

Nylig skrev Sofie Nilsen om at hun ikke har et behov for å ha sex og at hun klarer seg fint uten. Sofie skrev også at hun følte seg ganske alene om å føle det sånn, men det er hun ikke på noen som helst måte. Faktisk er jeg ganske glad for at jeg ikke er den eneste som har det sånn og den eneste som har tenkt disse tankene. Det samme er venninnen min. For ja, det føles ensomt å kjenne seg så alene rundt et tema det stadig er så mye fokus på. 

For det handler ikke om at noe er rett eller galt, det handler bare om en forventing til hvordan hvert fall jeg tror ting skal og burde være. 

Jeg husker for en tid tilbake at det i en Facebook-gruppe ble stilt spørsmål om hvor ofte medlemmene i gruppa hadde sex. Mange svarte hver dag, og flere svarte flere ganger daglig. Jeg husker at jeg måtte google hva som var vanlig etter å ha lest hva andre skrev, fordi jeg selv følte meg så uvanlig og rar. Fordi jeg ikke var en av de som kunne skrive at “jeg ELSKER sex og vil egentlig ha det hele tiden”. 

Vi blir stadig vekk eksponert for sex på den ene eller andre måten. Om det i reklamer, på nett eller i filmer. Vi hører om hva ting vi selv anser som normalt og vi lager oss ett bilde av hvordan ting er. Vi skaper et bilde av hva som forventes av oss og om hva som er rett og galt. Vi hører om andre som er ekstremt aktive og tror automatisk at det er sånn det skal være. Det gjør hvert fall jeg. 

Men jeg klarer ikke under noen omstendigheter å leve opp til det jeg tror er normalt, og ja, det gjør at jeg føler meg unormal. Det gjør faktisk at jeg føler meg ganske så feil! 

Jeg tror personlig at mye av det handler om at man skal leve opp etter denne standaren og at sex også er en av de tingene som forventes at skal være perfekt, noe det svært sjeldent er. 

Sex er fint, men jeg har ikke lyst på det hele tiden – Og nei, de andre som føler det sånn er faktisk ikke alene. Ikke i det hele tatt. Verken menn eller damer. 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

 

 

 

Jeg har endelig kvinna meg opp, og tatt mot til meg og gå gjennom enda en anmeldelse. Jeg skal anmelde spredningen av nakenbildet av meg i morgen, og jeg er faktisk ganske stolt av meg selv som faktisk orker å ta kampen. Jeg vet egentlig ikke hvor jeg henter motivasjonen fra, for i utgangspunktet finnes den ikke. 

Den finnes ikke siden saken med drapstruslene står stille fordi politiet ikke får spora ip-adressen gjennom Google og fordi overfallssaken kommer til å ta opp mot et år å få svar på, ettersom politiet i Sverige har så store utfordringer med bemanning. De jobber enda med DNA-prøver fra mai, og tror derfor det blir vanskelig å matche DNA-et mitt og DNA-et til mannen som ble pågrepet samme kveld. Jeg har levert inn sminka mi i håp om å få en match på en flekk på den mistenkte sin jakke, men dette kommer til å ta votter og vinter. Noe som i seg selv er sinnsykt tøft! 

Jeg har hatt dialog med politiet hele veien i forbindelse med spredningen av bildet og jeg har blitt fortalt av alle jeg har pratet om at det kommer til å bli vanskelig å ta den skyldige, og at jeg ikke må forvente for mye. Det er en av grunnene til at det har tatt så mange uker å kvinne meg opp, rett og slett fordi jeg allerede egentlig har fått beskjed om at muligheten for å ta den skyldige som startet alt dette er ekstremt liten. 

Samtidig har jeg bestemt meg for å gjøre det, og jeg har bestemt meg for å gjøre det fordi det ikke lenger kan være så lett å være en drittsekk på internett. Fordi det er nødt til å skje noe og fordi politiet og politikerne er nødt til å forstå alvoret og omfanget av slike saker. 

Jeg nekter nemlig å gi meg. 

// Marty