Wow som jeg elsker Norge på dager som idag. Finnes det egentlig noe bedre enn norsk sommer, varme, grill og lek? Til tross for en digg sommerdag, så føles det faktisk ut som om denne dagen har vart i all evighet. Det er utrolig hva man rekker når man står opp om morran, hehehe. Dagen startet hos TV 2 og endte akkurat opp i sengen til bestemoren til bestekompisen til C, yes, du hørte rett. Jeg dro videre på jobb rett etter innslaget på TV 2 i dag morges, og rakk det på håret. Jeg jobbet til 17, og hev meg rundt for å rekke litt burgere, sol og volleyball etter jobb og litt ærender, før jeg nå total kollapset her jeg ligger nå. Jeg skal opp veldig tidlig i morgen også, og det er grunnen til at C og jeg sover hos bestemoren til Tobias. C sov der i går også, og det er rett og slett for å få alt til å gå opp disse dagene når han trener, jeg jobber masse og ting skjer. Vi er jo teoretisk sett hjemløse nå, så sånn får det bare bli. I morgen ettermiddag turer vi til Skien og blir der noen dager, før jeg må hjem å jobbe litt til. 

MEN SÅ…. Er det litt ferie! Jeg gleder meg så enormt. Jeg kjenner faktisk at det kribler i magen bare av å tenke på det. AAAAH. 

Er det en ting jeg er sikkelig nedfor for, så er det at jeg ikke får gått i PRIDE-paraden i morgen. Det skulle jeg veldig gjerne gjort, men man kan vel ikke få med seg alt. Jeg håper de som får deltatt får en fantastisk dag, fylt av sol, varme, kjærlighet og glede. Det ser ut som været skal være på riktig side i morgen og det sier vel sitt. 

Det føles nesten grusomt ut å legge seg nå som været er så fantastisk, men jeg vet at morgendagen også blir lang og kroppen skriker litt akkurat nå. Jeg kan garantere at jeg ikke skal legge meg så tidlig i morgen! Jeg håper dere nyter fredagen uansett hvor dere er og hva dere gjør.

// Marty

Hør her Elle. Flat mage uten å trene har ingen verdens ting å gjøre med å ha et glimt i øyet. Det eneste artikler om flate mager uten trening gjør, er å signalisere en idealkropp – Og det gjør meg forbanna.

På søndag publiserte motemagasinet Elle artikkelen om hvordan du kunne få ballongmagen flat på et blunk. Triksene innebar å drikke mye kaffe, gå masse på do og slutte å tygge tyggis. I dag morges gjestet jeg Nyhetskanalen på TV 2 for å snakke om saken, og Elle sitt svar til artikkelen var at den var ment humoristisk, og med en glimt i øyet. 

Men hvor humoren ligger i det å publisere artikler, fra personer uten kompetanse, om hvordan man skal få flat mage, uten å trene ligger kan jeg faktisk ikke skjønne. Elle har i mange år vært ett av mine favorittmagasiner, men det skuffer meg at de ikke har kommet lengre i kampen om god selvtillit og selvfølelse, for ikke å snakke om at de ikke heier på damer, slik de burde. For når man er en så stor inspirasjonskilde er man nødt til å tenke se gjennom to ganger.

Det er ikke noe annet enn misvisende og oppfordre til andre tiltak enn fysisk aktivitet. I Norge har vi så mange gode og ledene profiler innen for trening, helse og kosthold, og disse beviser gang på gang hva som må til – Og halvgode artikler med ubrukelige tips er ikke en del av prosessen. 

Det jeg oppfatter som mest problematisk med artikkelen er derimot at idealet er å få flat mage, og at dere idealiserer en type kropp. Jeg skulle så gjerne ønske at dere gikk ut å forklarte dere og sa at dere bommet, fremfor å støtte opp under det og skylde på humor. For dette har ingenting med overvekt eller sunn helse å gjøre, og jeg savner innspill til morsomme aktiviteter, gode måltider og tips og triks til hva man kan fylle dagene sine med – Fremfor hvordan man skal bli kvitt magen sin. 

Hva med at dere fokuserer på å elske kroppen sin, uansett hvordan man ser ut? Hva med å bidra med at man skal ha et godt selvbilde? Hva med å gå bidra til feminismen sin utvikling? Hva med å bidra til sunne tiltak for å oppnå best mulig både psykisk og fysisk helse?

Elle, innrøm at dere bomma og ikke legg skylden på noen andre, eller skyld på humor. Jeg tror dere har vunnet sommerens dårligste artikkel – Gratulerer. 

 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 


Slutt å fortell målgruppen deres med kvinner som er mellom 18-39 om hvordan de kan oppnå det dere ser på som et ideal. La meg være fornøyd med den bikinikroppen jeg har – Ballongmage eller ei.

 

 

// Marty

Jeg vil snakke om det viktigste forholdet vi har i livet. Nemlig forholdet vi har til oss selv. Hver eneste dag får jeg meldinger av både unge jenter, gutter, voksne damer og en sjelden gang menn som forteller om hvor dårlig forhold de har til seg selv. Og jeg begynner å forstå at den eneste som tar vare på oss, og vårt forhold til oss selv, er oss selv. Jeg har vokst opp med å hate det jeg ser i speilet, fordi samfunnet har fortalt at det har vært feil og at jeg ikke er bra nok. Jeg har vokst opp med å tro at jeg er feil, fordi jeg har vært annerledes enn malen som det har forventet at jeg skal passe inn i. Jeg legger skylden på media og samfunnet, som sammen lager en minimal standar på hva skjønnhet er. Men, jeg ønsker og vet at jeg er den eneste som kan ta tak i problemet. 

Jeg glemmer ofte hvor mye mer jeg er. For den jeg er burde jeg ikke skamme meg over, for den kroppen jeg bærer er mitt skjold, den er mitt våpen, den er mitt hjem og det er den jeg er, og jeg er nødt til å respektere det – Uansett hva samfunnet forteller meg. 

Vi ser alle forskjellige ut, men vi er skapt like. Vi har så mye mer å gi, enn hvordan vi ser ut og hvilke størrelser vi er. For vi er så mye mer enn bare hud. 
 


 

Jeg er ekspert på å fremme min usikkerhet og mine feil. Hver dag snakker jeg med folk som gjør det samme. Og jeg glemmer å se på meg selv med de samme øynene som jeg ser de med, på samme måte som jeg ser alle andre med. Alle de andre som jeg syntes er bra nok. Jeg vurderer med en standar som ikke burde eksistere. Jeg ser på tingene som samfunnet forteller meg at ikke er godt nok, i stedet for å vurdere de tingene jeg vet er bra nok. 

Vi er så mye mer, og vi burde se på oss selv og finne ut hvorfor vi burde sette pris på hverandre og oss selv. For vi må bli flinkere til å se hva kroppen vår gjør for oss, på styrken dens og alt vi har å være takknemlige for. For det er vår oppgave å feire hvem vi er og respektere hvem vi er. Vi kan ikke pålegge noen andre å gjøre oss fornøyde, for det er kun vår oppgave å elske oss selv. 

Vi kan forandre standarene, vi kan forandre måten vi ser på oss selv og vi kan forandre måten vi ser på andre. Vi må la forholdet til oss selv vokse, og vi må la det vokse hele tiden. 

Jeg er lei av at bransjen forteller oss at vi ikke fortjener å akseptere, sette pris på og elske sånn vi er. Vi fortjener å ha selvtillit, god selvfølelse og rocke den personen vi er. Jeg er lei av at motemagasiner gir oss tips om hvordan vi kan gå ned i vekt uten å trene, hvordan vi slanker oss med å kun drikke juice og hvordan vi får større rumpe ved å ta noen øvelser og svelge noen piller. 

For disse tipsene og triksene er ikke det som utgjør meg som menneske – Og det er min oppgave å forstå at min verdi er mye mer enn deres økonomiske interesse. 

 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

I går skrev jeg et innlegg om artikkelen magasinet ELLE publiserte på søndag, der de delte 11 tips om hvordan man kunne få flat mage uten å trene. Og i morgen gjester jeg TV 2 og nyhetskanalen for å snakke om temaet. Dette er et tema som engasjerer meg enormt, og jeg gleder meg masse. Skru på nyhetskanalen rett før 09.00 for å se på! 

// Marty

For en liten stund siden ble bestemor diagnotisert med lungekreft. Kule, morsomme og rettferdige bestemor. Når jeg hører ordet kreft vet jeg ikke hva jeg burde eller skal tenke, men jeg frykter automatisk døden. Bestemor er bare 69 år gammel, og bestemor skal ikke dø. 

Allmenntilstanden hennes er dårlig, og uken etter at hun fikk diagnosen falt hun og brakk armen, og per dags dato kan hun ikke gå, men, hun er helt klar i hodet.

Forrige uke ble bestemor lagt inn på sykehuset, fordi hun var for syk, og det var da hun fikk beskjed om at hun var for syk til å få videre behandling. Når jeg snakket med bestemor på telefonen her om dagen lo hun og var blid, til tross for at hun hørtes sykere ut, var hun den samme gamle i telefonen. I går ble bestemor sendt hjem fra sykehuset på grunnlag av at sykehuset ikke kunne fortsette med behandling før hun er friskere. Hun kunne blitt på sykehuset, men da måtte kommunen betale, noe kommunen ikke var interessert i. Sykehuset oppfordret til at bestemor måtte på sykehjem, men sykehjemmet hadde ikke plass til bestemor. Så bestemor ble sendt hjem fra sykehuset, svært alvorlig syk, uten å kunne gå, med én fungerende arm og med bestefar som ikke vet hva han skal gjøre. 

 

For sykehjemmet hadde ikke plass til min kreftsyke bestemor. 

 

I går kveld 19.30 kom det en pleier fra hjemmesykepleien for å legge bestemor, men bestemor ville ikke legge seg. Hjemmesykepleien lovet å komme igjen litt senere på kvelden, og sto på døra 00.30. Da hadde allerede pappa og onkel hjulpet bestefar med å få bestemor i seng. 

Bestemor kan ikke gå på do selv. Bestefar er ikke sterk nok til å få bestemor på do, og det er heller ikke pleieren fra hjemmesykepleien. Bestemor vil ikke tisse på en stol i spisestua. Bestemor vil ikke legge seg 19.30. 

Bestemor fortjener verdighet. Bestefar fortjener rettferdig hjelp til å hjelpe bestemor. Bestemor fortjener å få gå på do ordentlig. Bestemor fortjener å få leve på sine premisser. Selv om hun er alvorlig syk. 

Før i tiden kom man på et gamlehjem når man var gammel. På gamlehjemmet fikk man ordentlig mat. På gamlehjemmet tok de vare på helsen din. De tok vare på deg, og børstet håret ditt, stelte deg og klipte tåneglene. De ansatte leverte ikke ut sovepiller og valium, de leverte smil og omtanke. Man fikk drikke kaffe med andre, og ensomheten var ikke så stor. 

Bestemor er alvorlig syk, men sykehjemmet, som det nå heter, hadde ikke i går plass til henne. 

Forrige uke fikk vi tilbake skattepengene våre, og jeg savner menneskeverd, forståelse og en lykkelig avslutning på alderdommen – For ikke å snakke om livet. Jeg nekter at min bestemor skal sendes hjem for å dø, fordi det ikke er plass til henne. 

Legene sier at bestemor er avhengig av fysioterapi, men fysioterapeutene skal nå ha en velfortjent ferie. Problemet er bare at bestemor ikke kan vente på at de skal ha ferie, for bestemor trenger hjelp nå. 

Jeg vil at bestemor skal oppleve mine barn. Jeg vil at bestemor skal være tilstede i mitt bryllup. Jeg vil at bestemor skal leve, og jeg vil at hun skal få en verdig avslutning, uansett når det blir. Bestefar skal ikke vie bort sitt liv til å være sykepleier, og det er smertefullt for han å føle seg så hjelpesløs. 

Jeg forstår at det er mange syke og at det er mange som trenger hjelp. Jeg skjønner at de fleste gjør sitt aller beste, og at alle til syvende og sist har nok med sitt. Jeg håper bare ikke at noen holder igjen på ressursene på bekostning av bestemor sitt liv. 

For bestemor får ikke lov av meg til å dø enda, og jeg ber om at vi får hjelp.

Del gjerne. 

 

 

PRIDE

I disse dager er det Oslo Pride, og jeg kjenner på en sikkelig stolthetsfølelse. Jeg kjenner på en stolthetsfølelse fordi vi har kommet dit vi har. Jeg kjenner på en stolthetsfølelse fordi det i år igjen vil gå mennesker i Pride Paraden som ikke er homofile, men som vil gå for vennene sine som ikke tør, for søsknene sine som ikke tør og for de menneskene som ikke har mulighet til å delta fordi homofili fortsatt er ulovlig der de kommer fra. Jeg er stolt fordi vi leder an. 

Jeg ser i kommentarfeltene at det alltid dukker opp en eller flere som syntes at det er for mye homofokus, at det dukker opp mennesker som hater og mennesker som informerer om hvorfor homofile ikke fortjener like rettigheter som oss heterofile. 

Og når disse menneskene spør hvorfor vi trenger homofokus, så mener jeg de helt på egenhånd viser hvorfor. 

Som for eksempel Per: 

Ut i fra profilen til Per er han 37 år gammel og har to små barn. Og Per gir meg enda en grunn til å ville feire Pride! For jeg vil feire for barna til Per, for at de skal ha muligheter til å elske hvem de vil, for at de skal lære at homo er greit og for at de skal se mangfoldet av oss mennesker.

Men også på grunn av holdninger som Øyvind har. 

Fordi ingen kan læres opp til å være homo, på samme måte som ingen har lært opp meg til å bli hetero. Fordi holdninger som dette er giftige, og vi trenger større forståelse. Øyvind gir meg en grunn til å feire Pride, for å vise at homofili ikke er et valg, for å vise at homofili ikke er en påvirkning og for å vise at homofili er helt greit! 

For ikke å snakke om holdninger som Kasper sine: 

Kasper ser ut til å være 14 år. Og han gir oss ENDA en grunn til å snakke om homofili. For selvfølgelig har homofilie sex, og syntes at det er digg. Kasper gir meg en grunn til å ville feire Pride, ikke bare denne uken – Men på skolen, i seksualundervisningen og i media. 

Disse holdningene og all denne uvitenheten gir oss grunner til å kjempe for like rettigheter, kjempe for rettferdighet og for at homofili er greit. 

Happy pride, og lenge leve kjærligheten.

Alt er LOVE. 

 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

 

FOR en digg, kul og spesiell dag. Nå sitter jeg med så mange inntrykk, og jeg vet egentlig ikke om jeg skal danse, ta en iskald dusj, sove, døgne, løpe en mil eller stirre i veggen. Jeg er lettet, takknemlig og fornøyd. Litt stressa, men den dagen jeg ikke er litt stressa – Da er det noe galt, hehe. Jeg våknet opp i min nye hjemby Norrköping idag og møtte en jente som er sammen med en på laget til C for å spise frokost. Det var første gangen vi møttes, og det var super hyggelig! Hun gjorde at jeg gruer meg litt mindre, og at jeg faktisk ikke er redd for det sosiale der nede i det hele tatt. Vi spiste frokost på en kul kafé, tuslet rundt, tittet litt i butikker, drakk en smoothie og snakket om alt mulig rart. Jeg DIGGER å henge med mennesker som det føles ut som man kjenner, selvom det er første gangen man er sammen! 


 

Etter daten dro C og jeg for å se på en leilighet, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli fornøyd med den første leiligheten! Den ligger i et veldig fint, rolig og sentral område i øverste etasje, den er stor, har gjesterom og balkong… Hva mer kan jeg egentlig be om? Den er litt gammel, men det gjør ingen verdens ting. Jeg tror jeg kommer til å stortrives i den! Jeg krysser hvert fall fingrene for det.
Etter visningen satt vi oss i bilen for å kjøre hjem. Jeg tror kanskje jeg kommer til å kalle hjemmet til mamma og pappa hjem for alltid, hvert fall til den dagen jeg får noe helt eget… Det tok haugevis av timer å kjøre hjem, men det gikk samtidig helt greit fordi magefølelsen var så god!

Her hjemme grilla vi, skravla og surra. C har lagt seg og sover for lengst, så jeg tenkte kanskje å prøve på det samme. Akkurat nå føles det som en umulig oppgave, men hey – Det er verdt et forsøk. 

I dag er jeg fornøyd, blid og glad, og det føles godt. Jeg gleder meg til i morgen og det føles sikkelig bra ut. 

Jeg håper dere har hatt en trygg, god og nyttig dag! 

// Marty 

“Plutselig panikk over at bikinisesongen er her og magen din står rett ut som en ballong? Prøv disse 11 tipsene som alle er med på å gi deg en flatere mage”. Slik innleder mitt favorittmagasin Elle artikkelen om “hvordan du kan få flatere mage uten å trene” som de publiserte søndag kveld, og jeg kjenner at jeg blir fortvila og forbanna på en gang. For det er fullt mulig at overskriften selger, men er det viktigere enn hvilke signaler man sender?

Jeg er lei av at kvinnemagasinene legger retningslinjer på hva som er rett eller galt, og tips til hvordan man kan få flatere mage, smalere lår og midje. Jeg ønsker heller tips til hvilke steder jeg burde besøke i sommer, gode treningsøvelser å gjøre på ferie og hvor jeg finner passende bikinier. Jeg ønsker meg så gjerne at man kan se bort fra rammene og forventingene til hvordan man burde se ut. 

For det går fint å ha en strandkropp med skjeve pupper, kjerringhåndtak, gnissende lår, spinkle legger, brede skuldre, smale hofter og brede hofter – For ikke å snakke om ballongmage. 

Det er overhode ikke noe galt i å ha flat mage eller å for så vidt å følge disse rådene. Men jeg har personlig prøvd alt, og jo, jeg føler meg kanskje lettere – MEN. Magen min ble aldri flatere, og jeg ble aldri lykkeligere. Det er ikke obligatorisk å ha flat mage for å gå på stranden. Jeg klarer nemlig fint å gå på stranden slik jeg ser ut, jeg klarer å spille volleyball, lage sandslott og bade i bølgene – Og er ikke det egentlig det viktigste? Jeg antar at det er viktigere å ha et sunt forhold til kropp, trening og bevegelse, fremfor å putte i seg produkter på grunn av en artikkel eller kaste tyggisen fordi den kan gjøre at man ikke kommer inn i favorittbuksene. 

Her bommet dere rett og slett totalt ELLE. Jeg kjøper bladet deres for å bli inspirert, ikke for å få instrukser om hvordan jeg kan forandre kroppen min. Jeg håper dere får det til bedre neste gang, og at dere kan gå frem som et ledende forbilde og løfte opp oss kvinner i stedet for. Det trengs, og det er på tide. 

Jeg tenkte å dele mine 3 råd for hvordan du blir klar for sommeren i stedet for:

1. Smil, fortell deg selv at du er digg og dra på stranda.

2. Dans til musikken i gatene, spis deg mett og dra på sykkelturer til spennende steder.

3. Kle deg komfortabel, vær stolt av deg selv og ikke la noen begrense deg. 

Jeg er sykt klar for både stranda og sommeren, uten råd om usaltede nøtter. Jeg har bikinien klar, og strandkroppen min er klar, sånn som den er. 

God sommer! 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

 

// Marty

Endelig har det vært en sommerdag her nede i Norrköping! Det er tredje dagen vi har vært her nå, og de andre dagene har jeg fryst sikkelig. Det har nesten vært sånn at jeg har måtte gått for å kjøpe meg noen varmere klær! Vi turer hjemover i morgen, og da står det litt jobb på agendaen før jeg endelig skal få reist til Spania. Jeg gleder meg SÅÅ masse. Jeg sikler på alle som sender snap av hvor digg de har det, og jeg kjenner faktisk jeg lengter etter ro, varme og kvelder jeg kan legge meg uten å tenke over hva jeg skal i morgen. 

Før vi reiser hjem i morgen skal vi se på en leilighet som vi muligens skal flytte inn i, og jeg er så vanvittig spent. Vi har bodd i en leilighet som tilhører laget til C disse dagene, og det har vært ganske så stusselig. Den er stor og har alt vi egentlig trenger, men den er veldig gammel, og vi har ikke hatt noen ting her. Det har til og med ikke vært lys her, hehe. Sa noen glamlife? Det var krise på søndag, for vi kom såpass sent at alt hadde stengt og vi hadde blant annet ikke dopapir. Heldigvis hadde vi en tørkerull liggende i bilen. Hahaha. Jeg kunne fint bodd i den leiligheten vi er i nå, men ville nok malt noen strøk først. Jeg krysser fingrene for at leiligheten i morgen duger, og jeg må jo ha i bakhodet at det i utgangspunktet er én sesong og at det dermed er ganske midlertidig. Jeg er sååå spent.


Denne restauranten var SYKT kul og hadde masse digg mat, jeg tror absolutt at det vil bli en av mine favorittrestauranter…
 

Nå skal vi se videre på Orange Is the New Black før vi skal legge oss og lade opp til en lang tur hjem i morgen! 

xxx

// Marty 

 

Sponset behandling


 

Jeg har den siste tiden bare blitt mørkere og mørkere i håret. Jeg har alt for lenge bare satt håret opp i en dott, rett og slett fordi jeg har vært så ukomfortabel med mitt visne, grå og kjipe hår. For to år siden klipte jeg håret mitt kort, og jeg digget det! Jeg klipte det kortere igjen i januar, men følte meg ikke like komfortabel med det som første gangen. Det er fullt mulig at det var fordi jeg så haugevis av bilder av mitt gamle, lange og tjukke hår, men jeg bestemte meg fort for at jeg skulle la det vokse ut igjen. Jeg er på god vei nå, og nå er det bedre enn på lenge. Men det har vært så tungt, kjedelig og rart, så jeg bestemte meg for at jeg var nødt til å gjøre noe med det for å få en liten selvtillitsboost. Jeg dro derfor til Lise som alltid fikser håret mitt på Centrum Frisør Nesodden, og dro derfra like fornøyd som alltid. Forskjellen er at vi nå denne gangen kun gjorde håret lysere og tynnet det ut litt, og jeg er så fornøyd! For min del er det å fikse håret en hverdagsluksus, og det har faktisk ganske mye å si på hvordan man føler seg! 

Centrum Frisør Nesodden søker forresten frisører, så hvis du er en dyktig frisør/lærling, som trenger et godt og spennende miljø å utvikle deg i anbefaler jeg å ta kontakt med de! 


 

Jeg er veldig fornøyd med å være ordentlig blond igjen, og gleder meg til litt sol og varme nå, for ikke å snakke om litt farge på kroppen! 

// Marty