Hei fra USA ❤️

Det siste døgnet har vært veldig spesielt og veldig kaotisk. Gleden var stor da jeg fikk en melding med beskjed om hva som skjer fra C i går ettermiddag, og siden da har det gått i ett. Jeg dro opp kamera og filmet, og har oppdatert dere på hva som skjer her. Dævendøttesykkelstøtte, sier bare jeg… 

Takk til alle som heier på oss! 

I dag skal jeg treffe en helt fantastisk dame. Hun heter Inger, er 37 år gammel og jeg skal være helt ærlig å si at jeg synes det er vanskelig å fortelle deg hva du nå skal få høre og i kort trekt forklare historien til Inger. Inger er sosionom og hun har uhelbredelig kreft. I 2012 ble diagnostisert med brystkreft, to uker unna termin. Da var svulsten allerede 8 x 10 centimeter stor. Legen ga henne bare 50 prosent sjanse for å bli frisk. Og det er bare starten på historien. Det er egentlig en historie man ikke kan tro at er sann. Men det er den. 

Og man sier ofte det at man ikke får noen oppgaver eller utfordringer i livet som man ikke er sterkt nok til å takle, og det kan sikkert diskuteres, men med Inger så er jeg helt sikker. For jeg tror kanskje aldri jeg har truffet en dame som er mer glad i livet, som har inspirert meg til å ta fatt på det og sette pris på det som Inger. For dette kunne vært en dyster og vond historie, og selv om mye av den både er dystert og vondt, så er den aller mest fin, inspirerende og sterk. På en god måte. 

Inger har påmint meg om at livet er og kan være så innmari fint.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

Her kommer det et etterlengtet… HALLOOOO 💛

Om du hadde fortalt 16 år gamle Martine hvordan livet hennes ville se ut i en alder av 23 år, så tror jeg hun hadde svimt av. Av glede. Og stolthet! For jeg klyper meg i armen hver dag, for alt hva jeg får oppleve og lære.

Jeg skulle også visst da jeg satt og kviet meg i engelsktimene på skolen, i frykt for at jeg var den neste som måtte si noe høyt, en dag skulle prat mer engelsk enn norsk – Og bo i USA. Jeg jublet da jeg var ferdig med engelsk på videregående. Jeg følte meg så mye dårligere enn de andre og synes det var skikkelig skummelt å prate høyt. Jeg som egentlig aldri har vært redd for å si noe i hele mitt liv! Ja, og jeg skulle da bare visst at jeg en dag skulle flytte til USA, at det ikke var de i klassen jeg øvde meg for og at det en dag skulle bli helt naturlig. At jeg ikke var så dårlig som jeg trodde og at det er greit å si noe feil, eller å spørre om hjelp – Det er jo sånn man lærer. Det hendte jo at folk flirte om jeg sa noe feil eller ikke klarte og lese rett på skolen, men utrolig nok er det ingen her nede som har ledd en gang… 

Nå bor vi i Greenville i South Carolina, og C spiller for Swamp Rabbits. De spilte første seriekamp i går, og det endte med 4-2 tap. C dro med seg en assist og en jæskla god første kamp, så det var veldig gøy, tross tap! Nå er det bare 71 seriekamper to go. Jeg gjentar: Seriekamper. Det kommer mye utenom😅

Vi kommer litt mer på plass for hver dag som går, og det begynner sakte men sikkert og føles ut som vanlig hverdag. Vi begynner å få rutiner, ja, så langt det lar seg gjøre når man lever det livet her og vi forstår litt mer hver dag. 

Det er mange som lurer på hva kontrakten til C innebærer, hvor lenge vi skal bo her og om vi skal tilbake til LA i løpet av sesongen, og jeg skjønner det. Det er spesielt her borte, mye frem og tilbake og det er ikke alt man skjønner. Eller med andre ord: Det er MYE man ikke skjønner. Kontrakten til C innebærer spill med Swamp Rabbits, og han kan når som helst hentes opp til nivået over. Laget hans samarbeider med to lag over, blant annet de som hentet han hit, som holder til i LA. Kontrakten hans varer i første om gang ut denne sesongen, og om vi skal bo et annet sted i løpet av den eller ei, det har vi ikke peiling på. Sånne ting skjer på et blunk her borte, og vi prøver bare å henge med så godt vi kan. Spør du meg nå, så tidlig i sesongen, så tar jeg gjerne en sesong eller fem til i USA – Selv om det er tøffere enn hva vi er vandt til, annerledes og veldig spesielt. Vi trives med det. Det passer C. 

Og jeg har jo begynt med YouTube! I dag har jeg delt min femte video (yeeey) og om du vil ta en titt på hvordan vi bor og bli med inn i vårt første amerikanske hjem, så kan du se den her: 

Jeg håper søndagen din er finfinfin 💛

Vi snakkes,

 

Det er som å treffe en solstråle da jeg hilser på Lone. Hun er skikkelig fresh, blid og… Artig. Hun forteller meg at hun på vei til meg møtte en som sto og solgte en tjeneste på gata. Han hadde spurt hvor gammel hun var, og da hun svarte at hun er 28 år, så svarte han at hun holdt seg veldig ung og frisk. For det er umulig å se at Lone ikke er og har vært frisk, at hun har vært dødssyk. At dette året har vært det tøffeste i hennes liv. 

Da Lone var i tenårene ble hun utsatt for en voldtekt, og hun utviklet med tiden så sterke smerter i underlivet at hun verken kunne ha sex, bruke tampong og tanken på å skulle sjekke seg eksisterte knapt, på grunn av tilstanden hennes. 

Lone er en av de som ventet for lenge med å ta en celleprøve. Hun tok den rett og slett for sent. Og nå skal vi få høre hennes historie.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

Reklame | Ellos

Hallooo på deg 🤎

Nå tenkte jeg å servere deg både en njuuuudelig rabattkode hos Ellos, og noen av høstnyhetene som er… Ah, så fine de er! Rabattkoden er 445409 og gir deg 33 % rabatt på den dyreste varen på et kjøp (inklusivt eksterne varemerker) og 5 % ekstra rabatt på nedsatte priser ut oktober! Så om du digger noe vise det jeg nå skal vise eller om du finner noe annet som passer midt i blinken for hos Ellos, husk å legge inn rabattkoden. 

Denne 🖤 Den er like fin i sort og brun, som er de to andre fargene den kommer i! Du finner den HER. Alle fargene finnes i str. 34-52, som med det meste fra Ellos. 

Plain og perfekt! Du finner denne HER. Den inneholder forresten gjenvunnet materiale som er brukt for å redusere mengden avfall, samtidig som det ikke er brukt nye ressurser. YEY! 

Denne jakka finner du HER

Hvor fint og HVOR deilig er ikke dette settet? Du finner genseren HER og buksa HER

Det sorte settet er faktisk både for fint og digg til å ikke bli vist det også… Genseren finner du HER og buska finner du om du klikker HER

Er det bare jeg som digget dette antrekket? Kjolen kan du klikke hjem HER og om du digget skoene så finner du de HER

Om du vil ta deg en titt enten fordi du er på utkikk etter noe eller fordi du bare vil hente litt deilig inspirasjon, så kan du klikke deg rett inn til Ellos HER. Husk rabattkoden er 445409 og gir deg 33 % rabatt på den dyreste varen på et kjøp (inklusivt eksterne varemerker) og 5 % ekstra rabatt på nedsatte priser ut oktober! 

Håper du føler deg minst like kul som det siste antrekket i dag. Klem fra meg, 

 

Jeg kan høre stemmen til Kasper Wikestad om jeg lukker øynene. Jeg kan til og med få gåsehud. Det tar meg umiddelbart tilbake til NM-finalen i 2019, da Christian og Frisk Asker spilte mot Storhamar. Da C skøyt det avgjørende skuddet, via lagkompisen og i mål, og Kasper av full hals hyler navnet hans og at Frisk Asker er norgesmestere. Det er sånn jeg kjenner han. Det er sånn vi kjenner han. Engasjert. Geniun. Lidenskapelig.

Det siste året har vi fått blitt kjent med Kasper på en helt annen måte enn hvordan vi har kjent han tidligere. Utenfor kommentatorboksen og diverse arenaer. For litt over et år siden fikk han beskjed av legene om at hadde svulst både i tarm og nyrer – og at han umiddelbart måtte opereres. Det ble et mareritt, og Kasper var sikker på at han skulle dø. Men i dagens episode er han gjest Sykt Ærlig Med Martine.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

 

GOD TIRSDAG 💛

✗ Brått var det flere uker siden jeg var her inne på en tirsdag og tenkte høyt, og i dag føltes det veldig på tide igjen. Livet har skjedd og skjer, og er det lov å håpe på at oktober forblir årets (og gjerne neste års) mest kaotiske måned, hehe? Jeg tviler litt med tanke på hvor vi er og hva vi er en del av hver borte, men vi får se… Dette blir garantert et heidundranes år og sesong for å si’re mildt. 

✗ Jeg vet ikke om jeg klarer å begrense meg med tanker om USA, for de er ganske mange flere enn ti for å si det sånn. Hvor skal jeg begynne? I iskremhyllENE kanskje? Altså… Her om dagen hadde jeg lyst på is, og jeg kjøpte tre forskjellige bokser. Hvorfor? Fordi det er umulig å bestemme seg! Utvalget er så enormt, det er så mye nytt, så mye gøy, så mye som frister og jeg vil både prøve og smake alt! Alt fra fristende proteinbarer som sikkert ikke er gode, til potetgull jeg aldri har hørt om før og til rare kremer, dufter og smaker. For det er ikke bare iskremhyllene som er like lange som en handlegate, alt er det. Krydder, deodoranter, melk. ALT! Og bare det å finne ut hvilken melk, hvilket smør eller hvilket vaskepulver jeg skal bruke er et prosjekt. 

✗ Vil bare meddele at rabattkoden Martine20 gir 20 % rabattos på ALLE ordinære varer hos Aim’n. De har fått inn den fineste treningskolleksjonen jeg noen sinne har sett (HER) og jeg gikk muligens litt amok og er nå stolt eier av… Ganske mange nye favoritter😂 Ja, og ikke bare favoritter i treningskategorien! Flere av plaggene funker like fett til hverdags som på trening, og er det noe jeg elsker så er det nettopp det! Koden gir forresten 20 % rabatt på verdens beste treningstruser også som jeg veit at flere av dere har etterlyst… Du finner de HER

✗ Apropos treningstøy! Dette passer jo egentlig meg utmerket, etter som jeg eier flere tights enn jeans og ettersom jeg oftere bruker sports-BHer enn vanlige BH-er, men alle de (råkule damene) jeg har truffet her borte hittil, har alle kledd seg i sportyhverdagsklær på et nytt nivå. I forrige uke da jeg skulle treffe en gjeng for å se kamp ordnet jeg meg litt sånn casual, du veit, ikke for pyntet, men fint. Da jeg ramla inn døra hos hun vi skulle være hos subba jo alle rundt i mine drømmegarderobe aka slippers, digge shorts, kule sett og oversized hoodies. Jeg og skjorta mi skjønte fort hva som gjelder her, hvert fall på hockeyheng, hehehe. 

✗ … Når vi først er inne på hoodies. DENNE fra den nye kolleksjonen til Aim’n er altså SÅ råfinkuldeilig (husk rabattkoden!!). DENNE collegegenseren fra Gina Tricot står også på ønskelista! 

✗ Jeg veit ikke om du har verken fått det med deg eller fått surra deg inn der enda, men… JEG HAR BEGYNT MED YOUTUBE! Jeg har liksom ikke helt visst hva jeg har å bidra med på YouTube, men nå føler jeg at tiden er inne, at jeg er klar for å dele og at jeg både trenger det – Og har lyst. Jeg har nettopp delt en video som… Ja… Der du får ta del i litt hvordan den nye hverdagen vår her borte er, hva som skjer, hvor vi er og hvordan jeg har det. Det har vært litt stille fra meg de siste dagene, og nå veit du hvert fall hvorfor. Du kan se videoen HER 

✗ Livets mascara, som hvert fall tryller mine vippær til noe de egentlig ikke er, har endelig kommet inn på lager igjen HER. Hilsen hun som bestilte to i samme sleng, hehe 👍🏻

✗ Er det en ting jeg virkelig har satt pris på de ukene jeg nå har bodd i USA, så er det den velferdsstaten vi har hjemme. Det hender det suger å punge ut når skatten skal innhentes, men jeg skjønner faktisk hvor fint og viktig det er for å skape et mindre klasseskille, et bedre samfunn, gode løsninger, trygghet og stabilitet. Her er det jo tilnærmet ikke eksisterende, og det meste vi tar som en selvfølge hjemme koster skjorta her. Det er ikke for alle. Eller med andre ord: Det er for de færreste. 

✗ Jeg har hatt det mye som på bildet over siden vi reiste hit, men jeg gidder ikke å late som at det ikke har vært mye av dette også:

Det er både fantastisk, men også beintøft å flytte som det vi har gjort nå. Og jeg jobber så enormt mye med meg selv. Alt er nytt. Absolutt alt! For selv om jeg kan le av at jeg ikke finner ut av hvilket vaskepulver jeg skal bruke på butikken, fordi utvalget er så stort, så er det bare et av tusenvis av eksempler som er med på å bygge opp det at jeg får det sånn som på bildet. At det renner over. For det er så overveldende, så krevende og så forvirrende, og man har ikke kontroll på noe som helst. Ikke alltid seg selv en gang. Dere får være med på innsiden i videoen jeg nettopp delte på YouTube, og selv om det føles så enormt personlig og sårt å dele, så er det så innmari viktig for meg. For vi er på et eventyr, men ingen eventyr består utelukkende av vakre solnedganger og latterkramper. Det er rart med det, hehe! 

✗ Hør på Rise Up av Andra Day før du legger deg i dag✨

Stor klem fra meg, 

 

Denne måneden skal vi prate om noe som er skikkelig vanskelig, vondt, sårt og viktig. Og kanskje til og med litt fint. Og lærerikt. Noe som vi aller kjenner til, på en eller annen måte. Noen har kjent det på kroppen selv, noen er veldig glad i noen det gjelder, noen har mistet noen og noen kjenner noen, eller vet om noen.

Månedens tema er kreft, og jeg vil denne måneden snakke med forskjellige mennesker om tematikken. Målet er at vi skal kunne både lære og forstå, at noen av dere som lytter skal føle dere litt mindre alene, at vi skal få kjennskap, kunnskap, trygghet og bli kjent med både viktige mennesker og historier.

Månedens første gjest er Martine, hun er kreftsykepleier og har en bred erfaring. Hun jobber i dag i Kreftforeningens rådgivningstjeneste, en gratis tjeneste for alle som behøver noen å prate med, og hun møter daglig spørsmål knyttet til kreft. Hun møter kreftsyke, påførende og de som behøver svar, deg og meg. Hos Kreftforeningens rådgivningstjeneste kan du få råd om kreft, dine rettigheter og muligheter. De har mer enn 80 års erfaring med kreft, og de har alltid god tid til å lytte. For ingen skal møte kreft alene. 

I dag snakker Martine med meg, og vi snakker om hvordan det er å jobbe så tett på kreft, hvordan det er når en man er glad i blir syk, hvordan man er en god støttespiller, hvordan man kan håndtere sorgen, frykten og alle tankene? 

Du når Kreftforeningen sin rådgivningstjeneste på 21 49 49 21 og du finner mer informasjon på Kreftforeningen.no, der kan du også skrive i stedet for å prate.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

Tusen takk for at du lytter til Sykt Ærlig Med Martine. 

I dag ligger det en veldig fin, givende, lærerik og viktig bonusepisode av podkasten min Sykt Ærlig Med Martine, 

Den ble spilt inn for en liten stund siden, og jeg vil si at denne er til alle kommende mødre, foreldre som kanskje sitter med en nyfødt en akkurat nå, for oss som er nysgjerrige på hvordan det er å være mamma og på oss som har heiet stort på Tina Skarbø når hun har ropt høyt under pandemien for at ingen skal måtte føde alene. Det har dessverre skjedd, med mange kvinner. Bak hashtaggen som Tina startet #Jegføderikkealene, er det delt over tusen innlegg. I dagens episode forteller Tina om sine fødsler, sine opplevelser, og hvordan det er å være både Tina og mamma, med meg på tråden.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

 

… Los Angeles 💛

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Jeg er full av inntrykk og følelser, og jeg er både overvelda, stolt, forvirra og veldig glad. Men for å begynne et sted: Vi er på plass i Los Angeles. Vi landet her onsdag kveld (torsdag morgen for dere hjemme), etter verdens lengste onsdag. Turen hit tar jo en stund når ting er normalt, men den tok ekstra lang tid for oss fordi vi var avhengige av å fly til New York for å få papirene våre i orden, før vi kunne fly videre til LA. 

I dag er vi på den femte hele dagen vår, og i går begynte campen som C er med på sammen med Ontario Reign. Alvoret, og moroa er i gang, og det skal bli SYKT spennende. Jeg er veldig glad og takknemlig for at vi fikk et par dager sammen, fylt med opplevelser, sol og gøy (og en del powernapper for å komme til hektene og bli kvitt jetlaggen, hehe), før det vi faktisk er her for dro i gang. C har tilbragt noen timer i hallen hver dag for tester og litt annet, men det har allikevel vært masse tid til blant annet dette…

Jeg kan ikke en gang beskrive hvor vakker solnedgangen her er. Jeg tror det er umulig å bli lei av den, og lyset som legger seg over byen timen før sola takker for seg. 

Jeg føler meg litt tryggere og tøffere for hver dag, og har på bare noen dager gått fra å lure på hvordan jeg bestiller en Uber, til å bestille det i blinde. Jeg har gått fra å gå de stedene vi går til på kart, til å gå uten. Og jeg har gått fra å føle meg totalt hjelpesløs i de gigantiske matbutikkene til å bli litt tøffere. Der har jeg nok litt å gå på enda, hehe. Alt er liksom gigantisk. Det er som at hele byen er på steroider, og det å skulle ha et pakke med q-tips betyr at du må kjøpe 500 stykker. Hva faen skal jeg med 500 q-tips a. 

Det er åpenbart mye å lære, mye å sette seg inn i og forstå. Jeg har for eksempel allerede sluttet med å bestille brus ute når det er dispenserbrus. Det smaker klor, og Fanta blanda med klorsmak ekke en favoritt. Det er jo bare barnemat i forhold til andre ting man skal forstå, som for eksempel de gigantiske forskjellene som er her. Jeg skvatt hver gang jeg så en hjemløs den første dagen, som omtrent føltes ut som hver skritt jeg tok, til å nesten ha vendt meg til de som ligger og sover på bussholdeplassen, til hjemmene som er laget av søppel langs motorveiene og menneskene som plukker opp mat fra søppelkassene for å spise. Det er hjerteskjærende og så ufattelig brutalt. Jeg har forstått at mange trekker hit på grunn av varmen, og at det er ekstra mange hjemløse her, men alle jeg ser er den ene for mye. Det er for mange, alt for mange, og det er uholdbart. Hva som gjøres vet jeg ikke, men jeg fikk et tips om å ta med meg doggybag med pizzaen jeg kanskje ikke spiser opp på restaurant å gi eller kjøpe et brød når jeg er på butikken. Jeg behøver tross alt ikke å gå mange meterne før jeg treffer på en som overlever nok en dag på grunn av det. Fyfaen så grusomt. 

Jeg tror helt på ekte at USA kan være både verdens beste og verste land, og det er så vakkert, så givende, så kult, så spennende og så inspirerende. Og lærerikt. Oppsiktsvekkende. Brutalt. Jeg har hatt gåsehudøyeblikk hver dag, ved å kjøre forbi steder jeg har sett i utallige filmer og av å sitte på stranda, helt alene og trekke inn duften av bølger og kjenne takknemligheten strømme gjennom kroppen. 

Jeg får mange spørsmål om hvor vi skal bo og hva som skjer, men vi vet ingenting selv enda. Det er ulempen med det livet her. Ting skjer over natta, eller ikke det en gang. Fra en time til en annen, og vi sitter ikke i førersetet. Vi vet at C skal være på camp her, og at vi må ta en dag av gangen. Han har en kontrakt som venter i Greenville, men hva som skjer vet vi ikke enda. Men vi er både rustet og klare for alt. Alt hva den nye hverdagen har å måtte by på. Foreløpig bor vi på hotell til vi vet hvor “hjem” vil bli, og vi har blitt gode venner med Uber-sjåførene i byen og en hver takeaway-restaurant i nærheten. Jeg begynner å kjenne at det skal bli digg å lage sin egen middag etter hvert og kunne vaske sine egne klær, men det er sånn det er akkurat nå – Og vi ville ikke byttet det mot noe annet faktisk. 

Nå står mandagen for tur, og det blir spennende å se hva Los Angeles har å by på denne uka… 

– PS: Rabattkoden MARTINEH20 gir 20 % rabatt på ALLE ordinære varer fra BikBok ut 5.oktober –

Jeg håper du har det fint, og at du får en finfinfin uke. Vi snakkes snart igjen, klem fra meg,