GOOOOD FREDAG. 💛

Det er siste helgen i vintermånedene, og jeg lengter etter solstråler som varmer, skinnjakke og… Ankelsokker, om det i det hele tatt er lov å si. 😂 I anledning at vi herved skal ønske våren velkommen om forhåpentligvis ikke så lenge, så har jeg fått en rykende fersk rabattkode til oss på Nelly.com. Den gjelder på nesten ALT, og jeg takker hvert fall ikke nei takk, hehe! 

– RABATTKODE: MARTINE25 –

(Den gjelder på utvalgte ekslusive varemerker, og kan ikke kombineres med andre tilbud. Ja, og ALT fra NELLY BRANDS)

Her har du noen av mine favisser: 

Jeg ELSKER denne buksa. Altså: ELSKER! Du finner den HER, og med rabattkoden MARTINE25 koster den 225,-. Jeg har str. XL, men kunne fint hatt den i str. L!

– SVARTE SNEAKERS HER – HVITE SNEAKERS HER

De er like, og finnes i flere farger enn disse. Disse er helt klart mine favoritter!

– SVART JAKKE HER – BEIGE JAKKE HER

– GRÅTT SETT HER – 

– BLUSEN FINNER DU HER – BUKSE HER – 

JEG ELSKER DENNE VESKA! Du finner den HER. Kjolen finner du HER

Jeg kunne jo skrolla meg ihjel, for jeg synes jo det er så mye fint, haha! Du kan klikke deg rett inn på www.nelly.com HER og husk å bruke koden MARTINE25 som gir deg 25 % rabatt på nesten ALT.💛 Den er gyldig de neste 48 timene! 

Jeg tenkte at jeg skulle vise frem litt på Instastory senere idag også, så du kan følge med dere for å se noe av dette, og litt til @martine.halvs

Klem fra meg og GOOOOD HELG! 

 

Foran meg sitter det en kul fyr. Han heter Andreas Kjelstrup, han er 33 år gammel og han spiller i bandet Predikant, hvor han selv er vokalist. Det tøffeste Andreas har opplevd, er da samboeren hans dumpa han og fortalte at hun ikke lenger hadde følelser for han. Da raste verdenen, drømmene hans og forventingene hans.

Og plutselig sto han der, uten det han trodde var drømmedama og druknet i kjærlighetssorg. Alene, i leiligheten. Leiligheten han fortsatt bor i, og leiligheten der han fortsatt kjemper mot de kjipe følelsene og kjærlighetssorgen. For ikke å snakke om følelsen av å henge etter. For mens vennene hans nå er gift og har barn, så føler Andreas at hans sjanse til og lykkes med nettopp det forsvant den dagen samboeren dro.

Andreas skrev sangen God Natt, natta etter at han så henne for aller siste gang, som er en del av EP-en han og bandet har gitt ut, og den anbefaler jeg deg å høre på, men nå, nå skal jeg snakke med den skjeggete fyren foran meg, som skal dele det såreste fra hjertet sitt.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

 

 

– KODEN MARTINEH20 GIR 20 % RABATT HOS BIKBOK – 

… Jeg benyttet meg av muligheten og klikket hjem dette antrekket:

🖤🖤🖤

– GRÅ GENSER HER

(Det er den jeg har på meg på bildet over!) 

– SVART GENSER HER

Jeg gikk for denne genseren både og grå og sort, og jeg er så fornøyd! Den sitter perfekt, den er supermyk og virker mye mer eksklusiv enn hva priser sier. 10/10 fra meg1 

– IMINTERT SKINNJAKKE HER

– SVART T-SKJORTE HER

– TRUSE HER

– OVERDEL HER

– JAKKE HER

Nå så får du 100,- i avslag på en hver jeans du handler hos BIKBOK, og koden min MARTINEH20 gir deg 20 % rabatt på ALT annet. Koden er kun gyldig online og gjelder helt frem til 3.3.21, bare så veit du det. 🤍

Klem fra meg! 

Processed with VSCO with c1 preset

GOD TIRSDAG.❤️

✗ Nå lengter jeg altså så inni hampen etter vår. GIIIII MEG VÅÅÅÅÅR! De siste dagene har det knapt blitt lyst her, jeg blir våt på beina bare jeg går i søpla og man kan nesten spise tåka meg skje. Men, jeg har begynt å høre fuglekvitter, og det er et sikkert tegn på at vi sakte men sikkert går mot lysere tider! Huuuurra.

✗ I dag fikk jeg en ferdigstilt skisse til det nyeste produktet til GUTS… Det ble så sjukt bra! Gleder meg skikkelig til å dele det med dere.

✗ Ikke for å være en sutregeit ovenfor de som jobber rumpa av seg for å bekjempe jævlakorona men… Jeg har så mange spørsmål. Det er liksom så mye som ikke gir mening. Som for eksempel at du får lov til å trene med laget ditt når du er 19 år, men at du den dagen du fyller 20 år ikke får det. At Norge omtrent er det ENESTE landet som ikke gjennomfører hockeysesongen (uten publikum) så godt som vanlig. At jeg har en bekjent som er gravid med tvillinger og som er innlagt på sykehus på grunn av riskosvangerskap, og som får treffe samboeren sin – Men ikke sønnen sin. Jeg bare… Jeg er vel bare dritarita lei. Men det er vi vel alle.

✗ Jeg er skikkelig spent på hva utfallet av gjenopptakelsen av saken til Viggo Kristiansen blir. Det er vel lov å si at man virkelig håper at det ble dømt rett den gangen? Samtidig som jeg synes at det er rett at det blir dobbeltsjekka om det faktisk ble det? 

DENNE dusjhylla er så genial! Den går fra gulv til tak, står stødig og gjør det veldig enkelt å ha system i dusjen. Den er attpåtil på salg nå og koster 359,-. Om du tråkker rundt i såpe og sjampo i dusjen, hater å få stygge såpeflekker på gulvet eller bare vil ha en genial løsning, så anbefaler jeg denne på det sterkeste! 

✗ Er det bare jeg som blir bombardert, og da mener jeg booooombandert av sånne chatgrupper i dm’en min på Instagram som bare er spam fra?

✗ Jeg digger folk som heier på seg sjæl, som fremmer seg sjæl og som veit sin verdi, men jeg har tenkt på en ting, uten å ha noen fasit på det… Tanken kom etter og ha sett en Instastory der en topptrent influenser skulle dra meg seg følgerne sine på trening. Og jeg bare.. Tror du at noen av de som aktivt deler sine egne treningsøkter, deler det for å vise frem seg selv, eller for å inspirere andre? For jeg hadde ikke sjangs i havet. Ikke til å tilpasse etter eget nivå en gang. Jeg digger å hente inspirasjon fra andre, men enkelte deler jo økter som passer for C som er topptrent, ikke for meg, som er mosjonisten i gata. Det gjør jo at hvert fall at jeg detter av lasset, og noe sier meg at det gjelder ganske mange andre også. Hmm… Som sagt, det er bare en tanke, og det betyr IKKE at det ikke er greit, men hva tenker du? Jeg vet ikke en gang om jeg delte denne tanken ryddig nok til å forstå den en gang 😅 Jeg bare: Hva er intensjonen? Samtidig som det bryr meg personlig i lilletåa, fordi det da finnes mange andre som tilpasser og drar meg selv alle som vil – Uansett nivå.

✗ Ser jeg et eneste menneske til som blir gravid nå, så kommer verpesjuka mi til å ta meg her. Det rasler i livmora, og spesielt etter at jeg fikk æren av å smykke meg med tittelen tante. Heldigvis så rasler det litt i fornuften også, og det trumfer foreløpig flotte gravidbilder, søte bebbiser og bittesmå plagg som henger på tørkesnora på Instagram klare til og brukes av en nydelig liten krabat.

✗ Har du forresten sett “Alla utom vi” på Discovery +? Den handler om Hilma og Ola som desperat prøver å bli gravide, samtidig som alle rundt dem blander seg og har en mening om alt mulig rart. Den er lettbeint, ålreit og absolutt verdt å binge. Den passer nok bedre for meg enn for C, men jeg veit da søren om vi må krige med nebb og klør vi også, så han har bare å se den han også. Sånn i tilfelle. Den er komisk, gjenkjenbar og fin! 

✗ Nå skal jeg på butikken og henta pakka mi på posten. Og i den ligger DENNE veska som jeg har klikket hjem. Den koster 384,- nå og jeg håper den blir like perfekt som jeg håper til hverdagsbruk. Det er alt mange vesker der det ikke er plass til både vannflaske, mobil og lommebok, og da er det sjukt like praktisk (om du spør meg). Så ja, jeg håper vi to skal få et langt og godt liv sammen.😂

SNAKKES 💛

 

Dagens podkastgjest er Nellie Krokstad. Nellie er influenser og youtube-stjerne med nesten 100 000 abonnenter. Om jeg skal beskrive Nellie så er det høyt, lavt, morsom, nedpå og kul. Hun snakker åpent om det meste, og i dag deler hun fra barndommen sin, oppveksten og hun forteller faktisk noe hun aldri har sagt til noen før. Vi snakker om kjærligheten og utroskap, og om hvordan Nellie egentlig har det, og har hatt det…

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

Ha en fiiiiin dag!

GOD MANDAG.❤️

La meg starte med en god nyhet: I går, da jeg la meg altfor seint, fordi vi har blitt hekta på puslespill, så hørte jeg fuglekvitter utenfor vinduet.

Det betyr at det sakte men sikkert nærmer seg vår og lysere tider, og jeg lengter. Bort med slafs og drit, og velkommen til barasfalt, varme solstråler og lysere kvelder sier bare jeg.

C har en etterlengtet fridag i dag, så jeg forsvarer nattens aktiviteter med at her hjemme med at mandager noen gang er en søndag her i gården. Og at en onsdag kan være en lørdag. Helgene blir stort sett slukt av hockey’n, så jeg klandrer meg til de fridagene som dukker opp – Mandag eller ei. Nå hørtes det jo kanskje ut som at vi holdt på med noe litt mer spennende enn hva vi gjorde i natt, men nattens aktiviteter var ingenting annet enn… Puslespill. For en uke siden fikk nemlig C for seg at han skulle kjøpe et puslespill. Ingen av oss har noen gang puslet noe mer avansert enn man gjorde i barnehagen, og han trodde at selve puslespillet var på størrelse med selve boksen. Der tok’n feil. 

Da han tømte ut alle tusen brikkene utover stuegulvet bestemte jeg meg fort for at det ikke var noe jeg skulle engasjere meg i, og at det var noe han fikk ta seg seg sjæl. Men da han ganske kort tid etterpå spurte meg om noe relatert til haugen med puslespillbiter på gulvet, så synes jeg at han var så teit at jeg liksom bare skulle hjelpe han litt på vei. Ja, og nå ser jeg for meg puslespillet når jeg lukker øynene om kvelden. Jeg tror det heter besatt. Og han er like ille. Jeg skal ikke bli for grafisk her altså, men da jeg trodde at han hadde gått og lagt seg i senga en kveld, mens jeg sto i dusjen, så fant jeg han hengende over puslespillet i mørket, på vei inn til soverommet, klissnaken. Vi er der liksom. Og nå vil jeg bare bli ferdig med puslespillfaen. Og det er jo gøy?! Det er så innmari tilfredstillende når det liksom går, og når brikkene faller på plass. Litt som i livet! Jeg kjøper klisjén om at livet er som et puslespill nå. 😂 Forskjellen er bare at jeg nå er besatt av å bli ferdig med puslespillet, det er ikke helt det som er status i livet, heldigvis.

Utover vår nye besettelse, som faktisk kan anbefales fordi man gjør noe sammen, uten TV-en på og mobilen i hånda, så er det ikke så mye annet som skjer. Ja, uten om det vanlige så klart. Det er fullt fres for han sin den, og jeg jobber, trener, går tur i skogen og jobber litt til. Jeg jobber med et hemmelig prosjekt om dagen, og hodet mitt spinner nesten like mye rundt det som med puslespillet, og mye av tiden min går til det. Og til alle de andre ballene i lufta, haha!

I dag lagde jeg faktisk wok til frokost. Eller, ikke til frokost, men mens jeg sto og spiste frokost. For mens jeg før ble glad i sjela av å bestille take away, så blir jeg nå bitter og irritert. Bokstavelig talt. Jeg vil ha tilbake luksusen med å ta med seg take away hjem, eller å få mat levert på døra. Nå føles det liksom ut som at jeg er på hilser’n med et hvert matbud i byen her, og det er så himla lettvint og tilgjengelig… Jeg skal ikke skylde på noe annet enn latskap, men det er ekstremt fristende å dunke inn en ordre eller stikke ned på restauranten på hjørnet når magen roper etter middag, når begge to er giddelause og det å lage middag føles ut som et tiltak. Jeg hadde et mål om å unngå take away forrige uke, og det holdt, helt til jeg hadde lyst på pizza i går kveld, og fant ut at det var billigere å gå ned på pizzasjappa, enn å lage den selv. Dilemma. Så ja, i dag lagde jeg klar middagen mens jeg enda var med godt mot, for lommeboka sin skyld og for gleden over take away sin skyld.

Nå skal vi ut på noen ærender og for å lufte oss litt, se noen andre mennesker enn hverandre og titte litt på den kule byen vi bor i, og som vi dessverre har opplevd altfor lite av takket være korona. Jepp, før vi helt sikkert må kjappe oss hjem til puslespillet vårt etter en stund.😂 Sånn har’e blitt si. Da har vi heldigvis ferdigmekka wok i kjøleskapet, sånn Uber-Eats sjåføren slipper å ringe på idag. 

Jeg håper at mandagen din blir like fin som deg, og at du har noe å se frem til! Enten noe fint som skal skje, en spesiell dag eller å sette deg ned for å pusle ferdig puslespillet ditt, hehe. 

Klem fra meg! 

Når jeg googler “utroskap” får jeg nesten 700 000 treff. Mange av treffene er artikler om alt fra hvorfor folk er utro, hvordan du kan unngå utroskap og hvordan kvinner og menn takler utroskap. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det er mye rart blant utvalget av artiklene. Om jeg hadde stått midt oppe i et utroskap selv, så tror jeg jo egentlig ikke at artikler om “dette avgjør om du kan tilgi utroskap” hadde lettet på trykket. Ei heller “dette er grunnen til at folk er utro”-artikler.

Det er en annen ting jeg også synes er rart, og det er hvor innmari mange som forteller at de har opplevd utroskap – Og hvor sinssykt få som forteller at de har vært utro.

Når jeg googler statistikk rundt utroskap dukker det opp en gammel artikkel fra 2008 som forteller at ny, ja, nå veldig gammel, kanadisk forskning viser at sannsynligheten for at kjæresten din kan være utro nærmer seg 80 prosent. Nyere statisikk fra 2017 viser at rundt 60 % av menn og 45 % av kvinner vil være utro i løpet av ekteskapet.

Nå veit ikke jeg hva som er fasiten her, men jeg må jo ærlig innrømme at disse tallene gir meg litt hetta. Er det egentlig mulig å være i et monogamt forhold hele livet, uten å være utro, bedra og såre partneren sin? Ja, samtidig som jeg velger å tro på at ekte kjærlighet finnes, at gjensidig respekt finnes og at det er mulig.

I dagens episode snakker jeg med Benedicte som har blitt bedratt, flere ganger, ganske så heftig, og som også har vært utro selv.

Og før vi drar i gang så vil jeg bare si… Gjør det slutt fremfor å være en dritt. Vi kan dessverre ikke alltid få både i pose og sekk, og brudd er ikke flaut. Det viser faktisk en enorm styrke å gi seg mens leken enda er god. Ja, og respekt.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

Hei fra Stockholm.💛

I skrivende stund sitter jeg og spiser havregrøt med overmoden banan. Jeg synes det er så innmari kjipt å kaste mat, og har et mål om å kaste minst mulig, selv en enkel banan. Frem til nå har vi hatt “norsk” havregryn i kjøkkenskapet, men den er herved tom, og jeg sørger nærmest her jeg spiser noe som ikke kan måle seg med den hjemmefra en gang. Ikke det at jeg tror på de som sier at havregryn er dritdigg i utgangspunktet, men den kan være bedre enn den jeg spiser nå, ganske mye også. Men, nå var det egentlig ikke havregryn vi skulle prate om, haha! Men, da veit du det. 

Det nærmer seg med stormskritt et helt år siden jeg var på hockeykamp sist, på grunn av korona. Du kan derfor tro at jeg hoppet i taket da C fikk ordnet så jeg får sett på kveldens kamp LIVE. Altså… For det første så kan jeg ikke huske sist jeg skulle noe sånt, og for det andre så er det, sorry ordbruken, faen meg på tide. 😂 

Etter at jeg hadde ringt pappa i begeistring, etter at han hadde vært en smule misunnelig og glad på mine vegne, så fikk jeg nesten hetta. Jeg har jo glemt hvordan man gjør ting? Og jeg gir korona skylda. Jeg som vanligvis føler at jeg bor i hallen under sesong, har jo ikke vært på innsiden av den nye hallen til C engang. Det gjelder heldigvis en av de andre jentene fra laget som jeg skal dra sammen med også, og jeg håper ikke det er siste gang i løpet av sesongen. MEN! Jeg tar til takke med det jeg får, verdsetter det som er og ler litt av hvor sinnssykt dette har blitt. Selv om jeg må ærlig innrømme at det river litt i hjertet overfor de der hjemme, som skulle gjort alt for å få være her og være med, men jeg får heie litt ekstra for dem. 

Og ta på meg noe annet enn joggebuksa. Nei, makan. Jeg håper vi kan le av dette og min begeistring for å ENDELIG få dra på en kamp igjen om en stund. Og dere? Minn meg på det når jeg er møkkalei av hockey, kamper og å være småkald på rumpa når verden blir litt friskere a .😂

I dag derimot, så ser jeg frem til å bli småkald på rumpa. Den stumpen der har nemlig sittet altfor mye i sofaen det siste året, og trenger virkelig å lufte seg litt. 

Jeg håper at onsdagen din er bra, og at du har et eller annet å se frem til, lite eller stort. Sender en cyber-klem herfra, til dit du er! 

GOD TIRSDAG. ❤️

✗ I dag er det en helt vanlig tirsdag her hjemme, og det føles ut som en evighet siden sist. C har “bare” vanlig trening, og kommer hjem til normal tid og jeg har mitt. Det er jo stort sett ikke meg det står på, hehe, og det er digg å kunne lage vanlig tirsdagsmiddag til normal tid, se et eller annet ræl på TV og legge seg til vanlig tid. Det blir bare mindre og mindre av det i tiden fremover, så jeg tviholder på en hver tilsynelatende vanlig hverdag jeg kan få! Ja, selv om det skal sies at jeg liker hverdagen når den er hit, dit og litt til siden også.

✗ Jeg skal ærlig innrømme at jeg lengter VELDIG hjem nå. Jeg har jo foreløpig ingen “vi reiser hjem”-dato å forholde meg til, men jeg forsøker allikevel å ha en slags nedtelling for meg selv. Samtidig så er jeg fast bestemt på at vi skal holde ut resten av sesongen, at C skal fortsette å krige som en helt og at vi skal stå støtt som bare det i denne veldig rare situasjonen. Jepp, og nå kan jeg ikke tenke mer på det, for da tar hjemlengselen overhånd🙈

✗ Jeg elsker DETTE settet. Jeg bor i det, og gleder meg til jeg bare kan ta på meg sneakers og slenge en skinnjakke over!

✗ Jeg MÅ slutte å søke opp skuespillerne jeg digger i serier eller filmer jeg ser på. Jeg blir jo like skuffa hver gang. 😂 Ta S.W.A.T for eksempel. Det er min go to-serie, og som jeg binger når jeg er alene hjemme. Her om dagen søkte jeg opp ALLE skuespillerne, og jeg blir jo dritskuffa over at de ikke er Swat på ekte og at Street og Luca ikke bor sammen på ekte liksom. Haha!

✗ Apropos serie! Gurimalla. Jeg begynte å se på Naked Attraction på Discovery + i forrige uke, og det er jo så forbanna interessant, gøy, kleint, morsomt, fint og… NAKENT! Om du lurer på om kroppen din er normal eller om du er fin som du er, så burde du se det. Da skjønner du at en skeiv pupp er helt fint, at underlivet ditt er helt normalt og at hår, enten her eller der, er alt annet en unormalt! 

✗ Jeg er veldig tilhenger at man skal pushe seg selv, forsøke å være den beste utgaven av seg selv og for all del: Gjør psyko ting som å bade i isvann hver morgen, ta 100 burpees hver dag før jobb eller spis tre rå egg om du tror at det gjør det til et bedre menneske. Jeg bare… Jeg tror det er umulig å være et supermenneske som gjennomfører alle super ting som vi gjerne skulle gjort hver eneste dag. Det er bare synd at folk glemmer å fortelle når de ikke orker, når det skjærte seg eller de ikke rakk det, sånn at det ser ut som de får det til hver eneste dag. Og… Fysøren så glad jeg er for at jeg ikke har fått det for meg at jeg skal spise tre rå egg hver eneste dag, haha! Eller det med burpees. Eller isbading.

✗ Dette er en tanke som bare gjelder oss som bruker briller på et eller annet vis… HVORDAN kan man unngå å gjøre glassene skitne? Hver gang jeg har vasket, pusset og fiksa dem, så tenker jeg “NÅ, nå skal de være som dette lenge”, fordi jeg liksom skal klare å unngå og ta på glassene. Allikevel så bare blir det sånn? Jeg kan ikke huske at jeg rører de en gang. 😅

✗ Jeg vil bare nevne at om du trykker HER så kommer du til livets gave til oss kvinner, haha! Om ikke du har testet womanizer enda… GLED DEG! 

✗ Jeg lurer på hvor mange som har meldt seg på Paradise Hotel bare fordi det liksom da er lov til å reise til Mexico midt i koronahelvete. 

✗ Nå skal jeg runne av her, og fortsette å jobbe med noe veldig skummelt og fint jeg holder på med i disse dager. Jeg håperhåperhåper at du har det fint. 

STOR klem fra meg💘

Gjør sånn, sier de. Men ikke så mye sånn. Gjør litt mindre av det, og litt mer av dette, men for all del! Pass på at det ikke blir for mye nå da.

Vær deg selv, men ikke så mye. Gjør som du vil, men ikke dette, dette og dette. Kle deg i akkurat hva du vil, men for all del ikke dette. Hallo, ikke det heller da!

Smil litt da. Rett opp ryggen! Slå ut håret. Sitt med bena pent i kors. Vis hud, men ikke så mye hud. Gå i heler, men ikke for høye heler. Bruk leppestift, men ikke for mye. Er du sliten? Ta på deg litt sminke, så ser du ikke så sliten ut. Pass bare på at det ikke blir for mye.

Sørg for å oppføre deg nå da. Ikke vær for vågal! Du skal være ordentlig, ikke sexy. Kanskje litt, men ikke for mye. Du trenger jo kanskje ikke å være så kjedelig heller. Har du lagt på deg?

Vi blir hele tiden fortalt at vi skal være oss selv, samtidig som vi blir fortalt alt vi skal gjøre og ikke skal gjøre. Og det er ikke nærmest umulig, det er umulig å gjøre alle til lags.

I det siste har jeg observert en kultur på sosiale medier som har gjort meg uvel. Kommentarfeltene er sintere enn noen gang, jeg ser gedigne profiler på Instagram gi terningkast på hva de synes om andre, det lages Tik Tok’s der utseende til andre blir bedømt og det slenges med leppa, harseleres og smelles fra den ene siden til den andre. Og det menes. Jeg ville ikke skrive menes i sammes setning med det å slenge med leppa, harselere og smelle, fordi jeg vet hvor ufattelig viktig det er at vi får mene og at vi kan mene, og fordi jeg er redd for at meningene våre skal havne i samme kategori som ukulturen. Men også fordi jeg vet hvor skummelt det kan være å mene noe.

Det å være en profil på sosiale medier er frivillig. Det blir jo ofte brukt som et argument om noen klager på at klima online er litt lite fruktbart, og det stemmer. Det er dønn frivillig. Men at noen ønsker å dele, mene og inspirere over nett, betyr ikke at du kan være en dritt. For på lik linje som det er frivillig å dele kakeoppskriftene sine, antrekkene sine eller tankene sine på nett, er det frivillig å være er kødd i kommentarfeltene, i forumene og i innboksene.

Som en profil på sosiale medier vet jeg hvor betent det kan være. Jeg vet også hvor lett det er å si noe feil, gjøre noe feil og mene noe feil, og hvor viktig det er å holde tunga rett i munn. Jeg vet også hvor enkelt det er å glemme hvilket enormt ansvar man har. For man har et enormt ansvar, om man liker det eller ei. Derfor opplevdes det for mange som en ansvarsfraskrivelse da Sophie Elise ble nominert til Gullbarbie, og sa at “jeg er bare en 26 år gammel jente som prøver å finne min vei i livet”. Jeg skjønner det. Ingen av oss som opererer på sosiale medier bak kategorien influenser er uskyldige jenter som ikke veit hva vi holder på med. Ja, selv om det av og til kan føles ut som at man er veldig liten. Og ofte blir det fremstilt som at bak enhver profil på nett så er det et maskineri. Selv har jeg flinke folk som hjelper meg med ting jeg ikke skjønner bæret av og som holder meg i øra, men det er ingen som veit at jeg skriver dette. Ei heller ingen som bestemmer om jeg får reise til Dubai eller ei.

Og er det noe jeg er enig i, så er det at man må tåle kritikk. Om man er influenser, butikkmedarbeider, lærer, politiker, politi eller venn. Og jeg må innrømme at det av og til føles ganske frustrerende når jeg både hører, leser og se folk gravlegge en hver influenser på søppeldynga, fordi man automatisk er håpløs, dum og meningsløs når man har en plattform på nett. Ironisk nok så vet jeg jo om både butikkmedarbeidere, lærere, politikere, politi og venner som kan være ganske håpløse de også. Det betyr jo utrolig nok at ikke alle er det.

Og dere? Jeg har full forståelse for at det både er en haug av fordommer og nysgjerrighet rundt influensere. Det jeg derimot ikke forstår er drittsleninga og hetsen. Og ikke bare fra publikum, følgere, verdens beste internettvenner eller hva vi når skal kalle det. Men fra hverandre. Innad i bransjen.

Det er dritvanskelig, for verken influensere eller andre verken skal, kan eller burde få herje fritt. Jeg innrømmer det selv. For selv om jeg er frista til å si: Drit i hva alle andre gjør da, slutt å følge om det plager deg. Så forstår jeg at det er enklere sagt enn gjort. Det er i beste fall litt naivt.

Og vi skal reagere når influensere ferier i Dubai mens vi andre forsøker å holde et hvert pandemiråd. Vi skal reagere om en influenser deler ut rabattkode på leppeforstørring. Vi skal reagere om en influenser begår kriminalitet. Selvfølgelig. Det håper jeg vi fortsetter med. Men det er stor forskjell på å reagere på et lovbrudd, og på at vi synes noen tar litt mye plass. At noen er litt for lettkledde på TV til vår smak. At noen gjør noe annerledes enn hva vi hadde valgt. Og det er stor forskjell på å tenke det, og kommentere det.

Men det er en ting jeg ikke forstår, som egentlig er helt poenget mitt. Det er hvordan noen kan sitte på internett og ralle fra seg med dritt. Hvordan bestemødre med profilbilde med barnebarna sine kan hetse noen i et kommentarfelt, hvordan en enorm influenser kan spy ut med dritt om en annen og hvordan folk kan være direkte slemme. Jeg forstår det ikke, og jeg kommer aldri til å gjøre det.

Uansett om jeg er uenig i at noen leser bøkene sine nakne på Internett eller at noen lager mat på TV i et antrekk jeg selv kanskje ikke hadde valgt. For eksempel. Kanskje vi kan gi koronaen skylda på at internettklima har blitt forurenset, fremfor lufta.

Ikke veit jeg. Jeg veit bare at det er lov å bruke huet. Og det hender at jeg lurer på om de som skriver det jeg leser hadde turt å si det rett opp i trynet på den det gjelder. Om svaret er nei, så burde man vel kanskje la være å skrive det også.