– Gjesteinnlegg fra C – 

I går fikk Martine en melding på Instagram. Den var fra en fyr som syntes at hun var både ubrukelig, stygg og feit, og vi pleier bare å le av sånne meldinger. For la oss være enige om en ting: Det er ganske teit å sende en man ikke kjenner en melding om at personen er ubrukelig og feit. Og det sier ganske mye mer om personen, enn om Martine.

I går lo vi av meldingen, men jeg klarte allikevel ikke helt å slippe den. Mest fordi jeg syntes lite om tullinger som snakker sånn om kjæresten min, men også fordi jeg syntes det finnes så sinnssykt mye teite folk. Og burde ikke folk flest egentlig ha nok med seg selv?

Dama på bildet over er flott. Hun er sterk. Hun er morsom. Hun er inspirerende. Hun er ærlig. Hun er tøff. Hun er bra. Hun er real. Hun er seg selv.

Hun har ikke sixpack, hun har ikke Instagram-lepper eller “ideal-rumpa”. Hun har ikke tight-gap mellom lårene eller synlige ribben. Det hun derimot har er et nydelig smil, en sunn kropp og et hode som er smartere enn de fleste. Hun har en kropp som gjør det mulig for henne å få til akkurat det hun vil, en kropp som kan bære henne jorden rundt og som jeg er heldig å få elske.

Hun støtter meg gjennom tykt og tynt. Hun får hverdagen til å gå rundt. Hun tar godt vare på de rundt seg. Hun hjelper fremmede på butikken med å bære de litt for tunge handleposene. Hun stiller opp. Hun er smart. Og, hun er skikkelig vakker. Hun er vakker når hun står opp om morran, selv om sveisen står til alle kanter. Hun er vakker når hun er utslitt etter en hard treningsøkt. Hun er vakker når hun kommer inn døra etter en lang dag på jobb. For hun er seg selv, hun har glimt i øyet og smiler, nesten samme hva. Ikke når jeg ikke har ryddet opp etter meg da, men det er greit.

For meg teller disse tingene mer enn noe annet. Vi snakker sykt mye om utseende, vi snakker om vekt, om hvem som er pene og hvem som ikke er pene. Vi snakker om sixpack, sommerkroppen og dietter. Det er et skjellsord å være feit og tidvis så virker det som at det er verre å være tjukk enn slem og at det er viktigere å være digg enn ålreit.

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Jeg vil mye heller ha en glad, sunn og fornøyd jente, enn en som ikke har det bra og som er opptatt av at alle andre skal syntes at hun er tynn nok, pen nok og deilig nok til en hver tid.

Gi nå litt faen i hva alle andre driver med og hvordan alle andre ser ut – Jeg lover deg at du får det bedre da 💪🏻 Og ikke være en kjip fyr som forteller andre hvordan de burde se ut. Det er bare teit.

// Marty

 

 

GOD MORGEN, søndag! Jeg ligger i senga, C er på trening og jeg prøver å kvinne meg opp til det samme. Ja, også har jeg skikkelig lyst på smoothie. Jeg har mer lyst på det enn is, og det sier litt.

I går hadde vi en skikkelig TV-kveld og vi så blant annet en dokumentar på NRK som heter “Min onkel – torpedoen” og den berørte meg skikkelig. Den var sterk, fin og jeg ville egentlig bare vite mer. Jeg ville liksom har minst fire episoder til. Vi har sett en del dokumentarer i det siste og jeg tror vi begynner å få dilla. Det er jo SÅ mye bra dokumentarer der ute, og det gir utrolig nok litt mer påfyll en Paradise Hotel. Ja, selv om litt av alt er fint. MEN! Nok babbel om smoothie og dokumentarer. Her har du ukens spørsmål & svar:

Hvordan har du det?

Jeg har det veldig bra! Egentlig har jeg det sånn at jeg bare venter på at noe snart må skje, fordi ting liksom går litt for fint. Ja, jeg er en sånn en. Det går veldig fint med meg og mitt, det går fint med C, det går fint med familien min og livet er alt annet enn kjedelig om dagen. Ja, og jeg er skikkelig takknemlig. Så takknemlig at jeg kan begynne å grine. Jeg håper at dere har det bra dere også💖

Hvor mye tjener en blogger i måneden?

Det kommer helt an på! Noen bloggere tjener ingenting, mens andre tjener godt. Det er et yrke der man ikke ha noen fastlønn, så inntekten varierer gjerne fra måned til måned.

Hvilken skostørrelse har du?

Jeg bruker størrelse 41.

Hvordan ble du så trygg på hvem du er og kroppen din?

Dette har jeg faktisk litt lyst til å svare litt ordentlig på, og takk for spørsmålet! Jeg får stadig vekk høre at det er så “lett for meg” som ikke har noen komplekser og som er så selvsikker, men sannheten er jo at jeg er jo ikke alltid det. Jeg er overhode ikke i mål på noen som helst måte og tro meg at jeg jobber skikkelig med meg sjæl. Jeg har mitt, men jeg har stor tro på å forsøke og akseptere ting som det er, men det betyr ikke at det alltid er så lett for meg heller. Jeg er bare 21 år og er på lik linje med mange andre i en prosess. Jeg er heldig som har fått en ordentlig god grunnmur fra familien min, men grov jobben er jeg nødt til å gjøre selv. Jeg prøver å snakke pent til meg sjæl og de rundt meg, og jeg har bestemt meg for at jeg ikke har lyst til å kaste bort mer tid enn det jeg har gjort på å ikke være kompis med meg sjæl. Noen dager går det overhode ikke, men jeg prøver og håper at jeg en dag kan gå en hel dag uten å tenke over hvordan jeg ser ut. Men, jeg er som jeg er, og det får jaggu væra nok💛

Har du noen gang testet noen rusmidler?

Nei, det har jeg ikke.

Du har ofte oppgjennom kastet den på nesten alle aktuelle saker om “blogg Norge”. Har du gjort det for å melke trafikken og syntes du ikke det er litt feil?

Når jeg startet bloggen min så startet jeg egentlig ikke den for å være en blogger. Jeg startet den fordi jeg hadde mye på hjertet og fordi jeg trengte en plattform. Allerede fra starten av kommenterte jeg debatter og skrev meningsinnlegg. Etter hvert som tiden gikk så vokste bloggen og plutselig så var jeg en av “bloggerne”, til tross for at jeg kanskje skrev innlegg tre ganger i uka og sjeldent noe om hverdagen min eller likende. Jeg syntes bransjen var spennende og følte at det kanskje var både plass og nødvendig med en stemme som min, så jeg tenkte at jeg skulle prøve meg – Sånn på ordentlig. Bloggen har endret seg veldig siden jeg begynte å blogge/skrive, og jeg skriver mye sjeldnere meningsinnlegg nå – Og velger kampene mine med omhu. Jeg ønsker å bruke stemmen min og det kommer jeg til å fortsette med, enten det gjelder bloggdebatter eller andre ting som engasjerer meg. Akkurat denne saken er også min hjertesak, og jeg fikk også MANGE spørsmål om å mene noe. Dagbladet publiserte blant annet denne teksten. Jeg har ment mye om diverse “drama” oppgjennom, og det er ganger der jeg kanskje burde latt være, men jeg lærer og utvikler meg – Og det er jeg veldig glad for😎

Hvem inspirerer deg aller mest?

Den jeg lærer aller mest av er mamma.

Hvilken videregående gikk du på og trivdes du?

Jeg gikk på Kristelig Gymnasium og trivdes helt ok! Ikke noe mer og ikke noe mindre 💖

Hvor ofte ligger du?

Dette spørsmålet får jeg neeesten hver uke, og jeg svar aldri. Jeg skjønner liksom ikke heeeelt greia, MEN! Jeg skal si deg så mye som at i denne kåken her så er vi to stykker som jobber 24/7 om dagen og som har nok med oss sjæl, så det er ganske så kjedelig om dagen. Jeg burde sikkert skjerpa meg, men i det jeg skal det så sover jeg. HAHA!

Hvordan holder du på gnisten i forholdet ditt?

Med å aldri se hverandre. Neida! Det er litt spøk og litt alvor. Jeg er ingen ekspert, men jeg tror det er viktig å vite verdien av hverandre, gjøre ting uten hverandre og faktisk sette pris på det man gjør og har sammen. Det er fort gjort å bli en selvfølge for hverandre! Jeg tror på det å gjøre ting for hverandre, alltid gi hverandre kos og prøve å prioritere tid til å bare være kjærester <3

Nå skal jeg brekke meg løs fra senga og ta fatt på dagen. Det står både litt trim og en hel del jobb på planen i dag. Ja, også har C ny kamp i kveld, som jeg skal se med både familien min og hans. Jaggu fint at han får til å samle troppene si! Jeg håper at dere får en fin søndag, klem fra meg💛

// Marty

Reklame | Inneholder annonselenker

Akkurat nå sitter jeg i sofaen i joggisen. Jeg gjør unna litt jobb, C spiser restetaco og på TV-en er det hockey. Jada, enda en hockeykamp. Enda godt at jeg kan drive med mitt si! Jeg kan bare meddele at han så sin egen kamp i reprise før kampen som nå går på TV.

Om jeg noen gang flyr i flint? Tja, det kan du tru. Haha!

Jeg elsker lørdager. Eller, helger generelt. I dag har vi hatt en lunsjdate, jeg har endelig funnet meg drømmeskinnjakka, i kveld skal jeg spise den nye favorittisen min og vi skal begynne på en ny serie som heter «Den som dreper». Jeg klager ikke!

Jeg får stadigvekk spørsmål om hvor det jeg har på meg er fra, og vet dere hva jeg nesten får mest spørsmål om? Jo, hvor chilleklærne mine er fra. Herregud som jeg digger dere! Vi er på samme side for å si’re sånn.

Genseren jeg har på meg på bildet over finner du HER og buksa finner du HER. Buksa er helt perfekt. Den sitter som er skudd og er den perfekte søndagsbuksa! Jeg har lett etter en sånn bukse LENGE og i det jeg prøvde den var det kjærlighet med første blikk. Faktisk såpass at jeg ikke har den på meg nå. Jeg har nemlig lyst til å ha den på meg i morgen og jeg kan ikke risikere å søle is på den. Haha!

Denne hettegenseren er også en soleklar favoritt, og er den samme som den jeg har i stort. Den finner du HER.

Nei, nå skal jeg skjære gjennom her og si at det er nok hockey for i år. Jeg håper at dere har en fiiiin lørdagskveld! Vi snakkes i morgen💘

// Marty

I dag gikk jeg en tur langs jordet til en lokal bonde. Langs jordet kom jeg over flere ølbokser som den på bildet over. Antakeligvis har ølboksene havnet der etter et festlig lag i fjor sommer eller kanskje i løpet av vinteren.

Kanskje noen hadde tatt med seg kompisgjengen sin for å campe i skogen like ved. Kanskje hadde de sittet der, drukket øl, fortalt historier de alle smurte litt tjukt på, mens de snakket om hvor deilig livet var akkurat der og da.

Kanskje en ungdomsgjeng som egentlig er for unge til å drikke tok med seg ølboksene til skogholtet i fjor høst, mens de tøffa seg, smakte på ølen og så hvem som kunne kaste ølboksene lengst ut på jordet når de var ferdige.

Kanskje noen festglade skiløpere satt seg ned i skogkanten i vinter, skålte og grillet pølser.

Jeg vet ikke, men uansett hva som skjedde eller hvem som glemte de der, så er det en ting som er helt sikkert: Noen glemte å rydde opp etter seg. Noen glemte at jordet de var like ved er mat til dyra våre. Noen glemte at ølboksene de hygget seg med enkelt surrer seg inn i høyballene som blir for til hestene eller kuene våre. Noen glemte at det er livsfarlig. Noen glemte at ølboksen deres kan ta livet av et helt dyr. Noen glemte at ølboksen de hygget seg med kan skjære opp en stor ku innvendig. Noen glemte at den og de ølboksene kan gjøre at eieren av en hest eller en ku kan tape enorme summer med penger.

Kun fordi noen kanskje satt og hygget seg. Hadde konkurranse om hvem som kunne kaste lengst. Ikke orket å bære med seg søpla si. Var late. Ikke gadd.

Takk for besøket. Om det er på campingtur med gutta, en rampestrek med noen i klassen på ungdomsskolen eller sammen med venninna di. Husk søpla di neste gang a. Den er faktisk livsfarlig. Ja, selv om det er litt slitsomt å bære det tilbake.

// Marty

 

 

Det er lørdag og det er heeelt nydelig. Den siste uken har vært hektisk som søren, jeg har vært strålende fornøyd med at solen har meldt sin ankomst og jeg er kaputt, men glad. I forrige uke lagde jeg en ny kategori på bloggen som jeg kalte «tips!» (veldig kreativ, eller hva?!) og jeg har selvfølgelig notert meg noen tips til både ting og tang som jeg vil dele med dere denne uken også!

✗ Tro det eller ei, men jeg kan nærmest spå været med hendene mine. Med en gang det er værskifte, enten til varmt eller kaldt, så merker jeg det på hendene mine. De blusser opp, blir røde, vonde, tørre og lite kompis. Sånn har det vært i flere år, helt siden jeg dro på meg frostskader på fotballbanen. Eller når jeg en hel vinter trente ute i – 15 grader. Jeg har prøvd diverse for å gjøre noe med det og jeg finner stadig vekk nye tips og triks. De siste ukene har hendene mine vært ekstremt tørre, og jeg har jaggu funnet denne oljen som funker bedre for meg enn noe annet. Jeg har kjøpt den på apoteket og den er genial på alle tørre steder på kroppen. Bokstavelig talt. 

✗ I går fikk jeg tips om en app som jeg aldri hadde hørt om før. Den heter «Good On You» og der kan man blant annet søke opp klesmerker og se hvor flinke de er når det kommer til miljø, med sine ansatte og likende. Den var skikkelig fin og er en fin veileder om man ønsker å vite mer om klesmerkene man legger igjen pengene sine hos. Det finner også rabattkoder hos de butikkene som er best på å være etiske, og det er kult!

✗ Fargene på mobilen vår er laget sånn at vi skal bli avhengig og vi skal liksom bli litt stressa når vi har fått en varsel. Det er ganske slitsomt til tider og på dager der jeg ikke skal jobbe så mye eller behøver å være litt av, så pleier jeg å stille inn mobilen min på sorthvit. Det er skikkelig digg for både kropp og sinn.

✗ Jeg har forresten testet «hårvitaminer» i en stund nå og jeg tror sannelig at det har gjort underverker på sveisen. Jeg vil ikke si merke eller noe sånt enda, for jeg må teste det liiiiitt til, men fortsetter det å fungere like bra så skal jeg selvfølgelig tipse dere 🌸

Jeg håper at dere får en bra lørdag! Klem fra meg.

// Marty

Freeeeddan! Jeg håper alt er fint med dere🌼 Akkurat nå sitter jeg svett i treningstøy, drikker halvlunket vann og burde dusjet for to timer siden når jeg kom hjem fra trening. Jeg lærer aldri. Jeg må gå i dusjen så fort jeg kommer hjem etter trening, hvis ikke blir jeg sittende som nå. Illeluktende, fortsatt svett og irriterer meg over at jeg sitter med svett treningstights i sofaen. Jaja, snart freddan.

I går var jeg med på Helsekontrollen på TV 2 for å snakke om reklamer vi blir utsatt for og som oppfordrer oss til å endre på oss selv. Jeg og en av mine venninner var med på en undersøkelse der vi i én uke telte hvor mange reklamer vi ble utsatt for som oppfordret oss til å endre på oss selv og til å bare bli litt penere.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg tvilte på at jeg kom til å få opp noen særlig reklamer, men når jeg først satte i gang sjokkerte resultatet meg. For selv om flere av reklamene gikk på enkle utseendeforandringer, ble vi opptil 30 ganger per dag fortalt at vi kunne bli en bedre utgave av oss selv – Og det har jeg ALDRI tenkt på før.

Jeg har nemlig aldri tenkt over hvor ofte jeg får en påminnelse om «sånn kan du bli penere» eller «sånn blir du tynnere». Men mens jeg ligger og åpner bilder vennene mine har postet, ble jeg innimellom shopping- og feriebilder fortalt at jeg kan slanke meg sånn her, jeg kan fjerne håret på armene her og sånn får du sixpack på et blunk.

Det er rett og slett sykt mye.

Og vet du hva jeg gjorde når jeg var ferdig? Jo, jeg gikk inn og fjernet alle mennesker på sosiale medier som gjør at jeg får det litt dårligere. Til og med de jeg kanskje ikke før har tenkt over at gjør det. Jeg gikk inn og rapporterte alle annonsene jeg er møkkalei av å få opp. Jeg gikk inn på Facebook og skrudde av annonser som dukker opp ut ifra hva jeg ser på eller søker på. Jeg tok rett og slett en skikkelig oppvask. Enn oppvask og fjernet all dritt, all negativitet og så mye som mulig av det som gjør at jeg ikke føler at jeg strekker til eller er bra nok.

Senest i går publiserte VG en sak med en tittel «har brukt 60 000 på utseende» og til tross for at innholdet fortalte oss at det i beste fall er tragisk, blir tittelen brukt fordi utseende selger og fordi nysgjerrigheten vår tar overhånd. En av landets største bloggere informerte i går åpenlyst om hvilken klinikk hun opererte seg på sist og det er både uetisk og rævva. Når en av mine venninner la ut et fint bilde av seg selv på Facebook i går fikk hun to kommentarer der noen lurte på om hun hadde gått ned litt i vekt.

Det er sykt mye fokus på utseende og jeg er redd det ikke kommer til å bli så mye bedre. Men! Vi kan alle ta en oppvask av dårlige forbilder, annonser som får oss til å føle oss dritt og av det som ikke gjør at vi føler oss noe bra. Vi kan si ifra til vennene våre at vi ikke ønsker å høre om alt de er misfornøyd over med oss selv og vi kan forsøke å ta litt ansvar for oss selv. Det er ikke alltid så lett, men det er verdt et forsøk.

Nå. Må. Jeg. Dusje. Nyt sola og være grei mot deg sjæl. Du trenger ikke å fikse på noe fordi en annonse prøver å tjene penger på deg, og du har lov til å lukke øynene og vise det finger’n.

GOD helg💛

// Marty

 

 

Hei rockestjerner! Jeg kan dessverre ikke unngå å nevne hvor nydelig det er at sola skinner og at snøen sakte men sikkert trekker seg tilbake. Livet får – helt uten å tulle – en ny mening om våren. Hvert fall for denne sjelen som er overbevist om at hun kommer til å leve på Granca om vinteren når a blir pensjonist. Det er hvert fall det jeg har sagt hver gang jeg har måkt snø fra bilen min og blitt våt på bena i vinter.

Idag er jeg på farta som vanlig. Jeg har jobbet med et prosjekt som jeg har jobbet en hel del med de siste ukene idag og som jeg lanserer neste uke. Det blir fett, stort og vanvittig på en og samme tid. Tenk at jeg skal lansere noe a. KULT!

Men, jeg stikker egentlig ikke innom her for å bable om verken været eller noe jeg egentlig ikke kan si noe om enda.

I forrige uke hadde jeg nemlig besøk av TV 2 og Helsekontrollen. Ja, og Ida da, hehe! Jeg og Ida er nemlig med i kveldens episode av Helsekontrollen. I episoden snakker vi blant om hvor mange reklamer vi blir utsatt for hver eneste dag som oppfordrer oss til å endre på oss selv. Vi har nemlig vært med på en test og det er skikkelig viktig, og bra. Ja, også babla vi litt om påvirkning, influensere og hva dette faktisk gjør med oss!

Tune in på TV 2 20.00 i kveld for å få det med deg og del gjerne hva du syntes! Og du? Husk at du er fin, kul og bra nok – Selv om vi altfor ofte blir fortalt noe annet. 

Vi snakkes 💘

// Marty

Reklame | PostNord Norge

En ny vlog er ute! Jeg tar dere med på landskampen mellom Norge-Sverige og jeg deler en hemmelighet om Martin Ødegård. Eller, jeg forteller om da jeg prøvde meg på han. Jepp! Jeg rødmer fortsatt når jeg tenker på det. Se videoen, abonner gjerne og kos dere.

 

Forresten! Klikk HER for å komme til Facebook-siden min der jeg deler ut en landslagsdrakt signert av alle gutta på det norske fotballandslaget.

Vi snakkes, takk for at dere følger meg 💌

// Marty

–  Forandring fryder og godt er det – 

Hei og god onsdag gjengen! Merker du endringen her inne? Herregud, jeg er såååå fornøyd! Jeg har endret header på bloggen og la oss si det sånn: Det er en utseendeforandring jeg kan like. Fint, sårbart, ærlig og meg. Skikkelig meg. Det var egentlig ikke planlagt, men når muligheten bød seg så måtte jeg gripe den.

Det er egentlig ganske komisk, for mange ville vel kanskje satt himmel og jord i bevegelse for å ta bilde til en ny header på bloggen, men jeg sitter temmelig sminkefri, med todagers neglelakk, på kommodene på mitt eget soverom og tenkte at det er sånn jeg er – Så det er det dere får. Det holder det vel?! Kanke væra noe mer si.

Jeg var temmelig lei av den jeg hadde og jeg fikk bekreftelse fra hele familien i går om at den nye er så mye bedre. Jeg kunne blitt usikker på om de faktisk mente det eller om de bare jattet med etter at jeg hadde spurt ti ganger – Men jeg er så sikker i min sak, så det hadde egentlig ikke spilt noen rolle med hva de mente. Haha!

Bildet er tatt av dyktige fotograf Kuzmina som forøvrig fikk meg til å føle meg som en rockestjerne. Jeg er klar for vår og nye muligheter, og det syntes jeg jaggu bloggen også var. Så, jeg håper du liker det du også 💘

Kick ass og nyt sola ☀ Klem fra meg!

// Marty

✗ Ikke for å være hun bloggeren som teaser med at «det skjer syyyyykt mye spennende om dagen altså», men helt ærlig. Det skjer syyyykt mye spennende om dagen altså. Jeg blir helt svett, full av adrenalin og spent!

✗ I kveld skal jeg på Norge-Sverige sammen med pappa, bestefar og storebror og jeg gleder meg skikkelig! HEIAAAA NORGE🇳🇴 Ja, jeg heier ikke  voldsomt. Men jeg heier. Flaks at de to spillerne på Sverige som jeg er litt svak for ikke skal spille.

✗ Søsteren min satt og sang av full hals til russesanger på søndag og det slo meg for første gang at jeg faktisk begynner å dra på åra. Ja, ikke sånn da, men jeg trodde at jeg fortsatt var en del av russen liksom. Det er jeg tydeligvis ikke. Jeg fikk klar beskjed om at jeg var ut og at hun var in. Greit. 

✗ Jeg har en drøm om at folk skal slutte å være så hårsåre. Jeg forstår at det kanskje er for mye å be om, men jeg gir det et forsøk.

✗ Det er en ting jeg har tenkt på flere ganger og med fare for å tråkke inn i et vepsebol så må jeg bare spørre… Er det ikke bedre at man forsøker å gjøre noe for miljøet? Jeg fikk nemlig slengt etter meg at hvis jeg ikke spiste kjøttfritt hver dag, så kunne jeg bare drite i det her om dagen. Men hallo! Er det ikke bedre at man prøver noen dager, at man kjører litt mindre bil, at man er litt flinkere til å kildesortere og at man kjøper litt mindre? Litt må da være bedre enn ingenting?! Tenk om alle hadde gjort litt a.

✗ Jeg har alltid lett etter min gjeng. Mine folk. De som er bra for meg. Herregud som jeg har lett. Det begynner sakte men sikkert å gå opp for meg hvor heldig jeg er som har de menneskene jeg har i livet mitt, og at jeg av og til må lukke opp øynene og sette pris på det jeg har.

✗ Jeg må kjøpe meg vaffeljern. Jeg har egentlig sagt til C at jeg ønsker meg vaffeljern, så vi får se om det blir no vafler. Håper det!

✗ I går hadde jeg en sånn dag der jeg følte meg DIGG uten sminke. Takk våren og takk for at du tillater deg det Marty.

✗ Jeg har aldri før blitt klein av verken “Neste Sommer” eller “Helt Perfekt” på TV Norge, men makan… Jeg blir altså så KLEIN. Jeg føler meg som 13 år igjen.

✗ NÅ skal jeg spise middag og på kamp med gjengen. Heng med på Instastory: @martine.halvs!

// Marty