Jeg tror ikke det får blitt særlig mye gråere, kjipere og våtere utenfor døra mi. Det er så grått og stusselig at halve kunne vært nok.

Inne, på Facebook, ser jeg statuser med folk som er eitranes forbanna fordi det selges julebrus, pepperkaker og julepynt i butikkene – Allerede. Makan, du liksom. HER SKAL VI VENTE TIL DESEMBER!

Hvert eneste år etter nyttår stabber jeg meg tilbake på jobb eller skole (og det veit jeg at det er ganske så mange andre som gjør også) og klager over at “den jula går altså så fort”, samtidig som jeg sukker oppgitt og forbereder meg på nyttårsforsetter, slafs, våte føtter og noen grå måneder.

Jeg er en av de som har drukket julebrus siden starten av november, kanskje til og med litt før, og som allerede har rukket å smugspiser litt pepperkaker, og om du skulle være i tvil så er det like godt som i fjor. Til og med i november.

Jeg har nesten, men bare nesten, begynt å høre på julemusikk allerede, men fordi “jula begynner faktisk ikke før i desember altså”, så har jeg holdt igjen. Jeg kan jo for all del ikke finne på å få julestemning før desember. Jeg er jo ikke spik spenna gæren heller, ikke sant.

Eller, burde jeg kanskje det?

For når jeg ser ut, så får det jo ikke blitt så mye tristere og kjipere ute. Det er grått, det er kaldt og det er mørkt. Jeg tillater meg derfor å tenke at det kanskje bare er fint at jula begynner allerede i midten av november. For jula, den gjør jo hvert fall meg glad. Den lyser opp, og er et skikkelig høydepunkt i mørketiden. Så hvorfor i alle dager skal vi vente, vente og vente, når vi kan tjuvstarte, hvert fall litt?

Vi går jo stort sett rundt og klager på været, på temperaturene og på mørket hele gjengen, men vi skal for all del ikke lyse opp der vi kan.

Jeg er medlem av en gruppe på Facebook som heter “For oss som er hekta på jul” og det er faktisk skikkelig hyggelig å se julete oppdateringer i feeden, på en ellers så ganske grå torsdag.

“Hvil i fred, min verdens beste storebror og bestevenn🌹i dag skulle du ha blitt 21 år. Gratulerer så mye med dagen. Du kommer alltid til å ha din egen plass i mitt hjerte❤️Jeg kommer aldri til å glemme de flotte, morsomme og latter fylte minnene vi har sammen. Du er dypt savnet og høyt elsket”.

Det var statusen Tove Kari delte på Facebook noen få uker etter at hennes aller nærmeste og hennes bestevenn tok livet av seg. For 26.juni 2017 skjedde det som ikke skulle skje. Storebroren til Tove Kari orket ikke mer.

Beregninger viser at i Norge behandler helsetjenesten mellom 4000 og 6000 selvmordsforsøk årlig. Hvert år tar ca. 600 mennesker i Norge livet sitt og det er desidert flest menn.

Selvmord er et ekstremt vanskelig tema, og for mange er det et tema vi aller helst ikke skal prate så mye om. Men, det må vi.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤 Abonner gjerne!

Trenger du noen å snakke med?

Kirkens SOS: 22400040

Røde Kors: 80033321

Mental Helse: 116123

 

Kanskje du kjenner deg igjen i å få panikk, tenke gjennom alle mulige symptomer, google alle symptomer og konstantere at du garantert er gravid, uten å egentlig ha peiling.

Jeg har hatt det sånn flere ganger. Senest på mandag kveld.

Da ser det ca. sånn ut:

Og når jeg leste om alle symptomene så jeg cirka ut som dette:

23.34 fikk jeg det nemlig for meg at nå er jeg gravid. Etterfulgt av:

Hva faen gjør jeg nå?

Skitt, skitt, skitt, skitt.

Nå svimer jeg av.

Dette går fint, Martine.

FY F*EN.

Hva skal jeg gjøre?!  

Hva skal VI gjøre? 

Okei, om du aldri har tenkt tanken eller kjent panikken i brystet så syntes du kanskje at jeg er verdens teiteste, men om du kjenner deg igjen så antar jeg du tenker “takk og lov for at det ikke bare er meg”.

Etter en natt med panikk, planlegging av både fremtiden, flukten til Mars og “ro ned nå”-tanker fikk jeg sjekket, og pulsen tilbake til normal, samtidig som vi begge to var veldig enige om at vi gleder oss til den dagen vi faktisk gleder oss og ikke får hettapanikk.

Jeg holdt forresten på å slenge bildet av den negative graviditetstesten inn i VSCO for å redigere det, men tok meg selv i at jeg ikke er en sånn en som redigerer bilder av en negativ graviditetstest. Den dagen det er to og ikke en strek kanskje.

SNAKKES fra hun som en gang i fremtiden skal ha flere kopper der det står ‘verdens beste mamma’ på👋🏼

Fjo.

Litt senere enn vanlig, men hva er det man sier? Bedre sent enn aldri✨

✗ Jeg har nemlig ikke avsluttet arbeidsdagen helt enda, men det gjør ingenting, for denne dagen har vært så innholdsrik. Arbeidsdagen varte litt lenger enn planlagt, så C ble med en på laget hjem på taco og jeg slang meg på da jeg var ferdig. Luksus med taco på en tirsdag si! Nå sitter jeg her og gjør ferdig de siste punktene på to do-lista.

✗ Jeg skulle så gjerne ønske at vi var flinkere til å heie på hverandre jeg. Jeg tror faktisk at jeg skal skrive et eget innlegg om dette når jeg tenker meg om. Om ikke så bruker jeg alle de ti tankene på akkurat dette, haha!!

✗ Er det ikke komisk at man av og til utsetter ting som bare stresser deg, og som egentlig tar 30 sekunder å løse?

✗ Det er helt greit at det kommer snø nå, men må det regne bort, blir glatt og grusomt? 😫

✗ Jeg syntes det er så forbanna teit når folk legger ut videoer der de sitter bak rattet og kjører. Jeg kunne liksom ikke brydd meg mindre om at du kjører bil, digger det og hører på en kul sang. Jeg kunne heller ikke brydd meg mindre om at du tror at det går helt fint, og at du er fratatt at en ulykke skjer.

✗ Jeg fikk treningsforbud fra kiropraktoren min for to uker siden, fordi jeg har krangla med korsryggen min. Idag trappet jeg opp det treningssenteret og det var helt nydelig. Det som ikke er like nydelig er hvor mye formen forfaller på to uker. Jeg har en jobb å gjøre (igjen)💪🏻

✗ Er det ikke sykt rart hvor uenige vi kan være? Uansett om man mener noe bra eller noe viktig som de fleste er enig i, så finnes det ALLTID noen som er uenig, samme hva.

✗ I dag har jeg spilt inn to skikkelig interessante episoder til podkasten min. Jeg er egentlig helt tom, for det gjør så inntrykk. Jeg er så stolt, glad og takknemlig for alt det viktige og bra jeg får muligheten til å formidle i podden. Ja, og spesielt ovenfor alle de som bruker stemmen sin til å dele sine historier og erfaringer.

✗ C har tidlig kamp på lørdag, fri (wooooho) på søndag og trening etter 12 på mandag, så vi har faktisk booket oss inn to netter på et høyfjellshotell i helgen vi. Spontant og nydelig! Jeg gleder meg faktisk så mye at jeg nesten er redd for å ødelegge det med og ha for høye forhåpninger, hehehehe.

✗ Har du spist tortilla chips med nacho cheese dip? Om ikke, så GJØR det. Hilsen hun som spiser det i skrivende stund.

Forresten! Livets bukse i merinoull, som jeg har tipset om cirka femti ganger før, er på 30 % idag. Du finner den HER i svart og brun HER. Jeg har begge, og har på meg den sorte akkurat nå, hehe.

Jeg håper tirsdagen din har vært liiiike fin som det du er🥰

 

Reklame | Ellos

Julebordsesongen er i full gang for mange, og jeg lurer på hvor mange ganger et i løpet av julebordsesongen noen spør: Du, hva skal du egentlig ha på deg?

Okei, det gjelder jo egentlig hele året. Og apropos hele året: I store deler av 2019 har jeg hatt gleden av å samarbeide med Ellos, noe jeg er skikkelig stolt av. Jeg er skikkelig stolt av å samarbeide med Ellos fordi Ellos tilbyr klær til alle og enhver, i alle størrelser og fasonger – Og det heier jeg på!

I dag tenkte jeg å dele noen favoritter, som passer perfekt til julebordet, til julemiddagene, til nyttårsaften, eller om du rett og slett bare har lyst til å føle deg skikkelig fin 🖤

HER HER

Jeg digger dette stoffet! Det er behagelig, det sitter pent og kjolene er superklassiske…. Og råfine! Ja, og det beste av alt er jo kanskje at disse kjolene alltid funker.

HERHER

Trenger jeg egentlig å si noe om denne kjolen? Jeg håper jeg skal noe der jeg kan være sååå fin. Denne jumpsuiten har behagelig som fornavn og funker til alt du skulle behøve den til.

HERHER

Denne cardiganen + dette skinnskjørtet =🖤 Skinnskjørt passer jo alltid og det er genialt å ha i klesskapet!

HERHER

Jeg sverger til kjoler som dette, for man kan finne på så mye! Belte i livet, farger eller blazer til. Denne blusen har jeg og jeg bruker den masse, to ganger forrige uke for å være presis.

Ellos har uten tvil masse fint, og om du vil ta en titt kan du klikke HER. Bruker du koden 403461 får du 30 % rabatt på den dyreste varen på et kjøp. Koden gjelder på alle varemerker OG møbler (ikke kampanjepriser). Den er gyldig til 30.11.19.

Klikk deg inn og finn din(e) favoritt(er)👗

… Og om du vil ha et tips fra meg: Finn noe som er behagelig, noe som ikke klemmer steder det ikke skal klemme og som gjør at du kan danse så lenge du vil! Flaks for oss har Ellos mye i den kategorien.

 

 

 

 

 

Om denne mandagen var et bilde. 

Mandag, snø, snø, snø, snø, snø, snø, snø og Petter Stordalen og Gunnhild Stordalen som skal flytte fra hverandre. Jeg tror det egentlig er mandagen ganske godt oppsummert, men jeg skal by på litt til. Det er jo tross alt mandag ❤️

Vi turet til Skien etter landskampen til C på lørdag, og spiste pizza, skravla og trøkka godis. Jada, vi har egentlig en sukkerfri november, men vi har innført lørdager som unntak. Betingelsen er at vi skal holde det sånn, så langt det lar seg gjøre, også når november er ferdig. Vi får se hvordan det blir, men begge to har et ganske så heftig konkurranseinnstinkt, og jeg tror ingen av oss har tenkt til å være noe dårligere enn den andre. Jeg skal hvert fall ikke gi meg😂

I går sov vi lenge, så lillebroren til C spille cup, hang med familien hans og spiste nyyyyydelig middag. Verken jeg eller C var ferdige med å ha fri da vi våknet i dag morges, og en ting er hvert fall sikkert og det er at én fridag sammen ikke et litt nok en gang. Gi meg minst syv til!

I dag har jeg gjort noen ærender, levert to utkast og vært i møte/event. Jeg har også prestert å halvveis kjøre inn i trikkeskinnene i Oslo idag, og jeg fikk panikk når jeg skjønte hva jeg var i ferd med å gjøre. Jeg kan meddele at om jeg hadde kjørt én meter til, så måtte jeg kjørt i trikkeskinnene i flere hundre meter før jeg hadde kommet meg ut derfra. Heldigvis så slapp jeg unna meg skrekken.

Jeg skylder på snøværet.

Jeg er ingen tilhenger av å sjekke mobilen mens jeg kjører, og bilen til C er såpass fancy at jeg bare kan si “hello Mercedes, call mamma” (for eksempel), så ringer den mamma. C er lagret som ‘mannen’ på mobilen min, og før jeg visste ordet av det hadde bilen koblet opp “Mammaen til ****😃”, mens jeg nesten var på vei inn i trikkeskinnene. I ren panikk fikk jeg lagt på, og noen minutter senere så ringte hun opp og hun la til og med igjen en beskjed på svareren. Det er moren til en jeg var god kompis med på ungdomsskolen, og det fristet lite å ta den, si hei, hehe, det er Martine Halvorsen, hun som gikk i klasse med, ja… Du skjønner. Jeg har ikke hørt beskjeden enda, og jeg trøster meg med at hun ikke får søkt opp nummeret mitt. Om ikke hun har det lagret. 

Erre noe sak.

Nå skal jeg gjøre meg ferdig her, før det står middagsdate på planen. Jeg skal spise middag med en venninne jeg ikke har sett på altfor lenge. Hun har rukket å både flytte og forlove seg siden jeg så henne sist, så det er jaggu på tide med en date 💘

Jeg håper mandagen din har vært fin og at du ikke har snødd bort, kjørt i trikkeskinnene eller ringt moren til en gammel kompis.

 

Kjære pappa,

Takk for at du alltid er der, uansett hva jeg skulle trenge deg til.

Takk for at du alltid stiller opp, til og med når du kanskje ikke vil.

Takk for at du alltid er en trygghet i mitt liv, spesielt når jeg behøver det som mest.

Takk for at du alltid holder meg i øra, og for at du er best.

Takk for at du er du og for at du er pappaen min.

Og til alle dere som kanskje ikke har en pappa å feire i dag og til alle dere som ikke vil feire pappaen deres i dag. Dere kan få en klem av pappaen min, om dere vil 🖤 Uansett så håper jeg at søndagen din blir fin!

Klem fra meg.

Det er søndag, vi er i Skien, C er hjemme igjen og jeg smiler fra øre til øre💛 Jeg kan ikke huske sist vi hadde en frisøndag sammen, og jeg gleder meg skikkelig til dagen idag. Men før vi griper dagen, så skal jeg svare på litt spørsmål som har dukket opp både her og der den siste uken!

Hvordan har du det?

Jeg har det veldig fint. Faktisk bedre enn på lenge! Den siste uken har jeg funnet litt roen og på fredag så kjente jeg faktisk på et snev av lykkefølelse. Det er lenge siden jeg har mint meg selv på hvor heldig jeg egentlig er, og det tror jeg er litt viktig noen ganger.

Hva er budsjettet deres i leiligheten?

Vi har ikke satt et budsjett enda. Vi hadde en cirka sum på hva som var maks på tilvalg, men når det kommer til innredning og interiør så må vi nesten vente til leiligheten tar litt mer form! Vi tar mer enn gjerne i mot tips til hva det er lurt og ikke lurt å legge penger på.

Hvor ofte har du sex?

Så ofte som jeg har lyst!

Kan du si noe om det hemmelige prosjektet du jobber med?

Nei, dessverre. Men, jeg tror og håper at det kommer til å bli skikkelig bra! Ting tar tid og alt er en prosess, men jeg kan nesten ikke vente med å dele det med dere 💗

Hvordan takler du det når jenter sender meldinger til deg og skriver at C har vært utro, spesielt når du vet han ikke har vært det?

Om jeg skal være helt ærlig, så har det tidvis vært veldig utfordrende og spesielt i starten. Det var en periode noen gjorde alt de kunne for å ødelegge, og nå er jeg veldig glad for at de ikke klarte det. Jeg kunne oppleve å melding fra en jente om at hun var sammen med C, mens jeg satt ved siden av han i sofaen. Det kan jeg fortsatt. For oss har det vært veldig viktig å prate om det, å være åpne, le av det og alltid spille med åpne kort. Det har skapt noen ganske heftige diskusjoner mellom oss, men på et tidspunkt så måtte vi bare forstå at det er akkurat det de som skriver ønsker. Så! Vi viser de heller hvor bra vi er sammen, også får de sitte der å være kjipe 👊🏼

Hva er det mest utfordrende med å være sammen med en idrettsutøver?

Det tror jeg er veldig individuelt fra par til par, og jeg tror alle løser det og har det på hver sin måte. Jeg syntes at det kan være vanskelig at det ofte føles ut som at det er det alt handler om, inkludert mitt liv. Det er kjipt når han ikke er hjemme og “alle andre” har fri og ikke vi for eksempel. Ja, og at han ikke alltid er så tilgjengelig som jeg kunne ønske at han var. Vi har brukt mye tid på å finne ut hvordan vi kan løse dette puslespillet på best mulig måte og det er ingen hemmelighet at det tidvis har vært veldig utfordrende og litt for mye.

Men! Det finnes også en haug av fordeler, og det er så mye moro som hører med🥰 Jeg er evig takknemlig for at jeg får være en del av reisen hans og for alt jeg opplever og lærer.

Har du kontakt med noen av eksene dine?

Hvilke ekser? Haha, nei, det har jeg ikke.

Hva syntes du om Iselin Guttormsen, er du enig i at hun er litt too much?

Haha, jeg tok KUN med dette spørsmålet fordi jeg vet at Iselin kommer til å le av det og fordi jeg er så møkkalei av at vi skal kritisere folk som prøver på noe bra. Hvem bestemmer at noen er for mye? For lite eller akkurat passe? Hvem av oss er egentlig akkurat passe? Jeg heier, klapper og roper hurra til alle som prøver å få til noe bra, og det betyr ikke at man behøver å være enig til en hver tid eller at man behøver å digge alt og alle. Iselin er en fest av en dame, og syntes noen (eller jeg) at det er litt ubehagelig for oss at noen sier det som det er eller at vi blir mette av innholdet henne, da er det heldigvis bare å slutte og følge. Ja, og det har hveeeeert fall ikke jeg tenkt til!!😍

Har du fillers i kinnbena?

Nei, det har jeg ikke! Jeg har heller ikke vurdert det. Veit faktisk ikke om jeg skal ta spørsmålet som et kompliment eller ikke😂

Kjæresten min ser på porno og det gir meg en skikkelig selvtillitsknekk. Hva kan jeg gjøre?

Hei og velkommen til kjæresteeksperten👋🏼 Fra spøk til alvor: Jeg er jo ingen ekspert, men hadde jeg vært deg så hadde jeg snakket med kjæresten min om det. Fortell hva du føler og hvorfor du føler det som du gjør. Jeg tror ikke at kjæresten din ser på porno fordi du ikke er helt rå, og om du møter kjæresten din med å være åpen og ærlig (og ikke sint), så tror jeg dere kan komme frem til en løsning – Og at dere forhåpentligvis kan forstå hverandre.

Når pleier du å stå opp i hverdagen?

Det kommer helt an på hva som står på planen for dagen. Jeg er ekspert på å legge meg mellom 00.00-01.00 og sove til mellom 08.00-09.00, og sånn ting er nå så fungerer det helt utmerket for min del. Ofte så må jeg jo opp tidligere enn det, men jeg har ingen fast tid jeg står opp på. Jeg får hvert fall hetta om jeg sover for lenge og forsøker å ha så gode rutiner som mulig😅

Snuser du?

Nooop, men det er en viss annen som gjør det og jeg blir gæren av tomme snusbokser som flyter ooooooooveralt.

Nå skal jeg vekke liv i snusmumriken.

Vi snakkes senere, klem fra meg💗

 

Det siste døgnet har det lavet ned fra himmelen – Til mange sin store overraskelse. Noen steder i landet har allerede hatt snø i flere uker, og avisene melder om at vinteren nå har kommet for fullt.

Selv er jeg allerede møkkalei. Ikke av snøen, men av all måkinga. Bare i går måtte jeg måke snø av bilen min fire ganger og jeg måtte bane meg frem til leiligheten min da jeg kom hjem i går ettermiddag. Jeg banner, sverter, fryser og klager. Kanskje du kjenner deg igjen?

For til tross for at det er vakkert med snø og at skiløypene ser ut til å bli strålende i år, så skaper det også et enormt kaos med all snøen som kommer. Både på veiene og blant kjipe folk.

Allerde i går kveld leste jeg den første sinte statusen på Facebook der en klagde på at brøytebilen i nabolaget brukte altfor lang tid med å komme, og jeg mimrer tilbake til fjoråret da lokalavisa mi fortalte om brøytemannskapene i nærmiljøet. De kunne fortelle om hvordan folk truet, slo etter brøytemaskinene og viser fingern. Og veit du hva? Jeg blir brydd. Skikkelig brydd!

Like brydd som når jeg leser om sinte folk som klager over at det brøytes om natta når de skal sove. Stakkars deg som kommer deg på jobb takket være noen andre, liksom.

For kom igjen folkens! Hva i alle dager skulle vi gjort uten? Jeg er evig takknemlig ovenfor de som tar jobben, ovenfor de som dropper nattesøvnen og ovenfor de som gjør det mulig for meg å komme meg på jobb om morgenen, å rekke det jeg skal og kjøre trygt på veiene. De jobber døgnet rundt for at vi skal rekke spinning, henting i barnehagen og de dødsviktige morgenmøtetene våre.

Vi er faktisk totalt avhengige av de, så kan vi ikke heller snu rumpa til og sove videre, i stedet for å stå opp og vise fingeren til han som er ute og måker snø for oss midt på natten? Kan vi ikke heller vinke og si takk, enn å slå etter brøytemannskapet? Kan vi ikke slutte å være så forbanna bortskjemte, gretne og kjipe og slutte med sinte Facebook-statuser om de som faktisk gjør en heroisk innsats?

De som måker veiene for oss er ikke en gjeng med drittsekker, de er en gjeng med hverdagshelter og jeg hyller de. Så flytt deg, hold kjeft og vær litt takknemlig!

Takk til alle dere som tar jobben. Verden stopper opp uten dere!❄️

Jeg har siklet på denne jakka lenge. 

Skal. Skal ikke? SKAL.

Faktisk så var det en venninne som overbeviste meg. Plutselig en dag hadde hun den på seg, og mens andre kanskje hadde tenkt at “da skal hvert fall ikke jeg kjøpe den”, så spurte jeg pent om det var greit for hun at vi skal møte vinteren med like jakker. Hun var SÅ fin, og jeg var solgt!

Den har fått hengt i skapet i noen uker, og for første gang så er jeg nesten glad for at det har blitt kaldt ute.

Det siste døgnet har jeg klart å fortelle alle jeg har truffet på min vei hvor fornøyd jeg er med jakka mi, og jeg har struttet stolt avgårde hver gang noen har stoppet meg opp på gata for å spørre om “du, den jakka di, hvor er den fra?”.

Den er fra Acne, og om jeg glemte å si det så elsker jeg den. Du finner den HER og i matt sort HER.

Jeg tenkte jeg skulle dele noen andre fine jakker, som er nesten like – Til dere som ble like betatt som meg 🖤

Du finner den HER.

HER

HER

Det er så kjipt å fryse, og jeg er så glad at jeg er ferdig med å være mer opptatt av å være kul enn varm. Og jeg er enda gladere for at det finnes så mye varmt som er kult!🖤