I går satt det fire jenter i garderoben på treningssenteret og snakket om mat. Den ene jenta klaget over at hun følte seg så oppblåst etter å ha spist to muffins i lunsjen, og at hun var sikker på at det kom av glutenallergi.

En av de andre jentene kommenterte at hun alltid tok en pille før hun skulle spise gluten sånn at magen hennes kunne bearbeide det uten at hun ble oppblåst. To av de andre jentene kastet seg entusiastisk på og lurte på hvordan de kunne få tak i det. Før den siste kommenterte at “jeg prøver å holde meg unna både hvete og gluten jeg”. Hun kunne også informere at moren kun lagde glutenfrimiddager hjemme, til hele familien, fordi det var best sånn.

Og jeg må bare spørre: Kødder dere?

Kødder alle dere som innbiller dere den ene eller den andre allergien etter den andre? Kødder de mødrene som nekter barna sine å få i seg laktose fordi hun har lest på en eller annen blogg at det er usunt? Kødder alle dere som tror at dere har glutenallergi fordi dere blir litt oppblåste etter å ha trøkka i dere fire hveteboller?

HVEM blir ikke litt oppblåst i magen av å spise muffins a? Eller litt tung i magen etter å ha spist en pizza? Fastelovensboller? Eller en pasta?

Hvilket sykt forhold får vi egentlig til mat om vi konstant skal passe oss for alle potensielle påståtte farer? Kan vi ikke slutte å skremme hverandre med sunn norsk hverdagskost? Hva skjedde med matvett?

Ikke gidd å skryt på deg en allergi du ikke har a. Vi har alle dager der vi er litt slappe både i fiseringen og i skrotten, og har du for eksempel skikkelig glutenallergi så driter du på deg. I dagesvis.

Hilsen hun som syntes det er litt stress å skulle arrangere middagsselskaper å skulle ta hensyn til lavkarbo, sukkerdiett, keto, DASH-dietten, liksom-glutenfritt, Mayo Clinic-dietten, volumetrics-dietten, palmefritt, null e-stoffer, TLC-dietten, kun soya, ornish-dietten, aller helst laktosefritt, økologisk, fruktdietten, atkinsdietten, skal jeg fortsette?

Nei, jeg tenker at det er nok jeg. Så innmari nok faktisk.

Reklame | SKINREPAIR

Hei torsdag, hei dere og hei til dagens torsdagstips👋🏻

Det begynner nesten å bli litt for lenge siden jeg har hatt en real tipsetorsdag her inne, så nå syntes jeg at det er veldig på tide.

Visste du forresten at jeg har en egen TIPS-kategori her inne? Der ligger det tips til mye rart, alt fra kakeoppskrifter, til en haug av fine klesplagg og til tips som det jeg skal by på i dag.

Jeg vet ikke om dere husker at jeg skrev dette i starten av januar da jeg delte ti tanker på en tirsdag:

Dette er det eneste bildet jeg tok i perioden, for jeg følte meg ikke akkurat så veldig fotogen og fresh 😂

Jeg slet med utslett, var rød rundt det ene øyet og fikk besøk av det ene kviseutbruddet etter det andre. Huden min var konstant ruglete, kranglete og så fort jeg pudret nesa, så gikk den til angrep. Dødsirriterende! Jeg skjønte fort at jeg måtte finne på et eller annet, etter å ha testet alt av kjerringråd, helbredende ansiktsmasker og kremer.

Så hva gjorde jeg? Jo, jeg ringte til bestevenninnen min som snart er utdannet sykepleier som jeg alltid gjør når noe er rart og spurte om tips (det var faktisk hun som fikk den flotte snappen over, hehe). Tips fikk jeg og jeg fikk også tips fra en annen venninne om noe som har fungert for henne. Jeg fikk nemlig tips om at jeg burde teste SKINREPAIR.

Desperat som jeg var så la jeg skepsisen min til side og slang inn en bestilling, samtidig som jeg kvittet meg med alt som skulle funke, og som overhoooode ikke gjorde det.

Siden da har jeg tatt to tabletter hver dag, blitt kompis med huden min igjen og slengt inn enda en bestilling. Jeg har også fått en haug av spørsmål om hvordan jeg løste krangelen, hvor gløden min kommer fra og hva jeg gjør for å vedlikeholde huden min. Ja, og svaret har dere jo her! Huden min har nemlig aldri vært mer glødene, sunn og fresh:

Det tok to uker før jeg merket ordentlige resultater, for da slutten huden min å være ruglete, rød og sår. Etter enda litt tid sluttet jeg plutselig å være tørr, jeg fikk fuktighet og kanskje det beste av alt: GLØØØØD! Eller, jeg vet ikke om det er det beste, men der og da så var det hvert fall det. Nå er det faktisk det at det ikke har skjedd igjen, at huden min er sterk, sunn og kompis. Takk og lov! 

Kort fortalt så er SKINREPAIR et kosttilskudd med en unik sammensetning av kollagen, sink, vitamin A, vitamin C, granateple og tovmatekstrakt som bidrar til normal hud. Jeg ble faktisk så nysgjerrig på granateple at jeg etter at jeg begynte med SKINREPAIR har begynt å spise det😂 Enda et tips si!

Kollagen er et protein og det kan være bra for flere områder, blant annet hår, hud og negler. For eksempel. Det sørger hvert fall for hudens fuktigshetsbalanse, elastisitet og smigret. Og for å sitere SKINREPAIR selv: Enkelt forklart er dette kosttilskuddet utviklet for å bidra med næringsstoffer som er gunstige for å opprettholde en normal hud.

Om du har lyst til å teste SKINREPAIR du også enten for å styrke huden din, fordi du krangler med den eller for at den rett og slett skal bli freshere, renere og få mer glød, så kan du klikke HER for å legge inn din bestilling. Der kan du jo lese enda litt mer om produktet, sjekke ut andre sine erfaringer og få en ekstra fin pris på første bestilling🖤

Nå skal jeg ta et dypdykk i mailen min før jeg skal klappe igjen macen for idag. Oppdater meg gjerne om dere tester det om hva dere syntes!

Klem fra meg.

 

Jeg tror ikke at man noen gang kan bli klok på kjærligheten, jeg. Det er liksom noe nytt hele tiden, det er så mye følelser, så mange tanker og så mye å forstå seg på. Også finnes det liksom ikke en type kjærlighet heller. Alle forhold og alle relasjoner er unike og til syvende og sist så er det ingen andre som vet hva som funker for meg, andre enn meg. Irriterende nok!

Det er så mange stadier av kjærlighet, så mange oppturer og så mange nedturer. Og ikke for at det skal bli for mye klisje her, men kjærligheten er jo tidvis både brutal og grusom, men hva er vi egentlig uten? Om vi ikke elsker høyt og lavt, om vi ikke har noe som gjør at det river i hjertet og noe som gjør at vi kommer oss gjennom det aller meste?

Egentlig så er det jo litt ironisk at det finnes noen som kan jobbe med kjærlighet. Som for eksempel parterapauter. Man skulle jo tro at om man var en parterapeut så hadde man et perfekt forhold, uten krangler eller misforståelser. Men, sånn er det vel neppe. Det samme med sexologer. Man skulle jo tro at de fikk orgasme hver eneste gang og at de alltid har fantastisk sex, men, til syvende sist så er vi vel alle bare mennesker, med menneskelige følelser og tanker.

Mennesker som elsker, forelsker oss, er utro, driter oss ut, misforstår og elsker enda litt til.

Jeg har en haug av spørsmål når det kommer til kjærlighet, relasjoner og sex, og det vet jeg at det er mange av dere som har også. Jeg har derfor invitert en av de klokeste, kuleste og rutinerte damene jeg vet om for å skravle med meg i dag, svare på spørsmål og forhåpentligvis gjøre både deg og meg hvert fall bittelitt klokere.

Iselin Guttormsen er snart ferdig utdannet sexolog, hun er selvlært ekspert på utroskap, hun er gift, hun er mamma, ja, og ganske så mye mer og jeg gleder meg til å snakke med henne om kjærlighet, om sex og om de tingene vi kanskje ikke tør å si høyt. Men som jeg tror de fleste av oss kanskje tenker…

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

Reklame | Annonselenker

Skulle det vært litt jakke-inspo mon tro?

Enkelte (aka meg) brukt nemlig godt over en time i går kveld på å suge til seg vårlig inspirasjon, surre seg så langt inn i jakkenes verden man kan og sikle, at det var verdig et eget innlegg. Jeg har antakeligvis sagt at høsten er min favorittårstid å kle meg på, men våren er jaggu ikke dum den heller si – Det har gått opp for meg nå.

Du kan klikke rett på bildet, eller på nummeret rett under bildene som av en eller annen morsom grunn ble hultittibulter. Noe som er enda morsommere er at man får tips til antrekk når man klikker seg inn på jakken(e) man sikler mest på, og det blir nesten litt for mye for en klesglad jente.

Og! Om du har shoppestopp, ikke behøver noe nytt eller om lommeboka ikke tillater det nå, så er det jo så fint at man allikevel kan titte, la seg inspirere og plutselig så kommer man på det plagget innerst i skapet som man helt har glemt. Det er det også enkelte av oss (aka meg) som har en tendens til – Og jeg blir like glad hver gang, hehe!

Nr. 4//Nr. 1//Nr. 5//Nr. 2//Nr. 6//Nr. 3

Nr. 1//Nr. 4//Nr. 5//Nr. 2//Nr. 6//Nr. 3

Nr. 4//Nr. 1//Nr. 5//Nr. 2//Nr. 6//Nr. 3

FINE, eller hva?! Jeg dåååååner hvert fall. DENNE er kaaaanskje min absolutte favoritt – Akkurat nå, hehe.

Jeg håper onsdagen din har vært like fin som det været er her, og at du har noe å glede deg til, enten lite eller stort 💛 SNAKKES!

Jeg har et spørsmål… Eller, jeg har faktisk flere, så det er kanskje like greit å sette i gang…

Får ikke reiseinfluenserne…

Lavt lavt blodsukker når de er på reise?

Blir aldri flyene deres kansellerte?

Ser de alltid smashing ut?

Lukter ikke de flyplass, svette og fis når de ankommer destinasjonen?

Får de aldri kink i nakken av dårlige soveposisjoner?

Får de aldri rennemage av dårlig mat?

Renner aldri solkremen deres av og ned i øynene?

Blir ikke bikinien stygg av klorvannet?

Får de aldri gnagsår etter å gått, gått og gått enda litt til?

Er de aldri jetlagged?

Flyr de alltid på nydelige tidspunkter så de aldri blir stuptrøtte?

Blir de aldri solbrente?

Flasser de aldri på nesa?

Blir ikke de kvalme av turbulens?

… Og et litt annet spørsmål: Går vi glipp av alle sponsorene deres eller tjener reiseinfluensere ekstra godt på å annonsere for selvbruning, tannbleking og bikinier? JEG SKJØNNER IKKE! For jeg har søren ikke råd til å svømme med griser, henge på svindyre båter, å spise gourmet måltider over en lav sko og bo på luksushoteller i dagevis. Hmmm…

Uansett. Jeg kom over to bilder av meg sjæl fra noen helger tilbake, fra da jeg var på reise, hadde så lavt blodsukker at jeg kunne spist sokkene mine og fra da det kom begge veier etter en ganske heftig turbulens…

Så slo det meg at vi kanskje bare får sett bilder med filter, gjennomsiktige blå hav, solbrune kropper og store smil, fordi det å reise egentlig ikke er så forbanna glamorøst.

Men inspirerte, det blir vi! Hvert fall av den ene siden av det. Den siden der vi glemmer flassende neser, svette rygger og såre føtter. For ikke å snakke om trange fly😂

Bak kameraet…

VS foran.

Eller?

Tittet og god tirsdag❣️

✗ Er det vår? Skal det komme snø? Er det varmt ute? Er det kaldt ute? Jeg skjønner meg ikke helt på været om dagen, og det stakkars været skjønner seg nok neppe på oss heller…

✗ Jeg føler meg så… Jeg vet ikke. Rar om dagen. Jeg er liksom konstant stressa, jeg er rastløs og det er som at jeg bare venter, venter og venter. Kanskje det er fordi jeg vet at det skal skje så mye i månedene fremover, og at det akkurat nå er ganske stille? Jeg veit ikke, men jeg håper det går over snart.

✗ Dette punktet henger jo egentlig sammen med det forrige, for denne tiden på året er alltid nervepirrende når en kontrakt er ferdig, og en ny kontrakt skal signeres. Hilsen hun som ikke har peiling på hva som skjer i livet sitt neste sesong, haha! Kanskje ikke rart jeg føler meg litt rastløs og rar om dagen si. Utrolig nok så blir man jo vandt til det, og det er et sikkert vårtegn når panikken kommer krypende, haha!

✗ Jeg vet ikke om du følger meg på snapchat (martinehalvs), men om du ikke gjør det så har du ikke fått med deg hva jeg presterte å få til her om dagen… Eller, det siste året 🙃 Det siste året har jeg nemlig av og på brukt en fuktighetskrem, som jeg her om dagen fant ut at er en ansiktsrens. Så jeg har dusja, smurt hele kroppen inn i ansiktsrens og surra rundt. Er det i det hele tatt lov?😂 Jeg skammer meg, haha!

✗ Folk kan godt si at det er irriterende å bli mast på, men det er søren meg irriterende å mase også! Om folk som syntes det er irriterende med mas bare kunne gjort det de skulle, svart så fort de kunne og spilt på lag, så hadde de jo sluppet å bli mast på. VINN-VINN!

✗ Er det innafor å si at jeg gleder meg til Paradise Hotel starter igjen? Min guilty pleasure.

✗ Og apropos Paradise Hotel, Ex On The Beach og you name it. De som sier at de jobber med sosiale medier, som ikke har en annonse annet en et sponset vippesett i syne og som klart og tydelig kanskje ikke bare har ekte følgere: Hva lever de av? Sånn egentlig. Man blir jo tross alt ikke mett i magen av vipper eller betakaroten.

✗ I går gikk det opp for meg at jeg ikke husker hvilke farger vi har valgt på soverommet vårt og på gjesterommet i den nye leiligheten. Er det normalt? Det virker som en evighet siden vi valgte tilvalg, og det virker enda lenger til den er klar. Den siste uken har det kriblet innvendig for jeg gleder meg SÅ! Jeg skjønner at det muligens er litt tidlig å glede seg så mye som jeg gjør enda, men ja… LA DET GÅ FORT!

✗ Jeg holdt på å dette av tredemølla i dag morges da jeg så at Jahn Teigen er død. For en fin fyr, for en artist og for en showman. Musikken skal fortsatt leve videre i bilen til bestefar, i spillelista til papsen og på nachspiel. Sangen til meg og papsen er “Det Vakreste Som Fins”, og den betyr mer enn mest.

✗ Nå skal jeg ta på meg rollen som supersupporter igjen, for jeg skal dra og se lillesøs spille kamp❤️ HEIAHEIA!

Jeg håper tirsdagen din har vært fiiiiin!

I dag så skal jeg gjøre noe jeg egentlig aldri hadde trodd at jeg skulle gjøre. Jeg er nemlig egentlig ikke så tilhenger av før og etter-bilder, men i dag så har jeg lyst til å dele et før og etter-bilde av meg.

I går kom det nemlig opp et bilde av meg på telefonen min som er fra to år siden. Da jeg så bildet sank hjertet mitt i brystet og jeg ble sittende å se på det lenge. For plutselig kom jeg på hvordan jeg hadde det for to år siden, hvordan jeg tenkte, hva jeg følte og hvor kjipt jeg hadde det. Jeg hadde det så sinnssykt kjipt.

Jeg fortsatte og bla i albumet mitt, og kom over et bilde jeg tok her om dagen og jeg begynte å gråte.

For jenta til venstre har det skikkelig kjipt og jenta til høyre har aldri hatt det bedre.

Jenta til venstre er mer sint enn glad og jenta til høyre smiler fra øre til øre.

Jenta til venstre trener fordi hun føler at hun må og jenta til høyre trener når hun har lyst.

Jenta til venstre gjør alt hun kan for å please alle andre og jenta til høyre har skjønt at det aller viktigste er å ha det bra med seg selv.

Jenta til venstre lurer på hvordan i alle dager hun skal få det bra igjen og jenta til høyre er bevis på at det går.

Selv når det ikke føles sånn. Selv når man føler seg lost. Selv når det er både mørkt, trist og når man føler seg skikkelig hjelpesløs.

Jeg fikk spørsmål for noen dager siden om jeg hadde gjort noe med mitt eget utseende, og personen refererte til et gammelt bilde av meg. Og ja, jeg har det.

Jeg har tatt skikkelig tak faktisk og jeg har jobbet steinhardt. Det gjør jeg fortsatt. Jeg er nemlig glad, jeg smiler, jeg gløder og jeg er fornøyd. Smilerynkene mine har blitt vekt til live og øynene mine har begynt å leve igjen. Jeg har ikke blå ringer under øynene eller en bekymringsrynke i panna. Og DET er forskjellen. Jeg trives, jeg tar vare på meg selv og jeg har det bra. Faktisk bedre enn noen gang.

Jenta til høyre har enda en lang vei å gå med mye, men nå om dagen ler til hun får vondt i magen, hun trener fordi det gir hun overskudd, hun nyter, puster med magen og hun tillater seg å ha det som hun har det.

Jeg bruker ikke tid på å kjase over at hendene mine er tørre, at håret er fett eller at øyenbrynene burde vært nappa. Jeg prøver å ikke bruke altfor mye tid på å tenke over alt som burde vært annerledes, på å deppe over alt som kan deppes over og på å sammenlikne meg med alle og enhver.

Jeg er tilfreds, jeg er stolt og jeg er glad ♥

Det er en del folk jeg ikke skjønner meg på. Som for eksempel folk som sitter og tekster mens de kjører bil, folk som ikke gjør rent i do etter at de har gjort bare det ene og det andre der og folk som liker å klemme på kviser. Ja, også har jeg aldri skjønt meg på jenter som har “er du hockeyspiller er det et pluss” i bioen sin på Tinder og som drar på kamper for å jåle seg til og i håp om at man skal være så heldig å bli kjæreste med en av gutta. Eller ligge da, først og fremst.

For eksempel. Det høres kanskje sprøtt ut, men det er mange av de. Det som er bra er jo at tilskuertallene øker og det som er kjipt er at sannsynligheten for å bli sett dessverre er minimal, men det er samma for meg si. Heia, heia!

Men jeg tenkte jeg skulle presentere litt hvordan det faktisk er å være sammen med en toppidrettsutøver, eller ishockeyspiller da – For å væra presis.

Det er nemlig svært innholdsrikt. Morsomt. Frustrerende. Slitsomt. Irriterende. Gøy.

Sa jeg frustrerende?

Uansett! Her kommer det er lite utdrag fra livet med en hockeyspiller. OG! Jeg har ikke inkludert illeluktende hender, store, svette og enda mer illeluktende bagger og matbudsjettet. Bare så du veit det. 

Det er mye nattlig aktivitet:

Man må bare finne seg i at man ofte er en god plass nr. 2…:

… Og at man får hockey slengt i fleisen hvor enn man snur seg! Selv i sin egen bil:

Hockeykøller også. De er liksom over alt.

Jeg mener faktisk overalt.

Det er mye knall, fall og harde tak, og mye man må finne seg i. Mista han en tann nå, eller gikk det bra egentlig?

Det er også mye tid alene som betyr mye kvalitetstid og mye tid til å gjøre alt det han liksom ikke har tid til.

Ingen kommentar, men om du føler deg truffet – Skjerpings:

Nevnte jeg at det er mye venting? Jeg har regnet ut at jeg tilsammen har ventet 22 timer på at han skal bli ferdig i dopingkontroll.

Heldigvis så er det jo veldig mye gøy også:

… Og slitsomt. Spesielt når ferie for meg er solseng, bading og litt mer solseng. For visse andre betyr det trening, trening og enda litt mer trening:

… Man tar den kvalitetstiden man kan få – Ikke sant….

Men jeg trives jo også, selv om jeg har blitt ganske så miljøskada:

😉😉

God fredag, godt folk💛

Nå har jeg nettopp brukt en halvtime på å lese om endringer i Paradise Hotel, sett humoristiske klipp hos TV 2 Sporten og forsøkt å nappe bort et hår på leggen jeg misset når jeg tok livet av vinterpelsen tidligere i dag. Det har vært svært lite konstruktiv og et tydelig tegn på at det er freddan.

Så snart jeg har sagt hei til dere, så skal jeg klappe igjen macen, dra med med C en tur på sentret, bytte ekstraskjermen på mobilen min og forhåpentligvis få vasket bilen min. Takk og lov for ekstra skjerm på iPhone, sier bare jeg. Jeg har allerede byttet den fire ganger, og det ekke akkurat så lenge siden jeg kjøpte meg ny mobil. Fjo! Men bare for å ha sagt det: Jeg har aldri knust skjermen på mobilen min, takket være ekstraskjermen.

Jeg så faktisk en jente miste mobilen sin rett i bakken på treningssenteret tidligere i dag, og hun var så rolig og behersket at jeg nesten ble svett bare av å se på. Jeg håper at hun innerst inne hadde panikk og at hun bare prøvde å late som at hun var kul på det, for ikke la oss komme dit at det er null stress å knuse mobilen vår. Plis. 

Det er mulig at du husker at jeg nevnte at jeg burde vasket bilen min for flere uker siden, og jeg kan meddele at det enda ikke har skjedd. Stakkars bilen min. Jeg lover å skjerpe meg!

Nå skal jeg gjøre unna det som må gjøres unna før helgen, og så må jeg huske å tipse dere om Mozell (light som jeg har drukket). Jeg hadde glemt hvor godt det er! Og hvor sjukt dyrt det er å kjøpe en enkel flaske med brus på butikken. Heh… Spesielt å kjøpe to.

Forresten… Jeg ser ut sånn som dette i skrivende stund:

… Ikke som på bildet over😂

Jeg håper du får en fin helg, hadetpåbadet💕

 

Kjære alle sammen, nå har jeg nettopp kommet hjem fra en treningsøkt. Om du lurer på om det var skryt, så var det definitivt det.

Jeg følte meg så sterk, fresh og tynn, og jeg gleder meg allerede til en ny dag, med en ny fabelaktig treningsøkt i morgen.

NOT.

La meg være dønn ærlig. Eller, jeg trenger vel kanskje ikke å si så mye, for bildet under kan faktisk få tale for seg selv.

Jeg er en hobbymosjonist, og jeg trener stort sett hele året, men jeg har vel som en del av dere andre steppet opp gamet litt ekstra nå på nyåret. For jeg vil føle meg bra, jeg vil være sterk og jeg vil ha det bra – Og jeg hører de sier at det skal gi energi, glede og sexlyst, men ser dette ut som energi og glede?

NOT.

Og sexlyst? Det sier seg selv at den er ikke eksisterende når jeg har nok med å sette meg ned på do fordi jeg er så støl og med å ikke sovne før jeg har rukket å pusse tenner om kvelden.

Og om jeg føler meg bra? Æh, det veit jeg ikke helt om jeg vil si du.

Jeg er kaputt. Sigen. Jeg MÅ sove. Men jeg har jobb, hjem og plikter, og jeg har irriterende naboer som jogger utenfor vinduene mine. Og ser de kaputt ut? NOT. Ser de på Instagram som skryter av at de trener kaputt ut? NOT. Ser jeg kaputt ut? Ja.

Så kjære alle dere andre som også er kaputt, som henger i stroppen og som gjør deres beste. Det er fler av oss. Flere av oss som sovner i sofaen, som lurer på om det er verdt det og som har et akutt behov for å ta en powernap på do.

Så klapp på skulderen til oss, litt for å våkne opp, men mest fordi vi er ganske så rå.