Hallo i luken dere! 

Nå skal jeg fortelle dere noe gøy, viktig og bra. Jeg er så heldig å gjeste God Morgen Norge i morgen tidlig. Temaet er NAKENBILDER, og jeg er både glad og takknemlig for at TV 2 ønsker å sette fokus på temaet. Jeg har så stor tro på at det hjelper å prate om temaer som dette og at kunnskap er makt. 

Jeg skal være helt ærlig å si at jeg fortsatt syntes det er litt rart og skummelt å prate om tematikken, og hvert fall høyt. Og live. Men jeg vet og ser hvor viktig det er, og jeg tror det er på tide at vi tar et realt oppgjør mot ukulturen som er. Vi trenger kunnskap og fokus, og hver gang det snakkes om er det med på å skape bevissthet. Forhåpentligvis er det også med på å skape en åpenhet rundt temaet som jeg sårt savner. 

Jeg skal på sammen med Tale aka @Helsesista og rådyktige Mia Landsem. Vi deltok alle tre på et Aftenposten-arrangement om sammme tema for noen uker siden og vi utgjør et knakenes bra team. Jeg er derfor helt sikker på at det kommer til å bli veldig bra i morgen også! 

Det er ingen tvil om at dette er noe som trengs og prates om, og jeg håper du vil skru på TV 2 i morgen tidlig og vi er på mellom 07.00 og 07.30. Følg meg på Snapchat – Martinehalvs – for nærmere oppdatering. 

Vi snakkes!

// Marty 

Fjo! For en dag det har vært. Igjen. Den har sust av gårde, jeg har kanskje fått gjort 15 % av det som var planen og nå sitter jeg her med en relativt lang to do-liste. Jaja! Jeg kan ikke klage. Jeg har tross alt brukt ganske mange timer i dag på å gjøre noe med meg sjæl som jeg gleder meg til å vise dere snart… Forandring fryder si. Stay tuned! 

I dag har bloggen omtrent blitt lagt under en stol, for alt har gått så fort. Jeg kan jo si så mye som at jeg ikke akkurat sitter på rumpa på sånne dager som idag, selv om bloggen ikke er oppdatert like ofte som den pleier. Og det har trossalt vært ca. – 100 grader i dag, og jeg har stort sett travet rundt med dette trynet:

Det skal sies at det har vært EKSTREMT mange som har lest gårsdagens innlegg, og det er skikkelig kult. Det er alltid veldig gøy å skrive noe som folk leser og som skaper engasjement. Til tross for at jeg gjerne skulle tatt en prat med et par av de i kommentarfeltet…….. Altså, ja. Nei. Jeg skal ikke begynne en gang! 

Akkurat nå sitter jeg i sofaen hjemme hos mamma og pappa. Det er fyr på peisen, hockey på TV-en og Pepsi i glasset, og det er ingen hjemme. DEILIG! Planen er å få gjort unna litt jobb før resten av galehuset her kommer hjem. Jeg har skrytt på meg at jeg skal lage quesadillas (måtte google hvordan jeg skrev det) appåtil her, så ønsk meg lykke til for å si det sånn. 

Jeg håper dagen deres har vært finfinfin, til tross for at kulda omtrent er til å grine av. Og appropo det!! Vi MÅ huske at det ikke er alle som er varme, mette i magen og har tak over hodet i disse dager. Vær et medmenneske, se opp og del varme. 

Vi snakkes. 

// Marty 

 

Enda en uke i 2018 er over og det er faktisk snart mars. Tiden bare flyr av gårde og jeg må stadig minne meg selv på å huske og leve, nyte og sette pris på alt som skjer. Akkurat nå er jeg inne i en sånn periode der jeg føler at alt skjer rundt meg og at jeg ikke henger med, og det er på en måte deilig og på en annen måte skikkelig irriterende. 

Nå er det hvert fall dags for å ramse opp uken som gikk, så hold deg fast:

✗ Ukens opptur: At det gikk opp for meg at jeg må begynne å ta vare på meg selv, sette pris på meg selv og gjøre ting som gjør meg godt. Det var sannelig på tide. 

✗ Ukens måltid: Hjemme hos mamma og pappa lagde vi tacosalat to ganger, og det var skikkelig digg. Jeg vet ikke om det heter tacosalat en gang – Det var egentlig lillesøs som døpte det til å hete det. Det var hvert fall veldig digg!

✗ Ukens høydepunkt: I hele fjor sa jeg at jeg skulle komme meg i skibakken å stå på ski, men det skjedde aldri. Forrige uke bestemte jeg meg for at jeg jaggu måtte børste støv av gamle kunstner og komme meg i bakken. Det gjorde jeg og det var SJUKT moro! Gleder meg allerede til neste tur. 

✗ Ukens nedtur: At det har vært litt kjipt på privaten og med kjærleiken. 

✗ Ukens serie: Helt Perfekt og Neste Sommer, uten tvil. Jeg elsker de seriene og er i ekstase over at det nå har kommet nye sesonger. 

✗ Ukens mest spilte sang: What about us – P!nk. Den dama er så rå 💪🏻

✗ Ukens tanke: Det blir veldig mye om megmegmeg her. Det er jo min blogg, men med fare for å virke ekstremt selvopptatt, så har jeg tenkt mye på meg sjæl. Eller, jeg vil egentlig heller si – FOR meg selv. Jeg har tenkt på hva jeg vil, hva jeg ønsker og hva jeg må gjøre for å ha det fint. Jeg har enda ikke funnet den perfekte løsningen, men for hver gang jeg tenker på disse tingene så blir ting også litt bedre. Om dere skjønner? 

✗ Ukens irritasjon: Er vi nordmenn SÅ dårlig til å stå i kø som det virker? I går var jeg jo og sto på ski. Jo senere på dagen det ble, jo lengre ble køene. Folk sneik, dytta, kjefta og pressa seg frem. Jeg har aldri helt forstått det der jeg altså. Alle kommer jo frem og jeg tror INGEN av de som står i kø syntes det er kult – Så bare stå på plassen din og vent til det blir deg, haha. 

✗ Ukens YES: At jeg har fått bevegd meg masse. Jeg har stått på ski, gått på ski, trent styrke, løpt litt, gått tur og rett og slett fått frisk luft. Liker’e! 

✗ Ukens sitat: “Alle tenker på seg – det er bare jeg som tenker på meg” – Sigrid Boo 

Husk å følge meg på Snapchat: Martinehalvs 💋 Vi snakkes folkens! 

// Marty 

Jeg kan si en ting: Dette var så deilig som det ser ut som på bildet. For en fin, kul og bra dag!! 

I går kveld hadde en gjeng fått lurt med seg meg ut på byen en tur, jeg kjørte (som vanlig), skravla som vanlig høl i hodet på folk på vorspielet, kjørte til et utested, var der i 10 minutter, dro fordi det var kjedelig, kjørte til et nytt utested, skulle til å gå inn, men fant ut at det fristet mer med en burger på hjørnet. Kjørte hjem, var hjemme 02.30, sov noen timer, ble vekt av pappa, dro på meg skiklærne og dro avgårde – Og fikk den fineste søndagen hittil i 2018. Det oppsummerer egentlig det siste døgnet ganske så bra. 

Og, denne helgen har vært veldig bra! 

Status 01:02 i natt: 

Til tross for idyllen, susing ned bakkene og mye latter, må jeg innrømme at jeg var nødt til å sove 1,5 time når jeg kom hjem. For det tok jaggu på! Og, det var ikke så idyllisk før vi hadde kommet oss til bakken, for det er faktisk ikke kult å dra på seg utstyr, sko, lag på lag og måtte tisse. Men, når den delen var overstått var det bare fint! 

Akkurat nå sitter jeg rundt bordet på kjøkkenet til mamma og pappa, vi skal snart spise taco og jeg gleder meg som en unge til å se “Helt Perfekt” og “Neste Sommer” på TV Norge i kveld… Det er så morsomt! Visste dere forresten at jeg har en liten statistrolle i “Helt Perfekt” denne sesongen? HAHA, bor en liten skuespiller i meg si. 

Not. 

Nå skal jeg spise og se på litt serier før jeg skal skrive et litt personlig innlegg som jeg skal dere i morgen! Takk for at dere er så bra💕 

// Marty 

Bad Date
Licensed from: Creatista / yayimages.com

Gjesteinnlegg fra en leser

Jeg hadde i forrige uke et innlegg der jeg skrev om en forhold som hadde gått i vasken, og etter det fikk jeg en ganske så tragisk, morsom og festlig datinghistorie fra en leser – Som jeg er så heldig å få dele med dere… 

Jeg hadde matchet en fyr på Tinder. Jeg var på et sted i livet der jeg takket ja til det meste og var veldig rastløs. Jeg chattet litt med denne fyren som vi kan kalle Thomas, og Thomas var veldig interessert i meg. Han skilte seg liksom ut fra resten av menneskene på Tinder, for han virket genuint interessert og opptatt av meg. I forhold til veldig mange andre som kun virket opptatt av andre ting. 

Etter en uke med chatting frem og tilbake inviterte han meg ut på date, noe som var veldig hyggelig. Jeg var nervøs, spent og hadde nærmest glemt hvordan det var å date. Men Thomas var helt super og daten ble veldig vellykket. Den neste uken traff vi hverandre et par ganger til, og på vårt tredje møte så lurte han på om han kunne spørre meg om en ting. Jeg sa ja, og han sa at han var invitert i et bryllup, og at han veldig gjerne kunne tenke seg å ha med meg. Ja-menneske som jeg er, sa at det selvfølgelig var noe jeg kunne bli med på. Og før jeg visste ordet av det hadde jeg takket ja til å dra i bryllup med en fyr jeg kun hadde møtt et par ganger, kjøpt meg en altfor dyr kjole og faktisk, blitt litt betatt av han. 

Ukene gikk, og vi traff hverandre litt sporadisk. Noen uker flere enn andre. Men, det var alltid like hyggelig. 

På dagen hvor bryllupet skulle finne sted hentet han meg, og vi kjørte et par timer vekk fra byen. Han kommenterte hele bilturen hvor flott jeg var og hvor mye han gledet seg til å vise meg frem til de andre gjestene. Jeg tok det som et eneste stort kompliment og var nærmest i sjokk for at jeg hadde funnet en fyr som så meg på den måten. Til tross for at vi bare hadde kjent hverandre noen uker. 

Vi ankom bryllupet, han hilste på noen av gjestene og viste meg stolt frem. Og alt var normalt til en litt eldre dame kom bort til oss. Hun spurte om å få snakke med Thomas alene og jeg kunne, til tross for at jeg sto på flere meters avstand skjønne at stemningen var langt i fra god. 

Når Thomas kom bort til meg igjen startet seremonien, og vi måtte kjappe oss å finne plassene våre. Men i det vi hadde funnet plassene kom det to mannlige gjester bort til oss å sa at vi ikke var velkomne, og at vi måtte forlate kirken. Thomas tok meg i hånden og jeg forsto lite. 

Jeg hintet til at vi skulle dra når vi hadde kommet ut av kirken og lurte på hva i alle dager som foregikk. Thomas insisterte på å bli værende til festen, og jeg lot han bestemme.

………..

På festen skjedde det samme igjen, og etter kun ti minutter på festen hadde Thomas blitt helt en champagneflaske over av ingen ringere enn bruden selv. For det viste seg at Thomas, min date, min Tinder-date, min sjarmør, min ja, kall det hva du vi var eksen til bruden, at han ikke var invitert i bryllupet, at han hadde tatt med meg i bryllupet kun for å gjøre henne sjalu og at de hadde vært forlovet for noen år siden, men at han hadde vært utro mot henne. 

Og vet du hvem han hadde vært utro med? Forloveren til bruden. 

La oss si det sånn, bussturen min hjem var lang, klein og tragisk. Takk for meg. 

// B

Facebook HER – Instagram HER – YouTube HER – Snapchat Martinehalvs

 

​Hei folkens! Her kommer svar på spørsmålene denne uka. Denne uka har det kommet en del spørsmål som jeg har valgt å ikke svare på, men som jeg har beholdt og som forhåpentligvis kommer litt senere 🤞🏻

Spørsmål & Svar: 

– Skal du studere noe?

Det var jeg ikke enda. Har nok lyst til det etterhvert, men jeg får se. 

– Skrev du et stikk til Isabel Raad når du skrev at bloggere spiller på sex?

Haha, jeg så at noen hadde skrevet det til henne, men nei. Greia var at jeg fikk spørsmål om hva jeg syntes om bloggere som skriver om sex, også svarte jeg at sex selger, ferdig snakka. Jeg skriver jo om det sjæl, så det er veldig lite dramatikk i det – Og nei, det var IKKE et stikk til Isabel. 

– Er det slutt mellom deg og C nå?

Nei, det er det ikke. 

​- Føler du deg bedre enn andre siden du ikke drikker alkohol?

OVERHODE IKKE. Det er jo bare et personlig valg, ikke at jeg syntes folk som drikker alkohol er teite! 🙂 

– Jeg så deg og C sammen på kino i går, er det et godt tegn?

JA, det er det. 

– Når du skriver om samarbeid og annonser og sånt, mener du alltid det du skriver? Her om dagen skrev du jo om en kinofilm, og har du faktisk sett den? Hadde du skrevet om den om du ikke likte den?

Jeg forsøker å være veldig opptatt av at jeg faktisk kan stå for det jeg annonserer for. Jeg takker nei til en del, rett og slett fordi det ikke er noe jeg faktisk ville anbefalt om jeg ikke fikk betalt. Jeg vil heller ikke anbefale slankepiller til mine følgere (takket nei til det her om dagen), selv om jeg tjener penger på det. Det kan hende at jeg bommer en gang i fremtiden, men jeg prøver så godt jeg kan å reklamere for ting jeg kan stå for og som jeg faktisk liker. Og ja, den filmen hadde jeg sett – Og den var så fin som jeg skrev 💋

– Så du sto på langrenn her om dagen, er du god? 

HAHA, nei. Men jeg storkoser meg! Og blir skikkelig sliten, hahaha. 

– Tips til musikk å høre på når ting er litt kjipt?

PINK!!!!!! Hun er så bra.

– Her om dagen så jeg at du skrev på Snapchat at du alltid fant masse fint på Fretex. Noe tips til hva jeg burde kjøpe brukt?

Det er ikke alltid jeg finner noe kult, men veldig ofte 🙂 Jeg digger å kombinere gjenbruk med nytt, og syntes faktisk det både er kult og sjarmerende med å gi plagg “nytt liv”. Flere av mine favorittplagg er faktisk fra Fretex!!! Jeg ville sett etter gamle skatter om jeg var deg. Kule blazere, skjorter, sko, vesker og kanskje noen kule bukser? Prisene der er veldig fine, og min favorittblazer kjøpte jeg der for 10,- for noen år siden……. Takk for et bra spørsmål <3 

Det du ser på bildet her kostet 119,- fra Fretex!! 🙂 

– Er du sjalu på noen andre bloggere?

 Jeg anser meg som en som faktisk er veldig lite sjalu 🙂 Jeg syntes derimot det er kult når folk får til ting og folk gjør det bra! Hvis noen gjør noe bra prøver jeg mye heller å la meg inspirere, enn å bli sjalu! Tror jeg kommer sjukt mye lenger med å gjøre det. 

– Skal du satse på YouTube?

Jeg håper YouTube kan bli en kul og morsomgreie 🙂 

– Leser du noen gang på Jodel?

Nei, kun hvis noen blir sendt direkte til meg – Men det vil jeg helst ikke ha 🙂 

– Hvorfor var du på konsultasjon av leppene dine tidligere i uka? Litt dobbeltmoralsk kanskje.

Det har jeg ikke vært, jeg var derimot innom et sted og hentet en informasjonsbrosjyre for å lese om en behandling jeg har hatt lyst til å vite mer om. Og ikke for min egen del, men for å være oppdatert i form av noe jeg jobber med 🙂 

– Kunne du vært med på Paradise Hotel?

Haha, jeg vet faktisk ikke. På en måte ja, men på en annen måte nei. 

– Hva ville du jobba med hvis du kunne velge en jobb for en måned i morgen?

Noe innenfor psykiatrien. Et hjem for barn og unge kanskje? 

– Er du opptatt av merkeklær og sånt?

Jeg er veldig glad i mote og den slags, men det er ikke viktig for meg å ha merkeklær!

– Har du det bra?

Jeg har det helt greit! 

– Tjener du det samme hver måned eller er det varierende?

Det er varierende! 

– Vil du gifte deg med C?

Ja. 

Vi snakkes senere 🌺

Facebook HER – Instagram HER – YouTube HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

 

Som dere vet drikker ikke jeg alkohol. Jeg er jo ikke en av de som ikke drikker alkohol fordi jeg er redd for vekt eller trening, ei heller en av de som skipper fordi jeg er syk eller følger en tro som gjør at jeg ikke drikker. Jeg liker det rett og slett ikke og har det mye bedre uten, enn med. Jeg koser meg mye heller med et glass Pepsi Max, enn et glass vin til tross for at jeg av og til kunne ønske at jeg drakk vin – Fordi det virker så fint og kult.  

Jeg har ramset opp 10 grunner til å droppe fylla i kveld, men det betyr ikke at du skal droppe noen runder på dansegulvet… For tro det eller ei, man kan faktisk danse, uten en halvflaske vin innabords! 

– Det er deilig å våkne opp i morgen uten skallebank, en verkende kropp og med brekninger.

– Det er mye annet kult å finne på, som å gå på kino, ha spillekveld, dra på arrangementer, ha maraton og feste edru (prøv!) 

– Det er de beste skiløypene på lang tid, nærmest landet over – Og har du ski og interesse er det faktisk verdt en tur. 

– Det er faktisk befriende å orke og fjerne sminka si eller ta seg en dusj når du kommer hjem i kveld.

– Det er også deilig å ha en hel fridag der du faktisk orker å gjøre ting!

– Hos noen kan den fysiske prestasjonsevnen være nedsatt i inntil 60 timer. Det er ikke fett! 

– Du sparer penger! En kveld på byen eller en fest, er sjeldent billig. 

– Jo oftere du dropper alkohol, jo bedre immunforsvar får du! 

– Ettersom alkohol ikke har noen positive innvirkninger på kroppen, kan jeg minne deg på dette:

1 halvliter pils = 20 min jogging eller rask sykling

2 glass vin = 40 min rolig sykling eller 15 min aerobics

1 sixpack med pils = 1 time trappeløping eller 1 time og 45 min rask sykling

1 Margarita = 1 time aerobics eller litt over 2 timer og 30 min gåtur

– Du kan utrolig nok ha det kult uten, og har du ikke prøvd – Så syntes jeg jaggu du skal gjøre det!

Kos deg 🤟🏻

Facebook HER – Instagram HER – YouTube HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Hei dere, jeg håper dagen deres har vært topp! I dag har jeg egentlig bare gjort fine ting, og det føles godt. Jeg sov litt lenge, jobba litt, gikk en fin skitur med familien og har bare surret rundt nå. Faktisk så skal jeg på kino også i kveld, så det er jo helt amazing. Og vet dere hva jeg har bestemt at jeg skal gjøre på søndag? Jeg skal sannelig komme meg til skibakken og stå på ski, og det er VELDIG lenge siden jeg har prioritert. Herregud som jeg gleder meg!! 

Det er faktisk helt sprøtt hvor mye energi, motivasjon og glede det gir å være ute i naturen, bevege seg, skravle og ironisk nok – Bli sliten. For meg så funker det som medisin, og spesielt når humøret egentlig ikke er helt på topp. 

Det er så viktig å gjøre ting som gir en energi, og jeg merker på meg selv at jeg har vært dårlig til å gjøre det i det siste… 

Jeg tenkte jeg skulle ramse opp noen punkter med ting jeg må gjøre for å ha det best mulig: 

 

– Spise god mat, med god samvittighet 

– Bevege meg, litt eller mye hver eneste dag

– Sove nok!

– Le, le og le.

– Gjør ting jeg egentlig har lyst til 

– Føle meg fin… Ta på meg ting som gjør at jeg føler meg fresh, stelle meg selvom jeg ikke føler for det, fikse håret og gi meg sjæl litt komplimenter. 

– Treff mennesker jeg vet gir meg noe! 
 

Så nå skal jeg treffe mennesker som gir noe og gjøre noe jeg egentlig har lyst til – Nemlig å dra på kino. Jeg håper fredagen deres blir fin. 

Stor klem fra meg ♥

// Marty 

Den siste tiden har jeg kommet meg på trening hver eneste dag. Jeg merker det både fysisk og psykisk og det er ingen tvil om at det er bra fra meg. Jeg får det bedre når jeg får bevegd meg, enn når jeg ikke gjør det. 

Jeg heier på alle mulige kropper, jeg er en av de som syntes at verdien til et menneske ikke måles i verken størrelse, valker eller tallet på vekta. Jeg forsøker selv å heller ikke være så opptatt av hvordan jeg selv ser ut, og heller fokusere på de bra tingene med kroppen min og ta vare på den så godt jeg kan. Og til tross for at jeg er positiv til kropp – Så kjenner jeg at det har kommet til et punkt der jeg selv føler at det blir litt mye… Kropp. 

Og med fare for å tråkke helt feil: Bekjemper vi egentlig dette kroppspresset med å kle av oss, hele tiden? Ofte med et budskap om at vi skal elske oss selv?

For min del så syntes jeg det er fint å bli eksponert for dette mangfoldet, men det er jeg jo egentlig allerede klar over at finnes. Jeg er jo en del av det selv, på lik linje som deg!

Og hvis jeg skal være helt ærlig så gjør ikke det at jeg har noe mindre lyst til å bli tynn, perfekt og fin. Til tross for at jeg aksepterer hvordan jeg ser ut og hvordan kroppen min fungerer. For vi blir daglig påmint hva vi kan gjøre med kroppene våre, alle feil vi har og hva som må til for å bli enda penere. Men dette er fordi noen tjener penger på at vi ikke klarer å gi faen. 

Jeg har selv vist frem bilder av min egen kropp, men jeg har aldri gjort det til noe dagligdags. Jeg digger at alle former og fasonger tillater seg å danse lettkledde på Instagram, og jeg har selv prøvd en gang… Men jeg tror dessverre ikke at det gjorde at noen av mine følgere tenkte mindre på hvordan de så ut dagen etter. 

Det er ingen hemmelighet at kropp har blitt en besittelse for mange og at de færreste vil endre på kroppen sin for sin egen helse – Men for å bli penere. Jeg er derfor mye heller for å redefinere hva som menes som penere. Og kanskje heller gi litt faen i kropp. Ikke i den form av at vi skal slutte å ta vare på kroppen vår, men at vi ikke skal være så opptatt av hva som skal elskes og ha kroppkroppkropp i fleisen hele tiden. BÅDE de som har nyopererte rumper og de som veier mer enn gjennomsnittet. 

Jeg skal være dønn ærlig å si at jeg ikke elsker kroppen min. Jeg liker nemlig ikke at jeg får mensen, selvom noen mener at det er noe jeg burde hylle. Jeg liker ikke alle strekkmerkene mine, men jeg aksepterer at jeg har det. Jeg liker ikke når jeg har utslett på kroppen, og “embracer” det ikke. 

Men det er sånn kroppen min er, og det er helt ok. 

Det jeg derimot forsøker å gjøre er å akseptere. For kroppen min skal og er nemlig så mye mer enn å være pen, sexy på Instagram og en kropp folk snakker om. Den duger til så mye! Den tar meg med på skiturer, den lar med danse på trange utesteder, den lar meg løpe til bussen, den lar meg elske, den lar meg oppleve. Den skal duge til å leke med mine egne barn, barnebarn og kanskje duge til å reise på backpacking i en alder av 70 år? Og skitt så heldig jeg er som kan disse tingene! 

Når kroppen min vil være med å løpe flere kilometer, spille fotball eller hoppe på trampolina – DA liker jeg den. Jeg liker den ikke noe bedre av å fortelle at jeg elsker den, uansett hvordan den ser ut. 

Jeg er for mangfold i motebransjen og i reklamer, men på en naturlig måte. Jeg er for at ALLE skal kunne legge ut bikinibilder på stranda, og ønsket mitt er at alle skal kunne gjøre det uten at noen bryr seg, uavhengig av hvordan man ser ut. Men, jeg har tenkt over det at jo mer jeg ser kropp, jo mer tenker jeg over det. Og min Instagram-feed er sjeldent fylt av perfekte kropper, fordi jeg bevisst har tatt avstand fra det. 

Hvis jeg legger ut bilde av min kropp strømmer kommentarene om hvor fin, tøff og flott jeg er. Det gir ikke noe mindre kroppsfokus enn hvis en fitnessutøver gjør det. 

Og jeg lurer… MÅ vi drive å elske kroppen vår hele tiden? Eller kan vi bare gi litt faen?
 

Facebook HER – Instagram HER – YouTube HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

Det er vanskelig dette med kjærligheten altså. Den er så vond, rar, fin og tøff. Den er vanskelig. 

Jeg skal ikke legge skjul på at den siste uken har vært ganske krevende for meg på flere områder. Ting har ikke vært helt som de pleier og jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg har det om dagen. På mange måter har jeg det veldig fint, solen skinner, jeg er frisk og jeg er heldig. Men på andre måter så kjenner jeg på en tomhet og på en følelse av at noe mangler. 

For en uke siden bodde C og jeg i Sverige, og nå bor vi på et hotellrom i Asker. Alt på grunn av jobben hans, hobbyen hans og drømmen hans. Jeg juger hvis jeg sier at det er enkelt, for det er det overhode ikke. For det tar på. Så brå og store forandringer tar på både han, meg og oss. Ikke det at vi ikke har det fint, at vi får det til eller at vi kommer oss gjennom det, som alt annet. Men det tar på. Og midt oppe i alt så glemmer jeg kanskje litt meg selv. Jeg glemmer at jeg er et eget menneske med egne behov, med egne drømmer, med en egen jobb, med egne venner og med egne meninger. Dessverre er det lett å glemme det når ting står på og når jeg lar mye annet enn meg selv komme først.

Jeg har også kanskje glemt å ta litt vare på meg selv det siste halvåret. Eller året. Høsten 2017 var tøff, og jeg har enda ikke pustet siden verken overfallet, drapstrusselen og spredningen av nakenbildet. Det sier seg kanskje selv at man spises litt opp fra innsiden da og at ting stopper seg litt av seg selv. 

Og hvordan skal man egentlig huske å være forelska oppi alt det? 

Overskriften lyver ikke, men dere må overhode ikke misforstå. Det er ikke slutt mellom C og meg, det håper jeg heller aldri at det blir. Men jeg må ta litt avstand fra ting, minne meg selv på hva som gjør meg godt og ta en pause fra ting som egentlig ikke gir meg noe energi. 

Og det å sove på et hotellrom med mikrobølgeovn mat er kanskje ikke det. Ei heller det å sette andre sine behov over mine.

Jeg har bestemt meg for at jeg må prøve å gjøre ting jeg syntes er litt kult igjen, ta litt vare på meg selv og ha det litt bra. Jeg må spise god mat, trene, sove, treffe mennesker og jobbe. Jeg må føle meg fin, føle meg takknemlig, føle meg glad og føle meg elsket. Hvis disse tingene ikke er på plass, så glemmer jeg hvordan det er å være forelska, da har jeg ikke energi til å elske og da glemmer jeg hvordan det er å le. Og det går faktisk ikke lenger. 

Jeg elsker å trene, jeg elsker å synge til høy musikk i bilen, jeg elsker å skravle i timesvis med de jeg er glad i, jeg elsker å se C sove og jeg elsker å oppleve. De tingene må jeg minne meg selv på og finne energi til å gjøre. 

Og da er det kanskje best å ta en liten pause fra ting som gjør det vanskelig. 

// Marty