I Sverige er ishockey en nasjonalsport, men vi nordmenn gir blaffen. For hvorfor selger ikke ishockey inn i den norske kulturen? Er det fordi det blir for tøft for mange eller er det rett og slett for lite fokus og kunnskap? Interesserer det oss ikke, eller prioriterer vi det ikke?
Fra og med i morgen og frem til søndag spiller det norske ishockeylandslaget kamper mot Italia, Frankrike og Kazakhstan for å kvalifisere seg til OL i 2018, og dette syntes jeg er stort. Jeg syntes at det er viktig for utviklingen av norsk idrett og viktig for sporten. På søndag spiller også det norske fotballandslaget kamp mot Tyskland for å forsøke og kvalifisere seg til VM, alle billettene er utsolgt og det er spådd et fullsatt Ullevål. 

For på ett tidspunkt så slo fotballen ishockey ned i støvlene, og media ga opp å følge opp den unike garderobekulturen og taklingene i vantet. Det viste seg at fotballen var større, og det ble kanskje sånn at det ikke var plass? For nå er det fotball hele året, og kvaliteten på den norske fotballen har vel egentlig ikke vært noe å skryte av de siste årene? Det var en periode Egil “Drillo” Olsen beviste at det var mulig å slå lag som England og Brasil, og da sluttet vel vi nordmenn i god tro og nøye oss med det vi var nest best i. For på ett tidspunkt så var det kanskje alt for mange som ga slipp på hockeyfeberen? 

Les “Vi er mange som er glade i ishockey” 

For som såkalt “hockeyfrue” så må jeg innrømme at jeg er fortvilet, skuffet og frustrert. Jeg har selv spilt fotball i alle år, og jeg krysser alt jeg har for at fotballandslaget skal løpe Tyskland i senk og for en gang skyld kvalifisere seg til VM. Jeg heier! Men, jeg kan ikke forstå at interessen for en OL kvalik er så laber, og at vi kan tillate oss å ikke bry oss når kanskje Norges største idrettsutøver skal ta med seg laget sitt i kamp for å forsvare flagget på brystet? Vi har mange store ishockeyspillere som gang på gang representerer Norge, men som aldri klarer å bli store i eget reir. De andre landene lattliggjør miniputtlandet Norge, og jeg forstår dem. For jeg tror vi glemmer kvalitetene våre, og jeg ønsker å oppfordre til å delta. Jeg ønsker at kunnskapen skal vokse, og at hockeyfeberen skal blusses opp igjen. Vi snakker om en idrett som tilbyr alt som hører hjemme, vi snakker om talentfulle idrettsutøvere og vi snakker om en idrett som sårt trenger engasjement fra både media og det norske folk. 
Jeg heier på norsk hockey, for vi snakker en ekte kultur, vi snakker kvalitet og vi snakker blod, svette og tårer. 

 

Følg meg gjerne på:

Facebook HER

Instagram HER

– Marty

 

 

 

 

 

 

  HAILEY BALDWIN

  ASHLEY GRAHAM

 HEIDI KLUM

  ZARA LARSSON

  AMBER ROSE

  BLUE IVY AND BEYONCÉ  (bildene er hentet herfra)

Her om dagen gjestet stjernene prisutdelingen MTV VMA arrangert på Madison Square Garden i New York. Det er ikke ukjent at det ofte gjøres mye for å skille seg ut, både med ville antrekk og frisyrer, også denne gangen. Men denne gangen sikler jeg også! Helt på ekte. Sjekk så kule disse damene er. Dette er desidert mine favoritter fra kvelden! Sjekk kule Queen B, hun er SÅ kul. Jeg må også skryte litt av Zara Larsson, hun gjør det så vanvittig bra. Det er vanvittig kult at hun får til alt hun gjør, og ser så bra ut. Wow! Ashley Graham er ett av mine forbilder, og hun har kanskje en av de flotteste kroppene jeg vet om – og se hvor stolt hun er av den! 

Forelsket i alt. 

– Marty

Hei dere!

Det skjer mye spennende om dagen. Jeg har nå fått den æren av å få bli Side2-blogger og jeg har skrevet kontrakt med Nettavisen! Det er super gøy og veldig morsomt å få muligheten til å være en del av deres team og skrive “for” de. Det er stor stas. Jeg begynte å blogge rett etter nyttår i forbindelse med at jeg pådro meg en fotballskade i august i fjor som gjorde at hverdagen og livet mitt ble total forandret. I januar kom Sykt Perfekt på TV 2 og jeg følte at jeg hadde mange tanker og mye å komme med i forbindelse med min deltakelse der. Jeg har alltid elsket å skrive, men sjeldent turt å uttrykke meg noe særlig. Når jeg gikk i 5.klasse kunne jeg gjerne sitte igjen etter skolen for å skrive på norskstiler vi skulle levere, og det hendte flere ganger at jeg bikket hundre sider med tanker, fantasier og meninger!
Det å ha muligheten til å uttrykke meg på mitt eget sted, der de som vil lese kan ta del i mine meninger og i hva jeg føler for å dele er vanvittig gøy, og jeg stortrives. Jeg tror det å blogge betyr noe negativt hos mange, og jeg tror mange sitter inne med fordommer de egentlig ikke har noe grunnlag til å ha, men som man har grunnet at enkelte velger å være på den måten de er eller fordi man snakker om bloggere på den måten det ofte gjøres. For det å blogge for meg er givende, det er lærerikt og det er krevende. Men mest av alt så er det gøy, og det er 110 % frivillig. Jeg ønsker at min blogg skal gi, formidle og inspirere, og jeg jobber for dette i hvert innlegg som jeg poster. Jeg tenker ofte at min blogg like godt kan kalles for en bok, eller et blad. Jeg vil at innholdet mitt skal være så varierende at man ikke går lei, kreativ så man husker den, og inspirerende så man kommer igjen! Jeg liker å blogge, jeg digger å skrive og jeg håper jeg har muligheten til å formidle her helt til jeg selv ikke ønsker lenger. Dette er gøy, og jeg gleder meg enormt til fortsettelsen. 

Takk for at du tar deg tid til å lese ♥ 

 

– Marty

Hei dere!

Jeg gjester NRK Østlandssendingen (Radio) i dag ca. 16.40 for å snakke om dagens innlegg som er på trykk i Aftenposten og på bloggen i dag. Les det gjerne HER. Temaet er “Plus Size” og jeg gleder meg masse!! Jeg har så mye på hjertet rundt akkurat dette temaet, så dette blir super gøy! Skru på radioen og få med deg skravleMarty som er proppfull og super nervøs for premieren av Top Model i kveld ♥

 

 

– Marty

I dag braker Top Model sirkuset i gang. Jeg kan innrømme at jeg er vanvittig spent, og at jeg lurer på hvordan mottagelsen vil bli. For min del, så har dette føltes som en hemmelighet i all evighet, nesten som om hele opplevelsen ikke har eksistert og at alt er uvirkelig. Jeg er spent på hvordan jeg vil fremstå på TV denne gangen, hvordan oppfattelsen av mine vurderinger og handlinger vil bli og hvordan konseptet vil selge inn hos seerne. Jeg falt som kjent for konseptet, og for min del er konseptet det som er viktig. Det er ikke “curves” konseptet som er det som nødvendigvis er det viktige for meg her, men fokuset på det sunne, friske og aksepten for kropp og selvbilde. Aksepten for flere farger og fasonger – aksepten for det normale, det vanlige. 

Det å spille inn TV er helt annerledes enn det ser ut som når det vises på skjermen. Absolutt alt tar MYE lenger tid enn man i det hele tatt kan forestille seg. Jeg og resten av jentene har jo fått en smakebit på hvordan det blir i og med at vi har fått se de to første episodene, og for min del føles det som sagt uvirkelig. Det føles uvirkelig å ha vært der, tatt en del og at jeg i det hele tatt kjenner de andre jentene. Ting som har blitt sagt og gjort der inne føles helt annerledes når man ser på det i etterkant, og det hender man nesten får litt sjokk over hvordan ting egentlig er. Nå i etterkant føles det som om det er en evighet siden innspillingen foregikk!

Det å komme hjem fra innspilling var veldig rart, og nesten litt tøft. Eller ikke nesten. Det var tøft. Man venner seg fort til å ha kameraer rundt hele tiden, når du prater, spiser, trener, ler og gråter. Når jeg kom hjem var jeg plutselig alene, og følelsen av å ikke alltid ha noen hakk i hel var ganske rar. Jeg følte jeg var i en egen liten boble, og at de rundt meg ikke helt forsto meg. Ironisk nok! Jeg hadde heldigvis de andre jentene rundt som jeg kunne prate med, men det å plutselig skulle være tilbake i en vanlig hverdag ble nesten kunstig for meg. Jeg tror alle følelsene kom, og av og til dukker opp på grunnlag av at opplevelsen har vært unik, spesiell og vanvittig lærerik! Jeg krysser fingrene for at alt går som jeg håper, at dette kan være med på å revolusjonere og skape nye forbilder og idealer. 

Episodene vil gå 21.30 på FEM hver tirsdag og torsdag! 

 

– Marty

 

Jeg er med i årets sesong av Top Model. Allerede før programmet har startet har kroppene våre blitt kritisert. Konseptet i årets sesong er å gå bort fra syltynne modeller, og fremme vanlige, formfulle jenter og kvinner. Jeg gikk lenge og vurderte om jeg skulle bli med i konkurransen, rett og slett i frykt for ikke å være bra nok. For ikke å være stor nok, og for ikke å være liten nok.

Men til tross for konseptet og det sunne fokuset på kropp, stilles det spørsmål i mediene om størrelsen på deltagerne. Spørsmålet bygger på hvorvidt deltagerne ikke fyller kravene til det å være formfulle. Det skrives at vi passer størrelse 38-40, og at vi kan være med å påvirke at unge jenter tror de er såkalt «plus size» og at dette kan oppfordre til spiseforstyrrelser.

Og jeg er enig.

Jeg er nemlig enig i at ikke alle jentene, kanskje inkludert meg selv, ikke er store nok.

Men jeg vet i hvert fall med meg selv at jeg representerer sunnhet, og er en god størrelse 42 – med stolthet. Det er flere av deltagerne som er mye mindre enn meg, men hva med å se hele spekteret, med alle typer jenter? Vi er en bukett med jenter i alle farger, former og fasonger. Vi representerer selvtillit, cellulitter og bilringer. Jeg vil ikke tro at jeg oppfordrer til spiseforstyrrelser, negativt selvbilde eller selvfølelse. For jeg vil være ærlig på at jeg ikke bare representerer selvtillit, sunnhet og et godt selvbilde. For jeg, som de fleste deltagerne, er akkurat som alle andre jenter. Vi sliter med å akseptere egen kropp, vi snakker nedlatende om oss selv og det er mye vi gjerne skulle endret på. Men vi er jenter som gjør et tappert forsøk på å akseptere oss selv.

Jeg ønsker at folk, jenter som gutter, skal se det hele ved meg og de andre deltagerne. Jeg ønsker ikke at vi skal fokusere på størrelse, jeg ønsker at vi skal fokusere på at noen forsøker å ta kroppsdebatten ett steg videre. At noen ønsker å fremme kropp på den måten det gjøres, og at kropp er vakkert. Jeg synes ikke vi skal omtale noe som «plus size» eller «curves». Jeg mener ikke at vi skal kritisere en kropp som passer størrelse XS, en kropp som passer XL, eller en kropp som passer XXXXL.

Jeg mener nemlig at det ikke burde finnes slike kategorier, uansett farge, fasong og størrelse. Jeg ser ikke noen grunn til å kalle noen «plus size», når vi ikke kaller motsatt ende av skalaen for noe annet enn bra nok.

Jeg blir irritert hver gang jeg går inn i en butikk som har egne «Hei, du som er litt større og annerledes enn alle andre»-avdelinger. Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan vi i 2016 kan tillate oss og kategorisere, fremfor og akseptere kropper og mennesker som de er. Jeg ønsker å vise at yrker, drømmer og håp ikke kan begrenses på grunnlag av utseende og størrelse. Jeg er lei av at det kommenteres når en idrettsutøver er større enn normalen, at vi henger oss opp i en som er litt større på gaten, at noen ser litt annerledes ut enn oss, og jeg er også lei av at vi kritiserer alle som forsøker og fremme sunnhet rundt kropp. Jeg har ingen grunn til å gjøre narr av andre, og jeg har faktisk mer enn nok med å slutte å gjøre narr av meg selv.

Årets sesong av Top Model gjør et forsøk, og jeg velger å se på det som positivt. Deltagerne er jenter med historie, problemer og glede, akkurat som jentene i statistikken vi henviser oss til når vi diskuterer psykisk helse.

Bransjen tar et steg, og jeg mener den tar et steg i riktig retning. Vi trenger alle å tenke «Kroppen er noe jeg har, og den definerer ikke hvem jeg er».

Følg meg gjerne på:

Facebook HER

Instagram HER

 – Du kan også lese innlegget i Aftenpostens papirutgave og på nett HER

– Marty
 

 

♥ Ukens craving: Mamma sine vafler. NAAAM, det er nesten så vi kunne spist dem på juleaften i stedet for ribbe. Nesten… 

♥ Ukens tanke:  Denne uken har vært rar, morsom, hektisk og lærerik! Jeg må innrømme at mye av mine tanker har gått til Top Model denne uken også… Jeg er så spent, og jeg lurer sånn på hvordan mottakelsen blir. Jeg har så mange tanker og meninger som jeg gleder meg til å dele med dere. 

♥ Ukens sang: Denne uken har “HER av Karpe Diem” gått på repeat. Den kom på radioen her om dagen, og det var så lenge siden jeg hadde hørt på den at jeg måtte legge den til på den nye spillelisten med en gang! Elsker Karpe. 

♥ Ukens øyeblikk: Denne uken har det vært mange hyggelige øyeblikk! Absolutt mangle flere positive enn negative. Det er faktisk litt vanskelig å velge. Det er alltid stas å se Christian spille landskamp, ha latterkramper med lillesøster og kjøre bil på natten til underbart-listen. mmmmhm

♥ Ukens instagrambilde: Fra en lykkelig sommerkveld. 

 

♥ Ukens sitat: Du kan ikke krysse havet ved å stå og stirre på vannet” – Laurence J.Peter

 

“Top Model-Martine: – Jeg tror folk blir mer kritiske når det er fokus på kropp”

Jeg ble intervjuet av Side2 på premierefesten til Top Model her om dagen. Jeg forteller litt om mine tanker, følelser og meninger rundt årets sesong. Jeg forteller blant annet om at jeg tror folk blir mer kritiske til kropp når det blir fokus på kropp. Les gjerne intervjuet HER

Første episode av Top Model kommer på FEM 21.30 på tirsdag. Jeg er vanvittig spent og jeg tror ting kan bli veldig spennende fremover. Jeg gleder meg til å dele mine tanker og meninger videre, jeg gleder meg også til å svare på spørsmål, tilbakemeldinger og kunne dele min erfaring enda dypere. Stay tuned! 

– Marty

 


 

Bukse: BikBok by Lene Orvik
Genser: H&M 
Sko: Debbie
Veske: Lånt 

 

– Marty 

For et fantastisk vær! I dag våknet jeg av at solen tittet inn gjennom vinduet og finnes det egentlig noen deiligere start på dagen? Når jeg hadde fått dratt meg opp av sengen spiste jeg frokost og jobbet litt før jeg gikk en tur med mamma. Vi stoppet faktisk halvveis når vi hadde kommet ned til vannet og la oss på et fjell, og det var ordentlig deilig å kjenne solen varme! Jeg er hjemme hos mamma og pappa i helgen ettersom Christian er på samling, og jeg kan syntes at det blir litt vel ensomt å sture alene i leiligheten når han er borte mange dager i strekk, men hjemme hos de er det hvert fall verken ensomt eller kjedelig! 
Nå har jeg spist og skal ture innover til byen for å se Norge-Østerrike i kveld 18.00! Kampen går på TV 2 Sportskanalen så tune in 🙂 Heia Norge

– Marty