HAHAHA, jeg måtte bare titte innom å dele dette bildet. Det er tatt på Halloween for 5 år siden og er av meg og min “storesøster”. I dag er djevelhornene byttet ut med en dott på hodet, kjolen er byttet ut med joggebuksa og halloweengodiset er byttet ut med kanelboller. YES!

xx

// Marty

Nå har jeg akkurat satt meg ned etter å ha shinet fort over hele leiligheten. C og jeg får besøk av noen venner av oss om en times tid, kun for å spise kanelboller og skravle. Dagen i dag har gått så fort og jeg har egentlig litt dårlig samvittighet for at jeg føler at jeg ikke har fått gjort absolutt alt jeg har hatt lyst til å rekke i dag, men sånn er det. Jeg fikk klemt inn en liten treningsøkt og en liten lunsjdate mellom jobb og andre plikter, så det har kanskje ikke vært så ille. Sånn egentlig.

C står på kjøkkenet og lager middag, mens jeg fullfører siste bit av jobb for idag. Jeg fikk akkurat litt kjeft for å ha endret innstillingene på stekeovnen siden det faktisk var han som lagde mat, hehe. Han fikk vilja si til slutt, si. 

Men til poenget mitt! 

Det skjer mye spennende om dagen, og på mange måter skjer det mer enn noen gang (det er et par ting jeg nesten ikke kan vente med å fortelle!!!). Allikevel sliter jeg sånn med å nyte, og med å være fornøyd. Er det bare meg, eller? Egentlig er det utrolig irriterende, for på mange måter går ting bedre enn noen gang. Æsj. Jeg tror faktisk jeg må ta meg sammen litt og være litt fornøyd med livet, hverdagen og med hva jeg får til. Kanskje det er bra at jeg aldri blir fornøyd? Og at det er derfor jeg aldri gir meg?

Hmm. Vet ikke. Jeg skal forsøke å skjerpe meg litt. Rett og slett. 

Uansett, nå skal jeg hive i meg litt middag før vi får besøk! Håper alle får en amazing kveld. 
 

Forresten! Nominer meg gjerne til Vixen i kategoriene ÅRETS STERKEMENING eller ÅRETS STJERNESKUDD HER <3

// Marty

 

 

Hei superstars!

Jeg tenkte at det var et passende tidspunkt å svare på både litt påstander og kommentarer i dag. Jeg får jo spørsmål om mye rart, og om mye som ikke stemmer (og en del som faktisk stemmer). Jeg tenkte derfor å svare på noe av det jeg blir spurt om og som jeg ser blir skrevet om meg. 

H A V E  F U N ! 

Syntes ikke du at det er litt dobbeltmoralsk at du er så i mot plastisk kirurgi også henger du med masse folk som har det?

Altså, jeg er jo ikke i mot mennesker som har det? Det er ikke sånn at jeg sletter de som fikser på seg selv fra Facebook eller vennelista mi. Folk gjør som de vil, på lik linje som jeg kan si at jeg syntes det er en trist utvikling blant unge mennesker. 

Kan ikke du forklare hvorfor du har snoket i skattelistene til flere av bloggerne?

Først og fremst så må jeg si: haha. For et sjokk for bloggere at folk sjekker skattelistene;) Men uansett, så ble dette gjort sammen med to andre bloggere og en journalist, så veldig kriminell er jeg ikke altså. Mange bloggere lager jo et stort nummer ut av skattelistene, og sånn er det faktisk bare 🙂 

Martinehalvs er så dum. 

HELT enig. Ah, både mamma og Christian sier det flere ganger daglig. Vet du hva jeg klarte å gjøre i stad? Jeg glemte å skru av vasken på badet fordi jeg var så stressa (og dum). 

Hva tror hun Martinehalvs at hun er egentlig?

Hun Martinehalvs tror faktisk at hun er både sterk, smart og dyktig. 

Hvorfor tror hun Martine at hun er noe?

Hun Martine tror faktisk at hun er ekstremt lite. Faktisk så lite at hun aller helst vil gjemme seg under dyna med en gang det står på litt. 

Er Anne Brith og Martine kun venner for “FAME” eller?

Der tok dere oss! Nei vet du hva. Anne Brith og jeg går veldig godt overens, og jeg setter STOR pris på henne. Hun hjelper meg, pusher meg og er en veldig god samtalepartner. 

Hvorfor prøver Martinehalvs så hardt på å bli kjendis? 

Hehe, artig at du skulle spørre. Nei altså… Fun fact: Jeg har faktisk takket nei til alle bortsett fra én “kjendisfest” det siste året. Jeg føler at jeg prøver VELDIG lite på å bli kjendis. Jeg blogger, gjør greia mi og that’s it. 

Martine tok betalt for å ha sex med en fyr en gang (mvh Kvinneguiden)

Kommentarene under er verdt å få med seg btw:

– Ja, jeg vet det. Sjukt kvalmt.

– Jeg kjenner hun godt og det er faktisk sant:):) 

Det er utrolig festlig når folk kjenner deg GODT og bekrefter ting som dette. Det har dessverre aldri skjedd, selvom det hørtes relativt juicy ut. 

Syntes du ikke at det er litt teit av deg å være så positiv til at kropp er topp samtidig som du slanker deg?

Kroppen skal tas vare på, den skal settes pris på og den skal ha det best mulig. Det at jeg forsøker å spise et godt, sunt og variert kosthold og trene betyr ikke at jeg er verken teit eller at jeg slanker meg. Jeg tar vare på meg selv og først og fremst psyken min! 🙂 Man må da ha lov til å trene, bevege seg og spise god og sunn mat, selvom man er positivt til kropp! 

Så at Martinehalvs fikk over 200 følgere på en dag forrige uke, litt mystisk kanskje?

Nei, overhode ikke faktisk! Denne dagen hadde jeg hele tre TV-opptredener som gikk på mine sosiale medier, så kjempe mystisk er det ikke altså. Men takk for oppmerksomheten og for etterforskningen 🙂 

Det blir ikke mer morro enn folk lager for deg si.

Håper dere nyter dagen!

xx

// Marty 

 

 

 

I dag er det åtte dager siden et nakenbilde av meg ble spredt på nettet. Det har bugnet av tilbakemeldinger den siste uken og selv vet jeg egentlig ikke hva jeg skal føle. Nakenbildet ble spredt på appen Jodel og siden da har jeg fått hundrevis av eksemplarer av bildet selv. Både fra kjente og ukjente.

Bildet ble tatt utenfor min kontroll i garderoben på Elixia, og likevel blir jeg som offer stemplet som både løs, horete og tåpelig av enkelte mennesker. 

Jeg blir stemplet som løs fordi jeg sto lettkledd i garderoben.

Jeg blir stemplet som horete fordi jeg viser meg frem.

Jeg blir stemplet som tåpelig fordi jeg lot meg avbilde. 

Akkurat som at de skulle vært min egen skyld at en annen kvinne i garderoben har tatt bilde av meg mens jeg skifter etter en treningsøkt. 

Jeg blir forbanna, og jeg blir forbanna fordi jeg er så lei av at man som offer får skylden for noe man ikke kan noen ting for. Jeg blir forbanna fordi jeg får beskjed av enkelte at det er JEG som skal passe meg. Jeg blir forbanna fordi jeg blir stemplet som horete, fordi jeg gjør noe helt hverdagslig og ufarlig som å skifte i en garderobe. 

Jeg fikk tidligere i dag tilsendt dette bildet fra en fremmed mann, og jeg har bare en ting å si:

Jeg er ikke en hore fordi jeg står og skifter i garderoben.

Jeg er ikke en hore fordi jeg er lettkledd.

Jeg er ikke en hore fordi noen tar bilde av meg uten at jeg vet det (Ei heller om jeg hadde visst det).

Jeg er ikke en hore fordi noen har delt dette bildet til resten av omverden. 

Jeg er ikke en hore fordi jeg viser meg frem.

Jeg er ikke en hore fordi det er et ord du slenger rundt deg til alle kvinner som ikke lever opp til dine standarer.

Jeg er ikke en hore, og jeg er drittlei av at vi stempler kvinner som horer. Jeg er nemlig ikke et objekt som kan kalles hore fordi du ser kroppen min. 

Men mest av alt er jeg lei av at man som offer skal få skylda. At man som kvinne får skylda. Det er faktisk nok nå:

Slutt å undertrykke oss kvinner og vår seksualitet. Det hadde vært tragisk å ofre likestillingen vi er på vei mot og har oppnådd – bare fordi du skal kalle oss for horer. For noe vi ikke kan noe for. 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

 

Etter helgens Halloween-feiringer har jeg tenkt mye på kostymer og hva vi egentlig ønsker når vi kler oss ut. Det virker som om noen av oss har et mål om å benytte muligheten til å ha på seg minst klær, mens andre benytter muligheten til å være hysterisk festlige. Jeg har tidligere nevnt at jeg nærmest ga opp min egen kostymejakt etter å ha kun funnet kostymer som “Sexy Nurse” og “Dirty Witch”. 

Samtidig har jeg latt meg fascinere av forskjellen på kostymer mellom mann og kvinne, og hvis du lurer på hvorfor vi fortsatt trenger feminisme så ønsker jeg å gi deg et par eksempler: 

Fordi det er helt naturlig at politidamer går med bar ben, høye heler og korte shorts. Altså. HVORFOR?!

Ai, ai kaptein? Eller… Hva skal man egentlig si? 

Fordi en mannlig “fange” er påkledd og relativt normal, mens en kvinnelig fange er “skyldig”, har på seg høye heler og minst mulig klær. Og, prater hun i telefon eller klær hun seg i øret? 

Hey doctor? Jeg er ikke i tvil hvem jeg hadde valgt. Uansett, det blir jo nesten et hån av seriøse leger. Når ble egentlig leger sexy? Med røde nettingstrømper? Og rødt overhode? 

 

Beklager dårlig kvalitet på dette bildet, men alt i bildet (minus barna) var av dårlig kvalitet så det bare ble sånn. Uansett: Hvorfor kan ikke djevel-jenta til høyre ha på seg det samme som djevel-gutten? Hmm…

For ikke å snakke om dette. 

 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

 

 

 

 

I helgen var det duket for de voksenes Halloween-feiring, og i kveld (31.oktober) skal flere av landets barn kle på seg tiger-kostymene sine, djevel-kostymene sine og male på spøkelsesøyne og ta på seg et gammelt laken. Når de har gjort dette skal noen av de samles, mens noen av de skal gå alene rundt i nabolaget, ringe på naboenes dører, smile søtt og spørre “KNASK ELLER KNEP”. 

Hvis og når dette skjer, så har du noen alternativer til hvem du kan være: 

1. Du kan være en av de 124 692 menneskene som er medlem av Facebook-gruppa “Ut med Knask eller knep, inn med julebukk”. Hvis du er en av de som er mest sinna, kan du da lukke opp døra, si til de små barna at det er håpløst det de driver med og be de komme tilbake når de er utkledd som nisser i stedet. 

2. Du kan være en av de som nylig skrev under en av mine venner på Facebook sin status at du håpte det skulle regne så du kunne kjøre forbi alle de små barna og sprute på dem. 

3. Du kan være en av de som skriver en lapp på døra at det bare er å gå sin vei. 

4. Du kan være en av de som ber de utkledde, små barna synge en sang for at de skal få godteri. 

5. Du kan være en av de som kaster egg på den lille djevelen som kommer på trappa di og blir like glad for en brusflaske som for en melkesjokolade. 

6. Du kan være en av de som faktisk kjøper inn litt godteri når du allikevel er på butikken samme dag. 

7. Du kan være en av de som slukker alle lysene i huset ditt, sitter inne i stua (med gardiner som er dratt foran vinduet) og banner stille for deg selv hvis det mot formodning skulle ringe på døra di. 

8. Du kan være en av de som tenner lykten på trappa, og deler ut en kjærlighet til kidsa, samtidig som du minner de på å gå pent på veien. 

Vi voksne kan godt diskutere hvor håpløst det er med Halloween, den dumme, importerte tradisjon fra selveste USA.

Vi kan godt diskutere hvor håpløst det er med alt kjøpepresset, selv om det bare er å gå rett forbi Nille når de har årets skumleste tilbud.

Vi kan godt diskutere hvor irriterende det er at små barn ringer på døra di, og forstyrrer deg under en reprisen av helgens God Kveld-Norge episode, eller reprise av helgens Skal Vi Danse-episode (som var SÅÅÅ håpløs fordi de kledde seg ut som Dracula og zombier. Er ikke voksne litt for gamle for den slags liksom?).

Vi kan godt diskutere at nisser er søtere enn ekle, små, djevel-unger som tigger etter godteri, selvom de aller fleste tar et nei for et nei. 

Poenget mitt er at flere av disse barna er sprekkeferdige for å få gå Halloween. Flere av disse barna har gledet seg i flere dager til å få kle seg ut som AKKURAT hva de vil! Flere av disse barna har skjært ut gresskar med mamma og pappa i helgen. Flere av disse barna aner ikke hva vi sinte, irriterte voksene diskuterer i landets kommentarfelt. 

Vi trenger ikke å digge Halloween, vi trenger ikke å digge barna som ringer på og vi trenger ikke å digge livet. Men vi kan for guds skyld lukke opp døren, si hei, velge om vi vil gi godis eller ikke, og si pent hadet! 

Jeg kan hvert fall love at jeg har godis hjemme, at jeg lukker opp døren og kjører pent forbi både tiger-unger, djevel-unger og utkledde spøkelser. For det er ikke kult å være en dritt, selvom det er Halloween. 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

Four young friends on Halloween in costumes eating donuts hangin
Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com

Faen for noen drittunger. 

 

// Marty

 

I helgen har jeg ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett at både store og små bloggere har skrevet innlegg der de svarer på spørsmål rundt restylane, botox og liknende. Jeg har blitt eksponert for til sammen åtte reklamer på sosiale medier og på gaten som omhandler det samme. Og fire relativt store influencere i Norge har postet hvor de fikser leppene sine på Insta-story (kun fordi så mange spør #ad). 

Jeg skal ikke ta noen idag, men jeg har fortsatt et ønske om å si ifra. Jeg skal heller ikke holde en tale om hvor dårlige mennesker de som endrer på utseende sitt er, men jeg har lyst til å sette foten i bakken. Jeg skal ikke komme med en pekefinger på hva som er rett eller galt, men jeg har fortsatt lyst til å dele hva jeg tenker. Rett og slett fordi jeg flere ganger i uken får spørsmål om mitt eget utseende, om jeg har forandret på noe og om jeg skal forandre på noe. Nærmest som at det er en forventing og en selvfølge.

Men nei. Jeg skal ikke forstørre leppene. Jeg skal ikke bli kvitt smilerynkene mine. Jeg skal ikke fjerne noen ribben for å få smalere midje. Jeg skal ikke legge implanter i rumpa. Jeg skal ikke fremheve haka mi. Og lurer du på hvorfor? 

Fordi jeg er som jeg er, og det får faktisk være godt nok. Til tross for at jeg på mange måter er alt annet enn standaren i samfunnet. Eller, idealet. 

Jeg syntes at det er trist at det foregår en enorm normalisering av både enkle og større inngrep, og jeg føler meg nærmest alene i verden når jeg sier at jeg syntes det er feil. Jeg syntes det er trist fordi ingen kan si noe på at det handler om en fornektelse av hvordan man egentlig ser ut. Jeg syntes det er trist fordi pupper blir viktigere enn sult. Jeg syntes det er trist fordi jeg oppfatter at det blir en forventing og at det bare blir enklere og enklere å gjøre det. Aka, det blir enklere og enklere å forandre på seg selv. Jeg syntes det er trist fordi idealet er å likne på hverandre, og fordi jeg savner at det er kult å være seg sjæl. 

Du må ikke misforstå meg. Jeg har haugevis av venninner som har forstørret leppene sine, fjernet smilehullene sine og fjernet resten av gemikken i fjeset sitt. Disse venninne er på ingen måte dårlige mennesker, for mangel på smilehull måler ikke verdien deres som menneske. Men, jeg er ærlig på at jeg syntes det er synd at oppvasken foregår på utsiden, i stedet for på innsiden. 

Hvis jeg skal være helt ærlig så er jeg lei av å svare på spørsmål knyttet til plastisk kirurgi og kosmetiske inngrep. Vi har SÅ mye viktigere ting å snakke om enn hvor mange ml man burde putte i leppene sine. Jeg syntes faktisk at det er mye viktigere at generasjonen under meg lærer om hvordan de kan forandre verden, fremfor seg sjæl. 

Egentlig sitter jeg med et eneste stort spørsmål: Er det foreldre-generasjonen, min generasjon eller den neste generasjonen som tar botox-regninga? Eller, “Jeg er ikke god nok-regninga”? 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

Ukens spørsmål og svar: 

Hvordan har du det?

Akkurat nå går det helt greit. Jeg befinner meg endelig i Norrköping igjen, og jeg håper at jeg snart klarer å puste ut litt etter alt som har skjedd. Livet er egentlig ganske så fint, og det forsøker jeg å fokusere på! Samtidig så går det veldig opp og ned, men stor sett går det veldig fint 🙂

Hva syntes du om at de fleste på topplisten opererer seg/har operert seg? Tenker da også på botox etc. 

Ah, det er så mye jeg kan si om akkurat dette. Jeg syntes selvfølgelig at det er synd, og jeg lurer egentlig litt på hvorfor. Jeg syntes det er synd at det er så normalt som det virker og at mange av de som faktisk ligger på topplista har et ønske og et behov for å endre på sitt eget utseende. Men det jeg kanskje syntes er mest synd er hvor akseptert jeg føler at det faktisk er!

Har politiet i Sverige tatt han som overfalt deg?

Nei, dessverre. Men saken er fortsatt oppe og går. 

Hva syntes du om at saken til Sophie Elise er tatt opp igjen? Med tanke på hevnporno og spredning av nakenbilder?

Det er både riktig og viktig. I mine øyne skulle det bare mangle! Jeg håper virkelig det blir gjort en grundig jobb og at de skyldige blir tatt.

Hvorfor er du ikke venn med Sofie Nilsen?

Ehm… Hvor kommer dette fra? Jeg har faktisk fått flere spørsmål den siste uken. Sofie og jeg er bloggkollegaer og bekjente, og jeg syntes jenta er både kul, hyggelig og morsom. Egentlig syntes jeg det er synd at mange fisker etter svar på spørsmål som dette, for det er egentlig veldig lite drama i “BloggNorge” og hvert fall mellom meg og Sofie. Herregud, hvorfor skulle jeg ikke likte henne? Haha.

Hva syntes du om at Grunde har kommet så langt i Skal Vi Danse?

Det er HELT fantastisk. Og ikke overraskende!

Hvorfor har du tatt restylane?

Kan vi PLIS slutte å snakke om restylane? Botox? Silikon? Ah. Jeg har ikke gjort det og jeg har heller ingen planer om det. 

Hva syntes du om at Isabel Raad hang ut deg på Snapchat på fredag?

Gjorde hun det? Haha. Det vet jeg ingenting om. Jeg hilste på henne for første gang på en bloggsamling vi var på nå på fredag, men har ikke fått med meg hvis hun har gjort det. (Og da var det antakeligvis ikke så ille)

Liker du røde eller hvite roser best?

Haha, det kommer helt an på! Jeg blir glad bare noen tenker på å kjøpe blomster til meg, hehe.

Hvor høy er du?

1.80. Eller 1.79:) 

Hva syntes du om at Sophie Elise har innrømmet å ha operert rumpa?

Det har jeg ikke fått med meg at hun har gjort? 

Btw: La oss snakke om noe annet enn alle de andre bloggerne! 

Hvor lenge skal du være i Sverige nå?

I en ukes tid. C skal hjem for å være med på landslagssamling da og da drar jeg også hjem. Mamma og jeg skal ned til Østerrike for å se han spille faktisk! Jeg gleder meg SÅ mye. 

Hvor fikser du vippene dine?

De fikser jeg hos @Neglhuset. 

 

Nå skal jeg sette meg i sofaen, drikke Pepsi Max og se en digg film. Jeg ELSKER dager som idag. 

// Marty

I disse dager er det like trendy å skrive noe om krenkelse i landets kommentarfelt som det er å ha glutenallergi. Vi har perioder der vi lar oss rive med av diverse ting, og akkurat nå er den tingen at vi krenkes. Eller, at vi lar oss krenke av alt for mye. Er det en sak som omhandler noe som noen syntes er feil eller teit innhenter flere av oss haugevis av likes i kommentarfeltene hvis vi fleiper med krenkelser. Med kommentarer som #Krenkefest. 

Men, til tross for at det er trendy å ikke være krenket, og samtidig som det er trendy å le av alle som føler seg krenket er det noen ting vi faktisk både burde, skal og må føle oss krenket av. For det er noen ting som må få oss til å reagere, som faktisk er feil. 

I kveld skal mange feire Halloween, kle seg opp i sexy kostymer og ha en unnskyldning til å drikke seg full. 

Jeg har vært på leting etter kostymer en god stund og har plukket ut noen som rett og slett har gjort så jeg har fått vondt i magen. For nei, det er faktisk ikke alt vi kan og skal kle oss ut som. 

Dette kostymet ble trukket tilbake relativt kjapt for noen år siden. Kostymer som dette forteller om hvor mye man har å lære av sykdommer som anoreksi og andre psykiske lidelser. En psykisk lidelse er ikke noe vi skal kle oss ut som. 

 

Det er greit at det er kult å kle seg ut som kjendiser, gjøre narr av kjendiser og le av kjendiser. Men, det å kle seg ut som Kim Kardashian når hun ble ranet syntes jeg faktisk ikke er greit. Kjendis eller ei, så syntes jeg faktisk ikke det er innafor å kle seg ut som noen eller fra en situasjon der noen har blitt utsatt for noe kriminelt og tøft. 

 

Dette sier seg vel selv. Du blir muligens konge blant gutta, men ærlig talt. Det verste er faktisk at dukken ser ut til å være et lite barn. 

 

Altså, tilstander og utseende syntes jeg ikke er et kostyme. Er det et kostyme å være blind? Eller tjukk? 

 

Dette kostymet er et symbol på en av de aller tristeste historiene som har nådd oss fra jødeutryddelsen. Det er et kostyme av Anne Frank.
13 åringen skrev en dagbok fra da hun gjemte seg i familiens sin leilighet i Amsterdam. Etter to år i skjul på loftet var det hele over 4. august 1944. Siden utgivelsen i 1947, er dagboken om hennes liv og drømmer solgt i 30 millioner eksemplarer. Et så trist kapittel i historien er ikke er kostyme. 
 

Hva syntes dere? 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

Endelig. Akkurat nå er jeg så lettet at jeg kunne begynt å grine. Nå har jeg akkurat satt meg på toget retning Sverige, C, sovemorgen og joggebukse. For en vanvittig uke det har vært! Det er så mye følelser i kroppen min og til tross for at det har vært både en spesiell og tøff uke har denne uken lært meg enormt mye. På mange måter har det kanskje vært den mest innholdsrike uken i livet mitt. Noen gang! 

Idag har jeg vært på møte med Nettavisen/Egmont med alle bloggerne i Side2-stallen og teamet rundt. Møtet handlet om tiden fremover, ettersom Egmont har kjøpt opp blant annet meg og min plattform, og resten av blogg.no. Etter det har jeg farta litt rundt med Anne-Brith både på innspilling til Bloggerne og på kontorene til Nettavisen. Men, det beste av alt hittil i dag: Pastaen jeg spiste på Olivia for noen timer siden. Helt alene. Det er nødt til å være ukens måltid. Når livet og hverdagen er både kaotisk og hektisk blir det dessverre lite tid til sunn og nok mat. Egentlig mat overhode. Derfor var det sykt deilig med et ordentlig og halvveis rolig måltid. 

Nå burde jeg antakeligvis jobbet litt til, men jeg skal faktisk lene meg bakover og sette på en eller annen serie. Endelig.

God fredag og GOD helg!

// Marty