Takk mamma, for at du henta meg når jeg ikke rakk siste bussen da jeg var på den festen.

Takk for at du tok med deg venninna mi også. Hun som ikke en gang klarte å huske sitt eget navn.

Takk for at du fulgte henne helt hjem og passet på at hun var i trygg hender.

Takk pappa, for at du tok telefonen da jeg var redd for å gå alene.

Takk for at du heiv deg rundt og møtte meg.

Takk for at du kom, selv om du egentlig hadde lagt deg.

Takk mamma, for at du sa nei når jeg påsto at alle andre fikk et ja.

Takk for at du lærte meg at det finnes mye kjærlighet i et nei.

Takk for at du forsto at du ikke skulle være kul og la meg få lov.

Takk pappa, for at du nektet meg å bli med russen da jeg var 15 år.

Takk for at du fortalte meg om livet.

Takk for at du sa nei av kjærlighet.

Takk for at du ikke turte å ta sjansen.

Takk mamma, for at du ikke kjøpte alkohol til meg da jeg var mindreårig.

Takk for at du fortalte meg om konsekvensene.

Takk for at du satte grenser.

Takk.

Kjære mammaer og pappaer. Vi går nå inn i en måned der mange kommer til å feste mye. Det er russetid, natt til 1.mai, natt til 17.mai og 17.mai. Det drikkes mye alkohol, noen kommer til å oppleve ting ingen burde oppleve, noen kommer til å ruse seg og noen kommer til å miste kontrollen.

Ikke misforstå meg. For det er klart vi skal få lov til å ha det gøy! Det er klart vi skal leve livet, danse, le og nyte. Det er klart vi skal ha det kult.

Jeg vil derfor på forhånd si takk for at dere ser opp fra telefonene deres. Fra de dødsviktige mailene. Fra vinglasset.

Takk for at dere av og til sier nei. For at dere av og til er kjipe. For at dere setter grenser. For at dere tar alle forhåndsreglene.

Takk for at dere tar ansvar, ser og ivaretar.

Takk for at dere minner sønnen deres om at nei er nei. Takk for at dere minner datteren deres på at hun bare er 16 år. Takk for at dere tar praten.

Det blir nemlig kulest da. Tross alt. Jeg er nemlig skjønt det nå, selv om det tok litt tid.

Så takk. Takk mamma og takk pappa.

… Og til den mammaen som kjørte hjem meg og venninna mi for noen siden. Hun hadde ikke trengt det, men jeg er glad hun ikke tok sjansen.

 

✗ Jeg har vært fastmedlem av pollenklubben siden jeg var liten. Fordelen min er at jeg glemmer hvordan det sto til i fjor, hvert eneste år. Derfor tror jeg hvert år at ‘det har aldri vært så ille som nå’🤧

✗ C er borte denne uka også og jeg begynner sannelig å få teken på ‘gressenke’ livet. Han må passe på så jeg ikke begynner å like det litt for godt.

✗ Okei, jeg er ikke så redd for at jeg kommer til å like det litt for godt. Jeg savner han med en gang han går ut døra hjemmefra og jeg gleder meg til han ikke er hjemme på lånt tid igjen. Men, jeg må bare holde ut litt til. Jeg trøster meg med at ‘den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves’.

✗ Finnes det egentlig en uskreven regel om hvor grensa går på hva man ikke trenger å vipse tilbake eller be om? Er man gjerrig om man ber noen vipse 40,- eller er det en selvfølge?

✗ Jeg. Har. Blitt. Hekta. På kjoler. På sommerkjoler. Kjoler til hverdag, fest og til å vaske leiligheten med. Ja, så voldsomt er det kanskje ikke – Men omtrent.

✗ Jeg har vært medlem av en gruppe på Facebook som heter ‘Hey Girl! Oslo’ i flere år. Det er en gruppe bestående av damer i Osloområdet som har lyst til å danne nye vennskap, å treffe nye mennesker og ikke minst bli kjent med andre damer. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er den mest aktive der inne, men det er mye aktivitet, MANGE har funnet nye venner og det skjer mye kult der inne. Etter hva jeg vet finnes det forskjellige Hey Girl! grupper rundt om i landet, så søk opp og finn den som er nærmest deg. Kanskje du kan få deg en ny treningsvenninne eller en å dra på ferie med? Det er genialt og jeg hyller alle som tør å ta sjansen!

✗ Med fare for at noen skal tro at jeg er tretti år eldre enn det jeg er og gretten: Natt til søndag var jeg så nære ved å despe på russebussen i nabolaget. Flaks for meg var det noen andre som gjorde det i stedet og kjipt for de. Herregud, ha det gøy, dans, syng av full hals, ligg om du vil og kos deg, men gi faen i å holde et helt nabolag oppe mellom 03.30-05.00. Det ekke gøy. Det var ikke sånn at det hjalp å lukke vinduet og putte i ørepropper heller. Det var disco inne på soverommet.

✗ Apropos russ! I går så jeg noen jenter som ville dra med seg andre russ som ikke hadde så mange å henge med i russetiden til å henge med de. I like 👏🏼

✗ Jeg er veldig selvstendig. Jeg tjener mine egne penger, kjøper mine egne ting og betaler mine egne regninger. Jeg klarer meg fint selv og er sjeldent avhengig av andre.

I går var jeg på date med C og vi var innom noen butikker for å kikke. Jeg falt pladask for en topp og et belte, og bestemte meg for å kjøpe det. Jeg hadde prestert å legge igjen lommeboken min (dekselet til mobilen) i bilen og C sa at han tok det. Det kan ha sett ut som at jeg tok det som verdens største selvfølge at han skulle kjøpe det jeg skulle ha, men jeg krympet cirka ti centimeter da han bak kassa så på meg og sa ‘så heldig du er som slipper og betale’ i det han ga meg posen. Tell til ti, Martine. Tell til ti. 

✗ I stad så jeg to stykker gå sammen der han ene hadde på seg shorts og t-skjorte, mens han andre hadde på seg jeans, jakke og skjerf. Syntes det beskriver denne årstiden ganske så greit. Da er jo umulig å kle seg riktig, haha!

✗ Nå skal jeg på fotballtrening, legge vekk mobilen og svette litt. Digg det!

Jeg håper tirsdagen din har vært bra og at du ikke er medlem av pollen-klubben!

Over og ut💛

Da jeg bestemte meg for at ‘kropp’ skulle være det første temaet jeg ville snakke om i podkasten min var jeg fast bestemt på at jeg måtte ha med meg en mann. En som jeg vet mange ser opp til, en som utad virker til å være veldig sikker på seg selv og en man kanskje ikke tenker på at har så mange tanker om kropp.

Jeg gikk i tenkeboksen og kom frem til at jeg ville snakke med Erik Sæter. Jeg har nemlig lenge vært veldig nysgjerrig på han. Første gang jeg så han på TV-skjermen tenkte jeg at det var en fyr som var altfor høy på seg selv og som trodde at han var noe. Han var cocky, kjepphøy og breial. Ja, og det syntes jeg vel helt ærlig at han fortsatt kan være. Men det vet han, så det går bra å si høyt, hehe!

Jeg savner flere mannlige stemmer i debatten om kroppspress og jeg tror det er lurt å tråkke litt på den holdningen om at gutta skal klare alt sjæl, at menn ikke skal grine eller vise svakhet.

Jeg har derfor snakket med Erik, jeg har fått svar på om han faktisk er så selvsikker som det han virker som, hvilke tanker han har om sin egen kropp og på om han noen gang har blitt negativ påvirket av broren sin Erlend Elias, som har vært åpen om at han har fikset på utseende.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig med Martine’ (feks iTunes, Podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler eller Spotify)🖤

Det er mandag, sola skinner og jeg har hatt en svært etterlengtet dag sammen med han jeg bor med. Eller, han som stikker innom i ny og ne, haha!

Det er ikke så ofte jeg sover litt lenge, trener midt på dagen, drar på date og spiser is på mandager. Selv om jeg mener at det i utgangspunktet burde vært obligatorisk. Siden det er så digg. Men, lever man med en fyr som det jeg gjør er det bare å tilpasse seg og date når man date kan. Mandag eller ei!

Han drar avgårde igjen i morgen, så jeg har brukt denne dagen til å suge til meg det jeg kan av og kjærlighet og oppmerksomhet. Og gjett om jeg skal utnytte resten av dagen til det også! Jeg er vanligvis ikke så klengete, men akkurat i dag har jeg vært det – Med tillatelse.

Jeg juger om jeg sier at det går helt fint å omtrent kunne telle på en hånd hvor mange dager vi har hatt sammen de siste månedene. Hjertet mitt verker, men det hjelper ikke å sutre. Tro meg, jeg har prøvd. Og, det er jo egentlig ingenting å sutre over heller. Annet enn at vi har har og har hatt veldig lite tid sammen. Ellers er jo alt fryd og gammen.

Jeg heier sånn på han at det gjør vondt og ikke for å skryte, men fy f*en for et team vi har blitt. For et team vi er.

Jeg håper mandagen deres har vært fin og at sola har skint på dere idag også. Nå skal jeg logge av og suge til meg enda litt til kjærlighet. Vi snakkes i morgen. Da kommer det forresten en ny podkastepisode, som skiller seg litt ut fra de andre som har kommet til nå! Stay tuned.

Klem fra meg

 

 

 

 

 

Reklame | Ellos

I helgen fikk jeg en melding fra bestekompisen til C som lurte på hva våre planer for 17.mai var. For det første så gikk det opp for meg at det snart er 17.mai og for det andre så har jeg ikke peiling på hva vi skal. Ja, mest på grunn av jobben til C og at det er umulig å planlegge det foreløpig, men også fordi jeg egentlig ikke har tenkt så langt enda.

Jeg gledet meg alltid skikkelig til 17.mai da jeg var yngre og jeg husker at jeg alltid angret på at jeg ikke hadde spist flere is enn jeg gjorde når jeg la meg. Hvert eneste år. Heldigvis har broren min bursdag 18.mai, så skuffelsen varte ikke så lenge, haha!

Nå skal jeg innrømme at jeg har et veldig ambivalent forhold til 17.mai, men er det en ting 17.mai stort sett betyr, så er det vår, lysere og varmere tider. Takk og lov!

Ja, og lysere og varmere tider betyr sommerkjoler, letteplagg og mindre bekymringer. Og det er sommerkjoler jeg egentlig tenkte at vi skulle prate om nå. For hvis du er en som foretrekker å bruke kjole på 17.mai, så tenkte jeg at jeg skulle gi deg noen tips til hvor du finner den, eller hvis du bare er like hekta på sommerkjoler som meg. Ja og hallo! 17.mai-kjolen kan fiiiiint brukes igjen.

Jeg er en STOR fan av Ellos. Grunnen er at de har klær til alle og enhver, at klærne har god kvalitet og at jeg finner omtrent alt jeg er på utkikk etter.

Denne drømmen finner du HER og den finnes fra str. 34 til str. 48.

Denne er så fin og finnes også er ‘rosablomstret’. Denne finnes også fra str. 34 til 48 og du finner den HER.

Hellooooo there! Denne finner du HER. 

Denne meg skinnjakke, sneakers og favorittsolbrillene mine… HALLA! Du finner denne kjolen HER.

Denne finner du HER.

Disse kjolene er hvert fall noen av mine favoritter, både til hverdag og fest, men jeg anbefaler deg å ta en titt på de andre kjolene fra Ellos Collection HER

Nå får du også 20 % på alle Ellos sine kolleksjoner ved å bruke koden 395415. Det gjelder selvfølgelig på annet enn kjoler også, selv om jeg har tenkt til å bruke den på kjoler selv, hehe 👗

Nå skal jeg ta en titt i handlekurven min og se hvilke kjoler som skal få en plass i klesskapet mitt denne sommeren, ja, også skal jeg gi bort og selge de kjolene jeg har slått opp med. Sånn får det være… Hei til noen ny venner, hade til gamle!

I går gjorde jeg det igjen. Jeg tok et raid gjennom alle jeg følger på Instagram og sluttet å følge flere. Både ukjente og kjente.

Bort med deg, orker ikke deg, vi snakker aldri sammen lenger, du får meg bare til å ha dårlig samvittighet, hvem er egentlig du?!

Okei, det var ikke så brutalt, men jeg må ærlig innrømme at jeg hadde en liten klump i magen mens jeg gjorde det. Det hjalp heller ikke på når jeg fikk melding fra en jeg gikk på ungdomsskolen med, som jeg ikke har snakket med siden da, der hun lurte på hvorfor jeg hadde sluttet å følge henne på Instagram.

Jeg kunne løyet og sagt at ‘oops, jeg må ha kommet borti’, men til tross for at jeg følte meg som verdens kjipeste der og da, så sto jeg i det. Så vidt. 

Hun tok det så pent man kan og fortalte at hun hadde en app som gjør at hun får varsler når noen slutter å følge henne.

‘Halla, vil bare gi deg beskjed om at Martine Halvorsen ikke liker deg lenger og at du ikke er bra nok til at hun gidder å følge deg’.

Okei, jeg skjønner hvor dumt det høres ut, men det er jo faktisk sånn det har blitt. Og føles, og det er jo helt sjukt.

Jeg følger mennesker på Instagram som jeg føler at jeg bare må følge fordi vi for eksempel er bekjente eller kollegaer og fordi jeg rett og slett er redde for at de skal tro nettopp det at jeg ikke liker de lenger eller at de ikke er bra nok for meg lenger. Til tross for at de kanskje bare gir meg en klump i magen og ikke gir meg noe som helst.

Men det handler jo ikke om at jeg ikke liker de eller at de ikke er fine folk, selv om jeg også kan føle det selv.

Det handler for min del om at man mister kontakten og kanskje ikke er så keen på å se bilder av folk man ikke en gang vet hvem er, om at man begynner å følge noen som en dag inspirerer en, men som en annen dag gjør at man ikke føler seg vel, at man er på et punkt i livet der ikke alt passer seg eller at man rett og slett ikke føler for det lenger.

Jeg vet at jeg helt sikkert kommer til å ha en klump i magen neste gang jeg trykker ‘unfollow’ og antakeligvis når jeg har sett at noen har gjort det på meg også. Samtidig vet jeg at det viktigste er at jeg har det fint og kanskje det aller viktigste… Nemlig at Instagram ikke er livet.

 

Hei gjengen!

Jeg sitter og forsøker å kvinne meg opp til å stelle meg. Akkurat nå sitter jeg nemlig i en sliten joggebukse, den samme t-skjorta som i går og fantaserer om hvor nydelig en powernap ville vært. Bildet av meg og den søte valpen er altså ikke fra idag, men man blir jo alltid litt glad av å se søte valper – Så vær så god!🐶

I dag har jeg hatt hjemmekontor. Jeg har fått gjort unna en del ting som har stressa meg og det føles alltid digg! Godt for alt som er gjort, eller noe.

Jeg henger hjemme hos mamma og pappa og har gjort det siden tirsdag. Det var egentlig ikke planen, men sånn ble det – Og det passer meg utmerket med selskap og mat som jeg slipper å lage akkurat nå. Mamma påstår hardnakka at jeg ikke bor på et hotell, men jeg kan liksom ikke helt skjønne hva hun mener. Hehe!

Men hey! Idag løp jeg min første ordentlige løpetur ute for i år, og hvis du lurer på om det er snikskryt – Så kan jeg bekrefte det. Jeg kan til og med meddele at det var skikkelig digg, til tross for at jeg tror at løpeturen må få skylden for at jeg har et sterkt behov for en powernap.

Nå er ikke dette en ‘dette gjorde jeg på trening-blogg’, men jeg fikk litt ‘løpedilla’ i fjor sommer og jeg håper på ekte at det skjer i år også. Om ikke så er jeg godt i gang med å tvinge den på meg sjæl.

Nei, nå får jeg ta meg i nakken og bytte ut joggisen med noe helt annet.

Jeg håper fredagen deres har vært finfin og at dere har det bra 🌼 Nå skal jeg dra avgårde for å se C spille landskamp mot Danmark. Neida, hockeysesongen er enda ikke over – Men jeg gleder meg til å se han. Det gjør jeg jo i grunn alltid.

VI SNAKKES!

I dag føler jeg meg sånn👆🏼

Jeg har en av de dagene der jeg kan begynne å grine av at det er tomt for ost i kjøleskapet og av at headsetet mitt har krølla seg. Jeg er sur, jeg bjeffer for ingenting og er rett og slett fortvila.

Det har ikke skjedd noe spesielt og alt er egentlig bra. Det er bare livet som har slått meg litt i trynet og jeg som har foretatt en krasjlanding.

Hurra for drittdager si!

Jeg har derfor ingenting annet å komme med en dette heller. Jeg vet liksom ikke hva annet jeg kan si enn ‘hei, denne dagen suger, f*ck off, hade’.

Jeg kunne lata som at alt er fryd og gammen idag, men jeg spyr av tanken. Av og til så er’e dritt, og sånn er det jo bare. Og alle dager er ikke like digge, dessverre! 

Nå skal jeg prøve å putte den dårlige samvittigheten jeg av en eller annen grunn kjenner at presser på i brystet i en skuff (plis, bli der), logge av og ta fatt på serien ‘Quicksand’ sammen med mamma.

Ja, også trøster jeg meg med at det heldigvis er det mange flere gode dager, enn dager som idag💖

Jeg håper at dagen din har vært fin og om ikke – Så er det helt greit og jeg håper at morgendagen blir bedre.

Vi snakkes. Klem fra meg!

Første gang jeg så Isabelle Eriksen var på TV-skjermen da hun var med på Paradise Hotel. Hun var blond, brun, fresh og brukte mye sminke og jeg skal ærlig innrømme at jeg flira litt der jeg satt i sofakroken og lurte på hvem i alle dager denne dama var.

Isabelle er en av de som har lært meg at man ikke skal dømme en person før man faktisk kjenner personen, for før jeg visste ordet av det hadde ikke jeg noe annet valg enn å bli kjent med Isabelle og til tross for at hun på mange måter var min rake motsetning, likte vi hverandre skikkelig godt.

Tema i podkasten er fortsatt kropp og jeg ønsket å prate med en som har lagt seg under kniven og som jeg har oppfattet at er ekstremt opptatt av eget utseende.

Isabelle Eriksen er episoden sin gjest og hun svarer på hvorfor hun valgte å legge seg under kniven, hvorfor hun har valgt å retusjere flere av bildene hun har lagt ut på sosiale medier og på om hun er et godt forbilde.

Denne episoden er skikkelig fin, ærlig og ekte, og jeg setter stor pris på at Isabelle ville bli med og dele ting hun aldri før har delt.

Du finner den ved å søke på «Sykt Ærlig med Martine» der man podkast (Spotify, iTunes og podkast-appen).

Jeg håper du får en fin dag og at episoden faller i smak 🖤

Reklame | Bygghjemme

💭Jeg er oppvokst med en gigantisk hage, og når jeg sier gigantisk – Så mener jeg gigantisk. Jeg husker at pappa alltid måtte bruke to dager på å klippe gresset og vi eide både sitteklipper, ståklipper og kantklipper. Jada, såpass måtte det være.

Vi flyttet fra hagen på størrelsen med en park for ganske mange år siden nå og jeg tror at pappa fortsatt jubler litt når han skal ut for i klippe gresset i den ‘nye’ hagen. Ikke fordi han er spesielt glad i å klippe gresset, men fordi det tar en times tid – Og ikke to dager. Og det som før kunne være en times avkobling, går han vel omtrent på nervene nå.

Jeg og mamma har derfor prøvd å foreslå at de skal gå til innkjøp av en fancy robotklipper i flere år nå. Bestefar fikk seg en i fjor og vi klarte nesten å overtale han. Men bare nesten. Du vet… Han var jo ikke like gammel som bestefar enda og klarer visst fortsatt å gjøre det sjæl. Men, jeg sendte han denne meldinga tidligere i dag allikevel, så vi får se hva det blir til:

Om du mot formodning skulle ha en like sær pappa som meg som du behøver å overtale eller om du skulle falle for fristelsen du også, så vil jeg anbefale utvalget hos Bygghjemme (tips fra bestefar, haha).

💭 Apropos bestefar. Hva skulle jeg gjort uten han? Tanken om at jeg burde bytte dekk på bilen min hadde ikke en gang slått meg før bestefar ringte og lurte på om det ikke var på tide nå. I stad svingte jeg innom med dekkene i bilen og svoooosh, så hadde gammer’n ordna opp.

💭 Ja, og tilbake til hage. Nå ble det muligens mye ‘handyprat’ her, men det er luksusen med å ha en blogg der jeg kan skrive om absolutt aaaalt. Til og med dekkskifte og gressklippere. Vi har en skikkelig fin uteplass som jeg gleder meg til å fylle med venner, planter og grill! Vi får grillen vår til oss på fredag og gjett om det skal grillast da a. Det eneste demotiverende er at jeg vet at uteplassen bare er midlertidig med tanke på at vi aldri vet om vi skal bo her i et eller to år, men jeg får bare gjøre det beste ut av det. Koselig skal det bli der – Uansett!