GOOOOD TIRSDAG ❤️

✗ Fresh er ikke akkurat ordet jeg har følt har beskrevet meg de siste ukene, men på fredag tok jeg grep. Hadepåbadet til tørre legger, hårete tær, uren nese og blekt tryne. Hei til digge oljer, epilatoren min, ansiktsmaske og selvbruning og hei til en mye freshere Martyparty. Det ekke så mye som skal til!

✗ På søndag kjøpte jeg Sims. Jeg har enda ikke rukket å kjede meg siden det ble pålagt så mye hjemmetid som mulig, men med en gang det skjer så skal jeg kaste meg over Sims. Problemet nå er bare det at det er for stort til å laste ned på macen, og i et svakt øyeblikk så holdt jeg på å slette en haug av viktige ting for å få plass til det😂 Nei, jeg får finne en løsning, for jeg MÅ teste det igjen!

✗ Vi har innført ukeshandling igjen her hjemme. Jeg ser null grunner til å drasse inn på butikken hver dag nå (som vi har gjort alt for lenge), for å oppsøke et offentlig sted og butikker, når de har mer enn nok å henge fingrene i fra før av og for å spre om oss med bakterier. Jeg hadde helt glemt hvor fint ukeshandling er for absolutt alt👏🏻

✗ Her om dagen klipte jeg mitt eget hår. Det har jeg ikke gjort siden jeg gikk i barnehagen og liksom skulle klippe pannelugg, haha! Det ble heldigvis ikke like kritisk nå, men nå var det jo bare tuppene som skulle forsvinne og ikke halve luggen 😂 Jeg har foreslått at jeg kan klippe C sitt også, men av en eller annen merkelig grunn så får jeg ikke lov…

✗ Jeg har spilt inn en video til YouTube der jeg deler en stoooor nyhet som kommer snart. Jeg har brukt FIRE dager på å få lastet den opp og i dag gikk det endelig! Det har aldri vært noe problem tidligere, men av en eller annen grunn så ville den ikke lastes opp nå. Men, nå ligger den klar til publisering om en liiiten stund… Gleder meg!

✗ Har du noen gang vasket hårbørsten din før? Jeg gjorde det for første gang idag, og ja, det har nok noe å gjøre med at jeg har en del tid til overs, hehe, men gurimalla så nødvendig! Etter å ha fjernet alt gammelt hår, sprayet en dæsj med klor og vasket den godt er den god som ny, og ikke lenger full av… Gøgg!

✗ Jeg har tipset om Eagles før, og jeg gjør det igjen. Har du ikke sett det – Så gjør det! Sesong 1 ligger på NRK og sesong 2 har bare kommet på svensk, men om det går fint, så ligger den hos SVT (gratis). Om du ikke har sett Broen eller Gåsmamman heller, da har du litt å henge fingrene dine i om dagen! Heldiggris.

✗ I går tok jeg på meg en… Hva heter det igjen? Tracksuit? Nei. Et sett, som mamma ville kalt det. Det er gammelt fra Zara, og i sort, hvitt og masse leopard. Bena er litt fort korte og når det er 6 grader ute og surt som f, så syntes jeg er det litt harry å gå med bare ankler og en gedigen jakke. Jeg tok derfor på meg et par strømper som går opp til knærne i… Leopard. Når jeg satt og tissa en time senere gikk det opp for meg at jeg hadde på en en truse i… LEOPARD! Så jeg gikk rundt som en leopard i går, uten og egentlig mene det.

✗ Og apropos leopard… Jeg la jo ut en videosnutt av den leoparden jeg gikk kledd som i går på Instagram, og trusa mi skapte et heidindranes engasjement. Den finner du HER og den er svært behagelig, haha!

✗ Nå skal jeg pønske ut hva vi skal ha til middag. Vi har jo ukeshandlet så det er litt av hvert og velge mellom. Vi burde jo sikkert hatt en plan, men jeg skjønner ikke hvordan folk kan planlegge at de har lyst på kjøttkaker på onsdag, når det er lørdag liksom. Men, middag skal det bli, enten det blir det ene eller det andre❤️

Jeg håper du har det greit, klem herfra!

 

Hei, og god mandag❤️ Kreativ tittel, eller hva?!

Det kunne virket som en helt vanlig mandag om jeg skulle bedømt det utifra hva jeg ser ut av stuevinduet. Det er barn ute i gatene, sola skinner, C trener på terrassen, folk går tur med hundene sine og jeg sitter og jobber. Forskjellen er at ingen er nære hverandre, folk bytter side når noen kommer mot de og ting er generelt litt rart. Litt trist.

I dag er første dagen jeg har kjent på at det er nok. Jeg har vært både fortvila, lei meg, sint og enda litt mer fortvila siden viruset kom kastende over oss, men i dag er jeg bare tom. Jeg vil ha tilbake livet mitt igjen. Hverdagen min. Pliktene mine. Jeg vil være trøtt i trynet om morgenen fordi alarmen ringer grytidlig, jeg vil sitte og fryse i en hockeyhall, jeg vil kjøpe smoothien min, klemme vennene mine og jobbe, som normalt.

Jeg er neppe alene, og jeg håper det er greit å si det, selv om det muligens virker litt overfladisk for mange. Det er uviktig i forhold til liv og helse, men det er jo hverdagen min. Livet mitt. Og jeg savner den tiden der det største problemet vi hadde var at NSB bytta navn til VY. Jeg skulle nesten ønske at det snart skulle rullet en russebuss forbi vinduet mitt også liksom. Men bare nesten. 

Nei, det er rart nå, men det er heldigvis mye fint også. Som for eksempel at C og bestekompisen hans står utenfor vinduet og viser frem barisen mens de plystrer på meg(😂), skjønner godt hva de plystrer på:

HAHA!

Nei, det er heldigvis mye fint fortsatt, selv om det er lett å glemme det et øyeblikk eller tre. Ja, som for eksempel at vi har vekt grillen vår til live igjen og at vi skal ha muligens det aller beste jeg vet til middag. Grillribbe, poteter, salaten min, grillet mais og digg. NAM!

Ja, og snart skal vi dele noe både fint og gøy med dere💕

Nå skal jeg se en video på YouTube som jeg har tenkt på i hele dag. Jeg håper at du har det greit, at du har noen fine ting du kan tenke på hvis du er litt deppa eller lei og at du husker på at du er suveren. Selv om ting rundt oss er litt rart.

Jeg sender en giiiiigaklem fra meg og den nyankomne kvisa mi som jeg gjemmer under dobbelthaka på bildet😂

 

Annonselenker

GOOOD søndag💓 Har du husket å stille klokka? De fleste telefoner og andre elektriske dupetingser gjør det vel kanskje selv, men det er jo greit å dobbeltsjekke!

Utenfor vinduet skinner sola og i skrivende stund er jeg fortsatt litt trøtt i trynet. Når jeg har svart på ukens spørsmål og svar så skal vi hoppe i turklærne, før vi skal sjekke om det er litt liv i grillen vår!

Hvordan har du det?

Jeg har det faktisk veldig fint nå jeg, så fint man kan ha det når livet står litt på halv tolv! MYE bedre enn for en uke siden hvert fall.

Er dere influensere økonomisk påvirket av situasjonen som er akkurat nå?

Ja, det er det mange som er! For min del så går ting greit, men jeg også merker at det er litt andre tider nå. Alle live-oppdragene mine frem til midten av mai er avlyst, og mange holder veldig igjen nå – Noe som selvfølgelig er forståelig. Gleder meg til den dagen der vi kan klemme, leve normalt og klage over at vi må opp tidlig for å komme oss på jobb igjen, haha!

Hvor høy er du?

Jeg er 1.80!

Hvilken skostørrelse har du?

Str. 41👠

Leser du bøker, i så fall hvilke? 

Akkurat nå? Nå leser jeg Pengesnakk og Endelig Mandag! Jeg har hatt en lang periode der jeg ikke har lest bøker i det hele tatt. Jeg tror kanskje det er fordi jeg fikk litt nok etter at jeg ga ut min egen, men nå har jeg begynt igjen og det er jeg veldig glad for!

 Når kan dere flytte inn i leiligheten deres?

Innflytting kan skje når som helst fra desember av, men det viktigste for oss er at den er klar i april neste år. Det virker som en livet evighet akkurat nå, men noe sier meg at det er verdt all ventinga 🏡

Kan du tipse om en god treningstights å bruke tid hjemme/hverdagsbruk?

Jeg syntes DENNE er veldig kul, selv om det ikke er en tights man akkurat drar på løpetur i. Men den er super hjemme! Ja, eller DENNE!

Når kunne du tenke deg å få barn?

Nå. Neida, fra spøk til alvor: Jeg håper at jeg er så heldig at jeg har barn innen fem år.

Vet du hvor C skal spille neste år?

Stay tuned!

Hva mener du om åpne forhold?

Jeg personlig er ikke der at jeg kunne tenke meg det, men hva andre liker er helt det samme for meg.

 You do you💕

Hvor ofte trener du?

Så ofte jeg gidder og orker! Jeg elsker å være i fysisk aktivitet og bevege meg, og prøver derfor å få det til så ofte som mulig. Det hender at jeg har dager der jeg ikke har litt energi eller gidd en gang, og da dropper jeg, selv om det gjør at jeg ofte føler meg litt kjip. Det å trene skal jo gi energi, ikke ta og jeg prøver å være flink til og lytte til kroppen!

Hvorfor spiller du for Stabæk Fotball? Er du ikke fra Nesodden?

Jeg har ikke spilt på Nesodden siden jeg var 13 år gammel, og jeg spilte i Stabæk mens jeg bodde der også. Nå er grunnen at jeg jo bor i Asker, så det passer veldig fint – Og jeg trives veldig godt der!

Hva tenker du om at vippene og sånt snart ikke kommer til å være så fine?

Hehe, vippene mine er foreløpig ganske så freshe, men om et par uker så er de neppe det. Da får jeg rett og slett bare ha en pause som alle andre, og det har både jeg og vippene mine godt av, så det er null stress! Neglene mine fjernet jeg selv for to uker siden og de har også bare godt av en pause. La oss si det sånn: Vippene og neglene mine er det miiiiinste problemet akkurat nå 😅

Hva er bedre mellom deg og C etter at dere ble sammen igjen?

Nå begynner jo det å bli en god stund siden, men jeg kan godt skrive et innlegg om det ❤️

Hvor mye penger har du på sparekonto?

Haha, spør man om sånt? En ting er hvert fall sikkert og det er at jeg har fått dilla på å spare, og at jeg syntes det er skikkelig viktig!

Hvordan får man opp selvtilliten sin?

Jeg vet ikke om jeg har fasiten for din del, men jeg tror det er skikkelig viktig å bli kompis med seg selv. Du fortjener å ha det bra, og det er det du som må ta ansvar for! Nå har det seg sånn at du er som du er og du ser ut som du er, du kan bruke masse tid å være usikker og misfornøyd med det, eller så kan du bruke masse tid å å forsøke og akseptere det! Du er steinbra, og det er skikkelig kjipt for oss andre om vi ikke får se det fordi du ikke veit det sjæl ❤️

Har du noen digge BH-er du vil dele med oss? 

Of course! DENNE slår aldri feil og DENNE er både hot og behagelig!

Nå skal jeg klappe igjen macen og vekke C. Jeg håper du får en fin søndag! Husk å vise hensyn a, selv om du kjeder deg eller kanskje vil nyte sola om den skinner de hvor du er også. Jeg sender en ekstra stor klem til alle dere som syntes det er ekstra vanskelig om dagen.

Vi snakkes senere! Ta vare på deg selv 💕

Her om dagen satt jeg i sofaen sammen med C. Han satt og skrollet på fjernkontrollen, og sa at det hadde kommet en ny serie på NRK. Jeg svarte automatisk at “den må vi jo se”, men når han fortalte meg at det handlet om et rånermiljø og at den visstnok var litt Skam-aktig  så var jeg ikke like entusiastisk.

Han begynte å se den uten meg, og jeg spurte flere ganger om jeg gikk glipp av noe. I starten sa han nei, men etterhvert sa han at jeg absolutt burde se den. Jeg trodde han tullet med meg når han sa at han nesten fikk kjærlighetssorg på nytt når han så den, og at han kjente seg så sjukt igjen i GT (hovedpersonen).

Jeg begynte å se den på torsdag, og jeg så den ferdig på torsdag. Det var som om det beskrev den relasjonen vi hadde for 1,5 år siden. Jeg grein, lo, grein enda litt til og ble rett og slett helt knust. C hadde jo helt rett, for det var som å se følelsene som var mellom oss da! Det var så rått og brutalt å se med egne øyne hvordan GT faktisk hadde det. For ja, det var jo liksom sånn C hadde det og sånn jeg var mot han.

Gurimalla. Jeg vil ikke røpe for mye, men se den! Den var, med muligens litt følsomme øyne, helt fantastisk. Jeg fikk liksom lyst til å være to år yngre, bo i Bø, ha en Volvo, være en del av rånemiljøet og forelske meg i GT.

01.17 natt til fredag satt jeg og hulket meg ihjel, og jeg hulket enda mer når mannen i mitt liv kom tuslende ut fra soverommet for å trøste meg, fordi han hørte at jeg gråt. Rådebank ligger på NRK, og både tar opp og viser vanvittig mye bra om du spør meg ❤️ Ja, personlig kunne jeg faktisk relatere meg mer til den enn til Skam, og det sier vel sitt!

I dag håper jeg ikke at det blir noe grining, hehe! Jeg håper lørdagen din blir fin, vi skal ta igjen vaffeldagen som var tidligere i uken idag, men først skal jeg trimme litt.

Vi snakkes senere, klem fra meg!

– Buksa er utsolgt, men du finner en liknende HER – 

Hvilke plagg er et must i klesskapet ditt?

Jeg merker at jeg har blitt litt eldre, litt klokere og litt mer bevisst. Jeg husker da jeg gikk på ungdomsskolen og kunne finne på å kjøpe en t-skjorte, kun fordi den var på salg. Nå syntes jeg det er kulere å spare, bruke det jeg har og heller kjøpe enten når jeg trenger eller når jeg virkelig har lyst på noe! Unødvendige spontankjøp har nærmest vært ikke eksisterende det siste året (noen har det dessverre blitt).

Jeg liker en enkel, praktisk og stilren garderobe. Jeg trenger ikke så mange jeans eller så mye hokkuspokkus, men jeg trenger plagg som funker til alt og til hverandre. Ja, også liker jeg alltid å ha noe som er litt e-k-s-t-r-a og spesielt, men det kan vi ta i et annet innlegg.

Her kommer hvert fall min drømmegarderobe, med alt fra jeans, den perfekte blazeren, sneakersene som går til alt, og det jeg ser på som et must i klesskapet mitt på denne tiden av året (minus treningstøy):

Blazer HER – Jeans HER

Skjorte HER – Jeans HER

Hvit t-skjorte HER – Sort t-skjorte HER

Hoodie HER – Joggebukse HER

Bluse HER – Skinnbukse HER

Sneakers HER – Pumps HER

Øredobber HER – Solbriller HER

… Om du trenger inspo til fine jakker så kan du klikke HER🖤

Jeg håper du enten fant en favoritt eller to, eller at du fikk litt inspirasjon! Og du? Ta en titt i klesskapet før du handler da, det kan jo hende at du har glemt den kule hvite skjorta du ikke har brukt på en liten evighet.

Klem fra meg!

Denne måneden har jeg snakket med vidt forskjellige kvinner, med temmelig forskjellige historier, bakgrunner og liv. Det har vært både lærerikt, fint og det har vært kult å bli kjent med disse kvinnene, selv om alle er vidt forskjellige fra meg. Men, det er jo det som er litt fint også – Nemlig at vi alle er forskjellige, med forskjellige meninger, historier og liv.

Det vi har til felles er at vi er kvinner, og som kvinner får vi ofte beskjed om at vi er litt for mye av det, litt for lite av det og at det kanskje hadde vært fint om vi bare kunne gjort det, det og det annerledes.

Har du noen gang tenkt på hvem som krever det av oss? Jeg tror det ofte er oss selv! Eller, vi gjør det ovenfor hverandre.

Når vi kritiserer noen for å være litt for lite eller litt for mye. Når vi snakker nedlatende om noen som tar litt lite eller litt mye plass. Når vi zoomer inn, kommenterer og finner feil. Når vi baksnakker, diskuterer valg, vekt, utseende og klesstil.

Hver gang vi gjør det, så tror jeg at vi gjør det litt vanskeligere å være kvinne. Litt vanskeligere å ha tro på oss selv, litt vanskeligere at den ene puppen ser annerledes ut enn den andre og litt vanskeligere å være oss selv.

Ingen av oss står opp om morgenen og tenker at vi ikke skal gjøre vårt beste. Så kanskje vi skal huske på det når noen driter seg ut, sier noe teit eller gjør noe du aaaaldri selv kunne gjort? Vi veit jo at det ikke alltid er så lett og at vi prøver vårt beste. Så hvordan i alle dager kan vi egentlig forvente noe annet av noen andre?

Hvert år når det er kvinnedagen deles det quotes og heiarop om at kvinner skal heie på kvinner og at kvinner skal tørre å ta plass. Jeg skal prøve å huske på det neste gang jeg syntes en medkvinne tar plass på en annen måte enn jeg selv hadde gjort, når en medkvinne har på seg noe jeg aldri verden ville gått med eller når en medkvinne går på trynet, driter seg ut, prøver så godt hun kan og når du lykkes. Ikke minst.

Jeg veit jo godt at jeg ikke er perfekt, selv om jeg prøver. Og da er det kanskje greit å huske på at det gjelder de fleste andre også.

I dagens episode av podkasten min, snakker vi om noe som engasjerer meg skikkelig, og det økonomi og kvinner.

For visste du at:

Norske menn har 1216 milliarder mer i bruttoformue enn kvinner.

86 % av dagens minstepensjonister er kvinner.

81 % av de som tjener over 1 million er menn.

I dagens episode snakker jeg med Ida. For en stund siden stilte hun seg selv spørsmålet om hvorfor hun ikke visste noe om sparing i aksjemarkedet, når kompisene hennes visste det. Ja, og så tok hun grep.

Hvordan kan vi kvinner komme oss inn på markedet som er dominert av menn? Og hvordan i alle dager kommer man i gang?

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤 Legg gjerne igjen en vurdering i iTunes om du liker den!

Er det en ting jeg er skikkelig dårlig på, så er det å ta en dag av gangen. Å ikke vite. Å ikke ha kontroll.

Ja, kontroll er jo ikke akkurat stikkordet om dagen.

Jeg kjenner at kontrollfreak som jeg er, så sliter jeg i disse dager. Det er slitsomt å ikke vite hva som skjer, å ikke kunne planlegge og å ikke ha kontroll over situasjonen. Jeg har liksom null problem med å være spontan, så lenge det er jeg som bestemmer at jeg har lyst til å være det… Ikke sånn som nå.

For akkurat nå har jeg ikke peiling på noe som helst, og hvis jeg skal være helt ærlig så føles det ut som at livet står litt på vent. Ja, og da er det ekstra skremmende at dagene bare fortsetter å gå.

Her om dagen gikk jeg rett i klikkings på C fordi han ikke kunne fortelle meg når han hadde tenkt til å trene i morgen. Jeg skammer meg nesten når jeg skriver det, og du lurer antakeligvis på hva grunnen var? Jo, den er at jeg klamrer meg fast til alt jeg kan av tider som er om dagen. Jeg må liksom planlegge. Jeg må ha oversikt. Jeg må ha kontroll på hvert fall noe. Det er kanskje tullete, jeg veit det, men nå har det seg sånn at det er sånn jeg er. Noe sier meg at jeg ikke er den eneste heller!

En ting er hvert fall sikkert, og det er at jeg savner hverdagen. Jeg savner en stappfull kalender, jeg savner å fly rundt, hit og dit og jeg savner å ha noe og forholde meg til. Enten et møte, en avtale eller en hockeykamp. Noe konkret.

Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å holde tunga rett i munn, å la søndag være søndag, å opprettholde rutiner og å ikke få panikk. For ja, det hender at panikken banker på. Flere ganger i løpet av dagen faktisk.

Og det mest irriterende? Det er at jeg merker at jeg blir litt surere. Litt kjipere. Litt mer gretten. Og hallo! Jeg vil da ikke være verken sur, kjip eller gretten. Men så tar jeg meg selv i å være det, fordi jeg er frustrert og stressa.

Tell til ti, tell til ti.

BLÆÆÆÆÆH. Det er egentlig en kort og enkel beskrivelse på hva jeg føler om dagen. Også prøver jeg å holde tunga rett i munnen, ikke grave meg ned og holde fast i det jeg kan. Og det er jo egentlig meg sjæl, og hu kan jeg ikke finne på å miste hvert fall.

Jeg håper onsdagen din er alt annet enn blæææh, og om ikke, så er det greit å ha det litt sånn om dagen. Det er flere av oss.

Men! Prøv å ikke bare ha det sånn da, det tror jeg er viktig ❤️

 

Hei og goood tirsdag 💕

✗ Takk for all respons på gårsdagens innlegg. Jeg skrev innlegget på mobilen rett før leggetid på søndagkveld og postet det her inne i går. Takk til alle som har engasjert seg, lest og delt. La oss håpe at det hvert fall har gjort at en idiot til har skjønt alvoret.

✗ Jeg håper at jeg aldri blir en som kommenterer skrivefeil hos andre. Man skjønner vel hva det står, og da er det vel samme for deg vel? 😂

✗ Vi er to stykker som stamper relativt mye her hjemme om dagen og jeg vil bare dele min beundring til alle de som er en familie på hvert fall det dobbelte av oss, som har kids og hele pakka og som klarer å holde kåken shinet. Wow, sier bare jeg.

✗ Det må være greit å fjase litt om useriøse ting som Paradise Hotel og Ex On The Beach om dagen. Jeg trenger hvert fall litt fjas, uviktige nyheter og mennesker som ikke tenker lenger enn nesetippen på TV-skjermen. TAKK OG LOV, sier bare jeg! Paradise har derimot vært gørrkjedelig hittil i år, mens Ex er oppe og nikker. Men kommer jeg til å se på Paradise uansett hvor kjedelig det kanskje kommer til å være? Ja, det gjør jeg.

✗ Hjertet mitt gråter for alle de kjæledyrene som blir kjøpt i disse dager, fordi folk liksom har så mye tid til de. Ikke kjøp dyr fordi du kjeder deg😭

✗ Er det innafor å si at jeg er skikkelig lei meg for alt som ikke blir noe av på grunn av koronaviruset? Jeg er drit lei meg for det! Jeg skjønner at det i den store sammenhengen ikke har noen verdens ting å si, men æsj… Jeg syntes det er dødskjipt. Ja, og det får være greit, selv om det finnes kjipere ting akkurat nå.

✗ Jeg drømmer om å en gang gå inn i en, la oss si bilforhandler, i joggisen og kjøpe en dødsfin bil. Hvorfor? Jo, fordi jeg for litt siden trappet opp hos en bilforhandler og fikk, tja, null hjelp😂 Gammer’n ved siden av meg fikk hjelp, og han skulle bare skifte batteri i nøkkelen sin, mens jeg faktisk vurderer å kjøpe ny bil nå. Kjipern, for jeg gadd ikke å vente mer etter å ikke fått så mye som et hei etter et kvarter. Next, please.

✗ Er det ikke veldig rart at noen butikker stenger smågodt salget på grunn av viruset, mens noen fortsetter med det? Jeg bare… Burde det ikke vært samme retningslinjer både her og der? 🤔

✗ Jeg lurer på når de gretne voksne som alltid skriver at influensere er noe forbanna tull med en gang noe har noe med en influenser å gjøre, skal skjønne at influensere har kommet for å bli? At det er bedrifter, gründere og veldig ofte sjukt hardtarbeidende og kule folk? Spør for en venn.

✗ Jeg håper du og dine har det bra. Jeg sender masse kjærlighet herfra til alle dere som har det ekstra vanskelig i disse dager. Jeg veit at det kanskje ikke hjelper, men vit at jeg tenker på dere. Og du? Om du enten vil bli eller trenger en telefonvenn, så kan du sjekke ut telfonvenn.no!

Klem fra meg.

 

Ungdommen møtes, fester og deler det på sosiale medier.

Voksne arrangerer alternative sammenkomster der det skåles, drikkes og festes.

Hysteriske damer ringer til skjønnhetssalongene og tilbyr seg å betale det dobbelte for en behandling, og nærmest trygler de om å utføre behandlingene svart.

Kjendiser har plutselig nystelte negler på Instagram.

Og jeg må bare spørre… Hva er det vi holder på med? KØDDER DERE?!

Det er så forbanna dumt og det er så forbanna egoistisk.

Folk mister jobbene sine, inntektene sine og tryggheten sin. Syke mennesker får beskjed om at nødvendige operasjoner og behandlinger må settes på vent. Studentene sin fremtid er usikker og satt på vent. Leger, sykepleiere og andre viktige ansatte i helsesektoren jobber rumpa av seg med egen helse som innsats. Folk får ikke gitt klemmer til de som de er glade i. De eldre sitter ensommere enn noen gang. Altfor mange barn låses nærmest inne sammen med egne overgripere. Skal jeg fortsette?

Også har vi dere da. Ja, du! Hei du, din dritt. Dere som sutrer over at dere ikke får festet fra dere. Dere som er hysteriske over at etterveksten begynner å bli synlig, at botoxen er i ferd med å gå ut og at neglene er #NotOnFleek. Dere som samler vennegjengen, fester og skåler i solveggen. Dere som gir beng.

Er det den samme mammaen som tillater ungen sin å dra på fest, som vil betale dyre dommer for å få fikset neglene sine svart?

Slutt å drit dere ut. Gjør som dere får beskjed om. Ta en for laget. Jeg driter i om det er deilig i parken med vennene dine eller at neglene dine ikke ser ut. Folk mister jobbene sine her, folk blir syke, folk sin fremtid står på spill.

Folk dør faktisk her, og jeg lurer egentlig på hvem som må dø for at du skal forstå alvoret.

DEL GJERNE.

– Følg meg gjerne på Instagram: @martine.halvs

Jeg lurer på hva du tenker om utroskap? Med tanke på at du sier at mennesker ikke er feilfrie og at alle kan gjøre dumme beslutninger de angrer på?

Jeg fikk spørsmålet her på bloggen og ble sittende å tenke. Spørsmålet er liksom for stort til å svare kort på, og jeg vet ikke en gang om det går an å svare godt på det.

Personlig så har jeg en null toleranse, eller vi, har en null toleranse for utroskap i vårt forhold. Og for å være helt ærlig: Jeg vrenger meg i tanken på å bli utsatt (og utsette C) for det og jeg kan begynne å grine, bare av tanken. Jeg har hatt mareritt om det flere ganger, og da verker det liksom litt i hjertet hele dagen etter.

Jeg holdt på å skrive at vi i utgangspunktet har en null toleranse, men jeg tok meg selv i at det ikke er noe vi har tatt utgangspunkt i. Det er sånn det er, og jeg håper og tror at vi snakker såpass godt, åpent og mye om det, at det ikke vil skje.

Jeg lærte veldig mye da en god venninne av meg ble bedratt ganske heftig for en tid tilbake. Både om hvordan man i alle dager kan være en god venninne, hvordan man håndterer det selv, hva det innebærer og jeg har også fått kjenne på hvordan det kan føles.

Nemlig helt forjævlig.

Jeg føler nesten at det er litt skummelt å svare på dette, for det er så individuelt. Noen har stått i det flere ganger, noen kaster kjæresten sin på huet og rævva ut og noen jobber seg gjennom det, og får det bedre enn noen gang. Jeg tror ikke at det finnes et fasitsvar, annet enn hos seg selv.

Da venninnen min ble bedratt lærte jeg at det ikke er min jobb som venn å dømme eller å ta beslutninger. Jeg tror faktisk at en del vennskap blir ødelagt på grunn av nettopp det, men det var ikke min jobb å fortelle henne hva hun skulle gjøre. Det var min jobb å være der for henne og sørge for at hun kom seg gjennom det, på den ene eller den andre måten.

Selv om jeg, spesielt i starten, var hårreisende uenig. Nå derimot, er jeg veldig glad for at jeg lot hun gjøre det som er best for henne.

Jeg har tro på mennesket, og jeg vet at jeg selv er langt i fra feilfri. Derfor forsøker jeg å være forsiktig med å dømme. Uansett hva det kommer til. Jada, jeg dømte over en lav sko når venninnen min ringte hysterisk og fortalte hva som hadde skjedd, men på et tidspunkt så tror jeg at man må gi slipp. Jeg har så langt det lar seg gjøre tro på nye muligheter. For min del så betyr ikke det at man må tilgi, men om man skal klare å leve videre med det så må man forsøke å akspetere, og tro meg – Det kan ta LANG tid og når man står midt oppe i det så føles det antakeligvis umulig.

Nå snakker jeg ganske generelt, bare så du vet det. For jeg tror ikke jeg hadde klart å fortsette og være sammen med mannen i mitt liv, om han hadde gått og vært utro nå. Igjen, jeg vrenger meg bare av tanken på det. Samtidig, så står jeg ikke midt oppe i det, og jeg skal passe meg med å være for sikker. Til syvende og sist så er det vel bare jeg som kunne tatt den beslutningen.

Vi har jo en veldig generell holdning til ting som er ulovlig. Bort, vekk, æsj. Enten om noen begår en kriminell handling, driter seg ut eller for eksempel er utro. Og jeg gjentar. Jeg har tro på mennesket. Har du sona, tatt straffen din eller gjort opp for deg, så må man på et tidspunkt kunne gå videre. Det betyr ikke at det var greit, men igjen, jeg tror man må akseptere og kunne gå videre. Enten alene, eller sammen.

Det er opp til deg og magefølelsen din.

Men, bare for å ha sagt det: Om du har planer om å være utro, om du gjentatte ganger velger å være det og om du trives med det, så ha nok respekt for mennesket du er i en sivilstatus med til å være ærlig og redlig. For er du så tøff at du velger å være utro, så får du også være tøff nok til å stå i det og ta konsekvensene av det også. For min del så handler det om respekt. Og, ikke vær en dritt. For det er skikkelig, skikkelig, skikkelig dritt å velge å være utro.

Jeg begynte med at jeg syntes dette er vanskelig å svare på, og det ble nesten bare vanskeligere og vanskeligere for hver setning som ble skrevet ned, og for å prøve og konkludere:

Vi kan alle drite oss ut, jeg kan hvert fall det og jeg tror at det er en grunn til at alt skjer. Det betyr ikke at det er greit eller akseptert, men alle valg vi tar, tar vi av en grunn. Og ja, de valgene kan være helt på trynet. Og ja, å være utro er et valg. Ikke prøv å unnskylde deg med noe annet.

I bunn og grunn så tror jeg i et tilfelle som utroskap at de det gjelder må ta kampen. Det er lett å sitte på utsiden med pekefingeren, å mene og dømme, og svare på hva man hadde gjort.

Og det er sinnssykt vanskelig dette med kjærligheten. Nemlig at den er størst av alt. Det er nok det som gjør at den kan være så forbanna vond også.