HEI MANDAG OG HEI DU 💛

NÅ er det jaggu lenge siden det har kommet en real hverdagsoppdatering her inne, så det syntes jeg er på tide! Det er jo liksom en stund siden vi hadde normal hverdag og det har jo tatt litt tid å komme inn i det etter at vi flyttet også. Nå begynner derimot hverdagen å føles som hverdag igjen, vi har noe som likner på rutiner og ting går veldig fint. Nå hørtes det kanskje ut som at jeg beskrev livet som småbarnsmamma, men neida, det er bare meg og C som prøver å finne ut av høyre og venstre 😂

C er i gang med full treningshverdag, det står treningskamper på skjemaet og jeg jobber for fullt fra leiligheten vår. Jeg skal faktisk på mitt første offisielle møte i Stockholm denne uka, så selv om arbeidshverdagen ikke er helt lik som hjemme, så gjør jeg alt annet enn å kjede meg! Jeg, eller vi, eller hva jeg nå skal si jobber med noe veldig gøy i kulissene om dagen, og jeg er sprekkeferdig med å dele det, samtidig som jeg har litt hettapanikk. Jeg er som de fleste andre irriterende influensene som ikke sier en døyt om hva det er, men det er heldigvis ikke så lenge til jeg kan det!

I morgen har vi bodd i Stockholm en måned, og jeg har vært veldig spent på hvordan ting ville bli når nyforelskelsen ville gi litt slipp og når sommeren ville begynne å takke for seg. Heldigvis så har det hittil gått veldig bra, og selv om ikke det er like spennende å gå utenfor døra nå som for tre uker siden, så stortrives vi. Det kunne egentlig bli skrevet i store bokstaver, for vi trives såpass.

Det eneste som egentlig plager meg nå er forbanna Covid-19 som jeg nesten ikke orker å si høyt en gang lenger. Det river i hjertet at familien vår ikke bare er en times flytur unna, men ti dager i karantene unna. Jeg håperhåperhåper at det vil forandre seg snart, og i mens vasker jeg henda, sprayer treningsapparatene mine og holder avstand. Det håper jeg du også gjør! Jeg gidder ikke engang å prate om at det ene laget C skal spille treningskamp mot på fredag har blitt rammet av dritten. Aaaah!

Nok om det.

Akkurat nå så håper jeg at vi skal være her en stund, og med en stund så mener jeg mer enn en sesong. Allikevel så er jeg fullt klar over at det kanskje bare er dumt å håpe på noe, for man veit aldri i dette hockeylivet. MEN! Jeg liker Stockholm, alle mulighetene, pulsen, hjemmet vårt, området rundt, livet, laget og hvordan jeg har det her. Det er bra, bra og bra!

Ja, også er det veldig hyggelig å få hjem en blid mann hver eneste dag, som er minst like fornøyd som meg med valget.

Jeg håper mandagen din har vært bra og at du får en finfin uke. Klem i fleng, som jeg enda ikke helt veit hvorfor man egentlig sier!

 

 

– Favorittbuksa mi finner du HER – Genseren finner du HER – 

Hei på deg❤️

Jeg håper dere er klare for litt flere problemstillinger og dilemmaer jeg! Litt jobb, litt kjærlighet, litt om sex og litt om livet, en deilig kombo, eller hva? Og la meg bare minne om at jeg ikke er en ekspert på… noe som helst, hehe, og at det er en del ting man burde ta med de som har peiling.

Jeg blir for øvrig superhappy om du har noe å tilføye, for det er alltid kult med andre synspunkter – Og det kan jo godt hende at du har mye mer fornuftig å komme med enn hva jeg har! En litt annerledes spørsmålsrunde, kjøøøøør!

Jeg trives skikkelig dårlig i jobben min. Det påvirker alt i livet mitt til det negative og jeg føler meg så lost. Jeg vil gjerne slutte og jeg har flere ting jeg gjerne kunne tenke meg, men jeg er redd for hva andre vil syntes. Per dags dato jobber jeg i et veldig anerkjent yrke, men det betyr ingenting for meg for jeg misliker det så! Har du noen tanker?

1. Skal du leve livet ditt for deg selv, eller for alle andre?

2. Skal du trives med livet ditt, eller alle andre?

3. Er det viktigst at du er fornøyd, eller alle andre?

Tenk hvor kjipt det er om vi kaster bort livet vårt på å gjøre noe som ikke gir oss noen verdens ting a! Om du vet hva du vil, så gjør det da! Ikke bli på et sted for å være grei mot noen andre. KJØR på og masse lykke til med å gjøre noe DU trives med❤️

Jeg har vært utro mot kjæresten min og jeg har ikke peiling på hva jeg skal gjøre. Han har vært utro mot meg tidligere, og jeg føler egentlig at vi er skuls nå. Jeg vil fortsette å være sammen med han, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Burde jeg si noe eller ikke si noe? 

Hehe, tenk om vi alltid skulle “tatt igjen” når noen gjorde noe kjipt mot oss og gjemt det bak at det er greit, fordi noen andre var dritt først 🤠 Jeg personlig syntes ikke dette høres så veldig fruktbart ut jeg. Jeg ville visst, jeg veit at noen andre ikke ville visst. Nå veit jeg ikke hvorfor dere driver og er utro mot hverandre, men det høres ut som at dere på generelt grunnlag burde prate litt sammen. Kanskje noen andre i kommentarfeltet har noen råd å komme med?

Burde jeg bli i ny by og håpe hjemlengselen går over, eller flytte hjem til trygge forhold?

Når jeg har flytta og når jeg har hatt hjemlengsel så har jeg alltid trøstet meg med at om det blir for ille – Da kan jeg dra hjem. Hjemlengsel kommer og går, og den kan jobbes med (snakker av erfaring, hehe), men jeg vet også at det kan ta overhånd. Jeg ville blitt, gitt det et realt forsøk, jobba knallhardt med meg sjæl og tatt det derfra. Jeg tror mange av oss går glipp av vårt livs eventyr fordi noe er ubehagelig eller skummelt, samtidig så skal vi ikke bli et sted fordi det på papiret er rett. Følg magefølelsen og ikke dyrk hjemlengselen❤️

Jeg blir ofte kalt for løs og hore, fordi jeg har ligget med flere enn venninnene mine. Jeg syntes det er så kjipt og aner ikke hva jeg kan si til dem?

Så lenge du har liggi fordi du har hatt lyst og hatt det ålreit, så er vel det samma for venninnene dine vel! Ligg med de og dem du vil, kos deg og gjør som du vil. Herregud, så heldige vi er som bestemmer akkurat som vi vil. Jeg tror bare jeg hadde spurt de om det har noe å si for de jeg. Med 99% sikkerhet så svarer de nei (svarer de ja, så er det veldig spesielt for de har ingenting med de😂), og da hadde jeg gitt klar og tydelig beskjed om at de bare kan ta renna for og drite i hvor mange (eller få) du har på liggelista di!

Det er en fyr jeg har vært betatt av som plutselig en dag sendte meg en melding om at jeg burde slanke meg og at han ikke syntes noe om tjukke jenter. Jeg er helt normalvektig og sitter igjen og er dritlei meg. Hva gjør jeg, hva sier jeg??

1. Han er problemet og ikke deg.

2. Har du behov for å snakke med en drittsekk? Nei.

3. Skal du la en drittsekk bestemme hvordan du skal ha det? Absolutt ikke!

Det har ingen verdens ting å si om du er normalvektig eller ei – For uansett hva vekta di viser, så gir det ingen rett til å være en dritt mot deg. Og stakkars fyr om han er så trangsynt at han dropper noen utelukkende på grunn av vekta – Da går’n glipp av mye. Da slapp du å bruke mer tid på den dusten, så det var jo flaks. Gå ut i verden og vis oss hvor flott du er❤️

Jeg har veldig lyst til å satse på sosiale medier, men jeg tør liksom ikke helt fordi jeg er redd for at folk skal syntes at jeg er teit som gjør det. 

La meg si det sånn: Det var en haaaug av folk som som syntes at jeg var verdens teiteste da jeg begynte, og jeg er så innmari glad for at jeg fortsatte til tross for det. Med det så mener jeg egentlig… Kan vi plis slutte å bry oss om hva andre tenker om det vi ønsker å gjøre? GJØR DET! Folk vi prate om deg uansett hva du gjør, så du kan like godt gjøre det du har lyst til! Jeg heier, og de som velger å ikke gjøre det… Synd for de!

Hobbyterapauten ut.😂❤️

… Og jeg veit at det bare er tull, men allikevel så kryper den kjipe følelsen innpå.

Men før jeg begynner å bable om det: Hei på deg og GOD fredag, det passet fint nå ❤️

Det to siste ukene har jeg jobbet døgnet rundt. Jeg er så heldig å få være med på to veldig kule prosjekter denne høsten, og det er SÅ gøy. Jeg elsker det, og jeg overdriver ikke litt en gang. For selv om jeg jobber døgnet rundt om dagen, så har jeg aldri hatt det bedre, og det er vel et godt tegn! Det eneste som er kjip akkurat nå er at jeg sliter med følelsen av å ikke strekke til. Akkurat nå så tar jobb og prosjektene mine opp så mye tid at jeg føler at jeg må nedprioritere alt annet. Jeg jobber i herdig med å bli kvitt den følelsen over alt jeg ikke rekker, alt jeg ikke får til og alt som ligger og murrer i brystet over ting jeg burde ha rukket.

Jeg gjør det, samtidig som jeg forsøker å ikke få øye på to do-lista. Ikke to do-lista over jobb, men to do-lista over livet. Heldigvis så har jeg lært et triks, og det er å se den dårlige samvittigheten fra flere sider. Jeg prøver å spørre meg selv om hvorfor jeg har dårlig samvittighet for dette, hva grunnen er og om det egentlig er vits i å ha dårlig samvittighet for det.

Jeg tok meg selv i å faktisk google “hvordan bli kvitt dårlig samvittighet” denne uka, og jeg måtte le av meg sjæl der jeg satt nærmere midnatt og svarte på mail. Jeg lurte litt på hvem jeg hadde blitt og jeg bestemte meg for at det skal jeg aldri gjøre igjen. Jeg veit jo hva som må til, og enten så må jeg gjøre det eller så må jeg faktisk drite i å gjøre det, og da kan jeg heller ikke ha dårlig samvittighet.

Er det bare jeg som er halvveis gæren når det kommer til dårlig samvittighet? Jeg har til og med hatt dårlig samvittighet over at jeg ikke har posta mer på Snapchat, HAHA, Livet problemer. Nei, ikke veit jeg. Kanskje jeg heller burde kalle det å ikke strekke til, enn dårlig samvittighet, for det er jo egentlig det, det er.

Det er jo egentlig dritteit! Tenk om jeg skal få rundt resten av livet, full av dårlig samvittighet over ting jeg burde og skulle gjort. Nei, ærlig talt. Jeg tror jeg må ta en alvorsprat med meg sjæl og spørre hvem jeg egentlig lever dette livet for – For jeg tror at mye handler om forventinger. Forventninger til ditt, forventinger til datt. Og mye av det jeg har dårlig samvittighet for har jeg jo ikke lyst til å gjøre en gang, og det er jo kanskje derfor det hoper seg opp… Erre no sak si.

Derfor har jeg tenkt til å putte den irriterende følelsen i en skuff for nå, for nå er det helg, jeg skal se igjen mannen i dag, etter å ha ikke sett på ha på… En liten evighet, og det gleder jeg meg SÅ til💛 Jeg håper helgen byr på masse hygge, litt sjokkis (jeg har så lyst på sjokkis!!!😂) og alt annet enn dårlig samvittighet.

Takk for at du følger meg, for at du heier og for at du er du!

Dagens gjest snakker rett fra leveren og han er åpen om, tja, egentlig alt. Sebastian Solberg jobber sammen med noen av de største profilene landet vårt har å by på og i tillegg deler han store deler av livet på sosiale medier. Han er to barnsfar og vil mye heller kjøpe hytte enn å bruke en haug av penger på å gifte seg, han har mye på hjertet når det kommer til bransjen vi begge er en del av og han er drittlei av kjendiser som kjefter på andre kjendiser.

Vi snakker om barndommen til Sebastian og tilhørighet som er veldig viktig for han, og noe han selv forteller at han ikke hadde klart å prate om for bare noen år siden. Han utfordrer meg og jeg innrømmer at jeg både har vokst og lært mye de siste årene. Jeg forteller at jeg en gang skrev et blogginnlegg om en influenser som jeg har beklaget meg for, og at jeg har lært at man kommer lengst med å være ålreit – Ja, og at de fleste faktisk er ganske ålreite. Det er Sebastian helt enig i, men det er fortsatt en del han ikke kan forstå seg på.

Jeg lurer på hva jeg kan lære av Sebastian, han er som vanlig sykt ærlig og praten blir helt annerledes enn hva jeg hadde trodd – Men den blir veldig interessant og kanskje til og med litt lærerik…

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

GOD TIRSDAG💛

✗ Er det bare jeg meg, eller kom høsten over natta? Uansett, frisk høstluft og solskinn takker jeg aldri nei til! Plutselig sov jeg enda bedre om natta også😅

✗ Jeg er så heldig å jobbe med to veldig spennende ting denne høsten. I disse dager jobber jeg nesten døgnet rundt, men jeg elsker det, for jeg elsker det jeg driver med. Det er så gøy og jeg gleder meg så innmari til å dele det med dere – For jeg håper og tror at dere kommer til å digge det like mye som meg!

✗ Tenk om vi bare kunne akseptert at ikke alle er ment for alle, i stedet for å ukritisk si at man ikke liker hverandre?

✗ Hva er greia til folk som kommenterer andre sine skrivefeil? En ting er om mamma nevner for meg at jeg glemte en bokstav på en Instagram-caption, en annen ting er folk som begynner å skulle rette på rettskrivinga til andre som ikke har bedt om det. Hvem er du som kommenterer andre sine skrivefeil? Klarte du ikke å forstå hva det sto? Jo, antakeligvis så gjorde du det – Og da kan du holde snabla vel?

✗ Om du digger jakka/skjorta jeg har på meg på bildet over, så finner du en lik en HER. Jeg har hatt min i flere år, og den er så kul!

✗ Har du hørt Fucking Perfect Pink Piano? Søk på den! Jeg har helt dilla, den er så vakker. Jeg vil typ at den skal spilles i både begravelsen min og bryllupet mitt. Dystert og håpefullt på en og samme gang😂

✗ Hvis du har lyst på noe skikkelig digg til middag enten i dag eller seinere i uka: Lag quesadilla! Du trenger tacolomper, tacokrydder, kylligfilet, paprika og løk (ja, det er hvert fall det jeg bruker. Du kan bruke noe annet, noe i tillegg eller droppe det helt) og ost. Del kyllingfileten i små biter, stek den og stek grønnsakene. Strø ost på den ene siden av tacolompa og fordel kyllingen og grønnsakene på samme side. Brett den sammen og sørg for at den er så tynn som mulig. Deretter steker du den i stekepanna på begge sider, og når det er gjort klipper du den opp i tre eller fire tre kanter. Server det med cheese dip, guacamole, rømme, salsa og nachos – For eksempel. Det er SÅÅÅÅ digg!

✗ Vi overtar leiligheten vår i Asker i desember! Har jeg fortalt det? Jeg troooor ikke det, men wihu! Jeg kan skrive et innlegg om hva som skjer, hva vi tenker og hva status er💛

✗ Vi har kjøpt noe GENIALT! Jeg røyter som en hårete hund (haha), og vi har kjøpt DENNE. Den er HELT genial til alle som røyter sjæl eller som har husdyr som strør om seg i for eksempel sofaen. Den er superenkel å bruke og veldig effektiv, og håret er borte på null komma niks!

✗ Det hender jeg må minne meg på hvor viktig det er å gi den klemmen og si de enkle ordene som at jeg er glad i deg til de man er glad i når man drar fra hverandre. Uavhengig om man ses ofte eller at man veit hvor man har hverandre. Den klemmen og de ordene kan være skikkelig viktige❤️

Og med det sender jeg en klem fra meg til deg!

 

God søndag fra meg og de nye brillene mine🤓❤️ Og fra munnsåret som nekter å ta kvelden!

Hvordan går det?

Det går bra! Jeg trives veldig godt med hvordan livet mitt er om dagen, jeg elsker at jeg jobber masse, jeg elsker at jeg skal bo i Stockholm i år, jeg er rett og slett veldig happy med alt, bortsett fra Covid-19😀

Hvorfor er du ikke sammen med Christian nå, hva skjer?

Vi er sammen (takk og lov), men vi er ikke fysisk sammen fordi han har vært på treningsleir denne uka!

Hva kommer det til å stå at du tjente i 2019 når tallene snart er klare? 

At jeg har jobba masse, at jeg har utviklet meg enormt og at at jeg klarer meg veldig fint – Ja, og at jeg nådde målet mitt👊🏻

Tips til en bra sportsbh til løping trening med mye hopping og lignende?

DETTE er en av mine absolutt favoritter sammen med Sports BH-ene fra Stay In Place (kommer rabattkode på Instagram seinere idag!!!)😀

Hvor gammel er egentlig du?

Hehe, jeg er 22 år!

Hvorfor deler du så ofte videre det influenserkollegaene dine «får til» på Instastory?

Hmm… Vet ikke helt om jeg forstår dette, men hvorfor ikke? Hvordan kan jeg forvente at folk skal heie på meg, om ikke jeg heier på dem? Hvordan kan jeg oppfordre folk til å heie på hverandre, om jeg ikke heier på andre? Det er jo ikke sånn at jeg ikke kan få til noe fordi noen andre får til noe bra. Jeg tror man kommer lengst med å heie på hverandre, i stedet for å sitte og surmule fordi noen jobber knallhardt og får til noe kult 👊🏻

Har du lyst på barn i fremtiden?

Takk for at du formulerte spørsmålet som dette, og ikke med NÅR SKAL DU FÅ BARN, hehe. Ja, det er en stor drøm og noe jeg virkelig håper at jeg er så heldig å få oppleve💕

Kan du si noen influensere som kjøper følgere?

Det er åpenbart flere som har gjort det (og som kanskje fortsatt gjør det), om du lurer hva på hva jeg tenker så kan du lese det HER. Det er ikke spesielt kult å skyte ut navn man ikke veit eller anklage noen man ikke veit om faktisk gjør det, men det er drit teit og jeg håper de som gjør det kan ta seg en bolle😀

Hvordan har flyttingen gått?

Flyttingen har gått over ALL forventning. Eller, jeg visste jo egentlig at det kom til å bli veldig bra, og det er veldig hyggelig at det har gått så bra som det har gjort. Vi stortrives, ting er på stell og jeg tror dette kommer til å gå veldig fint. Når det er sagt så er det jo alltid litt skummelt å flytte, og jeg har vært temmelig full av følelser, hehe. Det er jo en prosess, men jeg lærer, vokser og er heldig som får gjøre det sammen med mannen i mitt liv.

Er C svensk?

Nei, han er norsk!

Skjer det noe spennende jobbmessig for deg om dagen?

JA! Jeg jobber rumpa av meg om dagen, jeg elsker det og jeg gleder meg til å dele det med dere snart. Det er spesielt to ting jeg ser veldig frem til og aaah… GLEDER MEG💛

Hva er din favorittbutikk?

Uten tvil DENNE. Jeg har blitt hekta, går inn en gang om dagen for å sjekke nyheter og syntes at de bare blir bedre og bedre.

Har du tre BH-tips til oss? Behagelige, men fine!

Det er klart jeg har! DENNE bor jeg i om dagen, THIS ONEDENNE og ja DENNE er også veldig behagelig (og der er det 3 for 2!). Da har dere litt og velge mellom😂 Jeg bruker jo omtrent bare sånne BH-er, for det er jo det diggeste som finnes!

Hva trener du og hvor ofte?

Så ofte jeg kan og vil, som stort sett er hver dag! Når jeg trener så går det stort sett i løpeturer, gåturer, styrke og min kjære ellipsemaskin, ja og fotball når det lar seg gjøre⚽

Hvilken treningsklokke bruker du?

DENNE!

Hvordan er du så sikker i forholdet ditt?

La meg si det sånn at det har tatt mange år å komme dit hvor vi er nå. Det har vært oppturer, nedturer og tidvis litt stillestående. Heldigvis så har det vært desidert mest av en enorm kjærlighet, som har gjort at vi har kommet oss dit vi er idag. Og vet du hva? Jeg tror det kanskje ligger mest i at jeg har fått det bra med meg selv, og dermed har det vært lettere å få det bra i det forholdet jeg er i. Jeg har brukt mye tid på å ikke være sikker, og det er fryktelig slitsomt, og jeg (jeg liker best å snakke på min vegne når C ikke kan verken si det han tenker eller føler) har jobbet mye for å få det forholdet jeg vil være i for resten av livet til å fungere. Jeg har sagt det en haug av ganger, men etter 5,5 år sammen, så har vi aldri hatt det bedre. For oss en nøkkelen å le masse, prate sammen, ha takhøyde og være dønnærlige med hverandre, og det har tatt tid å finne frem til hvilke verktøy som funker for oss!

Jeg håper du får en njuuuuudelig søndag videre… Jeg har begynt å si njudelig, og jeg veit ikke om det er koselig, fjortiss eller bare teit, haha! Jeg håper hvert fall at søndagen din blir primaballerina. Klem fra meg.💕

Det er ikke tvil om hva tema den siste uka har vært; Petter Northug, hva mener du, hva syntes du og hva tenker du? Jeg har lyttet til mange meninger frem og tilbake, jeg har lest mange kronikker, en haug av Facebookstatuser og enda flere kommentarer på Facebook.

Selv har jeg lurt på om jeg har skulle si noe. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har tenkt på hvem som bryr seg om hva jeg som J22 måtte mene og tenke, men så kom jeg til og tenke på at det kanskje er greit at en av de som har hatt Petter Northug som forbilde faktisk sier noe. For jeg har lest og hørt flere snakke om Petter som forbilde, hvor viktig rollen hans er og hvor mye han har sviktet som forbilde, og sittet igjen og lurt på hvem de egentlig snakker om. Men her er jeg, og om jeg er skuffa? Ja, det er klart jeg er skuffa.

I fjor sommer lå jeg og hørte på lydboka hans. Jeg ble hekta og da den var ferdig så ville jeg bare høre mer. Jeg slukte hans versjon om hva som skjedde da han fyllekjørte, alle historiene fra barndommen, alle tankene før, under og etter skirennene og om prestasjonene hans. Få uker senere var jeg så heldig å spille på samme fotballbane som han under Verdikampen på Norway Cup, og det var stas. Det er jo Petter Northug. 

Den siste uken har jeg lest x-antall kommentarer om hvor synd det er på Petter, etterfulgt av x-antall nye kommentarer om hvorfor det ikke er synd på han. Men ja, det er synd på Petter. Ikke fordi han ble tatt eller fordi dette er så tungt for han. Det er synd på Petter fordi han har et rusproblem, fordi han er en rusmisbruker og det er fryktelig leit. Rett og slett trist.

Jeg har vært usikker på om jeg skulle si det jeg skal si nå, men at det nærmest ikke har vært noen som har fortalt at de visste om Petter Northug sitt forhold til rus er meget spesielt. Jeg har nemlig det siste halve året sett videoer, jeg har hørt historier og jeg har møtt han, full på noe helt annet enn alkohol.

Jeg er ikke den eneste, og jeg kjenner ikke Petter.

Petter forteller om tre, til fem fester i uka, med mye rus. Jeg kan umulig være den eneste som lurer på hvem han har festet med, for han har neppe gjort det alene. De som vet de vet, og jeg tillater meg også å lure litt på hvordan reaksjonene hadde vært om det var en av de andre som ble tatt. En av de han pleier å feste med. En av de andre profilerte menneskene i landet som ble tatt. Eller hvordan reaksjonene hadde vært om det var en deltaker fra Ex On The Beach? Eller en mørk fotballspiller.

En ting er hvert fall sikkert. Vi kan ikke unnskylde Petter fordi han har gått fort på ski.

Det er mange som tenker og spør seg om “hva om”. Hva om han hadde ditt, hva om han hadde datt. Men det holder det som har skjedd, det holder faktisk i massevis. Det som ikke holder er at venner, støtteapparat og sponsorer sier at de skal hjelpe Petter på bena igjen. Det gir forhåpentligvis motivasjon og mot, noe han trenger mye av, men det holder ikke om Petter selv ikke ønsker å bli rusfri, om han ikke ønsker å motbevise og om han ikke ønsker å ta tak.

En ting er hvert fall sikkert og det er at ingen har rusa seg til toppen.

Jeg veit at de som liksom aldri har likt han kan gni seg i fingra og riste på hodet og si “hva var det jeg sa”, jeg veit at mange har mistet respekten og jeg veit at mange er ordentlig skuffa – Kanskje til og med forbanna. Det må han stå i, men ingen kan ta fra Petter Northug hans eksepsjonelle prestasjoner, medaljene hans, alt han har gjort for idretten sin og alt det han har gjort for landet vårt. All underholdninga han har gitt oss, alle oppturene han har servert og alle de fantastiske øyeblikkene.

Den kampen han har foran seg nå og den seieren han må kjempe for nå er den største han noen gang har kjempet for og som både medmenneske og fan så skal jeg heie på Petter, for han trenger det mer enn noen gang.

 

Alexandra Joner er uten tvil en fest av en dame. Hun er alltid ikledd kule farger, fete plagg og hun elsker å være ekstra. Hun både synger og danser som en dronning og er alltid å se med et stort smil om munnen. Det er sånn hun beskriver seg selv også, og Alexandra nøyer seg ikke med å være normal – Hun vil ta rommet og bli lagt merke til.

I dag har jeg lyst til å bli kjent med dama bak det store smilet, de kule antrekkene og den rå stemmen, og det blir jeg. Vi snakker nemlig både om karrieren, hvem hun er og hva hun drømmer om, men vi snakker også om Alexandra privat. Hun forteller at hun drømmer om et gedigent festbryllup, vi snakker om barn, kjæresten og hun forteller at hun elsker å være bonusmamma, med det samme store smilet om munnen.

Om du enten er nysgjerrig på denne kule dama eller bare trenger et smil om munnen så har du kommet helt rett – for vi blir både bedre kjent med henne, og det er vanskelig å ikke sitte med et smil om munnen etter dagens episode.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

Jeg husker da #tagsforlikes var en greie, da man kunne laste ned en app og kopiere de mest populære hashtaggene. Var man heldig kunne man treffe blink og skaffe seg hundrevis av likes fra fremmede spøkelseskontoer. Det gjorde også at det fort kunne strømme inn med falske spøkelsesfølgere. I samme app kunne man slenge inn en bestilling på følgere, og falske følgere kunne strømme inn like kjapt som falske likes.

Heldigvis så slutta det å være kult da jeg var ferdig på ungdomsskolen og jeg bestemte meg faktisk for snart to år siden at jeg ville lage en ny konto. En 100 % ekte konto. Uten spøkelsesfølgere, uten altfor høye tall fra land jeg aldri har vært i en gang og uten falskt engasjement. Uten noen apper i gråsonen.

Jeg slettet kontoen min, med titusenvis av følgere, og lagde en ny. En ny konto bestående av 100 % ekte, kule og bra følgere, en konto full av ekte engasjement og en konto som er meg. For jeg forsto på et tidspunkt at det er så vanvittig mye bedre med få og gode følgere, en en haug av følgere som bare er der, fordi de er falske.

Jeg vet ikke om du vet hvor lang tid det tar å kjøpe følgere? Tja, det kan lett ta bare et minutt. Wooops, så har du tusenvis av nye følgere. Nye, falske følgere. På ungdomsskolen gjorde det ingenting, men så fort Instagram begynte å bli en ordentlig jobb for meg, så forsto jeg at det betydde alt.

For om man som influenser skal samarbeide med et norsk merke, som skal ut på det norske markedet, så hjelper det ikke at du har hundretusenvis av følgere, om statistikken din er som dette:

Og hvis man presenterer de hundretusenvis av følgerne sine, som ikke en gang forstår norsk for å virke mer attraktiv, så er jo det man driver med i bestefall svindel. Hvert fall om man tar betalt for følgerne fra Indonesia.

Allikevel så krever (heldigvis) de fleste samarbeidspartnerne innsikt, både på hvem følgerne dine er, hvor de bor og hvor gamle de er. Hvordan engasjementet er og hvor aktive følgerne dine er. Det finnes tall på alt, så det straffer seg fort om man er mer opptatt av å se kul ut med mange følgere, enn å drive business. Influenserbransjen kan tidvis oppleves som litt hodeløs, og den har kanskje vært det, men jeg vil tørre å påstå at den ikke er det lenger. For til tross for at hvem som helst kan kalle seg en influenser og at man står fri til å si, og gjøre hva man vil, så er det business vi snakker om. Det er ikke snakk om usikre jenter som tjener millioner fra jenterommet og idiotiske bedrifter som kaster penger etter de som om det skulle være likes. Det er ofte snakk om unge, kreative, tøffe og dyktige mennesker som ønsker å drive sin egen business – Og bedrifter som ser sitt snitt til å øke sine salg og sin kjennskap i samarbeid med de. Det handler om samarbeid. Om gevinst. Om profitt. Selger man ikke, så får man ikke, og det sier seg selv at falske følgere ikke selger.

Et hvert luftslott sprekker, og det er vanskelig å skape både kvalitet, troverdighet og resultater med luftslott. Det vet de som driver business, både influenserne og bedriftene.

Jeg syntes det er kjipt når en hver konstruktiv kritikk av egen bransje ender opp med å bli omtalt som en krangel, og jeg skulle likt og sett at konstruktiv kritikk som ble lagt på bordet hos bedriftene jeg er så heldige å jobbe med ble degradert til krangling. Det vitner om at inntrykket av bransjen min kanskje fortsatt henger litt igjen med hva det en gang var, men sist jeg sjekket så er det en bransje som omsetter for hundrevis av millioner – Bare i Norge. Da syntes jeg at man kan holde seg for god til å kalle det for krangling – Ja, og med å kjøpe følgere.

Jeg tror også det er viktig å være bevisst i kritikken sin og at man skal trå varsomt når man peker ut noen som svindlere og som noen som kjøper seg til luftslott i håp om å skape suksess. Det funker sjeldent. Hvorfor man må være bevisst? Jo, fordi krangling og peking hit og dit kan skade en bedrift som antakeligvis jobber beinhardt for å holde seg på beina.

Jeg veit ikke hva poenget er med å kjøpe falske følgere, eller jo, jeg skjønner poenget, men det er dust. Det er dust å kjøpe følgere for å fremstå mer poppis, det er dust å kjøpe følgere for å fremstå mer kjent du er og det er dust å friste samarbeidspartnere og annonsører med følgere du ikke har.

Jeg håper heller ikke at en debatt om hvem som kjøper følgere og ikke skader bransjen min mer enn hva den allerede blir av juksemakere. Men de finnes over alt, og suksessen de higer etter kommer ikke av å Google «buy Instagram followers», bedriftene jeg jobber med ser nemlig det. Jeg ser det. Følgerne ser det. Og det er ingenting annet enn flaut.

Heldigvis så er de aller fleste ærlige og redelige, og det er jeg skikkelig glad for.❤️ Det er jo egentlig ganske enkelt å se hvem som er det og ikke, for har man over hundretusen følgere, men mindre engasjement enn hva pappa får når han legger ut bilde på Facebook, så er det jo noe som skurrer… Om noen etterspør statikken din og du kvier deg for å vise den frem, så er det også noe som skurrer, men jeg skjønner at det er kjipt å vise frem de ikke så ivrige følgerne fra Russland, som kanskje kommer fra gammel moro. Jeg tror jo for så vidt også at de russiske følgerne driter i at du poster stories der du babler på norsk eller bilder av matretter på norsk, uansett hvor inspirerende man er.

Det er ikke alltid de største profilene som er de beste, og selv om det er lett å la seg lure, og friste så er det synd for alle de kule, bra og inspirerende profilene som jobber rumpa av seg for å få det til. De heier jeg på, også håper jeg de dette gjelder er litt svette på ryggen og at de kanskje endrer litt taktikk, i respekt for bransjen vi er en del av. Bransjen bestående av en spennende, interessante, inspirerende og kule mennesker som prøver å få til noe og nå frem med budskapet sitt – Uten å fake💪🏻

GOD TIRSDAG ❤️

✗ Det har vært helt magisk med litt sommer de siste ukene. Det har hjulpet både på humøret og på den bleike skrotten min. Det ser derimot ut som at sommeren har tenkt til å takke for seg etter denne snarvisitten, men jeg håper den ombestemmer seg og blir værende litt til 😂

✗ Har noen av dere noen podkasttips? Jeg syntes det er vanskelig å finne gode og fengende podkaster! Alle favorittene mine har jo blitt lagt ned, så jeg forsøker iherdig å finne noen nye favoritter😂

✗ Om du trenger trusetips, så kan jeg meddele at jeg har hatt en real opprydning i truseskuffen min (adios til de gamle trusene fra ungdomsskolen, uuupsi) og hei til DISSE. Jeg trener forresten med DISSE og det er det beste trusene jeg noen har har trent med! Haha, så nå veit du det😂 Men helt ærlig, man skal ikke kimse av trusetips, for det finnes nok av kjipe og ubehagelige truser der ute, haha!

✗ Jeg er tenkt litt på dette med å snakke dritt om noen. Her om dagen snakket jeg med en venninne som fortalte at noen snakket dritt om meg, og jeg måtte egentlig bare le. For ikke så altfor lenge siden så hadde jeg blitt superlei meg, men helt ærlig… Hvor tragisk er ikke det a? Å gå rundt og snakke dritt om noen? Å bruke tiden sin på å snakke dritt om noen? Og for hva da?😂 For at noen følger drømmen sin, for at noen tør å satse, for at noen gjør noe annerledes enn deg, for at noen får til noe, for at noen… Jeg veit ikke, men om du tilfeldigvis sitter og er deppa over at noen snakker dritt om deg: Det ekke deg det er synd på. Rist det av deg og fortsett med ditt💛

✗ Veit du hva det koster for en plastpose på matbutikken i Stockholm? 6,50,-!!!!!!!!! La oss si det sånn, det blir ikke noen flere plastposer her i gården for å si’re sånn. Jeg har jo egentlig bestemt meg for å være flink til å ha med egne poser/nett, men det har liksom sklidd ut. Nå derimot, nå blir det ikke handling om ikke jeg har med egne poser 😂 Kanskje det er det som skal til for å minske bruken av plastposer hjemme også?

✗ Jeg hadde HATA om mamma hadde delt masse bilder og videoer av meg fra da jeg var liten, trente på å sitte på potte, da jeg hylgrein fordi jeg ikke fikk vilja mi og da jeg bada uten klær. Jeg skjønner liksom ikke at det er innafor å dele det av kidsa sine på sosiale medier.

✗ Hvor ganger har man ikke trykker ja på «har du lest og akseptert vilkårene», uten å vite om man har sagt ja til å donere en million, klippe av seg alt håret og gå baklengs annen hver dag? 🙃

✗ Jeg veit ikke om du fikk med deg at jeg postet en story av DISSE pannekakene i forrige uke? Jeg nevnte ikke at de har lavt sukkerinnhold og at de inneholder 30 % protein. Du finner de HER. Og om du skulle ville slå på stortromma, som jeg gjorde, så anbefaler jeg DISSE sausene/sirupen på det sterkeste. De finnes i forskjellige smaker, er geniale å bruke på yoghurt, pannekaker, is, frukt og ja, på alt fantasien tillater + at det er syyyyykt digg! Sunt og godt = ❤️

✗ Jeg bare nevner det: 

✗ Jeg håper du har hatt en fin tirsdag, at du trives med det du gjør og at du har noe du ser frem til💛

Stor klem fra meg!