Er det egentlig innafor å spørre noen om hva de tjener? Hvordan i alle dager kan man gjøre lite penger til mer? Hvor mye må man ofre, for å få råd til det man vil?

Vel, alt er relativt. Noen syntes det er greit å være åpne om hva de tjener, andre syntes ikke det. Noen er veldig opptatte av å spare der det spares kan, mens andre bruker der det brukes kan. Noen må ofre en hel del, mens andre ikke må ofre noe som får helst. Det kommer jo også helt an på hva man ønsker seg!

En ting er hvert fall sikkert, og det er at økonomi er vesentlig og viktig for oss alle. Noen av syntes det er kjedelig, noen syntes det er vanskelig og noen syntes det er kjempegøy – Og enkelt. Lise, dama bak Pengesnakk er en av de, og hun er helt rå på sparing. Mange tror jo kanskje at man må ha mye for å spare, og hvert fall om det skal bli mye – Men for noen så kan jo det å droppe den kaffekoppen til 50,- hver eneste dag utgjøre store summer. Faktisk 18 250,- på et år og 182 500 på ti år.

Mange mener jo at det ikke er vits i å spare den femtilappen, men ikke kom her og si at ikke nesten 200 000,- er mye penger!  Men, om det gjør deg lykkelig, så syntes Lise du skal drikke den kaffen, om ikke, så kan du vel like godt droppe den. Hvordan og hvorfor får du høre snart, for i dag prates det om økonomi, sparing og hva både du og jeg kan gjøre for å rydde i økonomien vår. Det kan jo godt hende at noen av oss trenger, og at det er en fin start på det nye året å sette oss et sparemål.

Og du? Jeg er elendig på tall og jeg veit at det kan virke som at man må være dødsgod for å klare å spare, men neida. Det må du faktisk ikke!

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

GOD SPARING!

Jula 2019.


JULEFERIE.❤️

En aldri så liten juleferie står på planen, og jeg kan ikke huske sist kalenderen min var så tom som det den er nå. C har fri frem til lørdag, jeg har tatt meg litt fri for første gang i år og vi skal gjøre hva vi kan for å nyte de få juledagene vi har. Jeg har derfor tenkt til å logge av noen dager. Du veit, bare være til stede. Le av det som er gøy, uten å legge det ut på Insta. Se en film, uten å dele hvilken. Bare være, uten dårlig samvittighet. Jeg kan heller ikke huske sist jeg gjorde det, og tror at både kropp og sjel har godt av det.

Så, nå logger jeg av noen dager, men før jeg gjør det så vil jeg ønske deg en god jul. Jeg håper du kanskje logger av litt selv, at du gjør noe fint for deg sjæl og at du er mett i magen, trygg og glad. Om ikke, så husk at det alltid finnes noen du kan prate med:

Jeg sender en STOR juleklem fra meg til deg, også snakkes vi snaaaaart igjen. Tusen takk for at du følger meg gjennom tykt og tynt, og for at du er du.

Juleklem fra meg. ❤️

 

HEI OG GOOOOD SØNDAG.❤️

Hvordan har du det?

Til tross for at livet er rare enn rarest, så har jeg det bedre enn… På lenge akkurat nå. Jeg er glad, jeg har energi, jeg trives, og ja… Jeg har det bra.❤️ Jeg håper at du har det fint du også!

Hvor mye bruker du på julegaver i år?

Jeg. Elsker. Å. Gi. Julegaver. Haha! Jeg har ALLTID gjort det, og synes alltid det er så mye kulere å gi, enn å få. Jeg setter av litt gjennom hele året, og bruker det jeg har og som føles greit. Jeg har ikke verdens største familie, men det blir verre når den antakeligvis har utvidet seg med en haug av kids om noen år. 😂

Har du fylt leppene dine?

Nope! Jeg gjorde det en gang, så ut som en klovn, hata det og gråt meg i søvn fordi jeg ikke kunne skjønne hva jeg hadde gjort. Jeg fikk en allergisk reaksjon som gjorde at det var… ILLE.  Jeg brukte MASSE penger på å få det bra igjen og bli kvitt dritten, det var vondt, flaut og kjipt. Det frister derfor ikke til gjentakelse, hehehe.

Har du tips til rimelige og kule jeans, i forskellige størrelser?

JEPP! Trykk HER. Kule, komfortable og fra str. XS-3XL, akkurat sånn det burde være.❤️

Jeg har knekt nesa sånn som deg, og tror kanskje at den burde opereres. Hvordan går jeg frem? 

Jeg har fått, uten å overdrive, hundrevis av slike spørsmål etter at jeg opererte tidligere i høst – Og jeg har svart et fåtall, fordi…

1. En hver skade og et hvert brudd er individuelt, og det er derfor ikke åpent for sammenlikning. Jeg har knekt nesa mi fem ganger, og den var total skadet. Jeg har gått hos den samme (veldig dyktige legen) siden jeg var 13 år gammel, og jeg har visst at jeg har måtte operere i 9 år. De fleste slipper en åpen og omfattende operasjon som meg, og fremgangsmåten er hvert fall ikke gjennom meg.

2. Jeg forstår at man vil høre andre sine erfaringer og råd, selv om jeg ikke var interessert i det selv. Når det er sagt så er det flere enn meg som må gjennomgå en slik operasjon, og jeg er verken interessert i å skremme noen som er avhengig av det på samme måte som meg, ei heller trigge noen som gjør det på et annet grunnlag enn meg, nemlig kosmetisk.

3. Jeg er IKKE en fagperson og jeg har ingen kompetanse eller kunnskap på dette feltet, annet enn min egen personlige erfaring. På generelt grunnlag: Snakk med en lege. IKKE søk kunnskap og råd hos ufaglærte influensere. Jeg kan ikke på noe grunnlag ta stilling til hva du burde gjøre og ikke, og jeg har mer enn nok med å stå i mitt eget traume og lege i fred selv. Og ja: Jeg leger fortsatt. Selv om jeg ikke er nyoperert ut lenger, er jeg fortsatt i en prosess som tar lang tid. Det er ikke bare å operere, og personlig skal jeg aldri gjennomgå dette igjen, samtidig som jeg, for min egen helse sin skyld, er veldig glad for at jeg gjorde det.

Dette var kanskje strengt, men jeg må ærlig innrømme at det har vært frustrerende at andre har gjort krav på å vite hvordan jeg har følt meg og opplevd ting som for meg har vært ekstremt krevende og tøft. Jeg har fått til sendt triggende bilder av andre, jeg har fått kjeft fordi jeg ikke har ville fortelle om min opplevelse av operasjonen og det har blitt forlangt at jeg skal være den som skal fortelle om noen burde operere eller ei. Det ønsker jeg ikke.

Hva betalte du for neseoperasjonen din?

… Dette får jeg også spørsmål om nesten daglig. Og ja: Ikke noe annet enn flere år med smerte, tårer og frustrasjon, som endelig begynner å gi seg.

Hva savner du mest med å bo borte fra venner og familie?

Det å bare kunne stikke hjem til familien er fredagskveld. Å kunne spise spontanmiddag med våre beste venner. Å bare kunne hive meg rundt og ses. Å kunne invitere folk hjem og vite at de menneskene som føles hjem, ikke er så langt unna.❤️

Har du fått svar på om du har antistoffer eller ei?

Jepp! Det var tommel opp.

HVORDAN HAR DU BLITT SÅ BRUN OG FIN?

HAHA! Jeg måtte ta med dette i capslock. Jeg bruker DETTE i fjeset nå, og det funker som bare juling!

Hva er din beste og dårligste egenskap?

Oi! Gøy spørsmål… Og vanskelig, hehe! Min dårligste er nok at jeg fort lar det gå utover mine nærmeste når jeg er stressa og i ubalanse. Da smeller jeg fort med leppa og kjefter for ting som egentlig ikke trengs og kjeftes for. Min beste… Hmm… Den er nok at jeg er veldig blid og at jeg har lært meg til å forstå andre, og ikke bare meg sjæl – Om det gir mening😂 Nå ble jeg brått usikker på om det er mine beste og dårligste, haha!

Hva tenker du om de som sier at du poster bilder av kroppen din fordi du egentlig er usikker på den? 

Nå veit jeg ikke om folk sier det eller om det er din tanke, men… Burde jeg være usikker på den? Jeg er veldig tydelig på at jeg ikke er i mål på noen som helst måte og at jeg også har dager der jeg føler meg… CRAP. Heldigvis har jeg kommet dit at jeg tenker at jeg er som jeg er, og jeg forsøker å gjøre det beste ut av det. Jeg har den kroppen jeg har, og selv om vi ikke alltid er bestisser, så skal vi faktisk leve dette livet sammen. Så nei, jeg er ikke usikker på den – Jeg prøver å leve med den så godt jeg kan, og samtidig minne andre på at de også kan det. Livet er nemlig for kort til å kaste bort tid på lange hår på armene, prikker i bikinilinja eller strekkmerker på hofta.❤️

Hva er din favoritt julefilm?

The Holiday er en soleklar favoritt, men Love Actually er også høyt oppe på lista.❤️ Se de om du trenger litt deilig julestemning.

Nå skal jeg logge av, se kampen til C og spise litt tacorester. Vi snakkes senere, og jeg sender en stor klem herfra!

Det er så innmari kult, for gjengen min på sosiale medier blir større for hver eneste dag. Folk som ler med (og sikkert litt av, hehe) meg, folk som lærer meg og hverandre nye ting, folk som heier, folk som kjenner seg igjen og folk jeg setter skikkelig pris på. Det er jo kanskje ikke alltid så lett å bare hoppe rett inn i filmen om noen sitt liv, der jeg sitter og gauler om ett eller prater om livet mitt, som de som følger ikke har peiling på hva inneholder.

Jeg tenkte derfor at jeg skulle svare på noen av de spørsmålene jeg ofte får fra nye tilskudd og internettvenner, sånn kjapt og gæli:

💕💕💕

Hvem er jeg?

… Jeg liker å tro at jeg er veldig morsom, og jeg har rekord i dårligst hårdag:

Jeg elsker å bevege kroppen min, og veit at jeg får det så innmari mye bedre når jeg har gjør det.

Hva jeg heter?

Martine Halvorsen. Da jeg var yngre drømte jeg om å ha minst fire navn, og at det aller helst skulle være en blanding av latinsk, med Elisabeth som fornavn. Nå er jeg derimot ganske fornøyd med at det er kort og enkelt.

Hvor høy er jeg?

Jeg er mye, men navnet mitt er ganske det eneste som er kort og enkelt med meg. Jeg er 1.80 høy og… Ja, ikke så veldig vanskelig om du spør meg. Spør du kjæresten derimot, så kan det hende at han er uenig. MEN! Det kan være fordi han må putte bokserne sine oppi skittentøyskurven og ikke ved siden av, eller fordi jeg synes det er ganske irriterende når vi er tomme for tørkerull, og han har bært på den hemmeligheten selv helt til jeg trenger tørkerull.

Hvor jeg er fra?

Nesodden. Elsket å gå på ungdomsskolen der, og jeg hadde faktisk heller tatt ungdomsskolen igjen, enn videregående. Når som helst.

Sivilstatus?

Samboer med verdens fineste fyr. På ekte. Vi har vært det i snart 6 år faktisk. Ja, med unntak av en liten pause der vi måtte finne oss selv osv. Jeg var overbevist om at han var mannen i mitt liv da, og det er jeg fortsatt.

Hvor gammel jeg er? 

Jeg er født i 1998.

Hvor bor du?

Spør du meg, så spør jeg deg. Neida, men vi har flytta mye. MYE. C, kjæresten min, spiller hockey og det har gjort at vi har flytta mer enn de fleste. Nå bor vi i Stockholm og han spiller for AIK. Vi har kjøpt oss leilighet “hjemme” i Asker (som vi kaller det), og jeg elsker den. Der skal vi bo utenom sesong, og når jeg er hjemme. Det er neppe siste gangen vi har flytta på grunn av jobben hans.

Hvilke kanaler har du?

Instagram: @martine.halvs

Snapchat: Martinehalvs

Podkast: Sykt Ærlig Med Martine

Jeg har også gitt uten bok som heter Sykt Normal!

Hva er liksom greia mi?

Jeg er egentlig bare meg sjæl. Jeg ønsker å vise frem livet ufiltrert og ærlig sånn som dette:

Men også sånn som dette:

Jeg har en drøm om at det en dag som være bra nok å være seg selv, og at vi skal slutte å oppfordre til noe annet. Jeg heier på åpenhet, at vi skal prate om det som både de kleine tingene, de vanskelige tingene og selvfølgelig det som er skikkelig, skikkelig fint. Men mest av alt så håper jeg at du skal synes at det er bra nok å være deg.

Velkommen i gjengen.❤️

Hei og hå fra Stockholm, og fra den minst julete leiligheten i hele nabolaget. ❤️

I skrivende stund sitter jeg rundt kjøkkenbordet og spiser rester. Jeg har blitt en kløpper på å spise opp maten vi har i skapene og lage mat ut av… Det som er. Det er liksom ikke like fristende å stelle i stand fredagstacoen eller noe annet digg når jeg er alene, som når vi er to her hjemme, og siden jeg droppa sjokkis til middag i går kan det hende at det blir det idag. 😂

Det nærmeste det kommer jul her hjemme er julebuketten mammaen til C sendte oss, og julegavene som ikke har plass noe annet sted og som står i stua. Det river litt i hjertet på en som er så glad i jula som meg, men jeg trøster meg med at vi snart skal få jul i monitor.

C reiste i går morges for å spille kamp i kveld, og han kommer hjem i morgen tidlig. Det stakk litt i hjertet å skulle være alene to netter rett før han dro, men det går overraskende bra. Vi er jo tross alt proffe på å være i fra hverandre, og er det noe 2020 har lært meg, så er det å trives i eget selskap. Og leiligheten er aldri så ren og pen som når jeg er her alene, haha! Det skal sies at jeg ikke lider noe nød når det kommer til å skravle hvert fall, for som dere ser så et det hotline til Stockholm fra både Nesodden, Oslo, Narvik og ja… Jeg husker ikke hvor C er, lol.

Jeg får ofte spørsmål om hva som er best og verst med det livet vi lever. I går da jeg kjørte til Södermalm for å fikse noe, så fikk jeg en takknemlighetsbølge skyllende over meg. Det gikk opp for meg at der sto jeg, dønn alene i Stockholm og følte meg… Sterk. Det er vanskelig å forklare, for selv om vi lever et rart liv som ikke er fremmed for utfordringer og selv om jeg av og til drar meg i håret, så er det også innmari fint. Tenk på alt jeg får oppleve! Alle steder jeg får reise. Alle mennesker jeg får treffe. Alle mulighetene jeg får. For det er en styrke å klare og være alene, og spesielt i en ny by, uten verken familie eller venner rett rundt hjørnet. Og i går, for første gang siden vi flyttet utenlands igjen, så kjente jeg på den deilige følelsen av styrke og selvstendighet. Jeg skal prøve å huske på det neste gang jeg vrir meg i frustrasjon over det ene eller andre på grunn av den hersens hockey’n eller når C sier at sånn blir det ikke, fordi det kampen er flytta eller hvem vet hva. Haha!

I dag har jeg jobba, løpt meg en tur og så fort jeg er ferdig å oppdatere dere, så skal jeg på butikken. I kveld står det hockeykamp på planen, og jeg lurer jaggu på om jeg skal begynne på Sex And The City på nytt, hehehe.

MEN! Hallo! I dag fikk jeg en stor nyhet, og jeg gleder meg SÅ til å dele det med dere i 2021. Jeg hadde faktisk ikke trodd det, så ja… Klyp meg i armen sier bare jeg. Haha! Det føles cirkabirka sånn her:

Nå skal jeg klappe igjen tåta, også snakkes vi seinere. Jeg håper du har det fint og grattis til deg som har fått juleferie, jeg håper du koser deg gløgg ihjel.❤️

7.februar 2020.

På en måte så føles det ut som at 2020 begynte for en uke siden, på en annen måte så føles det ut som at 2020 har vart i en evighet. En ting er hvert fall sikkert, og det er at 2020 ikke ble året. Samtidig så prøver jeg å huske på at det har vært ålreit for det, til tross for mangel på sydenferie, sosial kontakt og hæla i taket. Jeg håper for øvrig også at 2021 gir oss det, for det hadde vært innmari ålreit nå kjenner jeg.

Dagene er like, og jeg har ikke truffet et annet menneske siden i forrige uke. Ja, unntatt C da, han slipper ikke unna, hehe. Livet innebærer stort sett søvn, mat, tur i skog og mark og jobb, og til tross for at treningssenteret jeg trener på er åpent, så har jeg ikke vært der på litt for lenge.

Jeg husker jeg tulla med Covid-19 da det kom, og at jeg så rart på en medpassasjer med munnbind da jeg fløy hjem fra Østerrike i februar. Uviten om hva jeg hadde i vente og at jeg et halvt år senere kom til å lage mitt eget munnbind. Ja, og at korona skulle ta knekken på mye verre ting enn vippeextensionsavhengigheten min.

For etter turen til Østerrike i februar, så har ingenting gått etter planen. Jeg skal ikke klage mer enn nødvendig på det, for jeg veit at det gjelder oss alle og at vi er møkkalei alle mann. Jeg som er en kontrollfreak og som aller helst vil vite hva som skjer om fire år, har virkelig måtte jobbe med å holde hodet kaldt – Og det har skjedd noen ganger, spesielt denne høsten at jeg har fått hetta. Men, så går det over. Heldigvis.

Ingen av mine aller nærmeste har, så vidt vi vet, blitt ordentlig syke, eller i det hele tatt vært smitta av korona. Bank i bordet. Da laget til C fikk registrert 14 smittede spillere som et av flere lag tidligere i høst, slapp vi unna begge to og jeg gikk på tærne i ukene før operasjonen min i frykt for å bli smitta. Og ikke minst etter, når immunforsvaret og formen allerede var på bånn. Men vi har ikke sluppet unna allikevel, for vi har hatt korona her hjemme. C fikk vite at han har antistoffer etter at han testet seg i forrige uke (de tester det i Sverige). Det heter antikropper her, og utvikles som en del av imunnforsvaret mot Covid-19. Det betyr at sannsynligheten for å få det igjen, og hvert fall det neste halve året er minimal. Jeg venter på svar på min, uten noe garanti om at jeg har antistoffer, mens C fortsatt går rundt som en idiot og lukter på alt han kan i håp om å lukte noe som helst. 😂

Så ja. Jeg veit da søren jeg. Jeg er hvert fall innmari glad for at vi er friske og raske. Nå veit dere det hvert fall, og jeg humrer godt av at det mest positive ordet i 2020 har vært negativ. Gurimalla sier bare jeg.

Jeg håper at du og dine er friske og at du henger i stroppen.❤️

Klem fra meg.

GOD TIRSDAG❤️

✗ Her om dagen gikk det opp for meg hvor heldig jeg er. For til tross for at livet er rare enn noen sinne, så er jeg trygg, jeg har god økonomi, jeg har verdens beste familie, alle mine nærmeste er friske og jeg ja… Det er en stund siden jeg har tenkt på det sist, men fysøren: Jeg er griseheldig.

✗ Nå har jeg bodd i Stockholm i et halvt år, og det er først nå jeg har reflektert over hvor forskjellig Norge og Sverige har håndtert Covid-19. Jeg har flere svenske venner jeg har tenkt over at har tatt lett på det og som har opplevd Covid-19 som noe fjernt, men nå, når det virkelig brenner i Stockholm, så er det tydeligere enn noen gang. Det er så rart å ha opplevd både Oslo og Stockholm på sitt verste, og hvordan vi automatisk styrer unna hverandre i Oslo, hvor strengt det er og hvordan du ikke en gang kan løpe inn på Circle K for å tisse uten munnbind. Ja, og hvordan du fortsatt kan være på shopping som før her, uten munnbind og klemme, om du vil i Stockholm.

✗ Når det er sagt, så må jeg faktisk skryte av vårdcentralen(e) her i Stockholm. De har et litt annet system enn hva vi har hjemme i Norge og hva jeg er vant til, men for meg, som ikke er skrevet i Sverige funker det… Eksemplarisk. I disse dager kan man bare ringe, så får man oppsatt en time med en sykepleier over telefon som hjelper deg.

✗ Tenk hvor mye irritasjon og hvor mange diskusjoner verden hadde spart seg for om folk som ikke har noe som helst grunnlag eller viten om det de uttaler seg om, hadde droppa det a. Om man bare tenkte at “dette er ikke min business, så dette trenger ikke jeg å bruke energi på” eller i andre tilfeller “dette er ikke mitt felt, så her må jeg nesten lene meg tilbake og tilegne med kunnskap i stedet for”.

✗ Pepperkakedeig som koster litt ekstra, smaker også… EKSTRA.

✗ Klining på Instagram med andre enn den du kliner med ellers, er så jækla langt utafor at jeg knapt orket å forholde meg til det.

✗ Jeg gleder meg forresten til vi kan kline med alle vi vil kline med igjen. Til vi kan henge rundt halsen på hverandre, gi hverandre en klem, treffe nye mennesker, reise dit vi drømmer om, se hverandre smile uten om bak munnbindet og til å bare være igjen… Så mange, eller få vi vil. Oss selv. Fullt ut.

✗ Kan vi bare snakke litt om HVOR FORBANNA DYRT DET ER Å KJØPE NYTT HJEM? Pengene flyr ut av vinduet, og en skyvedørsgarderobe her, solskjerming der og el-billader der gjør meg nesten svimmel. Og det er bare litt av det. Jeg skjønner at jeg sikkert kunne gjort ting billigere, men altså… MAKAN! Bare at noen skal komme og fikse noe koster jo mer enn hva jeg bruker på mat i uka, ikke sant.

✗ Koden Martinehalvorsen20 gir deg 20 % på Lyko HER. Sånn i tilfelle du skulle behøve noe stæsj. ❤️

✗ C har fire kamper denne uka, og med kamp i morgen, og roadtrip fra torsdag-lørdag, og ny kamp igjen på søndag, så prøver jeg å holde pusten litt og tenke at neste uke, DA blir det jul for alle penga. Hvert fall fra mandag til fredag. Det gleder jeg meg noe så innmari til, hehe!

– Trykk HER for å se videoen – 

GOD SØNDAG. ❤️

Hvordan har du det?

Jeg har det bra! Etter ganske mange uker med henge geip og en selvfølelse på bånn, så føles det veldig godt å føle meg mer som meg selv igjen! Jeg er alltid litt mer følsom når jeg er i Stockholm enn hjemme, og det tror jeg kommer av at da er det bare «oss». Alt annet er veldig lang unna pga drittkorona og det er nok litt ekstra følsomt siden det er jul. ❤️

Noe sier meg at du er gravid om dagen, stemmer det?

Nei, og jeg er innmari glad for at jeg ikke akkurat har mista eller at vi forsøker uten å treffe blink om dagen. Da hadde antakeligvis dette spørsmålet velta hele dagen min. Jeg veit ikke om jeg kan bli gravid, selv om det kanskje er min største drøm. Jeg håper jeg kan få dele det selv om jeg noen gang er så heldig.

Har dere flytta igjen?

Ja, eller nei. Vi har kjøpt leilighet i Asker, og det skal være hjemme vårt når vi ikke bor et eller annet, annet sted i verden.

Hvordan skal du og C bo fremover? Asker, Stockholm, begge, avstand, pendle?

Ja, akkurat sånn, hehe! C er veldig låst der hvor han er under sesong, så for han del betyr det Stockholm fast. For min del betyr det pendling (så langt det lar seg gjøre akkurat nå…). Det betyr at det blir begge på meg og en del avstand, og spesielt nå som situasjonen er som den er – Og har vært.

Hvordan går det egentlig med nesa nå?

Det går mye bedre! Det kommer til å ta tid før det blir helt bra, men nå kan jeg hvert fall fungere normalt igjen. Den er fortsatt hoven, fortsatt sår og jeg er fortsatt avhengig av å skylle den, smøre den og sånt som jeg gleder meg til å slippe. Om et år er den nok 100 %, men så lenge jeg kan fungere som jeg vil og gjøre det jeg vil, så er jeg superhappy!

Tjener du over 600 000 i året?

Ja, det gjør jeg!

Skal C tilbake til Asker?

Asker har på mange måter blitt hjemmet vårt, og det er det selv om C ikke spiller der. Han skal nok ikke det på noen år, men jeg håper og tror at det blir hjem den dagen han skal «hjem» igjen. Om det er fem, ti eller femten år til aner jeg ikke!

Hva er status på leiligheten nå?

Å, den er så fin! Den er at vi venter på solskjerming, skyvedørsgarderober, spisebord, sofa og litt til. Leveringstid er ikke min beste venn, men jeg trøster meg med at den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Det går helt fint an å bo der nå, til tross for litt mangel på taklamper og annet stæsj, hehe! Om du har tips til en skikkelig fin lampe til å ha over spisebordet så tas det i mot med et stort takk❤️

Har dere samboerkontrakt eller hvordan løser dere det?

Vi har ikke hatt det, men nå som vi eier sammen så skal den på plass og oppdateres så ofte som den burde. Den er allerede skrevet ut, og klar til og skrives under på. Anbefaler ALLE å ha det, uansett hvor lykkelig og forelska man er. Det er kult å være selvstendig selv om man er to om det, og det er lurt å tenke lenger enn sommerfugler i magen og datenights ❤️

Skal dere vise alt i leiligheten?

JA! Det skal vi, eller jeg 😀 Akkurat nå er det litt venting (igjen) som står på planen, men det blir så gøy å vise dere når ting begynner å komme på plass!

Hvor kan jeg stemme på deg i Ellos Awards?

ÅÅÅ! Så hyggelig. Det kan du gjøre HER, i kategorien The Hanna W. Det er siste mulighet idag ❤️

Hvorfor er du ikke ærlig på at det har skjedd noe mellom deg og C?

Om du veit noe om forholdet mitt som ikke jeg veit, så veit ikke jeg. Om det har skjedd noe, så er det at vi har det bedre enn noen gang og at jeg blir mer om mer sikker på at det er han jeg skal leve resten av mitt liv sammen med, for hver dag som går.

Hvordan blir julen deres?

Litt annerledes og kort, men forhåpentligvis veldig fin for det. Vi får fire dager hjemme, og de skal nytes til det fulle – Og C skal få se hjemmet vårt for første gang😅

Hvor kjøpte du det fine kortet du delte bilde av i går på Instastory?

HER!

Hva tenker du om stormen rundt NA-KD?

Det er en grunn til at jeg takket nei til å samarbeide med de senest i november. Jeg håper virkelig at de tar seg en bolle, et jækla langt styremøte og at de ordner opp, beklager og snur skuta. Jeg er lite tilhenger av rasistisk, sexistisk, homofobisk eller annen behandling som er bak mål, som misbruk av tillit eller å få andre til og føle seg drit. Heia alle som tør å bruke stemmen sin mot urett, også håper jeg at influensene, også de med bare et par tusen følgere som jeg ser fortsatt annonserer for de, slutter til NA-KD har sagt sorry og viser til positiv endring.

Hva skal dere på nyttårsaften?

Helt ærlig så har jeg ikke peiling. Vi må antakeligvis være i Stockholm, eller han, og jeg etterlater jo ikke han her aleine. Så ja, akkurat nå så ser det ut til at det blir oss to.❤️

Jeg håper du lager deg en fin søndag! Klem fra meg.

DEL 2. 

Vi har alle et forhold til penger og økonomi, og denne måneden er tema nettopp det. Penger og økonomi. Denne måneden skal jeg snakke med forskjellige mennesker om penger, på forskjellige måter, og månedens første gjest

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive dagens gjest. For å være helt ærlig, så syntes jeg det er ganske vanskelig, og det blir enda vanskeligere når han kommer smilende mot meg fra første stund, glad som bare det og enda hyggeligere enn det igjen. Det rimer liksom ikke helt med hva jeg kanskje hadde forestilt meg.

Jeg veit jo at Harald har sittet i fengsel, at han har blitt dømt for… Jeg kaller det svindel, men på fagspråket, som han selv ofte bruker, så heter det noe annet. Vinningsbedrageri, blant annet. Jeg vet ikke hvordan jeg liksom hadde forestilt meg en svindler, men det er vel kanskje det som egentlig er meningen. Man skal jo egentlig ikke skjønne at de svindler, at de er i stand til å lure noen trillrundt og rappe for eksempel hele trygda til deres.

I dagens episode forteller Harald om sitt liv, hvordan han ble tatt og hvordan har har lurt, svindlet og bedratt. Hvordan han har utfordret systemet, og kanskje ja… Lurt det også.

Harald trivdes faktisk i fengsel, og lovte seg selv at han skulle slutte når han kom ut. Da han slapp ut etter 1 år og 9 måneder av den tre år lange dommen ble han møtt med ingenting. Livet utenfor fengsel var ikke i nærheten av livet i fengsel, selv om han ikke fikk besøk en eneste gang. Jeg lurer derfor på om han har klart å slutte, om han har klart å legge vekk den eksklusive livsstilen og de store summene på konto.

Han sier først ja, men så ombestemmer han seg – Og han forteller, om alt.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤