81 % av de som tjener over 1 million er menn

Categories Podkast 🎧

Denne måneden har jeg snakket med vidt forskjellige kvinner, med temmelig forskjellige historier, bakgrunner og liv. Det har vært både lærerikt, fint og det har vært kult å bli kjent med disse kvinnene, selv om alle er vidt forskjellige fra meg. Men, det er jo det som er litt fint også – Nemlig at vi alle er forskjellige, med forskjellige meninger, historier og liv.

Det vi har til felles er at vi er kvinner, og som kvinner får vi ofte beskjed om at vi er litt for mye av det, litt for lite av det og at det kanskje hadde vært fint om vi bare kunne gjort det, det og det annerledes.

Har du noen gang tenkt på hvem som krever det av oss? Jeg tror det ofte er oss selv! Eller, vi gjør det ovenfor hverandre.

Når vi kritiserer noen for å være litt for lite eller litt for mye. Når vi snakker nedlatende om noen som tar litt lite eller litt mye plass. Når vi zoomer inn, kommenterer og finner feil. Når vi baksnakker, diskuterer valg, vekt, utseende og klesstil.

Hver gang vi gjør det, så tror jeg at vi gjør det litt vanskeligere å være kvinne. Litt vanskeligere å ha tro på oss selv, litt vanskeligere at den ene puppen ser annerledes ut enn den andre og litt vanskeligere å være oss selv.

Ingen av oss står opp om morgenen og tenker at vi ikke skal gjøre vårt beste. Så kanskje vi skal huske på det når noen driter seg ut, sier noe teit eller gjør noe du aaaaldri selv kunne gjort? Vi veit jo at det ikke alltid er så lett og at vi prøver vårt beste. Så hvordan i alle dager kan vi egentlig forvente noe annet av noen andre?

Hvert år når det er kvinnedagen deles det quotes og heiarop om at kvinner skal heie på kvinner og at kvinner skal tørre å ta plass. Jeg skal prøve å huske på det neste gang jeg syntes en medkvinne tar plass på en annen måte enn jeg selv hadde gjort, når en medkvinne har på seg noe jeg aldri verden ville gått med eller når en medkvinne går på trynet, driter seg ut, prøver så godt hun kan og når du lykkes. Ikke minst.

Jeg veit jo godt at jeg ikke er perfekt, selv om jeg prøver. Og da er det kanskje greit å huske på at det gjelder de fleste andre også.

I dagens episode av podkasten min, snakker vi om noe som engasjerer meg skikkelig, og det økonomi og kvinner.

For visste du at:

Norske menn har 1216 milliarder mer i bruttoformue enn kvinner.

86 % av dagens minstepensjonister er kvinner.

81 % av de som tjener over 1 million er menn.

I dagens episode snakker jeg med Ida. For en stund siden stilte hun seg selv spørsmålet om hvorfor hun ikke visste noe om sparing i aksjemarkedet, når kompisene hennes visste det. Ja, og så tok hun grep.

Hvordan kan vi kvinner komme oss inn på markedet som er dominert av menn? Og hvordan i alle dager kommer man i gang?

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤 Legg gjerne igjen en vurdering i iTunes om du liker den!

4 kommentarer

4 thoughts on “81 % av de som tjener over 1 million er menn

  1. Hvor mange % av Norges bloggere og toppbloggere er kvinner?

    Hvor mange % av alle sykepleiere er kvinner?

    Jeg tror det handler om prioriteringer og interesser, men prioriterer ting som genererer kapital i større grad enn kvinner, kvinnet prioriterer i større grad omsorg og familie (hjemmeværende), derfor de scorer høyt blant minstepensjonistene.

  2. Jeg tror det kanskje er enklere for menn å starte bedrifter innen visse sjangre. Rørleggerbedrifter,anleggsbransjen oljeindustrien og andre mannsdominerte yrker. i blogging , forfatterskap , legeyrker osv tror jeg det kanskje er mer likt

  3. Så du skrev om utroskap lenger ned, men hva mener du om åpne forhold? Spm. til søndag? 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *