Jeg vil ikke late som…

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

Er det en ting jeg er skikkelig dårlig på, så er det å ta en dag av gangen. Å ikke vite. Å ikke ha kontroll.

Ja, kontroll er jo ikke akkurat stikkordet om dagen.

Jeg kjenner at kontrollfreak som jeg er, så sliter jeg i disse dager. Det er slitsomt å ikke vite hva som skjer, å ikke kunne planlegge og å ikke ha kontroll over situasjonen. Jeg har liksom null problem med å være spontan, så lenge det er jeg som bestemmer at jeg har lyst til å være det… Ikke sånn som nå.

For akkurat nå har jeg ikke peiling på noe som helst, og hvis jeg skal være helt ærlig så føles det ut som at livet står litt på vent. Ja, og da er det ekstra skremmende at dagene bare fortsetter å gå.

Her om dagen gikk jeg rett i klikkings på C fordi han ikke kunne fortelle meg når han hadde tenkt til å trene i morgen. Jeg skammer meg nesten når jeg skriver det, og du lurer antakeligvis på hva grunnen var? Jo, den er at jeg klamrer meg fast til alt jeg kan av tider som er om dagen. Jeg må liksom planlegge. Jeg må ha oversikt. Jeg må ha kontroll på hvert fall noe. Det er kanskje tullete, jeg veit det, men nå har det seg sånn at det er sånn jeg er. Noe sier meg at jeg ikke er den eneste heller!

En ting er hvert fall sikkert, og det er at jeg savner hverdagen. Jeg savner en stappfull kalender, jeg savner å fly rundt, hit og dit og jeg savner å ha noe og forholde meg til. Enten et møte, en avtale eller en hockeykamp. Noe konkret.

Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å holde tunga rett i munn, å la søndag være søndag, å opprettholde rutiner og å ikke få panikk. For ja, det hender at panikken banker på. Flere ganger i løpet av dagen faktisk.

Og det mest irriterende? Det er at jeg merker at jeg blir litt surere. Litt kjipere. Litt mer gretten. Og hallo! Jeg vil da ikke være verken sur, kjip eller gretten. Men så tar jeg meg selv i å være det, fordi jeg er frustrert og stressa.

Tell til ti, tell til ti.

BLÆÆÆÆÆH. Det er egentlig en kort og enkel beskrivelse på hva jeg føler om dagen. Også prøver jeg å holde tunga rett i munnen, ikke grave meg ned og holde fast i det jeg kan. Og det er jo egentlig meg sjæl, og hu kan jeg ikke finne på å miste hvert fall.

Jeg håper onsdagen din er alt annet enn blæææh, og om ikke, så er det greit å ha det litt sånn om dagen. Det er flere av oss.

Men! Prøv å ikke bare ha det sånn da, det tror jeg er viktig ❤️

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Jeg vil ikke late som…

  1. Jeg har vært sykmeldt i over et år, og fikk innvilget AAP helt i starten av eksplosjonen av denne pandemien, så det å være hjemme er jeg god på. Jeg skjønner veldig godt at det er frustrerende med en så drastisk endring i hverdagen, som man ikke kan kontrollere selv.

    Mitt beste tips (og dette brukte jeg lang tid på å finne ut) er å prøve og lage en ny normal. Planlegg det du kan, som måltider. Ikke gjør alt husarbeidet på en gang – men planlegg heller hva som må gjøres i løpet av uken, og fordel det utover flere dager, sånn at man har noe praktisk og nyttig å gjøre hver dag. Start dagen med å ordne deg som om du skal i et møte (jeg dropper som regel sminke, men gjør ellers full morgenrutine). Lag det koselig rundt deg, med feks stearinlys eller blomster. Se på youtube for inspirasjon til feks yoga eller meditasjon (det har hjulpet meg sykt mye ift stresset over å ikke ha noe særlig å gjøre). Gå gjennom privatøkonomien og sett opp budsjett (om man ikke allerede har det) – her har jeg funnet mye glede; gud a meg så mye tull jeg brukte penger på før, og guri malla så gøy det er å se at sparekontoen og fondene vokser (sistnevnte er litt på bærtur nå da, men fond er langsiktig sparing, så blir ikke stresset av det).

    Jeg planlegger også dagen i bolker. For det første så har jeg på vekkerklokke, så gjør jeg morgenrutinen på badet, tar medisiner, lager kaffe og frokost, og så setter jeg meg ved pcen med dagsplanleggeren min. Jeg pleier å sette opp måltider først. Deretter setter jeg opp hvile (fordi jeg må det pga sykdom). Så plotter jeg inn fysisk aktivitet og/eller meditasjon. Så plotter jeg inn husarbeid og praktiske gjøremål. Så ser jeg hva som er igjen av tid, og fyller det med ting som gjør meg glad og påfyll av energi.

    Og sist men ikke minst, finn noe nye serier du kan kose deg med, nye artister du kan høre på (helst norske nå i disse tider), og spill The Sims.

    Hyl ut om du vil ha flere tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *