Burde jeg legge meg under kniven?

Categories Podkast 🎧

Når jeg googler plastisk kirurgi får jeg opp nesten 400 000 søkeresultater. Det dukker opp en haug av klinikker som tilbyr meg både den ene og det andre behandlingen og operasjonen, det dukker opp bøttevis med fakta, skremmende bilder og lykkelige mennesker.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har et veldig ambivalent forhold til plastisk kirurgi. Egentlig så har jeg ikke noe forhold til det i det hele tatt, annet enn det jeg har lest om og sett. Ja, og de gangene jeg har sittet hjemme alene og googlet fra sofakroken. Det ene inngrepet etter det andre. Litt i nysgjerrighet, men også fordi jeg har tenkt tanken om at det gjør at jeg kommer til å få det litt bedre. At jeg blir litt penere. Det er lenge siden sist nå, og jeg tror, uten å ha noen erfaring med det, at jeg ikke hadde vært noe lykkeligere. At jeg ikke hadde hatt det noe bedre.

Jeg har en drøm om at det en dag skal være bra nok å være seg selv, og at vi skal slutte å oppfordre til noe annet. Jeg tror ikke at man trenger å elske seg selv hvert sekund, men jeg tror det er viktig å være tilfreds. At ting er ok.

Jeg er lite fan av når for eksempel bloggere velger å skrive om inngrep opp og ned i mente, samtidig som det er samme for meg hva folk gjør med seg selv. Ja, og at noen velger å utføre et inngrep eller en utseendeendring, har ingen verdens ting å si for verdien deres eller hva jeg syntes om dem.

Æsj, jeg føler meg egentlig skikkelig dobbeltmoralsk her.

Hvert år gjennomføres det millioner av inngrep, verden over. Og selv om mange av oss kanskje tenker på opererte bloggere når vi tenker på plastisk kirurgi, så er jo plastisk kirurgi veldig mye mer.

Plastisk kirurgi kan til og med redde liv. Og det er kanskje derfor jeg har et så ambivalent forhold til det. For plastisk kirurgi er så mye mer enn å operere nesa si fordi man er litt misfornøyd eller å skaffe seg litt større pupper fordi det er fint. Ofte føler jeg at vi snakker om plastisk kirurgi som en quickfix og vi får det nesten til å virke like enkelt som å pusse tennene. Personlig så savner jeg at vi snakker mer om baksidene, det psykiske og hva det faktisk innebærer.

Jeg har en haug av spørsmål og i dagens episode snakker jeg derfor med overlege Dr. Amin Kalaaji fra Oslo Plastikkirurgi som er spesialist i plastisk kirurgi og som er leder for Norske Forening for Estetisk Plastikkirurgi. For hva er det vanskeligste i jobben, har han noen gang nektet noen å utføre et inngrep og hvilke fordeler er det? Ja, og er det mange som angrer?

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *