60 000,- på nytt utseende

Categories Tanker 💭

Freeeeddan! Jeg håper alt er fint med dere🌼 Akkurat nå sitter jeg svett i treningstøy, drikker halvlunket vann og burde dusjet for to timer siden når jeg kom hjem fra trening. Jeg lærer aldri. Jeg må gå i dusjen så fort jeg kommer hjem etter trening, hvis ikke blir jeg sittende som nå. Illeluktende, fortsatt svett og irriterer meg over at jeg sitter med svett treningstights i sofaen. Jaja, snart freddan.

I går var jeg med på Helsekontrollen på TV 2 for å snakke om reklamer vi blir utsatt for og som oppfordrer oss til å endre på oss selv. Jeg og en av mine venninner var med på en undersøkelse der vi i én uke telte hvor mange reklamer vi ble utsatt for som oppfordret oss til å endre på oss selv og til å bare bli litt penere.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg tvilte på at jeg kom til å få opp noen særlig reklamer, men når jeg først satte i gang sjokkerte resultatet meg. For selv om flere av reklamene gikk på enkle utseendeforandringer, ble vi opptil 30 ganger per dag fortalt at vi kunne bli en bedre utgave av oss selv – Og det har jeg ALDRI tenkt på før.

Jeg har nemlig aldri tenkt over hvor ofte jeg får en påminnelse om «sånn kan du bli penere» eller «sånn blir du tynnere». Men mens jeg ligger og åpner bilder vennene mine har postet, ble jeg innimellom shopping- og feriebilder fortalt at jeg kan slanke meg sånn her, jeg kan fjerne håret på armene her og sånn får du sixpack på et blunk.

Det er rett og slett sykt mye.

Og vet du hva jeg gjorde når jeg var ferdig? Jo, jeg gikk inn og fjernet alle mennesker på sosiale medier som gjør at jeg får det litt dårligere. Til og med de jeg kanskje ikke før har tenkt over at gjør det. Jeg gikk inn og rapporterte alle annonsene jeg er møkkalei av å få opp. Jeg gikk inn på Facebook og skrudde av annonser som dukker opp ut ifra hva jeg ser på eller søker på. Jeg tok rett og slett en skikkelig oppvask. Enn oppvask og fjernet all dritt, all negativitet og så mye som mulig av det som gjør at jeg ikke føler at jeg strekker til eller er bra nok.

Senest i går publiserte VG en sak med en tittel «har brukt 60 000 på utseende» og til tross for at innholdet fortalte oss at det i beste fall er tragisk, blir tittelen brukt fordi utseende selger og fordi nysgjerrigheten vår tar overhånd. En av landets største bloggere informerte i går åpenlyst om hvilken klinikk hun opererte seg på sist og det er både uetisk og rævva. Når en av mine venninner la ut et fint bilde av seg selv på Facebook i går fikk hun to kommentarer der noen lurte på om hun hadde gått ned litt i vekt.

Det er sykt mye fokus på utseende og jeg er redd det ikke kommer til å bli så mye bedre. Men! Vi kan alle ta en oppvask av dårlige forbilder, annonser som får oss til å føle oss dritt og av det som ikke gjør at vi føler oss noe bra. Vi kan si ifra til vennene våre at vi ikke ønsker å høre om alt de er misfornøyd over med oss selv og vi kan forsøke å ta litt ansvar for oss selv. Det er ikke alltid så lett, men det er verdt et forsøk.

Nå. Må. Jeg. Dusje. Nyt sola og være grei mot deg sjæl. Du trenger ikke å fikse på noe fordi en annonse prøver å tjene penger på deg, og du har lov til å lukke øynene og vise det finger’n.

GOD helg💛

// Marty

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *