Takk for besøket!

Categories Tanker 💭

I dag gikk jeg en tur langs jordet til en lokal bonde. Langs jordet kom jeg over flere ølbokser som den på bildet over. Antakeligvis har ølboksene havnet der etter et festlig lag i fjor sommer eller kanskje i løpet av vinteren.

Kanskje noen hadde tatt med seg kompisgjengen sin for å campe i skogen like ved. Kanskje hadde de sittet der, drukket øl, fortalt historier de alle smurte litt tjukt på, mens de snakket om hvor deilig livet var akkurat der og da.

Kanskje en ungdomsgjeng som egentlig er for unge til å drikke tok med seg ølboksene til skogholtet i fjor høst, mens de tøffa seg, smakte på ølen og så hvem som kunne kaste ølboksene lengst ut på jordet når de var ferdige.

Kanskje noen festglade skiløpere satt seg ned i skogkanten i vinter, skålte og grillet pølser.

Jeg vet ikke, men uansett hva som skjedde eller hvem som glemte de der, så er det en ting som er helt sikkert: Noen glemte å rydde opp etter seg. Noen glemte at jordet de var like ved er mat til dyra våre. Noen glemte at ølboksene de hygget seg med enkelt surrer seg inn i høyballene som blir for til hestene eller kuene våre. Noen glemte at det er livsfarlig. Noen glemte at ølboksen deres kan ta livet av et helt dyr. Noen glemte at ølboksen de hygget seg med kan skjære opp en stor ku innvendig. Noen glemte at den og de ølboksene kan gjøre at eieren av en hest eller en ku kan tape enorme summer med penger.

Kun fordi noen kanskje satt og hygget seg. Hadde konkurranse om hvem som kunne kaste lengst. Ikke orket å bære med seg søpla si. Var late. Ikke gadd.

Takk for besøket. Om det er på campingtur med gutta, en rampestrek med noen i klassen på ungdomsskolen eller sammen med venninna di. Husk søpla di neste gang a. Den er faktisk livsfarlig. Ja, selv om det er litt slitsomt å bære det tilbake.

// Marty

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Takk for besøket!

  1. Godt poeng! Blir så irritert at mennesker ikke kan ta meg seg søpla si og heller kaster den i naturen. Likte poenget ditt veldig godt! Første gang jeg leser bloggen din.
    Kul blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *