Barn har ingenting på blogg å gjøre!

Categories Tanker 💭

I går satt jeg i bilen sammen med mamma og vi begynte å diskutere kronikken til Morten Hegseth som ble publisert i helgen. I kronikken kritiserer Morten bloggere for baby-spons og han skriver blant annet at «flere norske kjendiskvinner bør skjønne at barnet deres ikke har samme funksjon som en Chanel-veske». Mamma og jeg diskuterte temaet frem og tilbake, fordeler og ulemper og mamma spurte om hun kunne få lov til å skrive et innlegg på bloggen om det. Så, her er det:

Jeg er trebarnsmamma og jeg har jobbet i barnehage i mange år av livet mitt. Jeg elsker rett og slett barn. Jobben min har gjort at jeg har sett både det ene og det andre, og jeg har sett hvordan sosiale medier påvirker barna. Ikke nødvendigvis i den forstand at barna blir direkte påvirket (de driter nemlig i om bodyen de har på er fra GANT eller fra Fretex, det er rart med det) men jeg har sett hvordan det påvirker dialogen og kjemien mellom foreldrene og barna. På et tidspunkt sluttet nemlig mange foreldre å se barna sine – De begynte å knipse bilder av dem i stedet og telle hvor mange likes de fikk på at “Stine” hadde klart å spise opp hele middagen sin i stedet for å spise sammen med henne. 

Barn har i utgangspunktet ingenting på Facebook, blogger eller Instagram å gjøre. Neida, et hyggelig familiebilde i fjellheimen har ingen daua av, men veldig mange av oss holder oss liksom ikke til det. Noen av oss drar det såpass langt at vi baserer karrieren vår på barna, at vi tjener penger på barna (faktisk før de i det hele tatt er født) og at vi bruker barna våre til å fremstå så forbanna vellykket. 

Joda, jeg vet at det finnes barn som har det verre enn barna som blir eksponert på sosiale medier, men hvorfor skal barna være der? Fordi de drar likes, fordi de er så innmari søte når de danser i bare trusa eller fordi de har på seg en sponset kjole? 

Jeg liker ikke tanken på at noen skulle visst hva datteren min het, hvem hun var og om hun likte fisk eller ikke bare de så henne på butikken da hun var 9 år gammel.

Jeg liker ikke tanken på at barna mine skulle vokst opp med en mamma som hadde delt alt om sengevetingen deres da de var 6 år gamle. 

Jeg liker ikke tanken på at jeg som mamma tar valg for barna mine om de ønsker å være synlige og om de ønsker å være en del av offentligheten. Og hvordan kan jeg som mamma vite at de i fremtiden ikke kommer til å ønske og få seg en jobb der helst ingen skal vite hvem de er når de er 8 år og leker med dukker på rommet sitt? 

Jeg forstår at mange ønsker å vise frem barna sine, jeg forstår at mange av oss er stolte og at vi helst vil dele det med hele verden. Men, det kan ikke være for enhver pris og det burde hvert fall ikke være fordi man har fått betalt for at de skal sitte på en stol og smile mens de har på seg noe som man må merke med #sponsa. 

Barn er barn, og barn skal ikke sitte pent og pyntelig på Instagram. De skal aller helst være ute i sandkassa, være møkkete på henda og med et stort smil om munnen. 

Hva mener du?

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Mammaen til Marty

4 kommentarer

4 thoughts on “Barn har ingenting på blogg å gjøre!

  1. Men hva synes du selv Martine? Hva velger du når du blir mor selv? En ting er mening til din mamma, men det er tross alt din blogg, så det er spennende å få høre din mening:) Jeg er spent om du blir fortelle om graviditet, fødsel osv på bloggen når det tiden kommer:)

  2. Enig!
    Barn er enkle å bruke, de sier sjeldent nei, de vet ikke hva det hele dreier seg om før de blir eldre, og da ligger hele livet ute for alle, og ikke i et album hjemme i reolen som en gang i tiden.
    Har du ordets makt og nok likes så er det nok av andre ting å reklamere for.

  3. Er så enig med deg. Barn skal ikke være inntektskilde for foreldrene. Greit å vise bilde fra ein fjelltur som du sier eller noe i den duren. Men barn skal være barn

  4. Kunne ikke vært mer enig! Takk for at du deler disse tankene, og kult at mamma vil skrive et innlegg på bloggen 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *