Alene, i år igjen

Categories Tanker 💭

Pst… Det er ganske deilig på sofaen også. 

Jeg fikk akkurat et bilde tilsendt på Snapchat fra en fremmed, ung jente. På bildet sto det: “Alene, i år igjen”. Jenta mente at hun ikke er invitert til noen Halloweenfest idag og jeg kjente at det stakk i hjertet mitt. Det stakk først og fremst i hjertet mitt fordi jenta er alene i kveld, i år også, mens det virker som at resten av Instagram feirer Halloween. Men også fordi noen antakeligvis kanskje har glemt å invitere henne, at hun ikke har noen som ønsker å inviterer henne eller fordi hun rett og slett ikke har noen å være sammen med. 

Jeg spurte jenta om hva planene hennes er i kveld og hva de i klassen hennes skal gjøre. Jeg fikk til svar at de fleste i klassen skal på Halloween-fest men at hun ikke er invitert. 

Det gjør vondt at det sitter enormt mange barn og unge som ikke er invitert til kveldens festligheter. Det gjør vondt at det sitter enormt mange barn og unge som må la kostymet ligge i skuffen. Det gjør vondt at det sitter enormt mange barn og unge som ikke får gå knask eller knep. Men ikke kun fordi det er Halloween, men fordi de kanskje er utestengt, eller glemt. For det gjør faktisk like vondt å ikke bli invitert til Halloween-fest som det er å ikke bli invitert i en bursdag. 

Og som voksen er det kanskje vanskelig å forstå hvordan det føles, men jeg vet at det kjennes både vondt og sårt. 

Jeg vil derfor si en ting: Jeg er heller ikke invitert på en eneste Halloween-fest i år. 

Jeg skal også ærlig innrømme at det gjør litt vondt å se alle bildene folk poster på sosiale medier der de pynter seg, viser seg frem og tydelig har det gøy, men: Det betyr ikke at jeg ikke kan ha det fint.

Så til jenta på Snapchat: Logg av! Sett på en film (Jeg anbefaler en som er litt morsom og kanskje litt klissete), stikk på butikken og kjøp deg ditt eget Halloween-godis, tenn stearinlys og len deg tilbake. Antakeligvis sitter det også noen andre på vennelista di på Snapchat som også er alene på Halloween, så det er fullt mulig de har lyst til å komme over. Du kan ha det fint selvom noen andre er på fest! 

Til dere som skal på fest eller til dere som skal gå knask eller knep: Sjekk om alle som burde være der er invitert. Ta ansvar, vær kul og inkluder! 

Og til landets foreldre: Sett ned vinglasset, dropp spinninga og sjekk hvordan ungdommen din har det. Sjekk at de har det bra, sjekk at de ikke er alene og gi de en klem. Dere har faktisk også et ansvar. 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

7 kommentarer

7 thoughts on “Alene, i år igjen

  1. Hei. Du skriver så bra. Jeg blir trist når jeg leser dette. Dessverre ser jeg også dette problemet helt ned i barneskolen. Barn som ikke blir inkludert, barn som ikke blir invitert. Det er trist uansett alder. Jeg selv hadde det sånn Hele min oppvekst og helt opp i voksen alder, helt til jeg flytta langt vekk, fikk ny sosial omkrets. Og det er veldig godt.
    Hvor lærer vi utestegningen fra?

  2. Jeg gråt da jeg leste dette, for det er akkurat det samme med meg! Så til den jenta på Snapchat: du er ikke den eneste. Og jeg vet hvor vondt det føles💔

  3. Samme her… Flere av de jeg kjenner hadde fest i går eller i dag men er ikke invitert et eneste sted. Og så mye som jeg elsker å feire Halloween så gjør det litt vondt å tenke på. Skulle ønske alle vi om ikke et invitert – kunne møttes å hatt vår egen lille fest.

  4. Tror det er viktig å vise at det er mange som ikke blir invitert til forskjellige festligheter og at det er helt greit å være alene en kveld.

  5. Kjenner meg så godt igjen i det å ikke bli invitert :/ Sitter veldig, veldig, veldig mye alene sjøl. Det er helt jævlig men jeg har blitt vandt til det. Jeg vil takke deg for at du er den fantastiske personen som du er❤️❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *