#Metoo er noe skikkelig dritt!

Categories Tanker 💭

I går var jeg på treningssenteret. Etter endt treningsøkt tok jeg med tid til å sette meg inn i den felles badstuen på treningssenteret. I badstuen var det meg og en annen mann. Mens vi satt der ringte telefonen hans og jeg ble ufrivillig vitne til telefonsamtalen. Han og personen i andre enden snakket høyt om #MeToo, den nye boken til Sylvi Listhaug der hun blant annet skriver at “skal man tro feministene, er det sånn at hver gang en mann plystrer etter deg, er det en form for overgrep” og de snakket om hvor glade de var for at den “MeToo-dritten” hadde lagt seg. De kunne jo så vidt se på en dame uten å bli stempla som griser nå til dags. 

Jeg burde muligens sagt noe, men jeg reagerte med å gå ut av badstuen. 

Etter at utsagnet til Listhaug kom frem tidligere i uken kokte landets kommentarfelt og jeg la spesielt merke til spesielt en kommentar skrevet av dame, der hun hun skrev at “jeg er så lei av #MeToo jeg. Herregud, det er jo bare hyggelig med et klapp på baken vel!”. Kommentaren hadde 294 likes. Forrige helg streifet en kompis borti puppen min og unnskyldte seg med å si “oi, nå ble det jo nesten sånn #MeToo her, hehe”. 

Jeg er muligens en av de sure, gretne og kjipe kjerringene som ikke syntes at det er spesielt sjarmerende med voksne menn som latterliggjør historiens største kampanje rundt seksuell trakassering eller at “hehe, litt #Metoo her og litt #Metoo der” kommentarer ikke er så sjukt morsomt. Jeg burde sikkert ledd av disse tingene jeg også, siden det virker som at flesteparten av de rundt meg syntes varsling om seksuell trakassering er gøy… 

Men jeg er dessverre ikke enig! Men er det en ting jeg er enig så er det at #Metoo er noe skikkelig dritt. 

Seksuell trakassering er nemlig noe skikkelig dritt. Det har alltid vært dritt, det var dritt for et år siden og det er dritt nå. 

Og det er nemlig nok av klyping av pupper: 

Det er nok av krenkende meldinger:

Det er nok av voldtekter:


(Tall fra 2014)

Det er nok av seksuell trakassering, overgrep og voldtekt.

Og #Metoo handler ikke om å…:

… ikke la menn leve. For menn klarer fint å leve uten å ta fremmede på puppene, voldta noen og skrive at de kan:

Det handler heller ikke om at du kan klemme en bekjent når dere treffes, at du kan spandere en kaffe på en dame du syntes er fin eller at du kan kommentere at noen er vakre: 

… Det går nemlig HELT fint:

 

#Metoo har handlet om og handler om (for det er ikke slutt selvom det ikke er like mye snakk om det):

– Maktmisbruk 

– Seksuell trakassering

– Grove overtramp

– Rævva holdninger

– Overgrep 

Det handler ikke om:

– Dårlig sex

– En klein flørt

– Avisning 

– Eller å spandere en kaffe på noen…

Jeg er møkkalei #Metoo, men ikke i den form av at mennesker som seksuelt trakasserer blir tatt eller at det blir satt på dagsordenen. Jeg er lei av at det skjer. 

Og for å minne alle på det én gang til: Dette er ingen kamp mot menn. Det er en kamp mot overgripere. 

Trynet mitt når folk sier at #Metoo bare er dritt:

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs

// Marty 

 

6 kommentarer

6 thoughts on “#Metoo er noe skikkelig dritt!

  1. AMEN! Dette er så velskrevet og velformulert! Skulle litt ønske at du hadde sagt noe til denne mannen, men kan godt forstå at du gjorde som du gjorde.

  2. Så jævlig bra skrevet! er så drit lei av at disse kampanjene for viktige ting skal bli dratt ut av sammenheng og misforstått av alle.

  3. er enig med deg…problemet ligger i at #Metoo har blitt vridd om til å handle om akkurat de punktene du påpeker det IKKE handler om….kvinner som har brukt #Metoo for å sette menn i en ekstremt dårlig posisjon for nøyaktig dårlig sex,dårlig date,avvisning o.s.v….sjekk f.eks historien om kvinnen som prøvde å ødelegge karrieren til den amerikanske komikern pga dårlig sex via #Metoo.
    #Metoo var en fantastisk greie helt fram til disse kvinnene dukket opp å ødela saken for alle som det faktisk gjaldt og det er derfor det blir latterligjort idag.

  4. Må si meg helt enig med deg! Men dessverre vil det vel alltid være noen av begge kjønn som bare ikke klarer å forstå det uansett hvor mye man argumenterer, og i mine øyne er det de som er farlige. De forstår ikke hvor mye de ødelegger for sine medmennesker med sånne teite kommentarer som avslører deres inteligens nivå

  5. Grunnen til metoo er god. Problemet er at det har blitt et hysteri. Seksuell trakassering er ikke greit uansett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *