GOD MANDAG.❤️

La meg starte med en god nyhet: I går, da jeg la meg altfor seint, fordi vi har blitt hekta på puslespill, så hørte jeg fuglekvitter utenfor vinduet.

Det betyr at det sakte men sikkert nærmer seg vår og lysere tider, og jeg lengter. Bort med slafs og drit, og velkommen til barasfalt, varme solstråler og lysere kvelder sier bare jeg.

C har en etterlengtet fridag i dag, så jeg forsvarer nattens aktiviteter med at her hjemme med at mandager noen gang er en søndag her i gården. Og at en onsdag kan være en lørdag. Helgene blir stort sett slukt av hockey’n, så jeg klandrer meg til de fridagene som dukker opp – Mandag eller ei. Nå hørtes det jo kanskje ut som at vi holdt på med noe litt mer spennende enn hva vi gjorde i natt, men nattens aktiviteter var ingenting annet enn… Puslespill. For en uke siden fikk nemlig C for seg at han skulle kjøpe et puslespill. Ingen av oss har noen gang puslet noe mer avansert enn man gjorde i barnehagen, og han trodde at selve puslespillet var på størrelse med selve boksen. Der tok’n feil. 

Da han tømte ut alle tusen brikkene utover stuegulvet bestemte jeg meg fort for at det ikke var noe jeg skulle engasjere meg i, og at det var noe han fikk ta seg seg sjæl. Men da han ganske kort tid etterpå spurte meg om noe relatert til haugen med puslespillbiter på gulvet, så synes jeg at han var så teit at jeg liksom bare skulle hjelpe han litt på vei. Ja, og nå ser jeg for meg puslespillet når jeg lukker øynene om kvelden. Jeg tror det heter besatt. Og han er like ille. Jeg skal ikke bli for grafisk her altså, men da jeg trodde at han hadde gått og lagt seg i senga en kveld, mens jeg sto i dusjen, så fant jeg han hengende over puslespillet i mørket, på vei inn til soverommet, klissnaken. Vi er der liksom. Og nå vil jeg bare bli ferdig med puslespillfaen. Og det er jo gøy?! Det er så innmari tilfredstillende når det liksom går, og når brikkene faller på plass. Litt som i livet! Jeg kjøper klisjén om at livet er som et puslespill nå. 😂 Forskjellen er bare at jeg nå er besatt av å bli ferdig med puslespillet, det er ikke helt det som er status i livet, heldigvis.

Utover vår nye besettelse, som faktisk kan anbefales fordi man gjør noe sammen, uten TV-en på og mobilen i hånda, så er det ikke så mye annet som skjer. Ja, uten om det vanlige så klart. Det er fullt fres for han sin den, og jeg jobber, trener, går tur i skogen og jobber litt til. Jeg jobber med et hemmelig prosjekt om dagen, og hodet mitt spinner nesten like mye rundt det som med puslespillet, og mye av tiden min går til det. Og til alle de andre ballene i lufta, haha!

I dag lagde jeg faktisk wok til frokost. Eller, ikke til frokost, men mens jeg sto og spiste frokost. For mens jeg før ble glad i sjela av å bestille take away, så blir jeg nå bitter og irritert. Bokstavelig talt. Jeg vil ha tilbake luksusen med å ta med seg take away hjem, eller å få mat levert på døra. Nå føles det liksom ut som at jeg er på hilser’n med et hvert matbud i byen her, og det er så himla lettvint og tilgjengelig… Jeg skal ikke skylde på noe annet enn latskap, men det er ekstremt fristende å dunke inn en ordre eller stikke ned på restauranten på hjørnet når magen roper etter middag, når begge to er giddelause og det å lage middag føles ut som et tiltak. Jeg hadde et mål om å unngå take away forrige uke, og det holdt, helt til jeg hadde lyst på pizza i går kveld, og fant ut at det var billigere å gå ned på pizzasjappa, enn å lage den selv. Dilemma. Så ja, i dag lagde jeg klar middagen mens jeg enda var med godt mot, for lommeboka sin skyld og for gleden over take away sin skyld.

Nå skal vi ut på noen ærender og for å lufte oss litt, se noen andre mennesker enn hverandre og titte litt på den kule byen vi bor i, og som vi dessverre har opplevd altfor lite av takket være korona. Jepp, før vi helt sikkert må kjappe oss hjem til puslespillet vårt etter en stund.😂 Sånn har’e blitt si. Da har vi heldigvis ferdigmekka wok i kjøleskapet, sånn Uber-Eats sjåføren slipper å ringe på idag. 

Jeg håper at mandagen din blir like fin som deg, og at du har noe å se frem til! Enten noe fint som skal skje, en spesiell dag eller å sette deg ned for å pusle ferdig puslespillet ditt, hehe. 

Klem fra meg! 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *