Når kjæresten er utro

Categories Podkast 🎧

Når jeg googler “utroskap” får jeg nesten 700 000 treff. Mange av treffene er artikler om alt fra hvorfor folk er utro, hvordan du kan unngå utroskap og hvordan kvinner og menn takler utroskap. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det er mye rart blant utvalget av artiklene. Om jeg hadde stått midt oppe i et utroskap selv, så tror jeg jo egentlig ikke at artikler om “dette avgjør om du kan tilgi utroskap” hadde lettet på trykket. Ei heller “dette er grunnen til at folk er utro”-artikler.

Det er en annen ting jeg også synes er rart, og det er hvor innmari mange som forteller at de har opplevd utroskap – Og hvor sinssykt få som forteller at de har vært utro.

Når jeg googler statistikk rundt utroskap dukker det opp en gammel artikkel fra 2008 som forteller at ny, ja, nå veldig gammel, kanadisk forskning viser at sannsynligheten for at kjæresten din kan være utro nærmer seg 80 prosent. Nyere statisikk fra 2017 viser at rundt 60 % av menn og 45 % av kvinner vil være utro i løpet av ekteskapet.

Nå veit ikke jeg hva som er fasiten her, men jeg må jo ærlig innrømme at disse tallene gir meg litt hetta. Er det egentlig mulig å være i et monogamt forhold hele livet, uten å være utro, bedra og såre partneren sin? Ja, samtidig som jeg velger å tro på at ekte kjærlighet finnes, at gjensidig respekt finnes og at det er mulig.

I dagens episode snakker jeg med Benedicte som har blitt bedratt, flere ganger, ganske så heftig, og som også har vært utro selv.

Og før vi drar i gang så vil jeg bare si… Gjør det slutt fremfor å være en dritt. Vi kan dessverre ikke alltid få både i pose og sekk, og brudd er ikke flaut. Det viser faktisk en enorm styrke å gi seg mens leken enda er god. Ja, og respekt.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

1 kommentar

1 thought on “Når kjæresten er utro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *