Det som betyr noe

Categories Tanker 💭

Avicii
at the 2016 Grammys Radio Row Day 2 presented by Westwood One, Staples Center, Los Angeles, CA 02-13-16/ImageCollect
Licensed from: ImageCollect / yayimages.com

Fredag forrige uke ble det kjent at den verdenskjente DJ-en og produsenten Tim Berling (Avicii) var funnet død i Oman. Dagene etter strømmet det inn med kondolanser, vakre ord og hyllester til artister og hans familie. Sangene hans, som for første gang har gitt meg en enorm mening har tronet hitlister verden over og det har nesten føltes ut som at verden har vært i sjokk, eller i en felles sorg. 

I dag ble det kjent at han ikke orket å leve mer gjennom et åpent brev fra familien hans. 

Hver dag blir unge mennesker, i vårt eget land, i vår egen kommune og i vår egen gate fortalt at de ikke fortjener å leve mer. Hver dag skriver vi stygge ting til hverandre, med alt fra om at noen aldri burde vært født til at noen burde gå å henge seg. Hver dag tar vi livet for gitt og vi klager når det regner, og når solen blender oss. Hvorfor holder vi egentlig på sånn? Hva får vi ut av å snakke ned noen andre? Hva får vi ut av å snakke stygt om noen andre? Hva får vi ut av å være slem mot noen andre? Hva får vi ut av å presse andre? Hva får vi ut av å ikke respektere andre? 

Ingenting. 

Så la oss sammen bestemme oss for hva som er viktig i livet. Hva som betyr noe og hvem vi ønsker å være. 

Det at døden frister mer enn livet er for meg utenkelig, og det smerter meg at unge mennesker føler at den eneste utveien er å ikke leve lenger. Dessverre er realiteten sånn, og for min del så betyr dette at vi som samfunn og som medmennesker har et ansvar. Vi har et ansvar for å være hyggelig mot hverandre, for å se hverandre, ta vare på hverandre, hjelpe hverandre og respektere hverandre. 

Vi har et ansvar om å tenke oss om, om at ikke dømme hverandre, presse hverandre og om å være snille mot hverandre. Det er jo så lite som skal til! 

Når ting som dette skjer forstår jeg hvor uvesentlig, teit og uviktig det er at jeg klager over noen ekstra kilo på magen, at jeg syntes noen har en stygg genser eller at solen blender meg når jeg spiller fotballkamp. Det er nemlig ikke de tingene som betyr noe, det er livet, hvordan vi tar vare på oss selv og andre som betyr noe. 

Ta vare på hverandre folkens. Det er viktig. 

// Marty 

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Det som betyr noe

  1. Må si at for meg er ikke sånne tanker utenkelige.. jeg har hatt slike tanker av og på fra 8 klasse til nå.
    Jeg føler at ensomhet er et problem og at jeg føler meg så sinnsykt mislykka når jeg ikke får til ting jeg vil.
    Hvis du ikke har sett den så burde du netflix dokumentar om avicii.. ❤ er trist ettersom han nå er borte. Men man skjønner veldig godt hvorfor det har blitt slik når man ser på hvordan han har det mye av tiden han var på turne og gjorde konserter.

  2. Viktige og fine refleksjoner Martine. Livet er fylt av oppturer og nedturer, det er det liver handler om.

  3. Veldig fint og viktig innlegg!❤️ Når det kom til avicii, så virlet det som gjennom brevet fra familien, at han slet med eksistensielle spørsmål og rett og slett ikke så vitsen med å leve. Noen ganger trenger det ikke handle om at man blir behandlet stygt. Men såklart, hans død handler nok om ikke bare om å ikke se vitsen med livet, men andre ting som spilte inn også… ville bare få frem at det av og til bare er disse spørsmålene som kan være nok… men generelt ett bra og fint innlegg❤️

  4. Og at det er det det cirket som at det handlet om rundt avicii, ikke at han nødvendigvis ble behandlet som stygt, bare viktig at det ikke blir noen missforståelser når det kommer til akkurat han

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *