Ti tanker på en tirsdag

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

God tirsdag 💛

✗ Først og fremst: Tusen takk for den overveldende responsen på GRATEFUL-genseren. Wow. Alt overskuddet på genseren går til Kreftforeningen, og det er fortsatt mulig å klikke den hjem i alle størrelsene. Den er ganske stor i størrelsen, bare så du veit det. Jeg har M i min, og bruker vanligvis L/XL. Tusen takk til alle som heier på dette og til alle som har hatt mulighet til å støtte. Jeg gleder meg SÅ til å se dere i min nye favorittgenser.🤍 Du finner den HER!

✗ Jeg kan egentlig ikke tro at det er 7. september allerede? Jeg skjønner liksom ikke helt når det skjedde. Jeg føler på mange måter at jeg lever i et slags vakuum om dagen, eller i en boble, og jeg tror egentlig at det er fordi jeg går og venter på alt som skal skje fremover. Det er liksom litt som at livet står litt på vent, fordi vi venter.

✗ Apropos flytting! Den siste uka har jeg følt på en lengsel eller Stockholm, livet og hverdagen der. Det er nesten litt som er kjærlighetssorg. For selv om det til nå, har vært den tøffeste sesongen og selv om jeg hadde det beintøft til tider, så hadde vi det også helt fantastisk. Både sammen og hver for oss. Jeg har aldri lært så mye om meg selv, jeg har aldri vokst mer, utviklet meg mer og kanskje til og med forandret meg mer. Så selv om det både var tøft og vanskelig, så har vi egentlig konkludert med at det kanskje var vårt beste år hittil, og det har jo blitt noen av de, hehe! Jeg er egentlig ganske glad for det, for det gjør at det føles enda mer riktig å skulle flytte til USA, selv om det er Stockholm på steroider.

✗ Og apropos Stockholm, haha! Jeg kjøpte DENNE tannkremen på matbutikken der, og hadde et av mine øyeblikk der jeg tenkte at det kunne være kult å teste noe nytt. Det gjorde jeg, og jeg elsker den! Man bare pusser, og den gir både beskyttelse og frisk smak (samme effekt som fluortannkrem) som er temmelig alfa omega, men den gir også et naturlig hvitere smil. Og den koster 25,-. TIPS, TIPS! 

✗ Et annet tips er Define Seamless Kolleksjonen til ICANIWILL. Jeg er seriøst så mektig imponert, og det kommer fra hun som både bor i treningstøy, og som tester alt av treningstøy. Dævendøttesykkelstøtte for noen digge og bra plagg. Jeg lenker til nettsiden HER og om du nå er på utkikk etter den perfekte treningstightsen, så finner du den der. Hele kolleksjonen er litt store i størrelsene, bare så du vet det! Og… Rabattkoden MARTINEH20 gir 20 % rabatt på alle ordinære varer… Ut året 🙌🏻

✗ Jeg lurer på om det alltid har skjedd så mye ekstremt i verden som det har gjort det siste året, og at det bare er jeg som har blitt eldre og både forstår det og ser det, eller om det har vært ekstremt nå. Hva skjer i Texas for eksempel? Hvem faen er det som sitter der og raller på, og bestemmer? Jeg kommer ALDRI til å skjønne hvordan MENN kan sitte og bestemme om kroppene til KVINNER? Hvor i ville vesten er logikken der a? I Texas kan en far voldta sin egen datter og få nesten 100.000,- om hun prøver å ta abort etter seks uker. Det. Er. Så. Sjukt.  

✗ I helgen hadde Dagbladet en nyhetsoverskrift med tittel “Smittsomt forkjølelsesvirus sprer seg”. Nå ekke jeg noe lege, men det er Kaveh Rashidi som lagde en så on point post på Insta at det var leit jeg ikke fikk likt den mer enn en gang (sjekk den ut). Jeg er så lei av skremmesaker, røde overskrifter som burde være alt annet enn røde og clickbaits på helsa vår, den psykiske helsa vår og panikken vi alle har sittet med jæskla lenge nå. NÅR VAR IKKE EN HELT VANLIG FORKJØLELSE SMITTSOM? 

Et annet tips: Jeg har pøst på (eller, brukt det etter bruksansivingen aka en gang om dagen) med vippeserum den siste måneden og DETTE vippeserumet i kombo med DENNE mascaraen… HELLOOOOO sier bare jeg! Det har skjedd og skjer magi hver gang jeg tar på meg mascara.

Jeg har tenkt mye på dette med vennskap, relasjoner og hvem man har i livet sitt det siste. Egentlig lenge, men ekstra mye i det siste. Jeg har tenkt på hva som gir energi og overskudd, hva som tar, hva som er viktig for meg, hvor mine grenser går og hva jeg behøver. Hva jeg er kapabel til å gi, bidra med i mine relasjoner.

For det er jo sånn at noen relasjoner er viktigere enn andre, selvfølgelig! Jeg er jo ikke nødvendigvis tilhenger av at man skal rangere menneskene i livet sitt heller, for det er hvert fall ikke jeg i stand til. Samtidig har jeg brukt ekstremt mye tid på å føle meg kjip, ha dårlig samvittighet og føle meg som en dårlig venn på grunn av andre sine forventninger til meg i løpet av livet. Forventninger jeg ikke nødvendigvis har vært enig i, eller hatt verken lyst eller behov til å møte. Så i stedet for har jeg gått på akkord med meg selv, gått rundt med dårlig samvittighet, følt meg kjip og som rett og slett ja… En dårlig venn. Og hallo, det har jeg helt sikkert vært til tider, og det er sikkert noen som kommer til å synes det igjen. Samtidig så er det jo veldig interessant, for er man en dårlig venn fordi man har ulike forventninger? Jeg mener ikke det.

For hvis en venn ønsker og krever mer eller noe annet enn deg, så vil det jo kanskje bli en viss skurring og dårlig stemning, fordi man har forskjellige behov og ønsker, men jeg tror ikke at det betyr at man ikke kan være gode venner eller ha en god relasjon.

Det er jo forventa at man skal være verdens beste venn og det kommer jo på mange måter med en viss oppskrift, men jeg er personlig ikke i stand til å følge den oppskriften, fordi den ikke passer med min personlighet og mine behov. Og det hender jo at man må gi mer av seg selv enn man egentlig ønsker eller strekker til med i de relasjonene som er viktig for seg, men jeg tror også det er viktig at man aksepterer hverandres personlighet og behov. Og ikke bare sine egne, noe jeg tror det er lett å gjøre i for eksempel et vennskap. For mens en kanskje har et kjempebehov for å prates hver dag eller ses flere ganger i uka, har for eksempel ikke jeg det. Jeg har ikke kapasitet til det heller. Men, jeg håper jo ikke at det gjør meg til en dårlig venn. Da er det jo i så fall kanskje fordi jeg ikke fyller ønsket og behovet til den som oppfatter meg som det. For det handler jo ikke om at jeg ikke bryr meg eller er interessert, det handler om min personlighet og mitt liv.

Jeg er en verdensmester i å ha dårlig samvittighet på vegne av andre, og ikke fordi jeg ikke er enig med meg selv, men for jeg er redd for deres oppfatning av meg. Og hallo! TENK hvor mye tid jeg har kastet bort på det, fordi andre sin oppfatning av meg som for eksempel venn, har vært viktigere enn å være tro til meg selv, mine behov og hva jeg føler er rett for meg. Er det egoistisk? Jeg vet ikke. Men jeg tullet litt i en samtale jeg hadde i helgen, samtidig som det lå ganske mye alvor i det. For hvor mange av menneskene i livet ditt hadde du betalt 10.000,- for å beholde? Det høres kanskje flåsete ut, men jeg skal stille meg selv det spørsmålet neste gang jeg får dårlig samvittighet for å si nei, stå opp for meg selv eller i møte med en annen. Hadde jeg gladelig betalt 10.000,- for denne relasjonen? Om svaret er ja, så er det jo enkelt. Er svaret nei, så skal heller ikke den personen få spise opp energien min, samvittigheten min eller hvordan jeg føler meg. 

✗ Om du har lyst til å bestille en signert utgave av Sykt Voksen med en personlig hilsen, så kan du gjøre det HER. Legg boka til i handlekurven og gå inn i kassen, der kan du legge til navnet på deg selv eller den du ønsker at boka skal signeres til! 

Jeg håper tirsdagen din har vært minst like fin som deg. Stor klem fra meg til deg, 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *