Det å ikke elske barnet sitt

Categories Podkast 🎧

Instagrammen til Sandra viser fine barnebilder, familiebilder, bilder fra livet, en glad baby, fine farger og filtre. Det er åpenbart at Sandra synes det er vanskelig og skulle snakke om det vi skal i dag, og jeg er spent på hvordan dagens samtale blir. For hvordan kan men egentlig si at man ikke elsker barnet sitt og hva kan man egentlig si når noen forteller at de ikke elsker barnet sitt?

Tingen er jo den at det er alt annet enn uvanlig. I følge forskning.no rammer fødselsdepresjoner 6 % av kvinner, og noe færre menn. Typiske symptomer er humørsvingninger, tendens til gråt, søvnproblemer, tvil på egne evner som foreldre og eventuelt selvmordstanker. Hos menn er sinne, aggressivitet og irritasjon hyppige symptomer. 

I dag skal jeg slå av en prat med Sandra. Hun trodde morsfølelsen kom med en gang, men den gjorde ikke det, ikke for henne. Hun har slitt, og sliter fortsatt med den idag. Det gjorde henne sliten og utslitt, og det hele endte med en sykemelding hun egentlig ikke ville ha. Jeg skjønner Sandra når hun sier at hun synes det er litt tabu å si at hun for eksempel savner den gamle kroppen sin. Hun bruker order ordet hate om hvordan kroppen hennes ser ut idag. Det er tabu, og det er sikkert for mange utenkelig å kunne forestille seg at det er mulig å ikke elske barnet sitt – Og føle på den intense og sterke følelsen det å elske innebærer. 

Og det skal vi snakke om idag. Med Sandra, som er en helt vanlig dame og en helt vanlig mamma, som forsøker å gjøre sitt beste.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

2 kommentarer

2 thoughts on “Det å ikke elske barnet sitt

  1. Min tøffe elskede datter❤️Jeg er så sykt stolt av deg og ønsker deg alt det beste❤️Sandra❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *