Jeg vil snakke om det viktigste forholdet vi har i livet. Nemlig forholdet vi har til oss selv. Hver eneste dag får jeg meldinger av både unge jenter, gutter, voksne damer og en sjelden gang menn som forteller om hvor dårlig forhold de har til seg selv. Og jeg begynner å forstå at den eneste som tar vare på oss, og vårt forhold til oss selv, er oss selv. Jeg har vokst opp med å hate det jeg ser i speilet, fordi samfunnet har fortalt at det har vært feil og at jeg ikke er bra nok. Jeg har vokst opp med å tro at jeg er feil, fordi jeg har vært annerledes enn malen som det har forventet at jeg skal passe inn i. Jeg legger skylden på media og samfunnet, som sammen lager en minimal standar på hva skjønnhet er. Men, jeg ønsker og vet at jeg er den eneste som kan ta tak i problemet. 

Jeg glemmer ofte hvor mye mer jeg er. For den jeg er burde jeg ikke skamme meg over, for den kroppen jeg bærer er mitt skjold, den er mitt våpen, den er mitt hjem og det er den jeg er, og jeg er nødt til å respektere det – Uansett hva samfunnet forteller meg. 

Vi ser alle forskjellige ut, men vi er skapt like. Vi har så mye mer å gi, enn hvordan vi ser ut og hvilke størrelser vi er. For vi er så mye mer enn bare hud. 
 


 

Jeg er ekspert på å fremme min usikkerhet og mine feil. Hver dag snakker jeg med folk som gjør det samme. Og jeg glemmer å se på meg selv med de samme øynene som jeg ser de med, på samme måte som jeg ser alle andre med. Alle de andre som jeg syntes er bra nok. Jeg vurderer med en standar som ikke burde eksistere. Jeg ser på tingene som samfunnet forteller meg at ikke er godt nok, i stedet for å vurdere de tingene jeg vet er bra nok. 

Vi er så mye mer, og vi burde se på oss selv og finne ut hvorfor vi burde sette pris på hverandre og oss selv. For vi må bli flinkere til å se hva kroppen vår gjør for oss, på styrken dens og alt vi har å være takknemlige for. For det er vår oppgave å feire hvem vi er og respektere hvem vi er. Vi kan ikke pålegge noen andre å gjøre oss fornøyde, for det er kun vår oppgave å elske oss selv. 

Vi kan forandre standarene, vi kan forandre måten vi ser på oss selv og vi kan forandre måten vi ser på andre. Vi må la forholdet til oss selv vokse, og vi må la det vokse hele tiden. 

Jeg er lei av at bransjen forteller oss at vi ikke fortjener å akseptere, sette pris på og elske sånn vi er. Vi fortjener å ha selvtillit, god selvfølelse og rocke den personen vi er. Jeg er lei av at motemagasiner gir oss tips om hvordan vi kan gå ned i vekt uten å trene, hvordan vi slanker oss med å kun drikke juice og hvordan vi får større rumpe ved å ta noen øvelser og svelge noen piller. 

For disse tipsene og triksene er ikke det som utgjør meg som menneske – Og det er min oppgave å forstå at min verdi er mye mer enn deres økonomiske interesse. 

 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *