… Los Angeles 💛

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Jeg er full av inntrykk og følelser, og jeg er både overvelda, stolt, forvirra og veldig glad. Men for å begynne et sted: Vi er på plass i Los Angeles. Vi landet her onsdag kveld (torsdag morgen for dere hjemme), etter verdens lengste onsdag. Turen hit tar jo en stund når ting er normalt, men den tok ekstra lang tid for oss fordi vi var avhengige av å fly til New York for å få papirene våre i orden, før vi kunne fly videre til LA. 

I dag er vi på den femte hele dagen vår, og i går begynte campen som C er med på sammen med Ontario Reign. Alvoret, og moroa er i gang, og det skal bli SYKT spennende. Jeg er veldig glad og takknemlig for at vi fikk et par dager sammen, fylt med opplevelser, sol og gøy (og en del powernapper for å komme til hektene og bli kvitt jetlaggen, hehe), før det vi faktisk er her for dro i gang. C har tilbragt noen timer i hallen hver dag for tester og litt annet, men det har allikevel vært masse tid til blant annet dette…

Jeg kan ikke en gang beskrive hvor vakker solnedgangen her er. Jeg tror det er umulig å bli lei av den, og lyset som legger seg over byen timen før sola takker for seg. 

Jeg føler meg litt tryggere og tøffere for hver dag, og har på bare noen dager gått fra å lure på hvordan jeg bestiller en Uber, til å bestille det i blinde. Jeg har gått fra å gå de stedene vi går til på kart, til å gå uten. Og jeg har gått fra å føle meg totalt hjelpesløs i de gigantiske matbutikkene til å bli litt tøffere. Der har jeg nok litt å gå på enda, hehe. Alt er liksom gigantisk. Det er som at hele byen er på steroider, og det å skulle ha et pakke med q-tips betyr at du må kjøpe 500 stykker. Hva faen skal jeg med 500 q-tips a. 

Det er åpenbart mye å lære, mye å sette seg inn i og forstå. Jeg har for eksempel allerede sluttet med å bestille brus ute når det er dispenserbrus. Det smaker klor, og Fanta blanda med klorsmak ekke en favoritt. Det er jo bare barnemat i forhold til andre ting man skal forstå, som for eksempel de gigantiske forskjellene som er her. Jeg skvatt hver gang jeg så en hjemløs den første dagen, som omtrent føltes ut som hver skritt jeg tok, til å nesten ha vendt meg til de som ligger og sover på bussholdeplassen, til hjemmene som er laget av søppel langs motorveiene og menneskene som plukker opp mat fra søppelkassene for å spise. Det er hjerteskjærende og så ufattelig brutalt. Jeg har forstått at mange trekker hit på grunn av varmen, og at det er ekstra mange hjemløse her, men alle jeg ser er den ene for mye. Det er for mange, alt for mange, og det er uholdbart. Hva som gjøres vet jeg ikke, men jeg fikk et tips om å ta med meg doggybag med pizzaen jeg kanskje ikke spiser opp på restaurant å gi eller kjøpe et brød når jeg er på butikken. Jeg behøver tross alt ikke å gå mange meterne før jeg treffer på en som overlever nok en dag på grunn av det. Fyfaen så grusomt. 

Jeg tror helt på ekte at USA kan være både verdens beste og verste land, og det er så vakkert, så givende, så kult, så spennende og så inspirerende. Og lærerikt. Oppsiktsvekkende. Brutalt. Jeg har hatt gåsehudøyeblikk hver dag, ved å kjøre forbi steder jeg har sett i utallige filmer og av å sitte på stranda, helt alene og trekke inn duften av bølger og kjenne takknemligheten strømme gjennom kroppen. 

Jeg får mange spørsmål om hvor vi skal bo og hva som skjer, men vi vet ingenting selv enda. Det er ulempen med det livet her. Ting skjer over natta, eller ikke det en gang. Fra en time til en annen, og vi sitter ikke i førersetet. Vi vet at C skal være på camp her, og at vi må ta en dag av gangen. Han har en kontrakt som venter i Greenville, men hva som skjer vet vi ikke enda. Men vi er både rustet og klare for alt. Alt hva den nye hverdagen har å måtte by på. Foreløpig bor vi på hotell til vi vet hvor “hjem” vil bli, og vi har blitt gode venner med Uber-sjåførene i byen og en hver takeaway-restaurant i nærheten. Jeg begynner å kjenne at det skal bli digg å lage sin egen middag etter hvert og kunne vaske sine egne klær, men det er sånn det er akkurat nå – Og vi ville ikke byttet det mot noe annet faktisk. 

Nå står mandagen for tur, og det blir spennende å se hva Los Angeles har å by på denne uka… 

– PS: Rabattkoden MARTINEH20 gir 20 % rabatt på ALLE ordinære varer fra BikBok ut 5.oktober –

Jeg håper du har det fint, og at du får en finfinfin uke. Vi snakkes snart igjen, klem fra meg, 

8 kommentarer

8 thoughts on “Hei fra…

  1. Ååå savner USA så mye, spesielt Las Vegas og Los Angeles😍 Suger til meg hvert ord og hvert bilde😄 Gleder meg så til å reise dit igjen, vært der fast 1-2 ganger i året inntil Covid-19. Anbefaler The Cheesecake Factory, utrolig god mat (Steak Diane er favoritten), for ikke å snakke om ostekakene🤤 Texas Roadhouse er også bra, litt mer western amerikansk om man kan kalle det for det😅 Btw Desert Hills Premium Outlets har Gucci til outletpriser🤩

  2. Så bra at dere er kommet vel fram og begynner å finne ut av ting🤩ønsker dere bare et nydelig opphold med mange spennende opplevelser😃😃drøm ditt liv, lev din drøm😃passer på dere❤️Lykke til😍

  3. Jeg og samboeren min var på ferie i NY for 5 år siden i 3 uker (da var jeg 18 år) fordi jeg hadde alltid drømt om å dra dit, men fikk skikkelig sjokkmøte med virkeligheten der. Hjemløse over alt, mennesker som prostituerer seg åpenlyst, vann i springen som smaker klor, mennesker som tigget MAT i stedet for penger, ble tilbudt heroin minst 6 ganger, mennesker som lå i gata med sprøyte i armen, ble tilbudt å kjøpe våpen, vitne til ran og skyting, folk som sov oppå tynne papp plater, hjemløse som ikke hadde råd til en ordentlig rullestol og politisirener utenfor hotellet døgnet rundt. Det var så sjokkerende, vondt og hjerteskjærende. Har ikke hatt lyst å dra tilbake til USA siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *