Jeg heier på norsk ishockey

Categories Tanker 💭

I Sverige er ishockey en nasjonalsport, men vi nordmenn gir blaffen. For hvorfor selger ikke ishockey inn i den norske kulturen? Er det fordi det blir for tøft for mange eller er det rett og slett for lite fokus og kunnskap? Interesserer det oss ikke, eller prioriterer vi det ikke?
Fra og med i morgen og frem til søndag spiller det norske ishockeylandslaget kamper mot Italia, Frankrike og Kazakhstan for å kvalifisere seg til OL i 2018, og dette syntes jeg er stort. Jeg syntes at det er viktig for utviklingen av norsk idrett og viktig for sporten. På søndag spiller også det norske fotballandslaget kamp mot Tyskland for å forsøke og kvalifisere seg til VM, alle billettene er utsolgt og det er spådd et fullsatt Ullevål. 

For på ett tidspunkt så slo fotballen ishockey ned i støvlene, og media ga opp å følge opp den unike garderobekulturen og taklingene i vantet. Det viste seg at fotballen var større, og det ble kanskje sånn at det ikke var plass? For nå er det fotball hele året, og kvaliteten på den norske fotballen har vel egentlig ikke vært noe å skryte av de siste årene? Det var en periode Egil “Drillo” Olsen beviste at det var mulig å slå lag som England og Brasil, og da sluttet vel vi nordmenn i god tro og nøye oss med det vi var nest best i. For på ett tidspunkt så var det kanskje alt for mange som ga slipp på hockeyfeberen? 

Les “Vi er mange som er glade i ishockey” 

For som såkalt “hockeyfrue” så må jeg innrømme at jeg er fortvilet, skuffet og frustrert. Jeg har selv spilt fotball i alle år, og jeg krysser alt jeg har for at fotballandslaget skal løpe Tyskland i senk og for en gang skyld kvalifisere seg til VM. Jeg heier! Men, jeg kan ikke forstå at interessen for en OL kvalik er så laber, og at vi kan tillate oss å ikke bry oss når kanskje Norges største idrettsutøver skal ta med seg laget sitt i kamp for å forsvare flagget på brystet? Vi har mange store ishockeyspillere som gang på gang representerer Norge, men som aldri klarer å bli store i eget reir. De andre landene lattliggjør miniputtlandet Norge, og jeg forstår dem. For jeg tror vi glemmer kvalitetene våre, og jeg ønsker å oppfordre til å delta. Jeg ønsker at kunnskapen skal vokse, og at hockeyfeberen skal blusses opp igjen. Vi snakker om en idrett som tilbyr alt som hører hjemme, vi snakker om talentfulle idrettsutøvere og vi snakker om en idrett som sårt trenger engasjement fra både media og det norske folk. 
Jeg heier på norsk hockey, for vi snakker en ekte kultur, vi snakker kvalitet og vi snakker blod, svette og tårer. 

 

Følg meg gjerne på:

Facebook HER

Instagram HER

– Marty

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *