Sannheten må komme fra meg

Categories Skrivehjertet ✏️

Det jeg nå skal skrive er vanskelig å formulere. Jeg er redd for å skrive noe feil og for å trå feil. Eller, egentlig er jeg redd for at noen skal syntes at jeg er skikkelig teit. 

De siste ukene har jeg fått flere meldinger fra forskjellige mennesker med det samme budskapet. Det har vært meldinger om at jeg er for tynn til å fremme kropp på en sunn måte, det har vært meldinger om at jeg fremstår falsk når jeg legger ut fine bilder og at jeg er for opptatt av å være pen til å være et godt forbilde. Ironisk nok. Og ikke minst – At jeg lager et press for unge med å være den jeg er. 

Jeg har gått en god stund og tenkt på alle disse meldingene, og jeg ønsker å svare – Sånn at alle får det med seg. 

Jeg er meg selv så godt jeg klarer. Selv om jeg skriver om selvtillit og selvbilde betyr ikke det at jeg på noen som helst måte er i mål selv. Selv om jeg legger ut et bilde av kroppen min så betyr ikke det at jeg elsker kroppen min hver eneste dag. Faktisk tror jeg ikke at jeg noen gang kommer til å elske kroppen min, men jeg håper at jeg kommer dit at jeg aksepterer den og at jeg kan gå en hel dag og tenke: Fysøren så komfortabel jeg er! 

Selv om jeg skriver at vi skal gi faen, så er det ikke alltid jeg klarer det selv heller. Selv om mange tror det. Men! Jeg prøver og jeg gjør så godt jeg kan. 

Det er vanskelig å fremme et budskap og heve stemmen, for det er så fort gjort at absolutt alt man gjør blir feil. Jeg må si at det er rart å få kjeft for at jeg er for pen, for tynn, for selvopptatt. For ikke å snakke om at jeg lager et press for unge. 

Jeg har også et behov for å være pen og jeg har også et behov for å føle meg fin. Det jeg forsøker å fremme er det å være normal. Jeg ønsker å fremme gode dager, men også dårlige dager. Jeg ønsker å vise frem en filtrert utgave av meg selv, men også en ufiltrert utgave. For meg er det sånn livet er. Jeg ønsker å være ærlig og ekte, eller: NORMAL.

Jeg har ingen problem av å legge ut bilde av meg selv der jeg spiser potetgull og viser frem dobbelthaka mi, men er jeg et godt forbilde hvis det er det eneste jeg gjør? Skal jeg være helt ærlig så faktisk ikke forbilde-delen det viktigste for meg heller, selv om jeg er bevisst på den oppgaven. For min del er det den delen der folk kjenner seg igjen og føler at vi lever på samme planet som er viktigst. Du vet den planeten der man faktisk ikke alltid har gode dager, der skoene ligger strødd i gangen og man plutselig finne mat med mugg på i kjøleskapet. Du vet, de helt normale tingene. 

Jeg har som nevnt fått noen meldinger fra folk som har sagt at de syntes jeg er med på å lage et press for unge, og jeg skal være så ærlig å si at det stikker langt inn i hjertet mitt – For det er det siste jeg vil. Samtidig så må jeg nesten leve mitt liv. Jeg liker å reise, og jeg legger derfor ut bilder av at jeg reiser. Jeg liker å bruke fine klær, og jeg legger derfor ut bilder av at jeg bruker fine klær. Jeg liker å ta fine bilder, og jeg legger derfor ut fine bilder. 

Samtidig så er jeg opptatt av balanse og av å være ærlig. Den dagen jeg ikke lenger er ærlig tror jeg at jeg blir nødt til å legge ned bloggen, for da har jeg blitt en jeg ikke ønsker å være. 

Det finnes alltid noe vi kan sammenlikne oss med og noen vi kan tenke at vi gjerne skulle være som, men det er jo her jeg forsøker å si at vi skal forsøke å la være. Jeg vil nemlig mye heller at man, eller vi, skal akseptere oss selv og trives med oss selv. Da tror jeg også at vi kanskje ikke blir så opptatt av hva alle andre gjør, hva alle andre har og hvordan alle andre ser ut. 

Jeg tror det handler om å finne sin verdi. 

Det er ikke sånn at de vi ser på som pene ikke at sitt de også, og hvis vi tror det må vi minne oss selv på at utseende ikke gjør oss lykkeligere. Det er ikke sånn at en som er tynn ikke kan slite, hvis vi tror det må vi minne oss selv på at utseende ikke gjør oss lykkeligere. Det er ikke sånn at en som ser så lykkelig ut også kan slite, hvis vi tror det må vi minne oss selv på at utseende ikke gjør oss lykkeligere og at vi absolutt alle har en fasade. 

Jeg er SÅ takknemlig for alle som er en del av gjengen min, som følger meg og som er så ufattelig bra. Tusen takk ❤️

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty 

 

8 kommentarer

8 thoughts on “Sannheten må komme fra meg

 1. Altså fyfader! Du skriver så bra! Du lager helt klart ikke noe press, du har gitt meg guts og selvtillit. Elsker når du viser ufiltrerte sider! Ikke veldig mane nadre bloggere som tørr det ass! Du er helt klart et forbilde! Elsker dej❤️❤️

 2. Hva om du var 10 kg tyngre…10 kg lettere…folk hadde hatt en mening om det også 😉❤️ Hva ønsker dem å oppnå med å skrive det om deg? Ingen av oss er like, og godt er det for det hadde vell vært sykt kjedelig om alle var helt like…?😉😍 VI er alle normale og unike på vær vår måte ❤️ Gjør det beste ut av det livet og den kroppen vi har…hva som skjer i morgen ….❤️

 3. For å være helt ærlig, syns jeg du er en av de få toppbloggerne som IKKE er med på å skape press blant unge. Du er en av de som faktisk kan vise seg selv fra en NATURLIG side, både de fine og de mindre fine sidene. For det er slik vi ALLE er skapt – ingen er perfekte, alle har noen “skavanker”, men vi er samtidig perfekte på hver våres måte.
  Du er en veldig ærlig og åpen blogger! Du har mer mellom ørene enn utsende og det kosmetiske. Du er en engasjert og flink blogger, på alle måter! Du er ikke bare en blogger, men også en person som det virkelig er verdt å se opp til. For du er så ekte. Noe jeg setter veldig stor pris på, og det er jeg sikker på veldig mange andre gjør også. De unge har så godt av det og alt det du kommer med! For mange unge i dag lever i en fantasi verden hvor alt handler om filter, redigering og det å hive seg etter det “perfekte utsende”, som forøvrig det ikke er noe fasit på og som ikke eksisterer, på en måte.
  Grunnen til at det stikker i hjertet ditt når folk kommenterer at du er et dårlig forbilde og fremmer press, tror jeg ikke nødvendigvis er fordi du vet med deg selv at du poster ut både bilder som er redigert og er ” en av de bloggerne som prøver å fremstå perfekt”, for å få bekreftelser eller lignende. Jeg tror det heller handler om at det er det du ofte prøver å IKKE være. For jeg har fått inntrykk av at det er det stik motsatte du ønsker, altså å unngå og fremstå perfekt, men heller være ekte og deg selv. Den du er, på godt og vondt. Du prøver å stå i mot press, inngrep og alt som kan gjøre en ungdom sårbar. Det tror jeg er sårende, om en har en så gode verdier slik som du og stadig prøver å formidle dette til publikum, men de velger fremdeles de få tingene de kan ta deg for.. Om du forstår hva jeg ønsker å si?
  Du er en av de jeg digger aller mest!
  Fortsett å stå på, vær stolt av deg selv og fortsett å formidle det du mener – så lenge du vet det kan ha en god innvirkning på de unge leserne dine.
  U go girl!

 4. Utrolig bra skrevet! Synd du må “forsvare” deg for at du fremstiller deg som et normalt menneske. Stå på! <3

 5. Du skriver “Jeg har også et behov for å være pen og jeg har også et behov for å føle meg fin.”
  Dette gjelder vel de fleste kvinner.(I alle fall de jeg har møtt) Og mest sansynelig dine trofaste haters og.
  Eneste grunn til at de rakker på deg er vel at du lykkes bedre enn dem

 6. For tynn? Det synes jeg absolutt ikke at du er. Du ser sunn og frisk ut, med en helt vanlig, flott kropp. Og det er disse idealene du fremmer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *