Slik er du en drittsekk på Halloween!

Categories Tanker 💭

I helgen var det duket for de voksenes Halloween-feiring, og i kveld (31.oktober) skal flere av landets barn kle på seg tiger-kostymene sine, djevel-kostymene sine og male på spøkelsesøyne og ta på seg et gammelt laken. Når de har gjort dette skal noen av de samles, mens noen av de skal gå alene rundt i nabolaget, ringe på naboenes dører, smile søtt og spørre “KNASK ELLER KNEP”. 

Hvis og når dette skjer, så har du noen alternativer til hvem du kan være: 

1. Du kan være en av de 124 692 menneskene som er medlem av Facebook-gruppa “Ut med Knask eller knep, inn med julebukk”. Hvis du er en av de som er mest sinna, kan du da lukke opp døra, si til de små barna at det er håpløst det de driver med og be de komme tilbake når de er utkledd som nisser i stedet. 

2. Du kan være en av de som nylig skrev under en av mine venner på Facebook sin status at du håpte det skulle regne så du kunne kjøre forbi alle de små barna og sprute på dem. 

3. Du kan være en av de som skriver en lapp på døra at det bare er å gå sin vei. 

4. Du kan være en av de som ber de utkledde, små barna synge en sang for at de skal få godteri. 

5. Du kan være en av de som kaster egg på den lille djevelen som kommer på trappa di og blir like glad for en brusflaske som for en melkesjokolade. 

6. Du kan være en av de som faktisk kjøper inn litt godteri når du allikevel er på butikken samme dag. 

7. Du kan være en av de som slukker alle lysene i huset ditt, sitter inne i stua (med gardiner som er dratt foran vinduet) og banner stille for deg selv hvis det mot formodning skulle ringe på døra di. 

8. Du kan være en av de som tenner lykten på trappa, og deler ut en kjærlighet til kidsa, samtidig som du minner de på å gå pent på veien. 

Vi voksne kan godt diskutere hvor håpløst det er med Halloween, den dumme, importerte tradisjon fra selveste USA.

Vi kan godt diskutere hvor håpløst det er med alt kjøpepresset, selv om det bare er å gå rett forbi Nille når de har årets skumleste tilbud.

Vi kan godt diskutere hvor irriterende det er at små barn ringer på døra di, og forstyrrer deg under en reprisen av helgens God Kveld-Norge episode, eller reprise av helgens Skal Vi Danse-episode (som var SÅÅÅ håpløs fordi de kledde seg ut som Dracula og zombier. Er ikke voksne litt for gamle for den slags liksom?).

Vi kan godt diskutere at nisser er søtere enn ekle, små, djevel-unger som tigger etter godteri, selvom de aller fleste tar et nei for et nei. 

Poenget mitt er at flere av disse barna er sprekkeferdige for å få gå Halloween. Flere av disse barna har gledet seg i flere dager til å få kle seg ut som AKKURAT hva de vil! Flere av disse barna har skjært ut gresskar med mamma og pappa i helgen. Flere av disse barna aner ikke hva vi sinte, irriterte voksene diskuterer i landets kommentarfelt. 

Vi trenger ikke å digge Halloween, vi trenger ikke å digge barna som ringer på og vi trenger ikke å digge livet. Men vi kan for guds skyld lukke opp døren, si hei, velge om vi vil gi godis eller ikke, og si pent hadet! 

Jeg kan hvert fall love at jeg har godis hjemme, at jeg lukker opp døren og kjører pent forbi både tiger-unger, djevel-unger og utkledde spøkelser. For det er ikke kult å være en dritt, selvom det er Halloween. 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

Four young friends on Halloween in costumes eating donuts hangin
Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com

Faen for noen drittunger. 

 

// Marty

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Slik er du en drittsekk på Halloween!

 1. Vet du, jeg pleier aldri å kommentere blogger,men akkurat denne var så utrolig bra at jeg må bare si tusen takk. Tusen takk for at du minner alle på at det er unger som kommer,sprekkferdige av stolthet for å ringe på døren din den ene kvelden i en ellers kjedelig høstmåned. Halloween eller julebukk, Jatakk til begge deler, gøy for ungene, og gøy med nye tradisjoner og, ikke bare gamle… For en gang i tiden var jo det å gå julebukk en ny tradisjon og..
  For sikkerhets skyld kommer jeg til å gå etter mine håpefulle,på litt avstand, i tilfelle de møter noen ikke så veldig voksne i oppførselen voksne..
  Lykke til videre med bloggen din 🙂

 2. Synd å gje deg klikk til bloggen på det her men..
  For min del kan det godt være halloween so lyser opp i mørketida, men då får ein kle seg ut litt “finare”. Eg vil ikkje ha ein flokk med blodete og ekle utkledde forventningsfulle barn på døra, som skremmer livet av andre barn. Eg vil ikkje ha barn som blir endå meir mørkredde.
  Dei som vil vere med å feire dette kan engasjere seg såpass at dei pyntar og viser at dei vil vere med på dette. Litt innsats frå dei som vil vere med må kunne ein kunne forvente av dei som likar dette. Og dei som ikkje vil kan sleppe å forskanse seg inne i mørket. Lær barna dykkar det og ta hensyn, så blir det ein kjekk dag både for dei som deltek og dei som ikkje deltek.

 3. Eller du kan feste en heksehatt-hårspenne på hodet, å dele ut spøkelseskjærligheter til barna du møter. Siden du allerede er ute å går med dine håpefulle og ingen finner frem til huset ditt 😊 Jeg har vært godteriheks i dag 🕸️ Digga innlegget 😊

 4. lol dumme unge.
  “Poenget mitt er at flere av disse barna er sprekkeferdige for å få gå Halloween. Flere av disse barna har gledet seg i flere dager til å få kle seg ut som AKKURAT hva de vil!”
  Hvor tror du de får disse forventingene fra da? foreldrene? skolen? filmer? Da er det heller de som ikke burde skutt forventningene til barna til himmels, i stedet for at du trashtalker de som misliker halloween.
  – Hilsen en som er drittsekk på halloween

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *