Bruker du disse kostymene?

Categories Tanker 💭

I disse dager er det like trendy å skrive noe om krenkelse i landets kommentarfelt som det er å ha glutenallergi. Vi har perioder der vi lar oss rive med av diverse ting, og akkurat nå er den tingen at vi krenkes. Eller, at vi lar oss krenke av alt for mye. Er det en sak som omhandler noe som noen syntes er feil eller teit innhenter flere av oss haugevis av likes i kommentarfeltene hvis vi fleiper med krenkelser. Med kommentarer som #Krenkefest. 

Men, til tross for at det er trendy å ikke være krenket, og samtidig som det er trendy å le av alle som føler seg krenket er det noen ting vi faktisk både burde, skal og må føle oss krenket av. For det er noen ting som må få oss til å reagere, som faktisk er feil. 

I kveld skal mange feire Halloween, kle seg opp i sexy kostymer og ha en unnskyldning til å drikke seg full. 

Jeg har vært på leting etter kostymer en god stund og har plukket ut noen som rett og slett har gjort så jeg har fått vondt i magen. For nei, det er faktisk ikke alt vi kan og skal kle oss ut som. 

Dette kostymet ble trukket tilbake relativt kjapt for noen år siden. Kostymer som dette forteller om hvor mye man har å lære av sykdommer som anoreksi og andre psykiske lidelser. En psykisk lidelse er ikke noe vi skal kle oss ut som. 

 

Det er greit at det er kult å kle seg ut som kjendiser, gjøre narr av kjendiser og le av kjendiser. Men, det å kle seg ut som Kim Kardashian når hun ble ranet syntes jeg faktisk ikke er greit. Kjendis eller ei, så syntes jeg faktisk ikke det er innafor å kle seg ut som noen eller fra en situasjon der noen har blitt utsatt for noe kriminelt og tøft. 

 

Dette sier seg vel selv. Du blir muligens konge blant gutta, men ærlig talt. Det verste er faktisk at dukken ser ut til å være et lite barn. 

 

Altså, tilstander og utseende syntes jeg ikke er et kostyme. Er det et kostyme å være blind? Eller tjukk? 

 

Dette kostymet er et symbol på en av de aller tristeste historiene som har nådd oss fra jødeutryddelsen. Det er et kostyme av Anne Frank.
13 åringen skrev en dagbok fra da hun gjemte seg i familiens sin leilighet i Amsterdam. Etter to år i skjul på loftet var det hele over 4. august 1944. Siden utgivelsen i 1947, er dagboken om hennes liv og drømmer solgt i 30 millioner eksemplarer. Et så trist kapittel i historien er ikke er kostyme. 
 

Hva syntes dere? 
 

Facebook HER – Instagram HER – Snapchat Martinehalvs 

// Marty

7 kommentarer

7 thoughts on “Bruker du disse kostymene?

  1. Haha godt poeng på starten der. Det finnes så mye annet som er morsommere og bedre, så hvorfor ikke bare holde seg til det? :):):)

  2. Anne Frank er jo en historisk person, så i rette setting er det et fint kostyme. Halloween er ikke den settingen.
    Jeg lurer veldig på hvorfor så mange damekostymer skal være kort-kort eller ettersittende. Er nesten umulig å finne damekostymer som ikke spiller på at vi skal være sexy.

  3. Nå er jo ikke Anne Frank kostymet Anne Frank da. Det er representativt for hvordan BRITISKE skole jenter gikk kledd på 1930, 1940 tallet. Det er ikke ment som Anne Frank, og dersom det er slik du tolker det så er det egentlig du som burde ta en titt i speilet. Ikke alle selskaper er ute etter å provosere 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *