Vår hemmelighet

Categories Tanker 💭

La oss ta en prat om litt kjærlighet a dere. 

Jeg tenkte nemlig at jeg skulle tenke litt høyt her inne, sammen med dere. Hver uke så får jeg spørsmål om forholdet mitt, hva mine triks er og hvordan jeg holder gnisten i gang. Sannheten er jo at jeg veldig ofte ikke har peiling selv, at vi også har surret det til nå og da og at det rett og slett ikke alltid er så enkelt.

Vi har vært sammen i over 5 år nå. Innimellom der har vi gjort det slutt, trengt å finne ut av litt på hver vår kant og blitt enige om å kjøre på igjen. Det er jeg skikkelig glad for, for vi har aldri hatt det bedre enn nå. Og uten å være verken klissete eller få noen til å skulle sammenlikne seg med meg og mitt: Fy, søren så fint vi har det akkurat nå. Selv om vi begge er veldig opptatte av vårt, jobber døgnet rundt og har lite tid sammen.

Kanskje er det fordi vi trives veldig på hver vår arena, og at vår felles arena da også blir ganske så ålreit?

2018 var skikkelig kjipt på kjærlighetsfronten, og vi brukte 2019 på å komme oss på bena, krangle, le, være forelska og finne ut av hvordan vi ønsker at ting skal være. Hvem vi ønsker å være både alene, sammen og for hverandre. Jeg føler vi har knept koden ganske greit, heldigvis. Men, det har både tatt tid, vært utfordrende og krevende til tider, selv om det desidert har vært mest gøy.

Jeg har ingen superoppskrift når det kommer til kjærligheten, men jeg tenkte å dele vår(e) hemmelighet(er) – Som egentlig ikke er så hemmelig, haha – og si hva jeg tror er viktig for å ha det bra. Ja, egentlig det jeg har lært de siste årene.

Og nei, dette er ikke hemmeligheten til et lykkelig forhold (haha) – Men en påminnelse til både meg sjæl og kanskje til deg.

Til alle dere som spør, som er litt på tuppa, litt lost eller bare trenger litt innputt 💓 Ja, og husk at jeg ikke er noen ekspert a dere. Det blir litt som når den single venninna gir tips til hvordan det er å være i et forhold, men jeg kjører på:

✗ Dress up! Jeg vet at det kan være tungt å skulle finne tid og energi i en hektisk hverdag til å skulle vise seg frem eller pynte seg for den andre parten, men jeg har tro på å av og til ta av seg joggebuksa, ta på leppestiften man hadde på første gang man møttes og vise at man fortsatt er like heit som det man var da man traff hverandre. Da er det jo også ekstra digg å komme hjem i joggisen etterpå, hehe!

✗ Dra på date… Finn på ting sammen, få rumpa opp av sofaen og gjør ting! Gå en tur sammen, spis middag ute sammen, bli med på det den andre parten skal og berik livet litt! Det trenger verken å koste eller kreve mye, men jeg setter hvert fall stor pris på en time her og en time der til å gjøre noe annet enn hva hverdagen egentlig har å by på.

✗ Hold munn. HÆ, tenker du sikkert nå, men dette er noe jeg jobber med. Jeg må nemlig ikke aaaalltid klage over at ting ikke har blitt gjort, at det ikke er støvsugd bra nok eller at det ligger en genser på feil sted. Av og til er det greit å telle til ti og svelge tungt en gang, fremfor å lage dårlig stemning! For all del: Si ifra når ting ikke er greit, men hvis du er en som meg er det kanskje lurt å tenke seg om en gang, eller fire først.

✗ Legg vekk mobilen! Jeg har ikke tall på hvor ofte jeg sitter på mobilen når vi spiser middag sammen. Jeg skammer meg nesten når jeg tenker på det nå, for det er jo i beste fall idiotisk. Ofte er det den eneste tiden vi har sammen i en hektisk hverdag, og akkurat da måååå jeg liksom sjekke Instagram? Nei. Skjerpings.

✗ Det viktigste jeg har skjønt er at det å ha en viktig relasjon, enten med en kjæreste, med venner eller med familie handler om å spille hverandre gode. Det er enkelt å skulle konkurrere om hvem som en mest sliten, hvem som har det verst, hvem som er mest sulten og hvem som fortjener noe mest, men hvor fruktbart er det a? Tenk om man mye heller kan spille hverandre gode, spille på samme lag, gå sammen om å få til ting og ikke skulle sammenlikne hverandre hele tiden. Man er jo faktisk et team, og det gjelder å være en god lagspiller.

👆🏼 sånn høres det ut når den gamle fotballspilleren prøver å forklare lagspill i en relasjon for hockeyspilleren😂

Jeg tror hvert fall man ikke kan finne på å ta hverandre som en selvfølge, at man av og til må ha litt space og jeg mener at det av og til kan være lurt å dra ut, finne på noen med venner eller gjøre noe annet, uten hverandre. Ja, og logge av den forbanna mobilen. Påminnelse til meg selv. 

Le, ligg og lev. Prat, pul og prat enda litt til. HAHA! Fra spøk til alvor: Vi har det innmari gøy sammen, og det er jeg skikkelig glad for. Jeg tror vi har funnet frem til den perfekte balansen mellom bestevenner og kjærester, uten å bli for mye eller for lite av det ene eller det andre.

Jeg tror mange av oss sveiper oss i hjel og at vi til en viss grad ødelegger relasjonene våre med å sammenlikne oss med det som skjer på sosiale medier. Vi ser lykkelige forhold, forelskede par og ting som bare er fryd og gammen. Det er lett å tenke at gresset er grønnere på den andre siden, men jeg tror at det også er lurt å huske på at gresset kanskje er grønnere på den andre siden fordi det er fake.

For vi vil ha det perfekte, vil vi ikke? Vi skal ha ALT, fordi vi tror det finnes. Men hey, jeg er ikke perfekt (selvom jeg av og til prøver og late som), og hvordan kan jeg da forvente at en partner skal være perfekt?

Vi leter oss i hjel, sveiper kun etter utseende og glemmer kanskje hva som er viktig. Vi er kravstore, vi vet akkurat hva vi skal ha og kanskje en del av oss ødelegger ting som kunne vært bra, fordi vi konstant jager etter det perfekte?

Jeg tror derfor at det av og til er lurt å logge av, se hvor heldig man faktisk er og slutte å sammenlikne seg med alle andre.

Jeg får ofte spørsmål fra folk som lurer på hvordan man kan finne tilbake til hverandre igjen etter et brudd og jeg kan godt svare at “er det meant to be, så er det meant to be”. Men jeg tror også at man først og fremst må klare å ha det bra med seg selv, finne trygghet i seg selv og vite hva man selv vil. For jeg tror det er vanskelig å skulle rydde opp i noe som er i tusen knas om man ikke en gang spiller på lag med seg selv. Ja, og noen ganger så tror jeg bitene må resirkuleres og bli til noe nytt.

Det var veldig dypt, men om du står i situasjonen selv så tror jeg kanskje du skjønte hva jeg mente.

Takk for at du er du, vi snakkes💓

8 kommentarer

8 thoughts on “Vår hemmelighet

    1. Jeg har tips! Det e kun den som føler sjalusien som kan endre det! Anerkjenn hvorfor enn føler sjalusi! Slet med sjalusi tidligere, men er lettere om enn er trygg på seg selv. Snakk kanskje med en som står deg nær etc🙂 sjalusi kommer og går.

  1. Du er et så fint menneske du! Fysøren må bare få sagt det, Martine. Beundrer deg så himla mye! Stå på fine du

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *