Vær så snill, ikke vær en dritt!

Categories Tanker 💭

🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Jeg har nettopp fått en melding fra en venninne. Søsteren hennes på 15 år hadde i natt vært ute og rullet med russen, etter å ha sneket seg ut hjemmefra. For å få lov til å rulle med russen hadde hun og venninnene hennes sagt ja til å stå en hel time i bare trusa inne i bussen. Og grunnen? Jo, for at de skulle bevise at de var deilige nok. Pulbare nok. Verdige nok.

Og jeg må bare spørre… HVA F*EN ER DET VI HOLDER PÅ MED? 

Hva er det vi vil? Hvem er det vi ønsker å være? Hvor i alle dager skal dette ende? Hvordan samfunn er det vi er i ferd med å skape?

Jeg kan hvert fall si en ting og det er at det skremmer med at de som er med på dette er morgendagens ledere. At det er disse som er de nye psykologene, lærerne, bedriftslederne, fotballtrenerne og foreldrene til de barna mine kommer til å gå på skole med.

Jeg er klar over at det ikke gjelder alle (takk og lov), men det er tydelig at det er altfor mange som enten er noen bortskjemte drittunger eller som rett og slett er noen skikkelig drittsekker, og egentlig gjør det meg forbanna på vegne av alle de som er russ og som gjør noe bra. Alle som gjør noe for eldre, som samler inn penger til kreftforeningen og som bruker tiden til å henge med vennene sine.

Ikke vær en av de som får yngre jenter til å kle av seg for å vise at de er bra nok.

Ikke vær en av de som sier at noen kan suge deg for å få plass på russebussen din.

Ikke være en av de som raserer bussholdeplasser.

Ikke vær en av de som holder et helt nabolag oppe natt til tirsdag fordi du syntes at det er gøy.

Ikke vær en av de som bare er ute etter å slåss.

Ikke vær en av de som bruker opp alle sparepengene dine på å leke kongen på haugen.

Ikke vær en av de som slenger noen i en grøft, fordi de ikke var kule nok eller hadde fine nok rumper.

Vi kan ikke bruke argumentet om at «det er jo bare gøy». Dere MÅ faktisk kutte ut. Det er nemlig ikke gøy for noen som for tredje dagen ikke får sove. Det er ikke gøy for noen som må bruke tid på å rydde opp søpla deres. Det er ikke gøy for noen som må bruke penger på å rydde opp i skadene dere har gjort.

Det er ikke gøy, men sinnssykt. Det er kvalmt og det er sjukt dårlig stil.

Kjære du som er russ. Drikk deg gjerne dritings for min del, dans, kos deg, ha hæla i taket og feir livet. Det har du fortjent, men drit i å ødelegge for andre, å voldta, spre nakenbilder, slåss og være en dritt.

Jeg kan forstå at det føles som det eneste som betyr noe akkurat nå. Men den dagen du skal søke jobb så har det ingenting å si hvilken russebuss du var på. Det har ingenting å si hvor mange du klarte å ligge med. Det har ingenting å si hvor mange du slåss med. Det har ingenting å si.

Kos deg, oppfør deg og bruk hue, og vær så snill, ikke vær en dritt a.

Del gjerne.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *