Stille fødsel

Categories Podkast 🎧

Det er desember 2019. Thelma Louise skulle vært en julebaby, med termin lillejulaften. Kanskje den beste ventede julegaven noen sinne. I starten av desember merker Kine at det er noe som ikke stemmer. Hun og mannen Steffen er på julebord, og hun får plutselig sterke kynnere, og barnet i magen virker litt stille. Hun kunne ikke kjenne igjen dette fra sitt forrige svangerskap, og det gir seg. Dagen etter blir det holdt babyshower for henne, og dagen etter der igjen er kynnerne tilbake.

Hun blir lagt inn til observasjon. Det blir bekreftet mindre liv, men de fant ikke ut hvorfor. Etter om og men blir Kine satt opp til igangsetting. Hun reiser hjem med plan om i igangsetting neste morgen.

Om natten våkner Kine av sterke smerter i magen, og det virker som at barnet bare flyter rundt i magen. Vannet går, og i bilen på vei til sykehuset sier Kine til Steffen at hun tror at hun er død. En halvtime senere er de på sykehuset, og personalet finner vanligvis hjertelyden ganske fort, men selv etter tre minutter er det ingen hjerteslag å finne.

Samme kveld, 6. desember 2019 kommer Thelma Louise til verden. 3155 gram og 51 cm. Svangerskapsuke 38. I en såkalt stille fødsel.

I dag 15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. Hver dag rammes en familie i Norge. Nærmere 400 barn dør årlig i dødfødsel, i spedbarnsalder eller i småbarnsalder. Disse barna blir aldri glemt.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *