Sorry, du er ikke invitert!

Innlegget er republisert

Forrige helg var jeg invitert i en bursdag. Jeg blir alltid glad når jeg får invitasjoner til noe, enten om det er til en jentekveld eller om det er til å gå en tur med noen. Sånn har det vært siden jeg var liten. Jeg jublet alltid når det ble lagt en invitasjon i sekken min eller når det dukket opp en melding på telefonen til mamma og pappa. Jeg har alltid syntes at bursdager er så stas!

Det var 30 stykker som var invitert i helgens bursdag. 23 av disse hadde trykket SKAL på invitasjonen som ble sendt ut via et arrangement på Facebook. 9 stykker kom. Og fire stykker trykket “KAN IKKE” etter at bursdagen hadde startet, uten å gi beskjed om hvorfor. Seks stykker av de inviterte var å observere et annet sted samme kveld. Uten å i det hele tatt å gi beskjed om at de ikke kom.

Bursdagsbarnet grein, og lurte på hva i alle dager hun hadde gjort feil.

Og folkens. HVA SKJEDDE? Hva skjedde egentlig med respekten for hverandre? Når ble det sånn at det ble greit å ikke si ifra om at man ikke kommer? I GOD tid. Hvorfor tar vi det ikke seriøst når det dukker opp en invitasjon i innboksen vår på Facebook? Hvorfor tror vi at det er helt greit å trykke “KAN IKKE” en halvtime etter at selskapet har startet?

Hvordan rævva opplegg er det egentlig vi driver med?

Vi bryter avtaler hele tiden og det virker som at de fleste av oss kun sitter og venter på om det skal dukke opp noe kulere. Noe mer fristende.

Er det virkelig sånn vi vil ha det? Vil vi ha det sånn at vi kan bryte avtaler uten å stå for det? Vil vi ha det sånn at vi velger det som er kulest? Vil vi ha det sånn at det er akseptert å ikke gi beskjed?

Er det faktisk sånn at det ikke lenger er en glede å bli invitert? Er det sånn at vi har det for kult, til å glede oss over en invitasjon? Til å ikke ta den seriøst?

Når det dukker opp en invitasjon er det faktisk fordi noen ønsker at du skal komme. Noen har stelt i stand, brukt tid, penger og energi på å skape noe eller lage noe – Som også skal være fint for deg. Det er lett å føle at man selv er problemet, når nesten ingen av de inviterte dukker opp – Til fordel for noe kulere.

Det er helt i orden å ikke kunne, men for min del handler det om respekt. Det handler om at man faktisk må klare å si ifra i god tid, og at man faktisk må forsøke å prioritere å dra dit man er invitert.

Det er nemlig ikke den som inviterer som er problemet, til tross for at det føles sånn. Det er de som velger å ikke dukke opp.

Ikke vær den personen som ikke sier i fra eller den personen som velger det kuleste – For sorry, da er blir du ikke invitert av meg. 

10 kommentarer
  1. Helt enig! Det er utrolig respektløst å ikke dukke opp i et selskap man har takket ja til i første omgang. Jeg tror vi er alt for opptatt av å hele tiden speide etter noe «enda bedre» – blir ikke et bra samfunn av sånne holdninger!

  2. Det er så utrolig dårlig gjort. Når jeg skulle feire 20 års dagen min (ganske spesiell dag ) så dukket kun 4 av 20 inviterte opp, pluss at den ene som kom tok med seg en venninne av seg som jeg aldri har møtt uten og spørre. Dette syns jeg også er ganske spesielt når man skal i en bursdag til noen . Virker som begrepet folkeskikk er ganske utvannet for tiden:/
   Utrolig bra blogginnlegg og viktig tema, håper noen som leser det føler seg truffet .

  3. Sykt bra skreve! Men og hva er greia med at folk ikke svare på Messenger eller snap?! Eller er det vanlig og at det jeg som overreagerer ?

   1. Hmm… det kommer ann på hvor folk liker å snakke.. jeg synes ikke snap er sted for en lang samtale..
    messenger og SMS er mer stedet for det.
    Men hvis man blir irritert så send en SMS istedenfor eller ring. 😊

  4. Bra!!! skrik d ut !!! vi har mistet folkeskikken merker det hos mange disse dager og jeg lurer hva skjer med verden? Vil vi virkelig være ekle og ufine mot hverandre. Det kan jeg bare ikke forstå

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg