På innsiden av fengselet

Categories Podkast 🎧

I dag har det blitt publisert en ny episode av podkasten min Sykt Ærlig Med Martine. Det er del 1 av 2, av historie som både er brutal, tøff og ugrei. På mange måter. I dagens episode drar jeg hjem til Audun. Jeg ble traff han for første gang i fjor sommer, og jeg kjenner samboeren hans. Hun gjestet faktisk Sykt Ærlig Med Martine i episode 50. Det var en av de første episodene jeg lagde da korona kom, over Skype. Da snakket vi om hvordan det var å vente på en dom og besøke en man elsker i fengsel. Hvorfor man i alle dager ikke tar tingene sine og stikker. Hvordan man presenterer en tungt kriminell kjæreste for familie og venner. Jeg anbefaler å lytte til den også. 

I dag skal vi bli kjent med Audun sin historie, på godt og vondt. De dårlige valgene, den tøffe baksiden og de brutale konsekvensene. På innsiden av et liv de færreste av oss noen gang en gang forstår hva innebærer. På innsiden av både nasjonale og internasjonale fengsler, på innsider av celler og et tungt kriminelt miljø. Og vi får være med inn i Audun sitt innerste. Hva han tenker og føler, den dag i dag. 

Og Audun er sykt ærlig. Nesten skremmende ærlig. Jeg opplever at han ikke legger noen ting i mellom, og selv om historien hans er hinsides og valgene hans har ført til en brutalitet jeg etter mye om og men forsøker å spørre han om – Så er jeg veldig takknemlig for at han stiller opp og deler. For å informere oss, lære oss og stå til ansvar, uten at noen ting kan forsvares. 

Jeg vet at Audun i dag stiller opp i håp om at han historie skal bidra til å forebygge, og det er mitt mål også. Både for foreldre, lærere, venner og de som kanskje allerede står i en gråsone. For at vi skal forstå, lære og forebygge. For det er en virkelighet og verden som de færreste av oss kan sette oss inn i, men en virkelighet jeg tror det er viktig å lytte til – Uansett hvor feil, vanskelig og dritt man synes at det er.

Du finner som alltid episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

Takk for at du lytter til Sykt Ærlig Med Martine. 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *