Oppskrift på verdens beste boller

Categories Inspirasjon

At storebror skulle finne seg en som baker både de diggeste kakene og verdens beste boller er jo nesten for godt til å være sant! Spesielt for en som ikke akkurat er et råskinn på kjøkkenet selv 😂

Jeg har lagt ut bilde av livets boller et par ganger, og hver gang renner det inn med spørsmål om oppskrift – Og det skjønner jeg godt. Det hyggeligste er at flere har trodd at det er jeg som har laget de, og takk for tilliten – Men det er den andre Martine’n i familien. Og ja: Han hadde jo ikke trengt å finne en som heter det samme som meg, men det går heldigvis fint siden hun lager verdens beste boller.

Jeg har selvfølgelig måtte spørre om oppskriften, og hun bruker oppskriften til Ida Gran Jansen (trykk på navnet hennes for fremgangsmåte), så jeg fikk beskjed om at jeg skulle tipse om hennes oppskrift som er følgende:

Bolledeig:

900 g hvetemel
125 g sukker
3 ts kardemomme
1 liten ts salt
1 ts kanel
1 pakke tørrgjær
4 dl helmelk
2 store egg
150 g romtemperert smør
1 egg til pensling
demerarasukker/vanlig sukker

Fyll:

150 g romtemperert smør
50 g sukker
2 ss kanel
2 ts kardemomme

… Alle som baker finner visst sine egne metoder og triks på hvordan de gjør det, men da vet dere hvert fall hvilken oppskrift hun følger ❤️

Med det så vil jeg takke Ida for at hun har funnet frem til livets oppskrift og for at vi har fått en bollebaker i familien. Hun har vel faktisk vært i familien i seks år nå, men jeg har først nå funnet ut av at hun kan BAKE – Og det er jo rett og slett helt magisk.

Velbekomme!

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *