Om vold og overgrep i nære relasjoner

Categories Podkast 🎧

 

Visste du at hver 4. kvinne i Norge har blitt utsatt for en eller annen form for vold? At hvert fjerde drap er et partnerdrap, og de fleste ofrene er kvinner? At de i syv av ti partnerdrap er det registrert partnervold før drapet? At 1 av 10 kvinner har vært utsatt for voldtekt? At nesten én av ti kvinner har vært utsatt for ulovlig vold i hjemmet?

I dag prater jeg med Julie, som jobber som prosjektleder i VO-linjen. Det er en hjelpelinje for de som opplever vold eller overgrep i nære relasjoner. Hvem er det som ringer inn til VO-linjen? Hvem er voldsutøverne? Hvorfor er det så vanskelig å snakke om vold? Har voldsbruken økt under koronapandemien? Hva er ytterste konsekvens av vold?

Julie svarer, og hun forteller meg at 151 kvinner og 18 menn har blitt drept i partnerdrap siden 2000, i Norge. 169 drap. 169 drapsmenn.

Vold – og overgrepslinjen er alltid åpen på telefonnummer 116 006. Dit kan du ringe for å snakke om opplevelsene dine, for å få hjelp, råd og svar på spørsmål. Du kan ringe anonymt og tjenesten er helt gratis. VO-linjen sin oppgave er å lytte og gi støtte. 

Det er aldri for sent å søke hjelp og det finnes noen å snakke med!

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *