Noman Mubashir om å være homo, pappa og muslim

Categories Podkast 🎧

Da jeg bestemte meg for at jeg ville snakke om kjærlighet i februar så tok jeg kontakt med dagen gjest med en gang. Han har nemlig en veldig viktig historie og en viktig stemme.

En av hovedgrunnene til at jeg ønsker å snakke med han er fordi jeg har en kompis som etter lang tid valgte å stå frem som homofil for et år siden. Han var veldig redd for hvordan familie og venner ville ta det i mot, men mest av alt så var han redd for at han ikke kom til å kunne oppleve ekte kjærlighet på grunn av legningen sin.

Jeg syntes det er skikkelig trist at han verken tror at han fortjener eller kan oppleve ekte kjærlighet fordi han er homofil.

Hvorfor det er sånn eller hvorfor han tenker sånn vet jeg egentlig ikke, men jeg vet at det han drømmer om er et A4-liv med hus, barn og mann og forhåpentligvis kan dagens gjest gjøre at kompisen min blir litt tryggere, litt mer sikker og at han forstår at han både kan finne og fortjener kjærlighet, uavhengig av hvem han faller for.

Programleder Noman Mubashir jobber i NRK og han deler bilder av det typiske familielivet på sosiale medier. Han har vært sammen med kjæresten sin Frode i 10 år og er bonuspappa til hans to barn. Men til tross for Noman har vært sammen med kjæresten sin i mange år, for at han lever det typiske familielivet og virker veldig trygg i både legningen sin og i seg selv, så delte han først for snart tre og et halvt år siden at han er homofil.

Noman er norsk-pakistaner og jeg vet at det er en av grunnene til at han ventet så lenge med å stå frem. I jula snakket jeg med en norsk-pakistansk jente og fikk et innblikk i hvordan kulturen fungerer, og jeg lurer litt på om det samme gjelder for gutta, og om hvordan i alle dager det er å stå frem som homofil.

I dag er det også litt ekstra viktig for meg å snakke om det moderne familielivet Noman lever, litt fordi jeg er nysgjerrig selv, men også for å vise kompisen min og de andre som måtte både tvile og lure – At det er mulig, uavhengig av hvem du elsker.

Kjærligheten har jo ingen grenser, og det syntes jeg er sykt fint.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler)🖤

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *