Jeg svarer på fordommer

Categories Blogg

Det hender (ganske ofte) at jeg får tilbakemeldinger som jeg lurer på om egentlig er ment positivt eller negativt. Du vet når noen sier ting som for eksempel “du har veldig fint hår altså, MEN”. Ahhhh….

Jeg tenkte derfor det kunne være gøy å samle noen av disse kommentarene, fordommene og utsagnene, for å svare på de. Hvert fall så godt jeg kan.

Nå skal det sies at det er litt vanskelig å svare på hvorfor det ene øyet mitt av og til er større enn det andre på bilder, men jeg kan jo skjønne at det er vanvittig irriterende. Makan, liksom.

✘✘✘

Jeg klarer ikke å høre på noen av podkastepisodene dine fordi du puster så mye i bakgrunnen. Kan du slutte med det?

Hei og takk for tilbakemelding! Bare for å unnskylde meg selv litt så er nesa mi knekt fem ganger og jeg har ganske så mange utfordringer når det kommer til pust. Faktisk har jeg over halvparten så lite oksygenopptak gjennom nesa som det de fleste andre har. Jeg syntes det er ganske kult med folk som ikke lar vær å gjøre noe de syntes er kult selv om de kanskje har noen utfordringer knyttet til det. Det er liksom kult med folk som ikke kan gå 100 % men som gjør det for det. Uten sammenlikning forøvrig. Heldigvis så klager de færreste og heldigvis så er det da mye annet man kan høre på. Men igjen, takk for tilbakemelding. Man blir ofte litt bedre av det 💛

Hvorfor oppfordrer du til overvekt?

Det er mulig jeg har gått glipp av noe, men jeg tror aldri jeg har oppfordret til overvekt. Det jeg derimot ønsker å oppfordre til er at folk skal gjøre ting som er bra for dem. At folk skal være i fysisk aktivitet, spise mat som gjør dem godt og gjør ting som gjør dem glad. Uavhengig av størrelse og fasong! Om jeg sier at alle kan gå på stranda uansett hvordan de ser ut, så er jo det fordi alle kan gå på stranda uansett hvordan de ser ut. Det å si at en som er overvektig kan gå på stranda er ikke å oppfordre til overvekt, men å oppfordre til å gjøre ting som er digg (som å være på stranda) og til å ha det best mulig med seg selv. For ingen skal trenge å skamme seg for å være som man er og jeg tror vi kommer mye lengre med å heie på hverandre, enn å få folk til å skamme seg. Enig?

Hva har du i mot folk som opererer seg?

Ingen verdens ting. Det er klønete å la være og operere et vondt kne fordi jeg syntes folk som operer seg er dumme. Neida, fra spøk til alvor. Jeg har ingen verdens ting med hva folk gjør med seg selv og folk kan gjøre akkurat hva de selv ønsker. Det eneste jeg syntes er kjipt er når man oppfordrer andre til å gjøre det samme. Det beste er jo at vi heller putter pengene inn på sparekontoen vår og gir faen i å endre på oss selv, men man er ikke mindre verdt eller håpløs om man velger å gjøre det.

Du sier hele tiden at du ikke bryr deg om hvordan du ser ut, men på en del bilder så ser det ut som at du bryr deg veldig?

SELVFØLGELIG BRYR JEG MEG OM HVORDAN JEG SER UT! Nok capslock. Jeg prøver bare å ha et avslappet forhold til det, og det er jeg ekspert på noen dager, og litt dårlig på andre. Det hadde vært ganske uinspirerende og kjipt å alltid gå rundt i joggisen og gi beng i hvordan jeg ser ut, og jeg som alle andre har også et behov for og føle meg både fin og fresh!

Hvorfor liker du ikke de andre bloggerne?

Bloggere er ikke en egen art med kjipe og rare folk, selv om en del påstår det. Jeg kommer faktisk ikke på en eneste en som jeg ikke liker akkurat her jeg sitter nå. Det hender at det er ting jeg liker dårlig, men det handler ikke om at personen er et dårlig eller kjipt menneske. Jeg liker dårlig når bloggere oppfordrer andre til å endre sitt eget utseende eller til å ikke spise mat for eksempel, men det handler ikke om at det ikke kan være hyggelig å spise middag sammen.

Smil til verden, så smiler verden til deg💗 

4 kommentarer

4 thoughts on “Jeg svarer på fordommer

  1. Heia Martine! Ja, jeg sitter her fremdeles og leser innimellom. Og heier fremdeles på deg. Du er et godt forbilde for folk som kommer etter deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *