Jeg må være ærlig med dere

Categories Hverdagskaos 🏃🏼‍♀️

Jeg går rett på sak jeg. Ærlighet varer vel lengst, tross alt.

For fy søren så grå, kjip og håpløs jeg føler meg om dagen! 

Jeg føler meg så teit, ubrukelig, rar, stygg og grusom. Nevnte jeg teit?

Det føles ut som at alle andre regjerer, presterer, mediterer og leverer, mens jeg står og ser på, og føler meg som dette:

Hurra, du liksom.

Stort sett når jeg sier at jeg har det litt som nå og at jeg er litt sliten så er ikke det fordi jeg har hatt en tung treningsøkt, da er det ofte fordi jeg har en følelse om at det rett og slett er litt for mye. At det er litt for hektisk og at jeg ikke strekker til.

Og det er skikkelig slitsomt.

Jeg tror mange av oss er slitne fordi vi føler at vi ikke strekker til. Vi kan kalle det for mye. Vi kan kalle det å føle at vi ikke er flinke nok, at vi ikke presterer godt nok, vi kan også kalle det å ha for høye forventinger og krav, men veldig ofte så kaller vi det nok å være slitne. Fordi klumpen i brystet eller de tungene skuldrene er slitsomme å bære, og fordi det er slitsomt å føle at ting ikke går helt vår vei og å skulle prestere.

For mange av oss har dårlig samvittighet for at vi ikke rekker å spise middag med en venninne, at vi ikke rekker å trene fem dager i uken eller at vi ikke rekker å gjøre alt vi vil, og føler at vi må.

Selv har jeg det støtt og stadig. Sånn som nå.

Da prøver jeg å minne meg selv på at livet ikke alltid behøver å være en 6’er. Stort sett så er jo livet midt på tre. Noen dager så er det en 2’er. Noen dager så er det stryk. Noen dager så er det en 4’er. Og det er helt greit det. Det holder. Det er nok.

Vi blir jo ofte fortalt at vi er bra nok som vi er, men sannheten er jo at vi av og til rett og slett ikke er det, at vi rett og slett ikke strekker til eller at vi rett og slett ikke får det til. Men sånn er det jo bare! Det er greit, det går bra, det er mennskelig Martine – Husk på det.

De fleste av oss gjør jo så godt vi bare kan, og da får det faktisk være godt nok.

Så til alle dere som føler at dere henger litt i stroppen, at dere ikke strekker til eller at det er litt mye akkurat nå. Jeg veit at du føler deg som den eneste i verden som har det sånn, men da kan du hvert fall huske på at det er to av oss.

I morgen har forhåpentligvis den teite følelsen gått og lagt seg igjen. Ja, og i morgen er det en ny dag og nye muligheter – Og det er jo ganske så bra ❤️

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Jeg må være ærlig med dere

  1. Takk, var faktisk AKKURAT det jeg trengte å høre nå ❤️ jeg gjør så godt jeg kan, og det er godt nok 🙌🏼

  2. Du er herlig du! 😘 Helt greit å ikke strekke til hele tiden. Føles helt for jævlig ja, men når energien tar seg opp igjen er alt det kjipe glemt 😁👌🏽

  3. Akkurat hva jeg trengte å høre nå! Takk <3 Har barn i "trass" alder og jeg graver meg snart ned. Hva gjør jeg feil? Spør jeg meg selv. Hvordan får jeg fikset dette? Hva skal jeg gjøre? Overreagerer jeg? Hvorfor blir jeg så lei meg? Jo nettopp fordi jeg er sliten. Og jeg er nok ikke alene. Men det er lett å føle det sånn.
    Håper dagen imorgen er bedre for oss 🙂 hvis ikke prøver vi igjen <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *